Öncelikle hayırlı akşamlar ;
Her ne kadar süreç uzasa da sürecin uzaması işine gelen,dodurgadan arsa,hisse alamamış,ya da daha önce ucuz fiyattan çok ucuza yer satmış,küçücük aklllarıya şart kurnazlığı yapmaya çalışan bu foruma polemik yaratmak dışında başka bir işe yaramayan avel,ahlaktan yoksun gereksiz insanların bu forumdan çıkarılmasını talep ediyorum.
Bu forumda tartışmalar epeyce oldu.
Örnek vermek gerekirse Rkk beyle de tartışmaya girenler çok oldu.
Ama Rkk beyle ahlak konusunda hiçbir sorun yaşamadı kimse.
Fikriniz olur savunursunuz haklı/haksız çıkarsınız ama haklı/haksız olmak önemli değil.
Rkk bey haklı çıktı ama Rkk beyle polemiğe girenler,Rkk beyle Dodurgaının değerini savundular hep.
Birçok arsa sahibi insanlar umutsuzluğa da kapılmıştır elbet.Rkk bey Osman bey gibi insanları doğruya yönlendirdi,umut verdi.
Yukarıda bahsettiğim vasıfsız kişiler Osman bey fiyatlar metresi 50-60 bine çıkacak dediğinde dalga geçtiler.
Bugün gelinen son noktada tek tapu yerlerin metre fiyatları bu fiyatların çok üzerine çıktı.
Dodurgada yapılaşma başlamadı ama fiyatlar 1.5-2 sene önceye göre dolar bazında ikiye katladı.
Önümüzdeki ay %90 iş bitmiş olacak.O %10 luk kısım Çankaya belediyesinin itirazı kabul edilme olasılığı.
Eğer kabul edilirse 5-6 ay daha uzar süreç.
Ama bu süreçte de fiyatlar artmaya devam edecek.
Dodurganın önünü artık ne Mansur kesebilir ne Çankaya belediyesi ne de mahkemeler
Kooperatifler,mütahitler,yatırımcılar bunu bildikleri için her gün Dodurgadan yer sordurtuyorlar,bulamıyorlar.
Artık kimse de salak değil tünelin ucundaki ışık gözüktü.Kimse malını değerinin altından kaptırmaz.
Kat karşılığı konusuna gelecek olursak şu ana kadar emlakçılar vasatasıyla 2 firmayla doğrudan görüşme yaptım. %45+20 milyon tl teklif etti biri diğeri ise sadece %50 teklif etti.
İlk posta inşaatlar başladıktan sonra çok rahat %50 + 30 milyonların konuşulacağından eminim.
Mütahitlere ekonomik durumundan düşük oranda yer kaptıranların şu an çok mutsuz olduğunu biliyorum.
Hayırlısına az kaldı Allah’ın izniyle