Ya yok İETT nin sıkıntısı ; hizmet denilen kavramı yanlış anlamak . Arkadaş sen sadece dolu olan saatlere otobüs koyup , diğer saatlerde çalıştırmayıp , milleti en az 50 dakika bekletip hizmet verdiğini mi düşünüyorsun? Ben kendi kullandığım hattan örnek veriyim . 36V de Cumartesi günü 20:50 seferinden sonra 21:50 ye kadar sefer yok ? Ben dün bu aracı kaçırıp 1,5 - 2 saat otobüs bekledim
İett’deki mantık şu : Otobüslerin arası açık olsun biraz , zaten cumartesi 20:00 dan sonrası boş yolcu biriksin , otobüs boş gitmesin mi ?
Allah aşkına böyleyse eğer gerçekten çok saçma . Hizmet otobüsün paket gitmesi midir ? Yoksa yeterli sıklıkta çalışıp , milleti bu soğukta dışarıda bırakmamak mı ?
Bu durum sadece benim kullandığım hatta değil , X hattında da , Y hattında da , Z hattında da geçerli . Bu düşünce şeklini değiştirmek zorundalar .
Eğer ki İstanbul insanını , araçları bırakıp toplu ulaşıma yönlendirmeyi çok istiyorlarsa , önce yaptıkları ( yapamadıkları daha doğrusu ) işin önemini bilecekler . Tabiki millet arabasını tercih eder şu durumdayken . Durakta bekliyorsun 1 saatte gelen otobüs yok …