Bu Siteyi Ziyaret Etmek İçin Lütfen Tarayıcınızda JavaScript'i Etkinleştirin.

Dodurga ve Alacaatlı Mahalleleri | Sayfa 107 | WowTurkey Kaliteli Genel Forum Sitesi Bilgi Resim Ulaşım

Dodurga ve Alacaatlı Mahalleleri

• #2,121
40 50 hisseli biyere Mutait nasıl girer hepsi ile teker teker nasıl anlaşır
Hepsinin iletişim bilgilerini bir şekilde temin edip ulaşmaya çalışır. Ama hepsine ulaşıp olurunu almak zor iş. 100+ hissedar olan parsel/parseller var. Sonu nasıl olur kestirmek güç. Tabi bu az hissedarlı parselde sorun çıkmayacağı anlamına gelmiyor.

• Beğen
Tepkiler: Adill
  • #2,122
rkk bey mayıs ayında karar kesinleşdikten sonra ne kadar bi zaman dilimi var çap ,ruhsat başvuruları nekadar sürer yapılaşma ne zaman başlar öngörünüz nedir acaba

• Beğen
Tepkiler: Makita
  • #2,123
Karar kesinleştikten sonra başvurular yapılacağını ve belediyenin de bekletmeden işlem yapacağını sanıyorum. Bu sene şantiyeler kurulmaya başlayacaktır. Alacaatlı ve köy civarı parsellerden başlayarak yapılaşma altyapıyla 50 ve 35 lik bulvarlarda ilerler.

• #2,125
Rkk bey bu ruhsat dediniz iş o kadar kolay değil bizim içerde bekleyen ruhsatımız var inşaat yapıyoruz alacaatlıda çankayada öyle iş yaptırmak kolay değil ruhsatlar en az 10 ay
Işin teknik kısmına hakim değilim, ancak Çankaya revizyon için bütün pürüzleri giderecek yazı ile iyi niyetli olduğunu gösterdi. Ruhsat aşamasında da iyi niyetli hareket edeceklerine inanıyorum.

• #2,126
Işin teknik kısmına hakim değilim, ancak Çankaya revizyon için bütün pürüzleri giderecek yazı ile iyi niyetli olduğunu gösterdi. Ruhsat aşamasında da iyi niyetli hareket edeceklerine inanıyorum.
Keşke öyle olsada malesef seneye yazdan önce başlıyacağını düşünmüyorum bölgede kendi yerim büyük fakat bu ruhsat uzun sürüyor hiç bir türlü süresi değişmiyor

• #2,127
Çankaya belediyesinin sayfasında Mayıs ayı meclis gündemine düşmüş Dodurga

Ekli dosyalar

• Screenshot_2025-04-28-22-52-56-10_e2d5b3f32b79de1d45acd1fad96fbb0f.jpg
    Screenshot_2025-04-28-22-52-56-10_e2d5b3f32b79de1d45acd1fad96fbb0f.jpg
    591.1 KB · Görüntüleme: 188
  • #2,128
Henüz itirazlara dair bir karar bile verilmemiş, itirazlar reddedilse bile dava acilip yd alınıp alınmayacağı belli degil; ruhsattan, inşaattan vs. bahsediliyor. Ruhsat dediğin sadece en kısa 6 ay sürer. Hey Allah im ne günlere kaldık.

• #2,130
Henüz itirazlara dair bir karar bile verilmemiş, itirazlar reddedilse bile dava acilip yd alınıp alınmayacağı belli degil; ruhsattan, inşaattan vs. bahsediliyor. Ruhsat dediğin sadece en kısa 6 ay sürer. Hey Allah im ne günlere kaldık.
İtirazlar reddedilecek sonra ruhsat başvuruları yapılacak dava bile açılsa sorun kalmadı plan kesinleşti artık

• #2,131
Bu büyükşehirde görüşülmeyecekmiydi itirazlar daha değerlendirilmedi mi değerlenip haziranda tekrar mı çıkacak ben anlamadım

• #2,132
İşin sonuna geldik.

