Bu Siteyi Ziyaret Etmek İçin Lütfen Tarayıcınızda JavaScript'i Etkinleştirin.

Dodurga ve Alacaatlı Mahalleleri | Sayfa 105 | WowTurkey Kaliteli Genel Forum Sitesi Bilgi Resim Ulaşım

Dodurga ve Alacaatlı Mahalleleri

• #2,081
Bildiğim kadarıyla tapu TC kimlik numaralarını verir, o kimlik numarası ile nüfus dairesinden kütükte kayıtlı son adres öğrenilip tebligatta kullanılır.

• Beğen
Tepkiler: ahmet alici
  • #2,082
Bildiğim kadarıyla tapu TC kimlik numaralarını verir, o kimlik numarası ile nüfus dairesinden kütükte kayıtlı son adres öğrenilip tebligatta kullanılır.
Kvkk gereği tc bile alamaman gerekiyor. Web tapuda ise sadece isim soyisim ve baba adı yazıyor hissedarların. Onun dışında bir bilgi mevcut değil. Kanun değişmediyse yasal yollarla çok zor kişisel bilgilere ulaşılması. Ben bir tanıdık ile adreslerini bulabildim o da bir tanesi yanlıştı. İstediğim diğer bilgilerede ulaşamadım.

Demem o ki eğer evinize şufa kağıdı gelmişse ya kanun değişmiştir ya da illegal ulaşılmıştır adresinize. Ayrıca size gelen şufanın muhtara bırakılması söz konusu bile olamaz. Oldu ya muhtar işi gücü arasında size söylemeyi unuttu varsayalım. 4 ay sonra parselinizde satış olduğunu öğrendiniz şufa hakkınız olmayacak mı? Noter harici bir bildirim elinize gelmediyse benim bildiğim yasal süreniz 2 yıldır itiraz için.

• #2,083
Benim gelen şufadan anladığım o, çünkü gelen şufa yazısı adres olarak TC kimlik numarası ile sadece 15 yıl önce nüfus dairesinde kayıtlı olan eski adrese gitmişti. Neyse ki o ev de hala bizde olduğu için bize kolaylıkla ulaştı.

• #2,085
Kvkk gereği tc bile alamaman gerekiyor. Web tapuda ise sadece isim soyisim ve baba adı yazıyor hissedarların. Onun dışında bir bilgi mevcut değil. Kanun değişmediyse yasal yollarla çok zor kişisel bilgilere ulaşılması. Ben bir tanıdık ile adreslerini bulabildim o da bir tanesi yanlıştı. İstediğim diğer bilgilerede ulaşamadım.

Demem o ki eğer evinize şufa kağıdı gelmişse ya kanun değişmiştir ya da illegal ulaşılmıştır adresinize. Ayrıca size gelen şufanın muhtara bırakılması söz konusu bile olamaz. Oldu ya muhtar işi gücü arasında size söylemeyi unuttu varsayalım. 4 ay sonra parselinizde satış olduğunu öğrendiniz şufa hakkınız olmayacak mı? Noter harici bir bildirim elinize gelmediyse benim bildiğim yasal süreniz 2 yıldır itiraz için.
Bu kadar kesin ifade kullanmayın derim. Bana cuma günü gelen içeriğini bilmiyorum Büyük ihtimal şufa bildirimi komşuya vermemiş postacı ama mahmutlara bırakmış . Muhtar telefonu açtı. Bu, muhtardan aldığım 4. şufa bildirimi olacak noterden. Muhtara şimdi sordum yasal mı size bırakmaları diye.Savcılık celbi ve bankalardan gelen kart içerikli postalar hariç şahsa teslim noter vesaire postaları telefon açıp teslim etmemiz şartıyla muhtarlığa bırakıyorlar dedi. Bizim muhtar kayıtlı telefonu varsa posta sahibinin onu emanet alıyorum dedi. Açıklayıcı olmuştur umarım.

