Bu Siteyi Ziyaret Etmek İçin Lütfen Tarayıcınızda JavaScript'i Etkinleştirin.

Dodurga ve Alacaatlı Mahalleleri | Sayfa 97 | WowTurkey Kaliteli Genel Forum Sitesi Bilgi Resim Ulaşım

Dodurga ve Alacaatlı Mahalleleri

• #1,921
Fiyat soran var mı yakın zamanda
Benim bildiğim şu an satan pek yok. Satistakilerin hemen hemen hepsi problemli olan hisseler. Fiyatı düşüren de onlar. Bu parselleri alanlar mahkemelik olacak dediler. Yani alan kişi sabahı şufa yiyecek.

• #1,922
Rkk bey plan askıdan indikten sonra 2 ay içinde itirazların değerlendirilmesi zorunlu mu
Mayıs gündeminde kesin gündeme gelir mi yoksa gündeme gelmesi haziran temmuzu bulur mu

• #1,923
Gerçek satıcılar bu saatten sonra 30 civarı ister

• #1,924
Benim bildiğim şu an satan pek yok. Satistakilerin hemen hemen hepsi problemli olan hisseler. Fiyatı düşüren de onlar. Bu parselleri alanlar mahkemelik olacak dediler. Yani alan kişi sabahı şufa yiyecek.
Problemliden kasıt nedir hocam ne tarz problemler olabilir

• #1,928
Bir parselde 50 100 kişi olunca illaki problem çıkar. Bunların tamamına ulaşması ayrı bir sorun, içinden arıza çıkaranlar başka bir sorun. Misal adamın 100m2 hissesi olsun. Yarım daire eder. Bu tutturur ben 1 daire istiyorum yoksa imza atmam der. Bununla uğraşıp dururlar. Sonra birisi gider izale-i şuyu davası açar ortalık tertemiz olur 😁

• #1,930
Duyduğum kadarıyla plancı ya devretmeleri gereken parselleri kelepir fiyata satmaya çalışıyorlar. Alan kişiye plancı direkt şufa davasi açıyor. Ve bayaa problemler olusuyor.

• #1,931
Eşiniz dostunuz hisse aalirsa mutlaka plancinin olup olmadığını öğrenin.

• #1,932
Burada daha önce yazdım mı hatırlamıyorum, ancak plancı mahkeme sürecini mücbir sebep olarak gösterip sözleşme yapmış olanlardan payını alır. Ve üstelik o payları satanlar, satmış olanlar büyük zarar edecekler.

Plancı sözleşme süresi içerisinde planın kabul edildiğini, tapulara işlendiğini, bu şekilde sözleşmedeki yükümlülüğünü yerine getirdiğini iddia eder. Bu doğru.

Mahkeme sürecinin mücbir sebep sayılması gerektiğini iddia eder. Bu iddiası çok büyük ihtimalle geçerli sayılır, bu da sözleşme süresini uzatır ve plancı haklı sayılır.

Plancı sözleşmede vadettiği 1,75 ve 2 emsallerin bozulmadığını, bu nedenle sözleşme yükümlüsü olarak kendi görevinin tamamlandığını iddia eder. Bu da doğru.

Plancı payını başkasına 3-5 liraya satmış olanlar son aşamada aynı miktar arsa bedelini bilirkişinin tespit edeceği en son piyasa rayici üzerinden ödemek zorunda kalırlar.

Yani şu sıralarda o payları metrekaresi 10 bin liradan satanlar, yarın plancıya metrekaresi 30 bin veya daha da yükseğinden ödemek zorunda kalacaklar.

• Beğen
Tepkiler: ahmet alici ve mmc
  • #1,933
şufa davasinda tapu üzerindeki bedele mi hükmediyor hakim? Veya diyelim tapuda 1 milyon gosterdi ama adama 2 milyon havale yapmis olsun bu sefer neye karar veriliyor?

• #1,934
Burada daha önce yazdım mı hatırlamıyorum, ancak plancı mahkeme sürecini mücbir sebep olarak gösterip sözleşme yapmış olanlardan payını alır. Ve üstelik o payları satanlar, satmış olanlar büyük zarar edecekler.

Plancı sözleşme süresi içerisinde planın kabul edildiğini, tapulara işlendiğini, bu şekilde sözleşmedeki yükümlülüğünü yerine getirdiğini iddia eder. Bu doğru.

