Bu Siteyi Ziyaret Etmek İçin Lütfen Tarayıcınızda JavaScript'i Etkinleştirin.

İETT Hatlarında Yaşanan İlave, Güzergah Değişikliği ve İptal Haberleri | Sayfa 43 | WowTurkey Kaliteli Genel Forum Sitesi Bilgi Resim Ulaşım

İETT Hatlarında Yaşanan İlave, Güzergah Değişikliği ve İptal Haberleri

Ama şu yönden bakmak lazım. 500L yi nasıl 4.Leventten sık kaldırabilirsin ki ? Zaten çok küçük bir durak alanı var . Normalde bile 500L durak dışında yol üzerinde bekliyor . Birde arka arkaya yığıldığını düşünün . O yol felç olacak . Yazıyorum buraya
Büyük ihtimal 4.levent peronlardan kalkış yapar iki hatta oraya yonlendirirler insanları,500l deki iettler 4.levent peronlardan kalkış yapıyorlardi

Bence herkes istediği hat için 153'e talepte bulunsun kaç kişi ar bu konuya yazan konuşan sohbet eden. belki açılır.
Hep robot otomatik cevap veriyorlar işe yaramıyor aynı cevabı veriyorlar örnek:

73ac69c7-ebd7-4d06-9be6-d7da87d6ec2e.jpg

bence 500T'nin bölünme olayı M4 metrosunun İçmeler'e uzatıldığı zamana kadar bekletilmeliydi. 130Ş-500T kapanıp yerine İçmeler'e kadar giden bir hat açılsa,
500T de Kozyatağı Metro-Zeytinburnu arası 2. metrobüs görevini üstlenip çalışsa daha verimli olabilirdi. Bu sayede elde birsürü araç kalırdı dakika başı Kozyatağı'ndan araç kaldırabilirlerdi

bence 500T'nin bölünme olayı M4 metrosunun İçmeler'e uzatıldığı zamana kadar bekletilmeliydi. 130Ş-500T kapanıp yerine İçmeler'e kadar giden bir hat açılsa,
500T de Kozyatağı Metro-Zeytinburnu arası 2. metrobüs görevini üstlenip çalışsa daha verimli olabilirdi. Bu sayede elde birsürü araç kalırdı dakika başı Kozyatağı'ndan araç kaldırabilirlerdi
M4 asla uzatılmayacak. 130Ş ve 500T anadolu yakasında ana arterlerden gittikleri için dokunulmazdır, M4 bunu kaldıracak durumda değil. Kozyatağı’ndan 2, metrobüsümsü 129L var, İETT bu hattı daha verimli kılmak için çalışmalı 500T bu görevi üstlenemez çünkü çok önemli noktalardan geçiyor

M4 asla uzatılmayacak. 130Ş ve 500T anadolu yakasında ana arterlerden gittikleri için dokunulmazdır, M4 bunu kaldıracak durumda değil. Kozyatağı’ndan 2, metrobüsümsü 129L var, İETT bu hattı daha verimli kılmak için çalışmalı 500T bu görevi üstlenemez çünkü çok önemli noktalardan geçiyor
ben aksini düşünüyorum M4'ün kapasitesi arttırılabilir. tamamiyle 8 vagonlu trenler pik saatlerde 3 dakika arayla çalıştığı müddetçe kaldırabilir. aynı güzergah üstünde M4 varken trafiğe takılmak çok mantıklı görünmüyor çünkü.

Bir arkadaş vardı burada bizim Tuzla bölgesinde oturan o daha önce söylemişti bunu ama itiraz etmişti bazı arkadaşlar adam İETT de mi çalışıyor bilinmez ama bildi sonuçta 😊

Tahminimce 500T ye Akiaların tekrardan geri gelme ihtimali var büyük ihtimalle Yunus yada Kurtköyden solo Otokar verilecek, 500L ye de eskisi gibi ÖHO seferleri eklenecek, seferler arttırılacaksa gidip Öztaştaki hatlardan ÖHO çekse de 55 araçlık ÖHO çekeceğini düşünmüyorum. KM11, 130Ş çoğunluğu oluşturan hatlar, 133KT, 133K, 133T, 133Ş, 133TM, KM12, KM13, KM23, KM27, KM29, KM24 bu hatlardan araçlarını azaltabilir. Sürpriz olarak Karsan Körüklü de görebiliriz belki de

Son düzenleme:
km hesabı çalışılmıyomu abicim zaten bu adamların zeyrinburnunda garajları var zaten km lerden öhoyu çekip 500T ye vereceklerdi bu kadar basit tekrar eski hallerine dönecekler görürüz zamanla ayvansaraya kadar cevizlibağdan paket gidiyo 500T sabahları linç çıkar cevizlibağda bu aktarma sevdasını ben bi türlü anlamış değilim

