Bu Siteyi Ziyaret Etmek İçin Lütfen Tarayıcınızda JavaScript'i Etkinleştirin.

İzmir Banliyö Sistemi (İzban) Aliağa-Selçuk Hattı | Sayfa 4 | WowTurkey Kaliteli Genel Forum Sitesi Bilgi Resim Ulaşım

İzmir Banliyö Sistemi (İzban) Aliağa-Selçuk Hattı

Tekrardan selamlar arkadaşlar , otogara geç vardığım için otobüsle uğraşmak istemedim ve taksi ile 240 liraya Halkapınar istasyonuna geçtim.

Dün ve bugün İzban ı ağzım açık şekilde hayranlıkla inceledim , şehrin en kuzeyinden en güneyine iniyor ve Havalimanı dahil uğruyor. Özellikle Torbalı taraflarında birçok yer nüfusun az olduğu dikkatimi çekti kasaba gibi yerlerdi. Bu olay İstanbul da Şile de Ağva da raylı sistemler olması gibi harika bir şey. Keyfini çıkartın :)

Uzaktan öyle güzel görünüyor ama biz maalesef İzban'dan nefret ediyoruz. Aslında o açıdan bakınca güzel ama bizim İzban şehir merkezinde sıkıntı. Metro gibi çalışıyor mecburen ve çok kalabalık oluyor hep gecikiyor, bu yüzden bir yerden bir yere giderken çok uğraştırıyor. Aliağa'ya gideceksen mükemmel bir şey gibi veya Torbalı taraflarına gideceksen. Ancak şehir merkezinde İzban'ı kullanmak işkence oluyor.

Uzaktan öyle güzel görünüyor ama biz maalesef İzban'dan nefret ediyoruz. Aslında o açıdan bakınca güzel ama bizim İzban şehir merkezinde sıkıntı. Metro gibi çalışıyor mecburen ve çok kalabalık oluyor hep gecikiyor, bu yüzden bir yerden bir yere giderken çok uğraştırıyor. Aliağa'ya gideceksen mükemmel bir şey gibi veya Torbalı taraflarına gideceksen. Ancak şehir merkezinde İzban'ı kullanmak işkence oluyor.
Kemer'den Karşıyaka'ya gidecektim dün,bindim İZBAN'a,allahım 6 vagonu öyle doldurmuşlar ki sanırsın yolcu değil paketlenmiş balık taşıyorlar

maxresdefault.jpg

İzbanın en büyük problemi sadece iki hattı olmasıdır, tüm güzergahın en az 4 hattı olması ve alsancak gibi merkezi yerlerde yhtleri de düşününce en az 6 hattı olması gerekirdi

bu şekilde bazı istasyonları pas geçecek ekspres seferler düzenlenebilirdi

Bir de hilal alsancak halkapınar bölgesinin yeraltına alınıp izbanın demiryolu hattından ayrılması ve kendine özel tünelinden metro şeklinde gerekiyordu
IMG_2850.png

Akşam yoğun saatlerde Salhane - Şirinyer arası neredeyse yarım saat sürmektedir. bunun yoğunluk dışındaki bir önemli sebebi de bölgedeki onlarca demiryolu makas bölgesi olması, ters yöne gir çık yapması ve kemer hilal arasındaki istasyon aralığının çok az olmasıdır.

Bu zaman kaybını önlemek için halkapınardan istasyonunundan çıkan trenlerin tünele girip kıvrılarak liman caddesi altından devam etmesi, havagazı önü veya gar önü veya gar içi peronların altındaki bölgeye bir doğu batı yönlü istasyon planlanmalı, tünel mevcut demiryolunun altından geçerek kemer ve hilal birleştirilmiş yeraltı ortak istasyona gelmeli ve ardından tünelden çıkmalıdır.

böylece alsancak ve kemer arasındaki onlarca makas aşılmış olacak trenler gir çık ile zaman kaybetmeyecektir.

İstasyon planlanırken ileride yapılabilecek bir alsancak istasyonuyla birlikte planlanmalıdır.

ayrıca bu şekilde izban yeraltına alınırsa üstteki mevcut peronlar boşa çıkar ve izbana takılmadan güzel ve düzenli bir hızlıtren garımız olur
Aziz kocaoğluna kızılabilecek olan konu izbanı yaptık oldu bitti değil de şehrin ihtiyacı olan metro hatlarını izban gelince rafa kaldırmış olmasıdır.

Banliyö banliyö olarak kalsaydı metronun işini metro yapsaydı

Bu kararlar izmirin geçmiş 20 yılı ve gelecek 20 yılını etkileyip şehirden 40 yıl götürdü

Konu görüntüleyen kullanıcılar