Bu Siteyi Ziyaret Etmek İçin Lütfen Tarayıcınızda JavaScript'i Etkinleştirin.

Dodurga ve Alacaatlı Mahalleleri | Sayfa 116 | WowTurkey Kaliteli Genel Forum Sitesi Bilgi Resim Ulaşım

Dodurga ve Alacaatlı Mahalleleri

• #2,302
Arkadaslar bir soru sormak istiyorum. Plancinin serh koydurmus olmasi hukuki olarak tam olarak nasil bir riski beraberinde getiriyor? Serh kaydinda belirli bir TL tutar yer aliyor. Bu tam olarak ne anlama geliyor? Planci o tutar kadar bir alacagi oldugunu mu iddia ediyor? Oyle ise o alacak odenerek serh kaldirilir mi? Her halukarda serhin gecerlilik suresinin 5 yil oldugunu biliyorum. Ayrica serhe itiraz ettigime dair bir ihtarnameyi noter araciligiyla hem serhi koyana gonderdim hem de tapuya kaydettirdim. Planci benden aldigi vekaletnameye dayanarak gayrimenkul satis vaadi sozlesmesi yapmis. Serhi de ona dayanarak koydurmus. Uzucu; adeta dolandiricilik gibi bir durum ama yapmis. Boyle bir durumla karsi karsiya olan veya konuyla ilgili olarak paylasacak bilgi veya tecrubesi olan varsa minnettar olurum.

• #2,303
Arkadaslar bir soru sormak istiyorum. Plancinin serh koydurmus olmasi hukuki olarak tam olarak nasil bir riski beraberinde getiriyor? Serh kaydinda belirli bir TL tutar yer aliyor. Bu tam olarak ne anlama geliyor? Planci o tutar kadar bir alacagi oldugunu mu iddia ediyor? Oyle ise o alacak odenerek serh kaldirilir mi? Her halukarda serhin gecerlilik suresinin 5 yil oldugunu biliyorum. Ayrica serhe itiraz ettigime dair bir ihtarnameyi noter araciligiyla hem serhi koyana gonderdim hem de tapuya kaydettirdim. Planci benden aldigi vekaletnameye dayanarak gayrimenkul satis vaadi sozlesmesi yapmis. Serhi de ona dayanarak koydurmus. Uzucu; adeta dolandiricilik gibi bir durum ama yapmis. Boyle bir durumla karsi karsiya olan veya konuyla ilgili olarak paylasacak bilgi veya tecrubesi olan varsa minnettar olurum.

Plancının sözleşmesi ile ilgili daha önce yazmıştım ve sözleşme resimleri de benim tahminimi doğrulamıştı.

Maalesef plancı o payları alır. Çünkü benim de tahmin ettiğim gibi yapılan sözleşme sadece plancının süresi içinde planla ilgili herşeyi halledip yüksek emsali vermesiyle kısıtlı değil, aksine yaygın şekilde kullanılan iş takipçiliği / müşavirlik şeklinde düzenlenmiş. Plancının kendisinin yaptığı şeyler sözleşmenin sadece bir parçası durumunda ve asıl olarak planla ilgili işleri kim yaparsa yapsın adamın sözleşmedeki miktarı almasına hak kazandırıyor. Bu sözleşme ile plan sürecinde sizi temsil etmiş, işinizi takip etmiş sayılıp ücrete hak kazanıyor.

Elinizdeki sözleşmeyi incelerseniz bu şekilde düzenlenip arsa sahiplerinin elini kolunu bağlayan bir sözleşme olduğunu göreceksiniz.

Sürecin uzaması ile ilgili sözleşmenin iptali davası açılabilir herhalde, bunu da tecrübeli bir avukata danışmak da fayda vardır. Ancak dava, mahkeme sürecinin sözleşme süresini uzatan mücbir sebep sayılması ihtimali de çok yüksektir.

• #2,304
Sözleşmenin tam içeriğini bilmiyorum ama plancı yüksek emsal vaat ettiği ve sözünü yerine getirdiği doğru gibi görünüyor.

Burada başka bir durum daha var bana göre. Plancı tamam sözünü yerine getirdide plancıyla anlaşmayanda yüksek emsal aldı. O zaman plancıyla anlaşmanın ne özelliği kaldı? İşin özü o anlaşmayı yapan diğerlerinden ayrışmak için, daha fazla mal sahibi olmak için yaptı. Yani temelinde bu yatıyor anlaşmanın. Sonuç olarak herkesle eşit oldu.

• #2,305
Tamamda planlamacı ne kadar isteyecek?
O zamanlar arsa fiyatı dönüm başı 300-400 bin tl iken planın uzayacağını düşünüp 1.250.000 tl ye anlaştık.Planın uzaması da kendi aç gözlüğü kademeli emsal yüzünden uzadı plan.

Son düzenleme:
  • #2,306
Meblağ düşükse hizmet bedeli olabilirmi.yani pay olarak değilde hizmet bedeli istemiş olabilir.plancıyla görüşüp bizleride aydınlatırsın inşallah

• #2,307
Tamamda planlamacı ne kadar isteyecek?
O zamanlar arsa fiyatı dönüm başı 300-400 bin tl iken planın uzayacağını düşünüp 1.250.000 tl ye anlaştık.Planın uzaması da kendi aç gözlüğü kademeli emsal yüzünden uzadı plan.

Bu rakam konusunda sözleşmede bir açıklama var mı? Örneğin bu rakamın sözleşme tarihinden ödeme tarihine kadar geçen sürede Merkez Bankası veya temerrüt faizi falan geçiyor mu?

Burada paylaşılan sözleşmelerden birinde galiba öyle bir madde vardı ve hesapladığım zaman şu an dönüm başına 17-18 bin gibi bir rakama denk geliyordu.

• #2,308
Sözleşmede arsa sahibi arsa vermekten kaçınırsa metresine 1.250.000 tl den yasal faiz uygulanıp alınır denildi.

• #2,309
Sizin kaç metreye kaç TL şerh koymuşlar

• #2,314
Benim arsamda da şerh yok ama anlayamadığım küçük bir kısmında satış vadi sözleşmesi vardır yazıyor

• #2,315
yaza inşaatlar baslar diyenler vardı. Ne oldu o iş? Gelişme var mı?

Konu görüntüleyen kullanıcılar

• RKK