Bu Siteyi Ziyaret Etmek İçin Lütfen Tarayıcınızda JavaScript'i Etkinleştirin.

İETT Hatlarında Yaşanan İlave, Güzergah Değişikliği ve İptal Haberleri | Sayfa 26 | WowTurkey Kaliteli Genel Forum Sitesi Bilgi Resim Ulaşım

İETT Hatlarında Yaşanan İlave, Güzergah Değişikliği ve İptal Haberleri

Pek dinledikleri yokta neyse
Otomatik mesajla geçiştiriliyor genelde. Geçen X otobüsünü 500 metre ileriden bir duraktan başlatırsanız daha verimli olur falan yazmıştım, gelen cevap güzergah değişimi sonrası kaldırılan durakta yolcular mağdur olur diye uygun değil idi.

Bu sebepten bence bu hizmet verimli hale getirilmeyecekse kaldırılsın daha iyi. Bunun için harcanan sunucu enerjisine yazık.

Aslında çözüm olabilecek şeyleri İETT nin olumsuzluk olur diye otomatik mesajla geciştirmesi oldukça saçma. Tamam yeni hat ihdası talebine olumlu yanıt veremiyorsun bari hat güzergahlarında revize edilebilir.
Mesela 133Ş Altkaynarcadan gitmesine gerek yok. Bir insan Marmaray ile de Altkaynarcaya ulaşabilir. 133Ş güzergahı Tersane Köprüsünden sonra Kaynarca - Tavşantepe Metro - Pendik Köprüsü - Kartal olabilir. Böylelikle hem Çağdaşkent Şekerpınar Mimar Sinan ve Şifa Mahallelerini M4 Metrosuna entegre etmiş olursunuz böylelikle 130ŞT gibi göstermelik bir hatta da gerek kalmamış olur hemde 130Ş ve 500T hatlarının da Tavşantepe Metro ile Şifa Mahallesi arasındaki alternatifi olmuş olur.

130Ş hattının Harem Üsküdara gitmesi için Gebze Harem engeli de kalmadı ilk açıldığındaki hali zaten Uzunçayır Metrobüs Haremdi. D100 İsfalttan Üsküdara inerek oradan Harem Peronlardan kalkış yapabilir. Gebze Harem Küçükyalıya çekildi çekileli o bölgede bir eksiklik oluştu bu da 130Ş güzergahı için uygun fırsat ortaya çıkardı.

133TM Aydınlıdan sonra TOKİ ye uğramadan, Orhanlı - Sabiha Gökçen Havalimanı son duraklı olmalıdır. Bu hattın araçları Kurtköy Garajından çıkmalıdır. Otokar ve 1 araç Karsan Körüklü çalışmalıdır.

133M hattından bazı seferler Şekerpınardan sonra Deri OSB - Kimyacılar OSB - ITOSB olarak çalışmalıdır.

500T hattının 500E tabelası ile bazı seferlerinin Cevizlibağ - Mecidiyeköy - 15 Temmuz Şehitler Köprüsü - Altunizade Metrobüs - Otoyol - Kartal Köprüsü - Şifa Mahallesi olarak çalışması
Ç işaretli saatlerde Ümraniye Çakmak Köprüsünden geçer ile Çakmaktan geçmesini sağlanabilir.

Aslında çözüm olabilecek şeyleri İETT nin olumsuzluk olur diye otomatik mesajla geciştirmesi oldukça saçma. Tamam yeni hat ihdası talebine olumlu yanıt veremiyorsun bari hat güzergahlarında revize edilebilir.
Hat ve revize yapmasalar bile en azından şu şu gerekçelerden ötürü şimdilik uygun görülmemiştir deseler yine amenna. Alakasız cevaplar verilince yazdığına, beklediğine değmiyor. O sebepten artık yazmayı bıraktım. Aktif bir muhtarınız falan varsa talepleri kişiler üzerinden iletmek daha çok iş görüyor.