500L yi güçlendirmeden bu topa girmek zaten riskli, şimdiki düzende çalışamaz 500L artık mevcut ÖHO çalışan diğer hatlardan kesilip 500L ye mi verilir araç yoksa 500T den mi verilir bilemiyorum ama şu durumda 500L ye körüklü otobüs takviyesi de şart. 500L güçlendirilirse Cevizlibağ - 4.Levent arası sorun çözülmüş olur. 622 ve 122C den gün içinde 500L sefer atan Körüklü Conectolar vardı evet

Şifa Mahallesi - 4.Levent arası da çözülemeyecek sorun değil aslında. Kurtköyden ver eskisi gibi 500T ye 5 araç Körüklü Karsanı günboyu çalıştır. O bile işini görür. 500L den 500T ye araç geçmemeli aksine 500T den 500L ye araç geçmeli

Ben İETT genel müdürü değilim iett çalışanı da değilim 30 lu küsür yaşlarındayım. Abartısız 15 sene daha Tavşantepe Metro - İçmeler Köprüsü uzatmasını unutun yönetimler değişti ama zihniyet hiç değişmedi dolayısıyla 130Ş olsun 500T olsun bunlar hep varolacak zaten. Geçen senenin trafiği ile bu senenin trafiği bile aynı değil her geçen gün trafiğe yüzlerce yeni araç katılıyor. Dolayısıyla 2.5 saatlik 500T yolculuğu da 3.5 saati buluyor. İnsanlar 3.5 saatte Geredeyi geçiyor. Ama 500T ile Şifa Mahallesinden Cevizlibağa kadar gidebiliyor. İstanbul yönüne trafik artık bırakın Şifa Mahallesini Çayırova MC Donaldstan başlıyor.
Cevizlibağ - Şifa Mahallesi arasında 500T den son zamanlardır Öztaş bile memnun değildi artık kaç şöförden duydum. İETT'ye paslamaya çalışıyorlarmış seferlerin bir kısmını İETT de uzun seferler, zaman kaybı vs. öne sürerek girmek istemiyormuş. Diyeceksiniz ki sen sallıyorsun her gün 500T nin sefer saatlerini dikkatlice inceleyen kişi anlayacaktır ne demek istediğimi her gün bir hattın sefer saatleri değişir mi adam yetişemiyor çünkü bir sonraki seferine sürekli uyarı sisteme düşüyor işte 18:13 seferi 45 dk gecikmeli yapılacaktır. Ben 75 dk gecikme gördüm bu hatta düşünebiliyor musunuz. Şöför dinlenemiyor bile doğru düzgün, sonra şöförler niye gergin sinirli tahammülsüz. Bakalım şimdi nasıl olacak göreceğiz

Screenshot_20250627_020044_Opera.jpg

Son düzenleme:
Cevizlibağ kısmının depar olarak kalması şart. Aktarma ne kadar mükemmel olursa olsun zaman harcatan bir sistem

Uzun hatlara şöför değişimi getirebilir iett, mesela şifadan çıkıp kozyatağına kadar gidip oradaki durakta şöför değişimi yapıp devam edebilir 3-4 dakika beklemek kesinlikle aktarmadan daha faydalı olacaktır

İstedikleri kadar 500l yi güçlendirsinler kimse sabahın köründe Cevizlibağdan o koltuğa oturduktan sonra 4. Leventte inip aktarma yapmak istemez (tekrar oturacağının garantisi yok) iett kendi otobüs ekleyeceğine yine böyle saçma işler peşinde koşuyor
İETT kendi otobüs eklemek istemiyor işte ya bu düzende uzun yolculukta sürünmeye devam edersin yada böyle hattı ikiye parçalarım dediğim gibi kullanmaya devam edersin diyor. Birincisini seçenin 500T yi sevdiğinden şüphe duyarım çünkü kimileri için zevk olabilir ama şöförler ve büyük çoğunluk yolcu için eziyet etmekten başka birşey değil. ÖHO de otobüs eklemek istemiyor. Niye yağlı kapı hatları bırakıp 500T ye kaysın ki? Yeteri kadar otobüsü var 500T hattında. Solo eklemek çözüm değildi mevcut 500T hattına bunu hepimiz biliyoruz. Körüklüyü de İETT yanaşmıyor artık. Ayrıca şöförü de yok, ÖHO kontak bırakma eyleminde gördük garajta yatan bir sürü İETT otobüsü vardı, ayrıca sırf bu yüzden bir çok hattın seferleri iptal edildi ki araçlar şöförleriyle diğer hatlara kaydırıldı başka hatların seferleri aksamasın diye. Bu bir acı gerçek, ben kendimi bildim bileli İETT kendini geliştiremedi dediğiniz konularda, bunun yerel yönetimle de alakası yok değişti ne öncekiler ne de şimdikiler yapamadı.

Son düzenleme:

Konu görüntüleyen kullanıcılar