Bu Siteyi Ziyaret Etmek İçin Lütfen Tarayıcınızda JavaScript'i Etkinleştirin.

İzmir Ulaşım Projeleriniz ve Önerileriniz | Sayfa 2 | WowTurkey Kaliteli Genel Forum Sitesi Bilgi Resim Ulaşım

İzmir Ulaşım Projeleriniz ve Önerileriniz

  • #21
2019 yılında 5 milyona yaklaşan yolcu sayısıyla 969 Balçova Fahrettin Altay hattı en çok kullanılan hat sıralamasında bir önceki rakibine büyük fark atarak 1. sıraya yerleşmiştir.

T2 tramvay hattımızın Balçova içine uzatılmasının Balçovanın gelecek 50 yıllık ulaşım problemini kökten çözecek bir proje olduğunu düşünüyorum.

Bu proje her noktada akan trafikle ortak ilerleyecektir. Ata caddesinin yayalaştırılması ve 08.00-21.00 arası araç yasağı düşünülebilir.

Teleferik bölgesindeki dik yokuş tünelle aşılabilir.

Balçova içine kamulaştırmalarla yeni ana arterler açılması projesiyle birlikte düşünülmelidir.

1.png

*
2.png

*
3.png

*
4.png

*
5.png

*
6.png

*
7.png

*
8.png
 
  • #23
Marina kavşağı altgeçidinin tramvay inşası sırasında yapılmaması çok büyük eksiklik, (aynı şekilde alsancak altgeçidinin de yapılmamış olması, bu üç alt geçit arasında en aciliyeti olmayan tek geçit olan karantina yapıldı sadece) ve hala gündemde bile yok, sahil yolu inşa edildiği 1990dan beri hala mithatpaşa caddesine bağlanmadı, bugün otoban olan balçova kavşağı ile üçkuyular iskele arasındaki 6 şeritli alan otoban değil direkt mithatpaşa caddesinin devamı olmalı ve sahilyolu ile birleşmeliydi

İstinye ile birlikte inşa edilen mithatpaşa altgeçidi ve denizfeneri altgeçidi bu iki yolu birbirine bağlamak için değil, sadece avm girişini düzenlemek için yapılmış oldu
 
  • #24
İzmirin en büyük sanayi bölgelerinden biri olmasına rağmen herhangi bir yol bağlantısı olmayan Ayrancılarda yerleşim yerleri içindeki kontrolsüz tır ve kamyon trafiğini hafifletmek için Aydın otoyolu üzerine pancar kavşağı inşa edilmeli, araçların otoyola bağlantısı sağlanmalırdır.
Ekli dosyayı görüntüle 62469



Ayrancılar içinde herhangi bir hız kontrolü olmayan tırların terör estirdiği yayalara açık her gün can kayıplı bir kaza olmamasına şaşırdığım aydın yolu için artık önlem alınmalıdır. ya yol olduğu gibi yer altına alınmalı, üstü de dar şeritli bir ilçe içi cadde olmalı ve refüjde de park olmalı, ya da ayrancılar çevreyolu inşa edilmeli ve ağır araçların ayrancılar içine girmesi yasaklanmalıdır.

her halükarda
ahmet özkan blv ile aydın yolu bağlantısına kavşak yapılmalı
ayrancılar meydana doğru düzgün bir kavşak inşa edilmeli eski pancar yolunu meydandan ayırmak için sarı kısa çizgiyle belirttiğim ikinci bir yol yapılmalıdır.
Ekli dosyayı görüntüle 62470
Pancar kavşağı kesinlikle şart. Onun dışında güzergah öneri 2, Kuşçuburun bölgesini de kapsamalı çünkü o bölgede daha fazla kaza yaşanıyor. Fakat maalesef burası belediyenin de karayollarının da üvey evlat muamelesi çektiği bir yer biraz zor yaparlar.
 
  • #25
Pancar kavşağı düşünülmüş ve sanırım projelendirilmiş de, kgm’nin yapıma başlaması bekleniyormuş,(cimerin cevabı) gelecek 10 yıl içinde yapılır sanırım

Yandex haritalarda da şu şekil çizilmiş
IMG_9599.jpeg
 
Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: 59RS ve KSakin35
  • #26
Kamulaştırmalarla artık daha fazla beklenmeden buca içinde yeni arterlerin açılması gerekiyor.
Evka1 GOP caddesini Uçanyola
adnan kahveci caddesini yeşildereye
forbes caddesini yeşilliğe
koşu yolunu yeşilliğe
bunlar özellikle menderes ve şirinyerdeki kaosu azaltacak

yeşillik caddesinde artık boydan boya köprülü kavşaklar yapılmalı trafik düzenlenmeli iki yaka arasındaki bağlantılar çoğaltılmalı ve buca karabağlar arası yollar açılmalı

Sokaktan bozma caddeler değil, mühendisliğe uygun, çift şeritli caddelerle olası afet durumlarında ulaşımın aksamaması için bu tarz projeleri gerçekleştirmek şart
1.png
2.png
 
Son düzenleme:
  • #28
Evet trafik sorunu pek çözülmez ama komple bir “ulaşamama-erişememe” sorunu var

Deprem anında şirinyerde bir bina yıkılsa ilçenin tüm bağlantısı çökecek, çamlık girişinde bir bina yıkılsa onlarca mahalle bağlantı kesilecek

Genel olarak ulaşım çeşitliliğini artırmamız gerekiyor
 
  • #29
Evet trafik sorunu pek çözülmez ama komple bir “ulaşamama-erişememe” sorunu var

Deprem anında şirinyerde bir bina yıkılsa ilçenin tüm bağlantısı çökecek, çamlık girişinde bir bina yıkılsa onlarca mahalle bağlantı kesilecek

Genel olarak ulaşım çeşitliliğini artırmamız gerekiyor

İzmir'in çoğu yerine alternatif yollar şart. Nüfus her sene artıyor ve yollar da kaldırmıyor artık. Trafikte geçirilen süre uzamaya başlıyor. Belediye bu konuya en kısa sürede el atmalı.
 