Mesela benim talebim var
89BS hattını Olimpiyat durağın çekilmesi ve MK kodu ile hizmet vermesi
KÇ2 hattını yenibosnadan sefaköye kısaltılması kanuni hastanesindende Olimpiyat durağına uzatılması kodu ise MK olarak hizmet vermesi.
36AS hattının şehir hastanesi bloklarından geçecek şekilde düzeltilmesi ve sefer sayılarının arttırılması.
MR52 hattının sefer saatlerinin arttırılması ve hafta sonunada sefer saatlerinin eklenmesi
Söğütlüçeşme den M9 metrosuna ulaşım için hat bunun için en yakın durak mimar sinan durağı MK kodu ile ücretsiz aktarma yapılabilir.
sayın admin bu taleplerimi iletirse çok sevinirim.
Muhammed, bilmediğim hatlar ile ilgili yorum yapamam. Kul hakkına girmek olur, yolcu sirkülasyonu hakkında bilgim olan hatlarla ilgili sonuna kadar savunurum düşüncemi.

Vural bey hat bilgisi ile ilgili özelden dm ile bilgilendirebilirim sizi tabi sizin içinde uygun olursa
Teşekkür ederim ama buna gerek yok. Dediğim gibi; deneyimlemediğim bir hatla ilgili sürece giremem. Bir de arkadaşlar; ufak bir yanlış anlaşılma var. İETT bizim her istediğimizi yapıyor diye bir şey yok. İETT'nin işine gelirse yapıyor; ilk başta istemem, yan cebime koy yapıyor. Bugüne kadar 8 talebimden 3'ünde istediğimi aldım ben. Başarı oranım %37,5. 🤦🏻‍♂️

Benim gibi şanssız kişilerin de hiçbir isteği abuk subuk gerekçelerle gerçekleştirilmiyor.

Ben günlerce 98Y'nin akşam seferleri için didindim ama hiçbir netice alamadım. Gel gör ki kardeşi 98G şimdilerde akşamları konvoy yapıyor. (3 Procity TR, 1 Otokar Kent, 2 Procity TR ) Ama artık Bakırköy ile bir işim yok.

benim önerim de yapılmayacak gibi değil sadece otobüs ve minibüs kooperatiflerinin aldığı paranın kokusu daha hoş geliyor.
tüm hatlar kapatılacak. 139 Şile-Çekmeköy Metro arasında Ring çalışan bir otobüs hattı kurulacak. Şile'nin Şehir merkezini şile-çekmeköy dolmuş hattı gibi dolaşacak. bu 139 hattı tek biletli olacak ve metrobüs mantığıyla çalışacak Şile'ye giden tek hat olarak. Köyler ve Ağva için de İstanbukartlı yeşil minibüs/midibüsler kullanılacak ve 139 hattıyla çakıştıkları ilk duraktan sonduraklarını yapacaklar. Örnek karakiraz kurna sahilköy doğancılı alacalı sofular köyleri sofular sapağı durağında bu hat ile çakışacağı için sofular sapağında sondurak yapacak. bu kavşağa trafik ışıklandırması ve üst geçit yapılacak. şile merkeze gitmek isteyen üstgeçitten karşıya geçip 139'a binecek. istanbula gitmek isteyen indiği yerde yine 139'u bekleyecek ve kesinlikle tek biletli olacak. ayrıca bu karakiraz sahilköy sofular hattı 30 dakika sürüyor. araçlar 15 dakika dinlenmeye çekilirse ve günde 2 araç hizmet verirse sefer sıklığı 45, 3 araç hizmet verirse 30 dakikaya kadar artmış olacak. böylece şimdiki sistem gibi günde 6 dolmuş 3 otobüs gibi insanlıkdışı ulaşım sistemi yerine sık sık araç olacak ve tek biletli olacağı için istanbula giderken 80, şile merkeze giderken 55 60 lira gibi fiyatlar ödememiş olacağız

KM19 Yeni Hat Duyurusu :
Değerli yolcularımızın dikkatine;

KM19 – Mimar Sinan Mh. - Kartal hattı 1 Şubat Cumartesi gününden itibaren, Battalgazi Mh. - Bosna Blv. - Hasanpaşa - Uğurmumcu - Yakacık - Atalar Marmaray - Kartal güzergâhında hizmet vermeye başlayacaktır.

