Bu Siteyi Ziyaret Etmek İçin Lütfen Tarayıcınızda JavaScript'i Etkinleştirin.

Dodurga ve Alacaatlı Mahalleleri | Sayfa 156 | WowTurkey Kaliteli Genel Forum Sitesi Bilgi Resim Ulaşım

Dodurga ve Alacaatlı Mahalleleri

• #3,101
Selam arkadaşlar dodurgada bir emlakçı var fiyatı her zaman 14-16 bin arası yazıyor arayınca da yok şöyle yok böyle orası şurda şunu verelim şark kurnazı iki yıldır 14-16 bin Aralığını hiç geçemedi
hocam konut mu ticari+konut mu. Diğer önerdiği yerlere ne kadar istiyor

• #3,102
60921 ada da bir satılıkyer var ama 30 hissedar var şufadan korkuyorum birde oarselin ticari hakkı sadece yüzde 7 ve 50 lilk bulvarda önünde park alanı var bulvara cephe ada parsel hemen parkın arkasında bunlar dezavantajları
Onu bilmiyorum üstad 60922ler 50lilik bulvara sıfır görünüyor 60921 park olayı kötü olmuş

• #3,104
Selam arkadaşlar dodurgada bir emlakçı var fiyatı her zaman 14-16 bin arası yazıyor arayınca da yok şöyle yok böyle orası şurda şunu verelim şark kurnazı iki yıldır 14-16 bin Aralığını hiç geçemedi
Onu şikayet edebilirsin. Belki engellenir en azından başkasını dolandırmak.

• #3,105
Kat karşılığı
Normalde %50 yada anlaşma oranı diyim hissedar sayısına bağlı değil. Ama RKK’nın dediği gibi müteahhitler az hissedarlı yeri tercih edebilir aynı nitelikteki parseller arasında.
Size katılıyorum düşünsenize iki parsel yanyana birisi çok hissedarlı diğeri az hissedarlı diye kat karşılığı oranı farklı olmaz

• #3,106
Muteahit direk bizi aramaz. Genelde bu işi emlak ofisleri yönetiyor. Tüm hisseleri bir araya getirip muteahitle öyle anlasiliyor

• #3,107
Burası konumu itibariyle Ankaranın en elit bölgesi. Bunu herkes kabul ediyor. O yüzden müteahhitlerin sevineceği orandır %50. Benim görüşüm %60'dan aşağıya inmeyin. Bölgedeki emsal yeni yapıların M2 satış fiyatlarına bakın ve analiz edin. Böyle bir konunun başka emsali yok. Unutmayın. Bırakın müteahhitler peşinizden gelsin.

• #3,108
üstadım elimizi vicdanımızada koyalım biraz yüzde 60 la katrilyonluk yükün altına girilir mi biz mütahit olsak ne deriz yani yüzde 45 olsun sağlam olsun 24 36 ay arası artık büyüklük neyse bitsin yoksa yüzde 60la veripte çok örnek var bu bölgede proje çöp olduktan sonra anca dilimizde kalır ben 60 la verdim demek :)

• Beğen
Tepkiler: joker
  • #3,109
Maliyetleri internette bulabilirsiniz metrekare bazında.

10.000m2 x 1,75 emsal x 1,30 emsal harici = 22.750m2 eder.

22.750 x 25.000 (tahmini m2 maliyeti)=568 milyon eder. 117 daireye böl 4.86 milyon tek daire maliyeti.

117 dairenin %40’ı 47 daire eder. Müteahhite elindeki 1 dairenin maliyeti 12.1 milyona denk gelir.

Ortamala daire 150m2 olduğuna göre kaça satıpta kar edecek yüklenici gerisini siz hesaplayın.

