Bu Siteyi Ziyaret Etmek İçin Lütfen Tarayıcınızda JavaScript'i Etkinleştirin.

Dodurga ve Alacaatlı Mahalleleri | Sayfa 106 | WowTurkey Kaliteli Genel Forum Sitesi Bilgi Resim Ulaşım

Dodurga ve Alacaatlı Mahalleleri

• #2,101
Başka birinin yaptığı satış sebebiyle eline şufa yazısı gelmemişse parseldeki diğer hissedarları nasıl bulup teklif edebilir ki? webtapu'da diğer hissedarların isim, ev adresleri görünüyor mu?

Üstelik satıcı parsele fazladan ortak sokmamış, kendi hissesini komple satıp çıkmış. Herşey yolunda giderken bu satış büyük ihtimal acil ihtiyaç veya başka yatırım amaçlıdır.

Kanuni hak olsa da şufa olayını ben de etik bulmuyorum açıkçası. Tek istisnası: Parsele minik hisselerle giren müteahhitler.
Parsele minik hisselerle giren müteahhitlerin diger hissedarlara zarari ne kadar olabilir acaba?

Ortaklik giderme davasi acilinca degerinden gidiyorsa cok olmamasi lazim

• #2,102
Parsele minik hisselerle giren müteahhitlerin diger hissedarlara zarari ne kadar olabilir acaba?

Ortaklik giderme davasi acilinca degerinden gidiyorsa cok olmamasi lazim

Değerinden gitmesi alsat işi yapanlar için normal olabilir.

Ancak benim arsamın benim gözümdeki rayiç değeri finalde alacağım konut veya işyeridir. Konut veya dükkan sahibi olmak için aldım arsayı, biri gelip elimden alsın diye değil.

Kaldı ki, piyasa değerini ödeyecek olsa bile ben ne diye tekrar arsa arayıp, satın almakla uğraşayım ki. Hele ki benim gibi yurtdışında olanlar için çok daha sıkıntılı bir durum.

Arsa işi zaten sabır işi, yıllarca beklemişim, konut getirecek derken son anda biri çıkıp işi bozarsa makul görmenin manası yoktur.

• Beğen
Tepkiler: mert bayram
  • #2,103
Değerinden gitmesi alsat işi yapanlar için normal olabilir.

Ancak benim arsamın benim gözümdeki rayiç değeri finalde alacağım konut veya işyeridir. Konut veya dükkan sahibi olmak için aldım arsayı, biri gelip elimden alsın diye değil.

Kaldı ki, piyasa değerini ödeyecek olsa bile ben ne diye tekrar arsa arayıp, satın almakla uğraşayım ki. Hele ki benim gibi yurtdışında olanlar için çok daha sıkıntılı bir durum.
Sizin amac yatirim degil mi? Yatirim iyi performans gosterirse bu arsaymis, konutmus, uzay mekigiymis, niye fark tam ediyor anlayamadim

konut getirecek derken son anda biri çıkıp işi bozarsa makul görmenin manası yoktur.
Muteahhit kucuk hisse aldiktan sonra isi bozar mi yani? Veya ne yapabilir? Ortaklik giderme davasi cok uzun surer muteahhit bunu istemez diyenler var ama dodurgada durum nasil olur bilmiyorum.

Son düzenleme:
  • #2,104
Başka birinin yaptığı satış sebebiyle eline şufa yazısı gelmemişse parseldeki diğer hissedarları nasıl bulup teklif edebilir ki? webtapu'da diğer hissedarların isim, ev adresleri görünüyor mu?

Üstelik satıcı parsele fazladan ortak sokmamış, kendi hissesini komple satıp çıkmış. Herşey yolunda giderken bu satış büyük ihtimal acil ihtiyaç veya başka yatırım amaçlıdır.

Kanuni hak olsa da şufa olayını ben de etik bulmuyorum açıkçası. Tek istisnası: Parsele minik hisselerle giren müteahhitler.
webtapuda sadece isim ve soyisimler görunuyor. Ayrica parsele ortak sokmus 2 kisiye satis yapmis.

• #2,105
Arkadasima 2 yıli bitmesine 10 gün kala şufa davası açıldı ve mecburen uzlaşmaya gitti. Yoksa 2 yıl önceki fiyattan parasına razı olacakti. Bu tür sufalar şerefsizlik, namussuzluk tan başka bir şey değil. Bir kişi kendi parselinde yer almak istiyorsa her türlü satış olunca haberi olur. İnşallah basimiza gelmez ama ben bu durumda muhattabimin anasını avradını düz geçerim, çoluk çoğuna yedirmem. Anladınız bence. 2 günlük dünyadır 1 gün erken olursek TE kimse üzülmez. Ama namussuza da malımı yedirmem.