KM19 Yeni Hat Duyurusu :
Değerli yolcularımızın dikkatine;

KM19 – Mimar Sinan Mh. - Kartal hattı 1 Şubat Cumartesi gününden itibaren, Battalgazi Mh. - Bosna Blv. - Hasanpaşa - Uğurmumcu - Yakacık - Atalar Marmaray - Kartal güzergâhında hizmet vermeye başlayacaktır.
Anadolu yakasında da en çok Sultanbeyli Battalgaziye çalışıyor belediye. dakika başı 132M 131YS ayrıca birkaç tane metro aktarmalı otobüs hatları falan. bi Şileye uğramadı şu otobüsler.

Gazi mahallesine torpil filan yapıldığı yok aksine ezelden beridir üvey evlat muamelesi görmüş bir yerdir. Bizde muhalifiz ama çatır çatır belediye yönetiminin yanlışlarını eleştiriyoruz. İmamoğlunun aktarma politikalarına ses çıkaramayanlar acısını gazi mahallesine iftira atarak çıkarmaya çalışıyor.

Ya örnek verin örnek gazi mahallesine hangi torpil yapılmış. Bir takım hatlar sayılıyor 36L - 36H cart curt bunlar gazi kökenli hatlar bile değil siz aklımızla alay mı ediyorsunuz.

Gazi halkının metro talebini pankart yaptırıp astırması birilerine dert olmuş şaka mısınız siz hakkını aramak hizmet talep etmek kötü birşey mi yani neden çekememezlik yapıyorsunuz ki anlamıyorum işte burda da bir kötü niyet seziyorum ben tıpkı torpil iftirası gibi zaten aynı kişinin ağzından çıkıyor bu laflar.

Yok efendim falanca hat kısalsın yok efendim falanca hat kısaltılsa çok iyi olur iyice kafayı yediniz hepiniz ama. Ben uzun adam akıllı normal hatlar istiyorum. Artık gına geldi bu işten. Hatları kısaltalım diyenler sağlıklı düşünemiyor bence bu sizde bir hastalık haline gelmiş.

Yok efendim falanca hat kısalsın yok efendim falanca hat kısaltılsa çok iyi olur iyice kafayı yediniz hepiniz ama. Ben uzun adam akıllı normal hatlar istiyorum. Artık gına geldi bu işten. Hatları kısaltalım diyenler sağlıklı düşünemiyor bence bu sizde bir hastalık haline gelmiş.
@Vural size diyor, haklı da. İstanbul gibi bir şehirde yaşıyoruz ve istemesek de maalesef çok kalabalık bir şehir. Bunca insanı aktarmaya zorlamak insan kalabalığına ve mağduriyete sebebiyet verir. İETT ve İBB eşşek değilse otobüs alıp daha çok metro yapıp hatları ellemezler, hatta daha çok hat açarlar.

HAHAHAHA Benim mesajlarımı okuyup nasıl kudurmuş ama 😭😭 . Bu arkadaş yine hesap açıp gelmiş ve tescilli bir GAZİ PALYAÇOSUDUR 🤡. Seni şu sitede ve eski sitede belli bir miktar zaman geçirmiş herkes bilir , benim gibi . Herkesle kavgan var , ayda yılda bir yazıp boş yapıyosun ( ilk mesajın boş )

Bak kısaca anlatıcam bir daha yazmayacağım torpilli kardeşim ;

Gazi torpil sıralamasında ilk 3’e girer .

1- Cebeci
2-Habipler Merkez Mahallesi
3-Gazi

Gazide boş boş takılan 3(4) tane saçma salak hat var .
36CB ( geçici )
38H
49G
MK53

Bu hatları aylardır takip ediyorum ve binen insan sayısı bir elin parmağını geçmiyor . Ama ne hikmetse İETT bu hatları kapatmamak için büyük özen sarf ediyor .
Allahın yarattığı her mekana tek yerden ulaşım sağlıyorsunuz be cimri gazililer . Az insaf
Yunus Emre’den geçen otobüsler dışında ( Gazi son durak ) ( 36L-Z bu yüzden bahsedildi ) içeride dolaşan bütün hatlar saçmalık .