• #2,086
Bu kadar kesin ifade kullanmayın derim. Bana cuma günü gelen içeriğini bilmiyorum Büyük ihtimal şufa bildirimi komşuya vermemiş postacı ama mahmutlara bırakmış . Muhtar telefonu açtı. Bu, muhtardan aldığım 4. şufa bildirimi olacak noterden. Muhtara şimdi sordum yasal mı size bırakmaları diye.Savcılık celbi ve bankalardan gelen kart içerikli postalar hariç şahsa teslim noter vesaire postaları telefon açıp teslim etmemiz şartıyla muhtarlığa bırakıyorlar dedi. Bizim muhtar kayıtlı telefonu varsa posta sahibinin onu emanet alıyorum dedi. Açıklayıcı olmuştur umarım.
Köylük yerlerde bu tür gönderiler muhtara bırakılıyor onu biliyorum ama şehirde bırakılmaması lazım. Muhtar sizi tanırsa tebligatı bırakmasını kabul edebilir. Ama bunu her muhtar yapmaz ki bunu bile yapmamalı normal değil. Ulaşılabilir bir numarası mevcutsa muhtarda postacı arayıp tebligat sahibine ulaşabilir.
Bizim parseldeki satışın tebligatı muhtardaysa 3 ay çoktan doldu. Benim yasal olarak şufa hakkım kalmadı demek olur bu.

• #2,087
Benim gelen şufadan anladığım o, çünkü gelen şufa yazısı adres olarak TC kimlik numarası ile sadece 15 yıl önce nüfus dairesinde kayıtlı olan eski adrese gitmişti. Neyse ki o ev de hala bizde olduğu için bize kolaylıkla ulaştı.
Normalde TC numaranı girince yurtdışında kaldığın görülür. Benim kuzenime yurtdışında mahkeme celbi gelmişti mesela bende şaşırmıştım. Eğer tapuda alım/satım yaptığında verdiğin adres neyse oraya gidebilir. En son alım satım yaptığınızda hangi adresi verdiniz?

• #2,088
Normalde TC numaranı girince yurtdışında kaldığın görülür. Benim kuzenime yurtdışında mahkeme celbi gelmişti mesela bende şaşırmıştım. Eğer tapuda alım/satım yaptığında verdiğin adres neyse oraya gidebilir. En son alım satım yaptığınızda hangi adresi verdiniz?
Işin komik tarafı da bu zaten. Daha önce bahsettiğim bir izale-i şuyu davasında, yani bir akrabanın arazinin tümünü almaya kalktığı davada tebligat konsolosluk aracılığıyla geldi.

Ancak Dodurga'daki ticari arsanın şufa yazısı çok eski bir adresimize gitti.

• Beğen
Tepkiler: SütçüimaM
  • #2,090
Resmi kurumlarda adres olarak şu anda şahısın e devlette yazılı olan nüfus kayıt sistemindeki adresi tebliğ adresidir.

• Beğen
Tepkiler: SütçüimaM
  • #2,091
Bana da geçen ay noterden şufa hakkı ile ilgili ihtarname geldi.Hissedarların adres bilgileri gözüküyordu.

• #2,093
Arkadaşlar Geçmişte emre_altun isimli hukukcu bir arkadaş formda yazıyordu. bu sıralar hiç bir yazısını göremiyorum.acaba dodurgada ilişiği kalmadımı konular hakkında görüşleri bizim için önemliydi.

• Beğen
Tepkiler: Sinan ve Makita
  • #2,094
Forumdaki arkadaşların affına sığınarak kendi şahsi görüşüm paylaşmak istiyorum. Herkes özellikle arsaların fiyatlanma durumunu merak ediyor. Son 2 yılda konut parseli alan biri olarak bölgedeki emlakçılar, köylülerden aldığım görüş ve dolar eoru altın yükselişleri baz alındığında şuan en kötü konut arsasının 16.000 altında satılmaması gerektiğini düşünüyorum. Yanlış düşünüyor olabilirim belki ama bu fiyatın altında satanlar geçmiş ve güncel enflasyona karşı zarar eder diyorum. Tecrübeli arkadaşların görüşleri de önemlidir.

• Beğen
Tepkiler: musa
  • #2,095
Arkadaşlar Haziran ayında altyapı ihalesi için bir hazırlık olduğunu burada bir arkadaş paylaşmıştı. Ben henüz doğrulatamadım bu bilgiyi. Ya henüz öyle bir hazırlık yok, yahut var söylemek istemiyorlar ikisinden birisi. Doğrulatabilen arkadaş var mı? Fakat belediyeden görüştüğüm şahıs köye yakın elektrik su ve altyapının yakınındaki parsellerde inşaata başlamada altyapı problem olmaz dedi.

