Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Zamanında plancıyla sözleşme imzalamışlar belli bir ücret ya da belli bir metrekare karşılığında ancak günün şartlarında fiyatlar farklı seviyelere geldiği için plancı ücreti kabul etmiyor metrekare hakkını istiyor satan olursa da plancının listede payı varsa ve parselde de yeri veya tanıdığın yeri varsa hemen şufa davasına başvuruyor parasını da aylar yıllar süren mahkemelerde ancak alır
Anladığım kadarıyla sizin de sözleşmemiz var. Yasal faiz çok komik rakamda kalıyor. O zaman 1 milyon ile anlaşma yapılmış, yasal faizi maks 500 bin eder . Şu an 30 milyonlarda plancı bunu kabul edermi.
Velhasıl konumuz o değil. Demem o ki ucuz mal bulduk diye hemen atlayan yarın öbür gün parası ile rezil olacak. O yüzden alicaklar temiz hisse alın derim. Ve süreç ilerledikçe dodurganin çok yakında 40-50 leri geçeceğini herkes biliyor.
Anladığım kadarıyla sizin de sözleşmemiz var. Yasal faiz çok komik rakamda kalıyor. O zaman 1 milyon ile anlaşma yapılmış, yasal faizi maks 500 bin eder . Şu an 30 milyonlarda plancı bunu kabul edermi.
1.250.000 nin 10 yıllık yasal faizi 3-4 milyon civarına gelir.Sözleşmede açık bir şekilde uzama durumunda yasal faiz uygulanır yazıyor.Plancının kabul edip etmemesi önemli değil istiyorsa dönümü 100 milyon tl olsun o sözleşme gerçekleşmek zorunda
Izale-i şuyu davasında hissedarlar kendi arasında anlaşamazsa açık artırma ile satılır.
Tümünü almaya kalkan diğerlerine piyasa değerini teklif etmezse ikna edemez.
Şu durumda Dodurga'da izale-i şuyu davası açan kendi elindeki arsayı da kaptırır bence. Çünkü açık artırma durumunda çok sayıda alıcı çıkacağını sanıyorum.
Tesekkurler cevabiniz icin. Peki acik artirmaya cikarsa minimum satis fiyatini kim belirliyor? Bilirkisi mi? Bu durumda dusuk fiyattan satilma ihtimali olabilir mi? Mesela parselde melih gokcegin oglu gibi birisi vardir ve parseli ucuza kapatmak istiyordur. Malum yasalar bazen sadece zenginlerin cikarina hizmet ediyor.
Velhasıl konumuz o değil. Demem o ki ucuz mal bulduk diye hemen atlayan yarın öbür gün parası ile rezil olacak. O yüzden alicaklar temiz hisse alın derim. Ve süreç ilerledikçe dodurganin çok yakında 40-50 leri geçeceğini herkes biliyor.
Tesekkurler cevabiniz icin. Peki acik artirmaya cikarsa minimum satis fiyatini kim belirliyor? Bilirkisi mi? Bu durumda dusuk fiyattan satilma ihtimali olabilir mi? Mesela parselde melih gokcegin oglu gibi birisi vardir ve parseli ucuza kapatmak istiyordur. Malum yasalar bazen sadece zenginlerin cikarina hizmet ediyor.
Mahkeme isteğiyle bilirkişi belirliyor. Piyasa fiyatı oluyor. Eğer bütün hissedarlar kabul ederse arttırma sadece kendi aralarında oluyor. Yoksa halka açık şekilde gerçekleşiyor. Bizim şuan böyle bir davamız devam ediyor. Ama ne durumda bilmiyorum. 17m2 payımız var. Hem uğraşmaya değmez, hem de fazla değerli değil. İşin garip tarafı oranında metresi 10dan gidiyor. ama orda müteahhit %60 üstü çalışıyormuş.
35 lik bulvarda 2 emsal yerim var bi m2 sini 5 ay önce 15 bin den satışa çıkarmıştıştım bu hafta 2 ayrı teklif geldi bir tanesi 16.25 diğeri 18.000 vermedim son teklifte aklım kaldı ama inşaat aşamasını beklemek istedim ozamanda satan artar fiyat düşermi bu riski aldım bekleyip göreceğiz
RKK Bey planı hak etmesi için öncelikli olması lazım yani bu ne demek sözleşme yapanın yasalara göre diğer sözleşme yapmayanlara göre üst emsal alması gerekirdi kendi kafamdan yazmıyorum yasalara görede şu şartlarda malesef dava edebilir herkesi ama alabilceği malesef hiç bir şey
Kimse enayi değil , plancı sözleşme yapmayanların emsalinin , 0.50 olacağı şantajıyla sözleşmeleri yaptı .
Ancak şu anda sözleşme yapmayanlar karlı çıktı . Ziraa her yer 1.75 ve 2 oldu .( ticariler hariç )
Bu durumda şimdiye kadar plancıya avanta vermeyenler , bundan sonra hiç vermezler . Kanunen plancıda birşey yapamaz .
Kimse enayi değil , plancı sözleşme yapmayanların emsalinin , 0.50 olacağı şantajıyla sözleşmeleri yaptı .
Ancak şu anda sözleşme yapmayanlar karlı çıktı . Ziraa her yer 1.75 ve 2 oldu .( ticariler hariç )
Bu durumda şimdiye kadar plancıya avanta vermeyenler , bundan sonra hiç vermezler . Kanunen plancıda birşey yapamaz .
Plancıya önceden pay verenlerin , durumu kritik .
Verdiklerini alabilmeleri için öncelikle o payların , plancının üzerinde kalması gerekir.
Plancı aldığı payları satmışsa durum dahada karışır .
Plancıya önceden pay ( avanta )
verenler , aralarında örgütlenip toplu halde hak arama iddiasında bulunurlarsa netice alma şansları daha fazla olur .
( sebepsiz zenginleşmeden dava açarlarsa )
Planlamacının yaptığı sözleşme
Ne kadar geçerli
Sözleşmede eğer süreç uzarsa 1 dönüm yerin 1.250.000 tl yasal faiz oranı verilir yazıyor
Ben planlamacının bir problem çıkarmayacağını ortak noktada buluşulabileceğini düşünüyorum.
Daha önce de böyle satılan bir yer vardı tek tapu olarak planlamacıyla anlaşmaları 3-4 ay sürdü ama hallettiler en sonunda