Metro ya da tramvay her neyse istediğiniz , şu aşamada size İETT ya da İBB ney yapıyorsa artık , size günahını vermez .
Her ne zaman metro projesi açılır ve yapımı biterse ordan en az 6 hat eksilecek . Bu cepte

Ayrıca burda aktarma projesine laf edemeyipte , acısını Gaziden çıkaran kimseyi okuyamadım .

Ayrıca açıkla bakalım . 50AT denilen hat ne olduda birden 30-35 dakikada birden 15 dakikada bire kadar düştü ? Anlatsana bunlarıda . Ben mi görmedim bi anda Esentepe tarafına 15.000 kişi taşındı ? Yoo ? Hat hala aynı şekilde çalışıyor . Arka arkaya otobüsler birikiyor ? Daha dün gördüm iki tane 50AT arka arkaya gidiyordu ve ikisinin içinde toplam 10 yolcu bile yoktu ? Cebeciden 3 hat mı eksildi de bi anda açığı kapatmak için 50AT ye takviye verildi ? O da yok ? Ayrıca bölgede TM17 var . Bütün esentepe ve alibeyköyü dolaşmayacak adam 50AT denilen salak saçma hatta binmiyor . TM17 ne zaman görsem dolu ? Veya TM15 sırf Gazi( Torpil ) ‘den geçmediği için seferleri artmıyor ? Yoksa bu hat boş mu ? Değil .

Anla işte şunu Gazi full torpil . Ya belli bile oluyor 36CB hattına yapılan duyuruya bak :
Yolun durumundan dolayı yolu uzatarak Gazi’ye çıkıyor 😹😹 Olaya bak. Şuan gittiği yol , duyuruda bahsedilen yolun durumundan kat kat kötü 😹 Ama olmaz , o yolun sonu Gazi Ülkesinden geçiyor . Ordan geçip Gazinin 30-40 bin kişilik duraklarından yolcu toplamalı değil mi ? Allahın trolleri

Ya bide dalga geçiyorum geçiyorum da , keşke savunacak birşeyin olsa . Dese şimdi YOO dolu bu hatlar diye ne gülerim .

@Vural size diyor, haklı da. İstanbul gibi bir şehirde yaşıyoruz ve istemesek de maalesef çok kalabalık bir şehir. Bunca insanı aktarmaya zorlamak insan kalabalığına ve mağduriyete sebebiyet verir. İETT ve İBB eşşek değilse otobüs alıp daha çok metro yapıp hatları ellemezler, hatta daha çok hat açarlar.
Düşüncesini elbette ifade edebilir, sadece saygı sınırları içerisinde kalmak şartıyla. Aynı düşüncelere sahip olsaydık; dünya çok sıkıcı bir yer olurdu. Farklı (ve gerekirse zıt) fikirler bir araya gelerek doğruya ulaşma konusunda bize yardımcı olacaktır. Bunun yanında sizlere bir önerim olabilir; muhtemelen, bir çoğunuzun bir şirkette birim veya projede yöneticilik ve herhangi bir alanda sosyal sorumluluk projesi yönetimi gibi tecrübeleri söz konusu olmadı. Eğer var ise; beni bilgilendirsin lütfen. Eğer yok ise; bu tarz konularda tecrübe sahibi olan yakınlarınızdan fikir alarak da ilerleyebilirsiniz. Hatta; 'bir forum var, orada da Vural diye birisi var ve cins cins fikirler atıyor. 46'lık olabilir mi?' diye de bir danışmanızı arzu ederim.

Hat konularına gelecek olursak; belli ki üslûp konusunda sınırlar içerisinde kalarak iletişim kuramayacağız, o hâlde enerjimizi israf etmenin bir anlamı yok. Her şeyi zamana bırakalım ve zaman bizi haklı ya da haksız çıkarsın. Değerli forum üyelerini de bu konularla boğmayalım.

Hafta içi soğuk ve kar geliyor. Bu haftasonunu güzel değerlendirelim.
Saygılar ve sevgiler.

Konu görüntüleyen kullanıcılar