Bu Siteyi Ziyaret Etmek İçin Lütfen Tarayıcınızda JavaScript'i Etkinleştirin.

Dodurga ve Alacaatlı Mahalleleri | Sayfa 99 | WowTurkey Kaliteli Genel Forum Sitesi Bilgi Resim Ulaşım

Dodurga ve Alacaatlı Mahalleleri

• #1,961
Bakın ben plancıdan yana değilim, plancı zaten Gökçek'in elemanı olarak bayağı az bir paraya yaptı. O paylar komple Gökçek'e gitti. Imar tarihinde görülmemiş bir vurgun oldu.

O sebeple Dodurga'yı Yenimahalle'den kopardı, Çankaya belediyesini de devre dışı bırakıp işi büyükşehirden yaptı.

Ancak sözleşme ne kadar vicdansız olsa da kanunen geçerli. Sözleşme yapanlara 1,75 ve 2 vadetti, o emsaller geçerli mi geçerli.

Sözleşme süresi içinde planı geçirip tapuya işletti mi, işletti.

Tek ihtimal süre konusudur. Orada da plancı mahkeme sürecini mücbir sebep saydırabilir ki, bu büyük oranda mahkeme tarafından kabul görür.

Sözleşme yapmış olanlara tavsiyem beraberce imar konusunda tecrübeli bir avukata danışıp ihtimalleri, dava açarlarsa ne şansları olacağını danışmalarıdır.

Eski belören forumunda belki yüzlerce kez kademeli emsal saçmalığından, eninde sonunda iptal sebebi olacağından bahsetmiştim. Nitekim orada da burada da kademeli emsal iptal edildi.

Kademeli emsalin vurgun amaçlı tezgah olduğuna Dodurga çok güzel bir örnektir. %14 + %5 kop payını da almış, yani bir tek plana karşılık arsanın beşte birind çökmüş. Dünyada böyle vurgun zor görülür.

Belki tecrübeli, dişli bir avukat o sözleşmeye karşı bir şeyler yapabilir. Plancının o payları istemesi yakın olduğu için bir an önce adım atılması şarttır.

• Beğen
Tepkiler: Metin ve Makita
  • #1,962
Sözleşme yapmış olan arkadaşlardan biri isim bölümünü kapatarak sözleşme resmini atabilir mi?

Belki zayıf bir noktasını görme şansımız olur.

• Beğen
Tepkiler: musa
  • #1,963
Planlamacıyla gidip görüşen var mı aramızda ya da görüşeni duyan bu oranlar üzerinden pazarlık yapıp anlaşma yapan oldu mu acaba

• #1,965
Peki Rkk bey;
10 yıl önce yapılmış bir sözleşmede dönüm başı 1.250.000 tl ye anlaşma yapılmış olsun.
10 yıl önce dodurganın 1 dönümü 1.250.000 tl etmiyordu ki.O zamanlar 300-400 bin tl bile etmiyordu.Zaten uzayacağını düşünerek bu fiyatlara anlaşıldı.Şimdi fiyatlar gelmiş 25-30 a.Şimdi ne kadar isteyecek planlamacı ??
Sözleşmede yasal faiz uygulanır yazıyor.Ayrıca keşke anlaşmasaydık daha karlı çıkardık

• #1,968
Planlama işi ortaya çıkmasaydı 0,5 emsal olsaydı her yer çoktan villa kent olmuştu Dodurga aslında zararımız çok büyük hem maddi hem manevi boşa giden 10 yıl

• #1,969
Bu saatten sonra kimsenin davayla falan uğraşmak istemeyeceğini düşünüyorum.Planlamacının da iyi niyetli olduğunu düşünüyorum.

• #1,970
Peki Rkk bey;
10 yıl önce yapılmış bir sözleşmede dönüm başı 1.250.000 tl ye anlaşma yapılmış olsun.
10 yıl önce dodurganın 1 dönümü 1.250.000 tl etmiyordu ki.O zamanlar 300-400 bin tl bile etmiyordu.Zaten uzayacağını düşünerek bu fiyatlara anlaşıldı.Şimdi fiyatlar gelmiş 25-30 a.Şimdi ne kadar isteyecek planlamacı ??
Sözleşmede yasal faiz uygulanır yazıyor.Ayrıca keşke anlaşmasaydı daha karlı çıkardık
Sözleşme tarihinden beri yasal faiz işler, o şekilde de herhalde m2 16-17 bin falan ediyor. Ancak temerrüt faizi işlerse 18-19 bin civarına denk geliyor.

Umarım o sözleşmede itiraz dayanağı olacak bir açık vardır.

• #1,971
Planlama işi ortaya çıkmasaydı 0,5 emsal olsaydı her yer çoktan villa kent olmuştu Dodurga aslında zararımız çok büyük hem maddi hem manevi boşa giden 10 yıl
gerçekten öyle ne kadar sevmesem de Melih gökçek görevden akımdaydı bir şekilde çoktan hallederdi Dodurgayı hiç ellemese daha iyimiş

• #1,972
Plancı , sözleşme yapanları yüksek emsal vaadiyle yanıltı .
Buda haksız zenginleşme davasında ; YANILTMA ya girer .
Plancıya pay vermiş olanlar ' ın
yanıltıldıkları aşikardır .
Henüz pay vermemiş olanlar ise ( sözleşmelerinde beyan etmelerine rağmen) yanıltıldığından dolayı sözleşme yaptıklarını beyan edecekler ve hiç sözleşme yapmayanlarla , aynı konuma geleceklerdir .

• Beğen
Tepkiler: musa
  • #1,973
Her yer 1,75 ve 2 olduğu için plancı sözleşmedeki payı alabilir.

