Bu Siteyi Ziyaret Etmek İçin Lütfen Tarayıcınızda JavaScript'i Etkinleştirin.

Dodurga ve Alacaatlı Mahalleleri | Sayfa 119 | WowTurkey Kaliteli Genel Forum Sitesi Bilgi Resim Ulaşım

Dodurga ve Alacaatlı Mahalleleri

• #2,363
Devalüasyon zaten tam gaz devam ediyor. Sadece bir kaç ay içinde Euro 36 liradan 43 liranın üzerine çıkıp %20 devalüasyon gördü.

Asıl sorun fiyatların bu miktardan bile fazla artması.

Ekonomi garip bir sarmal içinde hiç de iyi görünmeyen bir tarafa sürükleniyor.

• #2,364
Göl manzara evleri ilanından cevap geldi. Daha genis bilgi için görüşmeye davet ediyorlar. Ama verdiği bilgi: 94 m2 arsa tapusu veriyorlar.

Parsel 1,75 emsal. Yani konut sayısı 136 ile sınırlı. Satabilecekleri 94 m2 hisse sayısı ise 124.

Müteahhite verilince her iki hisseye bir daire şeklinde anlaşmaktan başka çare kalmaz. Yani bu proje, hisse alanlara sıkıntılı bir süreç yaşatır diye düşünüyorum.

Ilanda %30 ile belirtilen kısım ise sanki daha çok daire inşa edilebilecekmiş gibi göz boyama gibi geliyor bana. O bahsedilen %30 bina ortak alanları için kullanılabilecek azami miktar, konut alanı değil.

• #2,365
Sanırım hesabınızda bir yanlışlık var .
26500 METREKARE inşaat alanını ortalama daire büyüklüğü olan ,
150 metrekare ye bölsek , 176,6 daire sayısı çıkar .
Sizin niçin 136 daire üzerinden hesap yaptığınızı anlamadım .
26500’e %30 emsal ortak alanlar dahil. Daire sayısı %30 olmadan hesaplanıyor. Burası doğru.

• #2,368
11.5 milyondan (~2000$/m2) satarsa ~100% kar etmeyecek mi? Cebinden daire basina 3.8 cikiyor, satinca 3.8 kar ediyor.

Insaat maliyeti suanda 600-700$ ve faizler dusmeden kimse 2000$/m2ye daire satamaz diye biliyorum
Kar %100 değil. 136 dairenin yarısı mal sahiplerinin. Yani müteahhite 68 daire kalıyor. Bu da daire başı maliyetini 7.6 milyona çıkartır.

1500$ dan hesaplarsak. 150m² dairenin 225000$ olması demek satış fiyatının. Dolar kurunu 39 alırsak 8.775 milyon eder. Her daireden 1.2 milyon kalır kaba hesapla. 2 sene sürecek bir inşaattan sonra 520 milyon harcayıp karşılığında 82 milyon kar almaya yanaşacaklarını pek sanmıyorum.

M² maliyeti 600 700$ dan hesaplarsak bu kâr zarara doğru gider.

Daha öncede söylediğimi hatırlıyorum. Ya kaliteyi düşürüp maliyetleri aşağı çekecekler, ya da satış fiyatını arttıracaklar. Başka çıkış yolu yok.

M² fiyatı bugün olmasa bile ilerde 1800 2000$’ı görmesi kaçınılmaz duruyor kendi gözlemim.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: ahmet alici

Konu görüntüleyen kullanıcılar