• Beğen
  • #2,096
topraktan satış yapan nprime firmasından böyle bi bilgi almıştım bu sebeple dün Askiden görüştüğüm kişiler dodurga özelinde ihale yok ama çankaya ilçesi geneli için müteferrik ihale olacağını söylediler. mayıs ayında hayırlısıyla plan kesinleşir ve ruhsatların alınmasında problem kalmazsa alt yapı işini herkesin kendi parseli özelinde vereceği dilekçelerle hızlandırabiliriz.

• Beğen
  • #2,097
Forumdaki arkadaşların affına sığınarak kendi şahsi görüşüm paylaşmak istiyorum. Herkes özellikle arsaların fiyatlanma durumunu merak ediyor. Son 2 yılda konut parseli alan biri olarak bölgedeki emlakçılar, köylülerden aldığım görüş ve dolar eoru altın yükselişleri baz alındığında şuan en kötü konut arsasının 16.000 altında satılmaması gerektiğini düşünüyorum. Yanlış düşünüyor olabilirim belki ama bu fiyatın altında satanlar geçmiş ve güncel enflasyona karşı zarar eder diyorum. Tecrübeli arkadaşların görüşleri de önemlidir.
Konutlar 16.000 Ticari+konutlar 23.000 ün altına verilmez yeri iyi olanlar. Mayısta plan onaylandığı zaman daha da ivme kazanacaktır. İnşaatlar başladığında da konut arsaları 40 binden aşağı gitmez bence

• #2,098
şufa bildirimi yapan kişiler genelde 2 yıllık riski almak istemedikleri için süre kısa olsun diye noterden gönderiyor. oradaki rakamda haliyle aldığının üzerinde beyan ediyor ki 3 ay içinde almak isteyen olursa zarara girmemek için. siz tabi hayır bu rakam gerçek değil daha az diyorsanız muvaza davası açıp para trafiğini vs araştırarak gerçek bedeli ortaya çıkarıp gerçek bedelden alma talebinde bulunabilirsiniz. ancak ben şufa davası açma işini hukuki bulsam da etik ve ahlaki bulmuyorum. doğru değil.

• #2,099
şufa bildirimi yapan kişiler genelde 2 yıllık riski almak istemedikleri için süre kısa olsun diye noterden gönderiyor. oradaki rakamda haliyle aldığının üzerinde beyan ediyor ki 3 ay içinde almak isteyen olursa zarara girmemek için. siz tabi hayır bu rakam gerçek değil daha az diyorsanız muvaza davası açıp para trafiğini vs araştırarak gerçek bedeli ortaya çıkarıp gerçek bedelden alma talebinde bulunabilirsiniz. ancak ben davası açma işini hukuki bulsam da etik ve ahlaki bulmuyorum. doğru değil.
Etik ve ahlaki yönü duruma gore degisir. Misal benim parselimde birisi komple hissesini satmis. Bende uzun süredir bir yer ariyordum ve burada da bir kaç defa dile getirdim, şufa nedeniylede baska parsellerden yer almayada çekindim. Ama tabi kendi parselimde satis oldugundan haberim yoktu. Yeni ögrendim.

Satan kisi bana sorsaydi birazini alirdim (belkide hepsini) kalani satardi. Simdi benim şufa hakkim normalde var. Yerde ariyorum halihazirda. Ne yapmami önerirsiniz?

• #2,100
Etik ve ahlaki yönü duruma gore degisir. Misal benim parselimde birisi komple hissesini satmis. Bende uzun süredir bir yer ariyordum ve burada da bir kaç defa dile getirdim, şufa nedeniylede baska parsellerden yer almayada çekindim. Ama tabi kendi parselimde satis oldugundan haberim yoktu. Yeni ögrendim.

Satan kisi bana sorsaydi birazini alirdim (belkide hepsini) kalani satardi. Simdi benim şufa hakkim normalde var. Yerde ariyorum halihazirda. Ne yapmami önerirsiniz?

Başka birinin yaptığı satış sebebiyle eline şufa yazısı gelmemişse parseldeki diğer hissedarları nasıl bulup teklif edebilir ki? webtapu'da diğer hissedarların isim, ev adresleri görünüyor mu?

Üstelik satıcı parsele fazladan ortak sokmamış, kendi hissesini komple satıp çıkmış. Herşey yolunda giderken bu satış büyük ihtimal acil ihtiyaç veya başka yatırım amaçlıdır.

Kanuni hak olsa da şufa olayını ben de etik bulmuyorum açıkçası. Tek istisnası: Parsele minik hisselerle giren müteahhitler.

• Beğen

Konu görüntüleyen kullanıcılar