Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Rkk bey sizin bağlantılar vardır. Bu Dodurga imar bitme aşamasında ama sarı sirede hala 11-12 binlerde ilan var. Bu rakamlar doğrumu degilmi bilmiyorum. İmar süreci bir aksilik olmazsa 1 ay 40 gün civarı tamamlanır. Bu durumda kademeli olarak 30-40-50 yükselmesi gerekmezmi. Örneğin askı asamasinda MT kare fiyatları 30-40 larda olması gerekirken hala yerlerde
Bölgede bir muteahit ruhsat alıp başlarsa bölge ve günümüz şartlarında daire fiyatı 12 milyonun üzerinde. 1000 MT den arsa sahibine min 6 daire verilirse uçuk bir rakam çıkıyor ortaya
Rkk bey sizin bağlantılar vardır. Bu Dodurga imar bitme aşamasında ama sarı sirede hala 11-12 binlerde ilan var. Bu rakamlar doğrumu degilmi bilmiyorum. İmar süreci bir aksilik olmazsa 1 ay 40 gün civarı tamamlanır. Bu durumda kademeli olarak 30-40-50 yükselmesi gerekmezmi. Örneğin askı asamasinda MT kare fiyatları 30-40 larda olması gerekirken hala yerlerde
Ben yurtdışında yaşıyorum. Maalesef güncel fiyatlar hakkında da bilgilere sahip değilim. İlanlardaki rakamlar hepsi gerçek mi, yoksa millete gel gel yapmak için mi bilmiyorum.
İmar tamamlanınca da fiyatların bir anda zıplayacağını sanmıyorum. Yavaş yavaş artıp, bu yıl sonuna kadar iki katını görmesini bekliyorum. İnşaatlar yükseldikçe fiyatlar da yükselişe geçecektir. Özellikle lüks site tarzı projeler lanse edilirse o zaman bölgenin cazibesini artırır, bu da arsa fiyatlarına yansır.
Fiyatların artmasını baltalayan durumda 150 metre olayı.Mesela 2+1 70 metre yer 6 milyona çok rahat satılırdı.Ama 4+1 150 metre yer 12-13 milyona daha zor satılır
Fiyatların artmasını baltalayan durumda 150 metre olayı.Mesela 2+1 70 metre yer 6 milyona çok rahat satılırdı.Ama 4+1 150 metre yer 12-13 milyona daha zor satılır
Plan paftasını yükleyebilecek olan var mı acaba. Ben ulaşamadım.
Arsaların inşaat alanı için taban alan katsayısı nedir? Yani 10 dönümlük bir arsanın % kaçına inşaat yapılabiliyor?
Arsaların inşaat alanı için taban alan katsayısı nedir? Yani 10 dönümlük bir arsanın % kaçına inşaat yapılabiliyor?
Merhaba,planlamacıyla antlaşması olanlar var mı? Bizim arsamız kooperatif arsası .kooperatif planlamacıyla % olarak antlaşma yapmış.planlamacı zaten belediyeden yaptığı iş için ücret almıyor mu? Biz niye ona pay veriyoruz ,bilgisi olan bu konuyu aydınlatırsa sevinirim.teşekkürler……
Kullanıcı 1 ,
Planlamacı planı tamamlamadı ki ,
Belediye planı tamamlıyor .
Bence planlamacı mazide kaldı .
Onun payı diye birşey olduğunu zannetmiyorum .
Bu plancı olayını ben de anlamadım gitti. Bir de 150 metre yerine 120 metre ve üstü denilseydi daha iyi olacaktı. en azından alım satımı kiralanması en çok talep gören 3+1 daireler günümüzde. 4+1 in alımı da zor satımı da daha zor bence
Sayın Rkk , sizin plancı Tolgayla tanışıklığınız var diye biliyorum . Çoğu kişi plancıya vereceği payı sattı .
Sizce plancıyla sözleşme yapanların durumu ne olacak ?
Bu plancı olayını ben de anlamadım gitti. Bir de 150 metre yerine 120 metre ve üstü denilseydi daha iyi olacaktı. en azından alım satımı kiralanması en çok talep gören 3+1 daireler günümüzde. 4+1 in alımı da zor satımı da daha zor bence
Bölgeye gelecek yoğunluğu azaltmak adına daire sayılarını düşük tutmak için ort daire 150m2 den hesaplanacak demiş belediye.
10.000 metre2 alana sahip konut parseli için 1,75’den toplam 17500m2 inş alanı çıkar. Bunuda 150’ye bölünce 116,67 eder. Küsüratı üste yuvarlarsak belediyenin dediği gibi 117 daire eder. Bu daire adedini aşamazsınız. İsterse 150 değil 100m2 den yapın evleri.
150 metre bir alanı 3+1 olarakta tasarlayabilirsiniz, 4+1 olarakta. Daireleri 120-130m2’den de tasarlayabilirsiniz. Burda bir sıkıntı yok.