• #2,106
Has bu arada bu işi meslek edinenler var inşallah tasakli birine denk gelir de yağlı kazığa oturtur. O zaman ibreti alem olur.

• #2,107
Sizin amac yatirim degil mi? Yatirim iyi performans gosterirse bu arsaymis, konutmus, uzay mekigiymis, niye fark tam ediyor anlayamadim

Muteahhit kucuk hisse aldiktan sonra isi bozar mi yani? Veya ne yapabilir? Ortaklik giderme davasi cok uzun surer muteahhit bunu istemez diyenler var ama dodurgada durum nasil olur bilmiyorum.

Ben tüccar veya günlük kazanç peşinde olsam alsat işi yapar, borsa vesaire uğraşırım.

Arsa benim gibi sonunda yapılaşma getirisi hedefleyenler için uzun süreli bir olay. Benim 12 milyonluk daire beklediğim yatırımıma tam sonuna gelmişken birisi al sana 3 milyon, yatırımını elinden alıyorum diyerek çökmeye kalkarsa, tutup da işte 1 milyon param 3 milyon olmuş yeter diyecek değilim. O parayı sırf o akbabanın canını yakmak için feda ederim.

• #2,108
Arkadasima 2 yıli bitmesine 10 gün kala şufa davası açıldı ve mecburen uzlaşmaya gitti. Yoksa 2 yıl önceki fiyattan parasına razı olacakti. Bu tür sufalar şerefsizlik, namussuzluk tan başka bir şey değil. Bir kişi kendi parselinde yer almak istiyorsa her türlü satış olunca haberi olur. İnşallah basimiza gelmez ama ben bu durumda muhattabimin anasını avradını düz geçerim, çoluk çoğuna yedirmem. Anladınız bence. 2 günlük dünyadır 1 gün erken olursek TE kimse üzülmez. Ama namussuza da malımı yedirmem.
Sufa davasinda uzlasma nasil oluyor?

• #2,109
Bu kişiden kişiye değişir lütfen büyük konuşmayalım plan notu ortada adamın alması gereken örnek veriyorum 150 M² alması gerekirken siz örnek veriyorum 90 M² yer alıyorsunuz şahıs veya müteahhit hiç farketmez sonra anlaşmaya vardığında bu bana söke söke istediğimi verecek anlayışı doğuruyor demem o ki lütfen hissedarlar bu tip davranışlarda bulunmasın kafasına göre bu kadar M² daire alırsın diye az M² yer satmasın çünkü alanlar mağdur oluyor bende Kendi parselimde küçük hisse olsun istemiyorum.Bilmem anlatabildim mi.

• Beğen
Tepkiler: Makita
  • #2,111
Şufa davası açmayı kazanç kapısı olarak gören akbaba avukatlar var bizimde başımıza geldi 2 yılın dolmasına 2 gün kala dava açtılar uzlaşma şöyle oldu avukatlık masrafı adı altında1.20 emsal arsadan 15 m2 hisse verdik ayrıca bu parselde yüzde 40 ile anlaşma hakkını dava açan hissedara verdik bu parselde yaklaşık 10 kişi bu şekilde bedel ödedi bu olay 2 sene önce gerçekleşti bu davalarda avukatlar dava bedeli üzerinden yüzde 15 ile 20 arası ücret alıyor bunuda kaybedeceğini için siz ödüyorsunuz

• #2,112
Şufa davası açmayı kazanç kapısı olarak gören akbaba avukatlar var bizimde başımıza geldi 2 yılın dolmasına 2 gün kala dava açtılar uzlaşma şöyle oldu avukatlık masrafı adı altında1.20 emsal arsadan 15 m2 hisse verdik ayrıca bu parselde yüzde 40 ile anlaşma hakkını dava açan hissedara verdik bu parselde yaklaşık 10 kişi bu şekilde bedel ödedi bu olay 2 sene önce gerçekleşti bu davalarda avukatlar dava bedeli üzerinden yüzde 15 ile 20 arası ücret alıyor bunuda kaybedeceğini için siz ödüyorsunuz
Mevcutta bir davama bakan avukatla konuştum % 10 istedi. Dava bedeli yüksek olduğu için bu orandan da bir şeyler yaparım dedi. Eski bir davamızda da başka bir avukat yine aynı % 10 almıştı. Kötü bir avukata denk gelmişsiniz.

Şöyle bir şey daha var. Eğer avukat yaşlıysa yüksek istiyor. Benim konuştuğum bir avukat ufak davalara bakmak istemiyorum demişti açık açık.

• #2,118
Kimsenin hakkı kimsede kalmaz. Allahin da bir hesabı var. Elbet haksızlık eden bulur belasını ya kendinden ya karısından yada kızından çıkar.

• #2,120
40 50 hisseli biyere Mutait nasıl girer hepsi ile teker teker nasıl anlaşır

Konu görüntüleyen kullanıcılar