Büyükşehir 5000 lik, Yenimahalle 1000 lik plana gelen itirazları reddedecek.

Her iki komisyon da itirazları çoktan değerlendirip reddedilmesine yönelik kararı meclise sevketmiştir.

Hala olumsuz, umutsuz düşünenlere diyecek bir şey bulamıyorum.

Varsın ruhsat 1-2 ay fazla sürsün.

Şimdiden arsa fiyatları tırmanmaya başlayacak. Siz bir de insaatlar başlayınca görün.

2026 sonunda Beytepe ile aynı fiyatları göreceğiz.

• #2,133
Çankaya belediye meclisinde komisyon raporu görüşülecek. Bu demek oluyor ki itirazlar değerlendirilmiş ve komisyon buna göre bir rapor hazırlanmış. Meclisten geçerse. İstiyen mahkemeye gidebilir ki bu süreçte hepimiz anladık ki Dodurga Büyük lokma. Mahkemeye giden olacak ama bu durum imar planını etkilemeyecek. Meclis kararından sonra yasal işlemler başlatılır. Ve kat karşılığı anlaşmayı yapan müteahhitler ruhsat başvurusunda bulunabilir. Ama forumda bir kaç kişi çok olumsuz ve hep bı karamsar, oysa bir sürü yer var neden Dodurga hisselerini satıp başka yerde almıyorlar anlamıyorum. Onları oraya bağlayan nedir acaba. Yoksa bunlar bölgenin emlakcilari ve buradan insanları umutsuzlastirip nemalanmakmidir.
Son olarak konumuz değil ama şu hırsız sufacilara Allah lanet etsin diyorum.

• #2,136
Şufa hakkı, paylı mülkiyete tabi taşınmazların paydaşlarından birinin kendi payını üçüncü bir kişiye satması halinde, diğer paydaşlara öncelikli olarak satın alma hakkı veren özel bir haktır.

Önalım hakkının kullanılabilmesi için, diğer hissedarlara satış teklifi yapılmadan gerçekleştirilen üçüncü kişilere satışlar, mahkeme kanalıyla iptal edilebilir. Tapu devri yapılmış olsa dahi, 90 gün içinde başvurulduğunda mahkeme, hisseyi asıl sahiplerine devreder.

Üstelik tapu harcını düşük göstermek için satış bedeli düşük gösterilmişse, büyük zararlar meydana gelebilir. Bu durumda, yeni hissedar sadece tapuda belirtilen bedeli alabilir ve arada kalan fark buhar olup uçabilir.

Örneğin, 3 Milyon TL’ye satın alınan bir arsa hissesi, tapuda 300.000 TL gösterilmişse, diğer hissedarlar bu hisseyi sadece 300.000 TL ödeyerek devralabilirler. Aradaki 2.7 Milyon TL’yi geri almak ise uzun sürecek bir mahkeme sürecini gerektirir ve bu paranın geri alınacağına dair garanti yoktur.

Değerli arkadaşlar bu sorunları yaşamamak için, Hisseli tapu satın alırken;

Satın alacak kişi, diğer hisse sahiplerine satış teklifi yapıldığına dair yazılı bir belge talep etmelidir. Bu belge alındıktan sonra, tapuda gayrimenkulün GERÇEK DEĞERİ satış bedeli olarak gösterilmelidir. Satış gerçekleştikten sonra, diğer hissedarlara noter onaylı bildirim gönderilerek hisse devrinin yapıldığı bildirilmelidir. 90 günlük süre geçtikten sonra, bu hisseli tapu devri bozulamaz.

• Beğen
Tepkiler: laylaylom
  • #2,137
Şufa hakkı, paylı mülkiyete tabi taşınmazların paydaşlarından birinin kendi payını üçüncü bir kişiye satması halinde, diğer paydaşlara öncelikli olarak satın alma hakkı veren özel bir haktır.

