Bu Siteyi Ziyaret Etmek İçin Lütfen Tarayıcınızda JavaScript'i Etkinleştirin.

İETT Filosuna Veda Eden Otobüsler | Sayfa 5 | WowTurkey Kaliteli Genel Forum Sitesi Bilgi Resim Ulaşım

İETT Filosuna Veda Eden Otobüsler

Ucuz ulaşım vaadiyle insanları da dolandırıyorlar mıydı peki? Ayrıca Otokarları da bu şahıs almadı, rahmetli Topbaş'ın tercihiydi. O ise gidip tipsiz Akiaları aldı. 🤣

Phileas konusuna hiç girme, dinlemekten sıkıldım çünkü. Böyle bir hatası olsa bile Citarolar ve CapaCity gibi halen daha başarıyla çalışan araçlar yine onun eseri. Sevmediğim araçlar var mı, evet. En basitinden Karsan alınmamalıydı. (En azından solo olanları)
Konu hata yapıp yapmamak değil , hakaret etmekti. Zaten topbaş zorla görevden alınmış bir adam , bu onun ne olduğunu gösteriyor.

Bakalım çok hassas moderatör arkadaşlar hakaretine karşı bir adım atacaklar mı:))

Hadi, vicdan olarak düzelteyim bari. Onlar bu körüklüleri hibe ederek ve bunun üstüne 7 lira da zam koyarak bize büyük bir hakaret ediyor. Bense şeref yoksunu demişim, bu çok mu?

Olası durumlarda avukat tutmalarına da gerek kalmadı, sen yeter de artarsın. 👍
Aslında sen de onlara öfkelisin de burada belli etmiyorsun işte.

Son düzenleme:
Hadi, vicdan olarak düzelteyim bari. Onlar bu körüklüleri hibe ederek ve bunun üstüne 7 lira da zam koyarak bize büyük bir hakaret ediyor. Bense şeref yoksunu demişim, bu çok mu?

Olası durumlarda avukat tutmalarına da gerek kalmadı, sen yeter de artarsın. 👍
1 Temmuz 2017, tek basım 0,73 dolar. Öğrenci abonmanı 24 dolar

18 Ocak 2025, tek basım 0,76 dolar. Öğrenci abonmanı 10 dolar

Gerçekten de akıl almaz miktarlarda zam yapılmış. Mevcut yönetimi şiddetle kınıyorum :)

Validatörlerde $ mi var da ben bilmiyorum, beğenmediğin ₺ kullanılıyor. Dolara çevirince ulaşım daha az pahalı olmuyor yani. Konya örneği ortada, MAN almalarına rağmen fiyatlar makul düzeyde. Şunu yapsalar mesela, 30 dakika içinde yapılan aktarmalar ücretsiz olacak. Ondan nefret etmeme rağmen ilk takdir edenlerden biri olurdum ama böyle bir şeyin gerçekleşme ihtimali yok denecek kadar az. 🙄

Son düzenleme:
Ben Yasin’in görüşlerine katılıyorum . Bence bu zam olayını savunmanın bir manası yok . Çok güzel örneklerde vermiş .
Başka şehirlerde de aynı akaryakıt kullanılıyor . İstanbulda kullanılan yakıtın içerisine altın karıştırılmıyor . Bunu geçtim , buna rağmen İstanbuldakilerden kat kat iyi araçlara biniyorlar ( belli bir kısmından ) Ayrıca son alınan hiçbir aracında yeterli olduğunu düşünmüyorum ( Metrobüsler hariç ) Yeni araçlar gelmesine rağmen de gözle görülür bir gelişim , sefer arttırımı göremedim ben çoğu hatta .

Ayrıca farklı bir başlıkta Yasin’in yazdığı başka bir mesaja rastladım . Geçen yaz Temmuzda yapılan zamda “ çok artmamış fakat sefer arttırımı yapılmadığı için bir kuruşum bile helal değil “ diye
Ben örnek vermek istiyorum . Ben geçen yaz 20 dakikada bir bindiğim hatta 17 lira belki daha az veriyordum . Şimdi 30 dakika da bir çalışan , varlığı belli olmayan hatta 27 küsür lira veriyorum . Nerde burda adalet ? Bindiğim araçlar geçen Yaz ve öncesi Mercedes ve Otokarlar olurken , şuan Akialara biniyorum . Rezalet ya

Ayrıca bu zamma çok demeyen insanda ya para babasıdır ya da baba parasını kullanıyordur . Birikim gibi bir derdi yoktur , ne kadar verdiğini ne kadar aldığını hesaplamıyordur . Başka açıklaması yok !

Yüksek fiyatlar da çok can sıkıyor ama beni asıl sinirlendiren durum şu. Zaten eldeki araçlar yanıyorken veya kaza yapıyorken körüklü hibelerinin acelesi nedir yani? (Bir benzerini ESHOT da yapıyor. Yine de en azından yakın dönemde Otokar körüklüleri aldılar.)

Solo Citaroların hibesi gelen Akialar dolayısıyla olağan bir durum ancak bir körüklü alımı ihalesi bile ortada yokken yapılan Citaro G hibeleri israftan ve vicdansızlıktan başka bir şey değildir.

Validatörlerde $ mi var da ben bilmiyorum, beğenmediğin ₺ kullanılıyor. Dolara çevirince ulaşım daha az pahalı olmuyor yani. Konya örneği ortada, MAN almalarına rağmen fiyatlar makul düzeyde. Şunu yapsalar mesela, 30 dakika içinde yapılan aktarmalar ücretsiz olacak. Ondan nefret etmeme rağmen ilk takdir edenlerden biri olurdum ama böyle bir şeyin gerçekleşme ihtimali yok denecek kadar az. 🙄
MAN alması ile alakası yok,kaynak var,sübvansiyon var.

İBB tarafından Yalova'nın Kaytazdere Belediyesine 1 adet Citaro G hibe edildi ancak kodu şu anlık belli değil. Gelişmeleri paylaşacağım.
1737206233127.png

Şimdilik şu fotoğrafı bırakayım. Yakın zamanda belediyeden izin alabilirsem yakından incelemeye gideceğim, takipte kalın..

Konu görüntüleyen kullanıcılar