Mahkeme sürecinin mücbir sebep sayılması gerektiğini iddia eder. Bu iddiası çok büyük ihtimalle geçerli sayılır, bu da sözleşme süresini uzatır ve plancı haklı sayılır.

Plancı sözleşmede vadettiği 1,75 ve 2 emsallerin bozulmadığını, bu nedenle sözleşme yükümlüsü olarak kendi görevinin tamamlandığını iddia eder. Bu da doğru.

Plancı payını başkasına 3-5 liraya satmış olanlar son aşamada aynı miktar arsa bedelini bilirkişinin tespit edeceği en son piyasa rayici üzerinden ödemek zorunda kalırlar.

Yani şu sıralarda o payları metrekaresi 10 bin liradan satanlar, yarın plancıya metrekaresi 30 bin veya daha da yükseğinden ödemek zorunda kalacaklar.

Plancidan bagimsiz olarak genel olarak soruyorum. Belki bilginiz vardir. Izale-i şuyu davası acildiginda hissedarlardan biri ucuz fiyattan parselin hepsine sahip olabilir mi? Buradaki alt fiyat sinirini kim belirliyor? Nasil belirliyor?

• #1,935
Duyduğum kadarıyla plancı ya devretmeleri gereken parselleri kelepir fiyata satmaya çalışıyorlar. Alan kişiye plancı direkt şufa davasi açıyor. Ve bayaa problemler olusuyor.
Yalandır.çünkü şu anda plancının müdahale edebileceği bir hakkı yoktur.ancak kesinleştikten sonra hakkı doğar.alıcının o konuda bir mağduriyeti olamaz ancak plancı satıcıdan arsa olarak veya para olarak talep eder

• #1,936
Plancidan bagimsiz olarak genel olarak soruyorum. Belki bilginiz vardir. Izale-i şuyu davası acildiginda hissedarlardan biri ucuz fiyattan parselin hepsine sahip olabilir mi? Buradaki alt fiyat sinirini kim belirliyor? Nasil belirliyor?
Izale-i şuyu davasında hissedarlar kendi arasında anlaşamazsa açık artırma ile satılır.

Tümünü almaya kalkan diğerlerine piyasa değerini teklif etmezse ikna edemez.

Şu durumda Dodurga'da izale-i şuyu davası açan kendi elindeki arsayı da kaptırır bence. Çünkü açık artırma durumunda çok sayıda alıcı çıkacağını sanıyorum.

• Beğen
Tepkiler: ahmet alici
  • #1,937
İzale şuyu davalarında Ucuz fiyattan nasıl sahip olacak.bilir kişi kararıyla fiyat belirleniyorki,piyasa fiyatının bile üstüne çıkıyor

• Beğen
Tepkiler: ahmet alici
  • #1,938
Yalandır.çünkü şu anda plancının müdahale edebileceği bir hakkı yoktur.ancak kesinleştikten sonra hakkı doğar.alıcının o konuda bir mağduriyeti olamaz ancak plancı satıcıdan arsa olarak veya para olarak talep ede
senin bu konuda bir bilgin olduğunu sanmiyorum. Yada doğru bilgi vermiyorsun Çünkü bu durumu yaşadığımız için yazıyorum. Plancinin hakkını kök tapu diye satan bir sürü kişi var. Sen niye sanmıyorsun bi anlatabilirmisin.

• #1,939
senin bu konuda bir bilgin olduğunu sanmiyorum. Yada doğru bilgi vermiyorsun Çünkü bu durumu yaşadığımız için yazıyorum. Plancinin hakkını kök tapu diye satan bir sürü kişi var. Sen niye sanmıyorsun bi anlatabilirmisin.
Plancının kesinleşmiş hakkıysa nasıl satabilir.demekki halen kesinleşmemiştir.doğrusunuzdur satıyorlar ama onlar kendilerini kandırıyorlar

• #1,940
Plancının kesinleşmiş hakkıysa nasıl satabilir.demekki halen kesinleşmemiştir.doğrusunuzdur satıyorlar ama onlar kendilerini kandırıyorlar
Zamanında plancıyla sözleşme imzalamışlar belli bir ücret ya da belli bir metrekare karşılığında ancak günün şartlarında fiyatlar farklı seviyelere geldiği için plancı ücreti kabul etmiyor metrekare hakkını istiyor satan olursa da plancının listede payı varsa ve parselde de yeri veya tanıdığın yeri varsa hemen şufa davasına başvuruyor parasını da aylar yıllar süren mahkemelerde ancak alır

Konu görüntüleyen kullanıcılar

• musa