Önalım hakkının kullanılabilmesi için, diğer hissedarlara satış teklifi yapılmadan gerçekleştirilen üçüncü kişilere satışlar, mahkeme kanalıyla iptal edilebilir. Tapu devri yapılmış olsa dahi, 90 gün içinde başvurulduğunda mahkeme, hisseyi asıl sahiplerine devreder.

Üstelik tapu harcını düşük göstermek için satış bedeli düşük gösterilmişse, büyük zararlar meydana gelebilir. Bu durumda, yeni hissedar sadece tapuda belirtilen bedeli alabilir ve arada kalan fark buhar olup uçabilir.

Örneğin, 3 Milyon TL’ye satın alınan bir arsa hissesi, tapuda 300.000 TL gösterilmişse, diğer hissedarlar bu hisseyi sadece 300.000 TL ödeyerek devralabilirler. Aradaki 2.7 Milyon TL’yi geri almak ise uzun sürecek bir mahkeme sürecini gerektirir ve bu paranın geri alınacağına dair garanti yoktur.

Değerli arkadaşlar bu sorunları yaşamamak için, Hisseli tapu satın alırken;

Satın alacak kişi, diğer hisse sahiplerine satış teklifi yapıldığına dair yazılı bir belge talep etmelidir. Bu belge alındıktan sonra, tapuda gayrimenkulün GERÇEK DEĞERİ satış bedeli olarak gösterilmelidir. Satış gerçekleştikten sonra, diğer hissedarlara noter onaylı bildirim gönderilerek hisse devrinin yapıldığı bildirilmelidir. 90 günlük süre geçtikten sonra, bu hisseli tapu devri bozulamaz.

Bir kac konuda fikrinizi merak ediyorum.

1) "Pay, bağış, takas veya trampa"nin paydaş olmak için yapıldığı nasil kanıtlanır?

"Pay, bağış, takas – trampa gibi satış dışı yolla temlik edilmişse şufa hakkı doğmaz."
"Takas sufa hakkini engellese de takasın paydaş olmak için yapıldığı kanıtlanırsa satış olarak kabul edilir ve sufa hakkı kullanılabilir"

Yani niyeti kotu biri parsele girmek istiyorsa, isi kilifina uydurur, ne yapip edip girer. Bunu boyle mi anlamak lazim?

2) Ortaklik giderme davasi acilirsa muhtemelen parsel acik artirmaya cikar diye biliyorum. Bu durumda minimum satis fiyatini bilirkisi belirliyor sanirim. Piyasaya gore ucuzdan mi satilir sizce?

3) Bir hissedar kotu niyetliyse (muteahhitle anlasmaya engel oluyorsa, diger hissedarlarin hakkini yiyorsa) bu kisiye paydasliktan cikarma davasi acilabilir mi? Bu surec nasil isliyor?

Son düzenleme:
  • #2,138
Bir kac konuda fikrinizi merak ediyorum.

1) "Pay, bağış, takas veya trampa"nin paydaş olmak için yapıldığı nasil kanıtlanır?

"Pay, bağış, takas – trampa gibi satış dışı yolla temlik edilmişse şufa hakkı doğmaz."
"Takas sufa hakkini engellese de takasın paydaş olmak için yapıldığı kanıtlanırsa satış olarak kabul edilir ve sufa hakkı kullanılabilir"

Yani niyeti kotu biri parsele girmek istiyorsa, isi kilifina uydurur, ne yapip edip girer. Bunu boyle mi anlamak lazim?

2) Ortaklik giderme davasi acilirsa muhtemelen parsel acik artirmaya cikar diye biliyorum. Bu durumda minimum satis fiyatini bilirkisi belirliyor sanirim. Piyasaya gore ucuzdan mi satilir sizce?

3) Bir hissedar kotu niyetliyse (muteahhitle anlasmaya engel oluyorsa, diger hissedarlarin hakkini yiyorsa) bu kisiye paydasliktan cikarma davasi acilabilir mi? Bu surec nasil isliyor?
1) Şufa hakkının kullanılabilmesi için taşınmaza ait payın satılması gerekir. Paydaşlardan birinin payı hibe etmesi(bağış) ya da TAKAS etmesi halinde önalım hakkı KULLANILMAZ.