Emsaller bunun altına düşse sözleşme geçersiz olurdu, ama sözleşmedeki emsaller olduğu için maalesef payı haketmiş görünüyor.
RKK bey, buna da verdiğin nitelikli bilgiler için baştan teşekkür ederim. Fakat önceki plancı mevzunda yazdıklarımla şimdilerde yazdıkların arasında fark var gibi. Sanki plancıyla bir dirsek temasın oldu ,en azından bana öyle geliyor. Ben de bu hususta kafa yoran merciilere danıştığımda plancının iş karşılığı makul ölçülerde belediyenin de kabul ettiği ücret talep edebileceği fakat bu ücretin yapacağı işle orantılı olması gerektiğini ,mahkeme sürecinde plancının sebepsiz zenginleşmeden bir şey tutturamayacağı bana söylendi. Ayrıca plancı işi 2 yıl içerisinde teslim etmesi gerekiyordu sözleşmeye göre. Fakat büyükşehir belediyesi kendisi planın iptali için mahkemeye verdi daha sonra. Hiç kimse yükümlülükler yerine getirmedi diye faiz sopasıyla burada korkutulamaz. Plancıya karşı yükümlülük bu seferki itirazlar tamamen reddedilirse ancak devreye girer. O da kademeli emsal iptal olduğu için yani herkese eşit hak son meclis görüşmelerinde verildiği için bu iş plancının planlamasının sonucu değildir yani 1.75 emsal plancının planı olmaktan çıkmış belediye meclisinin planı haline gelmiştir ve herkese meclis vermiştir bu hakkı. Biraz uzun oldu ama buna benzer birçok sebepten plancı hakkı diye bir unsur kalmamıştır. Bana Çankaya belediyesi'nden söylenen kademeli emsalini iptal edilip herkese 1.75 emsal verilmesi plancının devreden çıkarılması için tercih edilen bir yol olduğunu ifade ettiler.

• Beğen
Tepkiler: Metin
  • #1,976
Bakın ben plancıdan yana değilim, plancı zaten Gökçek'in elemanı olarak bayağı az bir paraya yaptı. O paylar komple Gökçek'e gitti. Imar tarihinde görülmemiş bir vurgun oldu.

O sebeple Dodurga'yı Yenimahalle'den kopardı, Çankaya belediyesini de devre dışı bırakıp işi büyükşehirden yaptı.

Ancak sözleşme ne kadar vicdansız olsa da kanunen geçerli. Sözleşme yapanlara 1,75 ve 2 vadetti, o emsaller geçerli mi geçerli.

Sözleşme süresi içinde planı geçirip tapuya işletti mi, işletti.

Tek ihtimal süre konusudur. Orada da plancı mahkeme sürecini mücbir sebep saydırabilir ki, bu büyük oranda mahkeme tarafından kabul görür.

Sözleşme yapmış olanlara tavsiyem beraberce imar konusunda tecrübeli bir avukata danışıp ihtimalleri, dava açarlarsa ne şansları olacağını danışmalarıdır.

Eski belören forumunda belki yüzlerce kez kademeli emsal saçmalığından, eninde sonunda iptal sebebi olacağından bahsetmiştim. Nitekim orada da burada da kademeli emsal iptal edildi.

Kademeli emsalin vurgun amaçlı tezgah olduğuna Dodurga çok güzel bir örnektir. %14 + %5 kop payını da almış, yani bir tek plana karşılık arsanın beşte birind çökmüş. Dünyada böyle vurgun zor görülür.

Belki tecrübeli, dişli bir avukat o sözleşmeye karşı bir şeyler yapabilir. Plancının o payları istemesi yakın olduğu için bir an önce adım atılması şarttır.
Evet bu yazdıkların önceki yazdıklarınla kısmen uyumlu. Teşekkür ederim.

• #1,978
Evet bu yazdıkların önceki yazdıklarınla kısmen uyumlu. Teşekkür ederim.
Ben asla plancıyı savunmam, belören'de de malum plancı ve değnekçileriyle yıllarca çarpıştım.

Bu tip planların hepsi vurgundur, böyle iş yapan plancılar da benim gözümde vurguncudur.

Çünkü resmi tarifeden ücretle bu tip sözleşmelerde aldıkları avanta arasında 100 misli fark var.

Sözleşme örneği görmek istememdeki sebep acaba bir açık bulabilir miyiz, itiraza dayanak bir cümle, ifade var mı görmek için.

Sözleşmede, sözleşme yapmayanlar 0,5 emsalde kalacak diye cümle varsa elbette itiraz edip, sözleşmeyi iptal ettirmek mümkün. Ancak böyle bir ifade olduğunu hiç sanmıyorum.

Ortadaki sözleşme arsa sahibinin gönüllü olarak imzaladığı bir hizmet sözleşmesi olduğu için mahkemenin ücret olayını resmi tarifeye indirme hakkı olamaz. Şimdilik itiraz için ortadaki tek ihtimal süre kavramı olur, onda da plancının mahkeme sürecini mücbir sebep saydırma şansı yüksektir.

• Beğen
Tepkiler: Makita
  • #1,980
Planlamacının yaptığı sözleşme
Ne kadar geçerli
Sözleşmede eğer süreç uzarsa 1 dönüm yerin 1.250.000 tl yasal faiz oranı verilir yazıyor
Ben planlamacının bir problem çıkarmayacağını ortak noktada buluşulabileceğini düşünüyorum.
Daha önce de böyle satılan bir yer vardı tek tapu olarak planlamacıyla anlaşmaları 3-4 ay sürdü ama hallettiler en sonunda
Hocam anlaşma falan yok anlaşılcak bişey kalmadı sözleşmenin hiç bir şekilde hükmü yok hak talepleri herkes 1.75 2 olmasaydı evet olurdu şuan yok alabilceği bişey

Konu görüntüleyen kullanıcılar