• #3,110
Yani yüzde 50 olsun bölge iyi konum lüks bölge olduğu için bizim olsun üstünü aç gözlülük yapıp senelerdir beklediğimiz yerleri çöpe çevirmeyelim nacizane fikrim

• #3,111
%50 nin üstüne bir allahın kulu veremez saçmalamayın beytepede 2.30 emsal yeri %50 ye anlaşıyor dodurgamı %60 olcak hikayeden öte çıkmaz

• #3,112
Burası konumu itibariyle Ankaranın en elit bölgesi. Bunu herkes kabul ediyor. O yüzden müteahhitlerin sevineceği orandır %50. Benim görüşüm %60'dan aşağıya inmeyin. Bölgedeki emsal yeni yapıların M2 satış fiyatlarına bakın ve analiz edin. Böyle bir konunun başka emsali yok. Unutmayın. Bırakın müteahhitler peşinizden gelsin.
bu ekonomide hiç bir mutahit peşinizden gelmez önce maliyet artı faizlerin düşmesi lazım ev satılmıyor o yüzden şu aşamada harra hurra talep olmaz zaten bu gibi yerlere girecek mutahitlerin karnesi yüksek olması lazım onlarda şuan bekleme aşamasında

• Beğen
Tepkiler: Alp1
  • #3,113
Yüzde 50 üzerindeki bir oran şu aşamada bence mümkün değil, çünkü bir an evvel anlaşmak, evine kavusşmak için %45 e bile razı olanlar vardır. O sebeple ilk aşamada hedefimiz %50 olmalı. İnşaatlar başladıkça %50 oranı normalleşir. Kaliteli yapılaşma ile yüksek konut fiyatları kabul gördükçe, o zaman bizim elimizde güçlenir.

Yalnız artık mahkeme, itiraz, plancı vesaire mevzulardan kurtulup müteahhitle anlaşma sürecine geçmek ne kadar güzel bir duygu değil mi?

• Beğen
Tepkiler: egeata
  • #3,114
Yüzde 50 üzerindeki bir oran şu aşamada bence mümkün değil, çünkü bir an evvel anlaşmak, evine kavusşmak için %45 e bile razı olanlar vardır. O sebeple ilk aşamada hedefimiz %50 olmalı. İnşaatlar başladıkça %50 oranı normalleşir. Kaliteli yapılaşma ile yüksek konut fiyatları kabul gördükçe, o zaman bizim elimizde güçlenir.

Yalnız artık mahkeme, itiraz, plancı vesaire mevzulardan kurtulup müteahhitle anlaşma sürecine geçmek ne kadar güzel bir duygu değil mi?
Ben tecrübe ttiğim bir şeyi paylaşmak istiyorum kat karşılığı oranı kadar proje ve inşaat firması ve kalitesi çok önemli yaşamkentte odtü lü bir mimarın çizdiği projede evimiz var çok kullanışlı herşey düşünülmüş kiralık ve satılık olarak çok talep görüyor geçmişte yaşamkentteklasik müteaahhit yapısı bir evimiz vardı her tarafı dökülüyor projede görsellik ve kalite yoktu yaşayamadık sitenin adı çıktı çok zor sattık halende zor satılıyor Bence iyi bir mimarın çizdiği tasarımı ve görselliği güzel inşaat kalitesi yüksek bir inşaat için kat karşılığında ben yüzde 5 veya 10 esnemeye razıyım hem kolay satılır hem daha değerli olur

• #3,115
Ben tecrübe ttiğim bir şeyi paylaşmak istiyorum kat karşılığı oranı kadar proje ve inşaat firması ve kalitesi çok önemli yaşamkentte odtü lü bir mimarın çizdiği projede evimiz var çok kullanışlı herşey düşünülmüş kiralık ve satılık olarak çok talep görüyor geçmişte yaşamkentteklasik müteaahhit yapısı bir evimiz vardı her tarafı dökülüyor projede görsellik ve kalite yoktu yaşayamadık sitenin adı çıktı çok zor sattık halende zor satılıyor Bence iyi bir mimarın çizdiği tasarımı ve görselliği güzel inşaat kalitesi yüksek bir inşaat için kat karşılığında ben yüzde 5 veya 10 esnemeye razıyım hem kolay satılır hem daha değerli olur

Zaten kaliteli yapılaşma ile kastettiğim de bu durum. Güzel, hem kullanışlı, hem göze hitap eden yapılaşma fiyatları yukarı çeker, bu sayede hepimiz çok daha iyi kazanç sağlarız.

Dandik, biçimsiz yapılaşma doğal olarak hem bölgenin cazibesini kötü yönde etkiler, hem de fiyatları aşağı çeker.

Konu görüntüleyen kullanıcılar