Bazı durumlarda önalım hakkının kullanılmasının engellenmesi için gerçekte satış olan işlem bağış ya da trampa olarak gösterilmektedir. Böyle bir durumda muvazaanın ispatı şartıyla önalım hakkı kullanılabilir.

Ancak bu devirlerin MUVAZAALI olduğu iddiasıyla önalım davası açılabilir.

Önalım hakkı dürüstlük kurallarına aykırı kullanılamaz.

2) Bilirkişi değerlemesini yapıyor eğer o değer beklentinin altında gelir ise itiraz edip başka bir bilirkişi veyahut ek rapora gönderiyosunuz. Satış aşamasında herkes belirlenen bir ücret yatırdığı takdirde girip teklifte bulunabiliyor. Piyasa göre ucuz satılması söz konusu olmaz. Bir çok insan bunu zaten almak ister yer iyi .

3)
Kanun düzenlemesine göre;

• Kendisinin veya malı kullanması için bıraktığı veya eyleminden sorumlu olduğu kişilerin tutum ve davranışıyla,
  • Diğer paydaşların tamamına veya bir kısmına karşı yükümlülüklerini ağır biçimde ihlal eden paydaş,
  • Bu tutum ve davranışlarla paylı mülkiyet ilişkisinin devamını çekilmez hale getirmişse,
  • Mahkeme kararıyla paydaşlıktan çıkarılır.
Dava açabilrsiniz.

• Beğen
Tepkiler: ahmet alici
  • #2,139
1) Şufa hakkının kullanılabilmesi için taşınmaza ait payın satılması gerekir. Paydaşlardan birinin payı hibe etmesi(bağış) ya da TAKAS etmesi halinde önalım hakkı KULLANILMAZ.

Bazı durumlarda önalım hakkının kullanılmasının engellenmesi için gerçekte satış olan işlem bağış ya da trampa olarak gösterilmektedir. Böyle bir durumda muvazaanın ispatı şartıyla önalım hakkı kullanılabilir.

Ancak bu devirlerin MUVAZAALI olduğu iddiasıyla önalım davası açılabilir.

Önalım hakkı dürüstlük kurallarına aykırı kullanılamaz.

2) Bilirkişi değerlemesini yapıyor eğer o değer beklentinin altında gelir ise itiraz edip başka bir bilirkişi veyahut ek rapora gönderiyosunuz. Satış aşamasında herkes belirlenen bir ücret yatırdığı takdirde girip teklifte bulunabiliyor. Piyasa göre ucuz satılması söz konusu olmaz. Bir çok insan bunu zaten almak ister yer iyi .

3)
Kanun düzenlemesine göre;

• Kendisinin veya malı kullanması için bıraktığı veya eyleminden sorumlu olduğu kişilerin tutum ve davranışıyla,
  • Diğer paydaşların tamamına veya bir kısmına karşı yükümlülüklerini ağır biçimde ihlal eden paydaş,
  • Bu tutum ve davranışlarla paylı mülkiyet ilişkisinin devamını çekilmez hale getirmişse,
  • Mahkeme kararıyla paydaşlıktan çıkarılır.
Dava açabilrsiniz.

Yanılıyorsam düzeltin lütfen; @emrealtun06

Trampada;
Takas edilecek olan taşınmazların maddi değerleri arasında fiyat farkı olmamalı diye biliyorum. Aksi durumda genel hukuk kuralları ve içtihatlar çerçevesinde genel olarak muvazaalı işlem olarak değerlendiriliyor diye biliyorum. Doğru mudur?

Bağışlamada; Akraba harici bağışlamalarda, yani üçüncü kişilere bağışlamalarda yine genel hukuk kuralları ve içtihatlar çerçevesinde genel olarak muvazaalı işlem olarak değerlendiriliyor diye biliyorum. Doğru mudur?

Konu görüntüleyen kullanıcılar

• RKK