  • #30
M2nin inşası ve ileride fuarizmire uzamasıyla bucada biri merkezde biri güneyde, doğu batı yönlü iki metro hattı varsayabiliriz. artık kuzey bölgesinin metro ulaşımı düşünülebilir. bölge epey engebeli ve yüksek rakımlı, bu rakıma tırmanmak için hattın kıvrılarak ilerlemesi düşünülebilir. benzer bir kıvrımı napoli metrosunda görmekteyiz.
3.png


şehir hastanesi ve osmangazi bölgesine yerel haberlerde zaman zaman metro çıkması gibi söylemden öteye gidemeyen haberleri görsek de bu bölgeye metro çıkması eğimin buca evka1 bölgesine göre çok daha fazla olması ve çok daha dik olmasıyla imkansıza yakındır. (çıkacak bütçeye göre proje tabii ki çizilebilir)

şirinyerden işçievleri bölgesine kıvrılarak tırmanan hat ufuk pazaryeri, buca tenis kulübü, betontaş pazaryeri civarı, hat yer üstüne ise buca stadı vadisi civarında çıkıp son durak yapabilir.

istasyonların derinliği istanbul Yıldız ve Gayretttepe istasyonlarında olduğu gibi 80 metreye yaklaşabilir.

hat rastgele çizilmiştir. önerilere açıktır. eğimin hesaplanması sonucu hat geçebilecek uygun yerler belirlenebilir.
1.png


Metro inşa edilse bile buca tramvayı gözden çıkarılmamalı, ara durak yolcuları için ve otobüs kalabalığını azaltmak için inşa edilmelidir. ring şeklinde yapılabilir. standart ray açıklığı olan 1435mm yerine 1000mm lik cadde tramvayı ray açıklığına sahip olabilir, (eskişehir gibi) bu hat için ayrı araçlar alınabilir, sık işlerse dar hat olması sıkıntı yaratmayacaktır.
tramvay hattıyla birlikte düşünülürse bucanın 50 yıllık ulaşım problemi büyük oranda çözülebilir.
2.png
 
Son düzenleme:
  • #31
Buca tramvayı yıllar önce yapılması gerekiyordu ama yapılmadı. Eski buca şube demiryolu hattı da güzel bir şekilde değerlendirilmedi. Değerlendirilseydi vatandaşa çok katkısı olurdu. Bunları biz yerine biraz da belediyelerin düşünmesi lazım.
 
Son düzenleme:
  • #32
Şehir hastanesi için otobüs hatları önerisi yapmıştım fakat maalesef forumdaki bir hatadan dolayı mesajlar silinmiş, buraya tekrar yazayım. Şehir hastanesi için önerilerim:

-532 hattı aynen korunmalı, Karşıyaka mahallelerinin hastaneye ulaşımını sağlıyor.
-533 hattı aynen korunmalı, hatlar arasında en verimlisi bu.
-534 hattının açılış amacı, güneyden İZBAN'la gelenlerin hızlıca hastaneye ulaşmasını sağlamaktır. Bu yüzden Halkapınar yerine Alsancak Gar'a gitmelidir.
-535 hattı da aynen korunmalı, Çiğli mahallelerinin hastaneye ulaşımını sağlıyor ve Çiğli-Yeni Girne bağlantısını sağladığı için çok iyi iş yapıyor.
-537 hattının amacı, hastaneye kuş uçuşu yakın olan mahallelerin hastaneye bağlanmasını sağlamaktır. Fakat hat çok izole olduğu için yolcu sayısı çok az. Bu sebeple bu hat, hastane ortada kalacak şekilde yine kuş uçuşu yakın olan Evka 4 mahallesine uzatılmalıdır.

-Kuzey bölgesinden gelenler için ekstradan 535 aktarması uzun sürmektedir. Bu yüzden 531 Ulukent Aktarma - Katip Çelebi Üniversitesi - Otoban - Şehir Hastanesi - Bayraklı Öğrenci Yurdu hattı açılmalıdır. Bu sayede Aliağa, Foça, Menemen gibi yerlerden İZBAN aktarmasıyla hızlıca bu hat ile hastaneye gidilebilir ve Bayraklı Öğrenci yurdunda kalan öğrenciler gün içinde İKÇÜ'ye ulaşabilirler.

-318 hattı ESHOT tarihindeki en verimsiz hatlardan birisi olabilir. Bu hat Otogar - Evka 3 Metro - Aşık Veysel - Şehir Hastanesi olarak düzenlenmeli. Bu sayede Naldöken/Kemalpaşa/İzyuva tarafından gelenler diplerindeki hastane ve otogar için 3 aktarma yapmak zorunda kalmazlar. Hat Trafik hastanesine de sokularak verimi artırılabilir. Bornova Merkez'e girmesi hattı en dolu hatlardan biri yapar.

-Yolların saçmalığından dolayı 559 ve 598 muazzam yakıt israfıyla çalışıyorlar. Bu iki hat için Bayraklı TOKİ içerisinde düzgün bir son durak yapılmalı. 598'in sırf bu saçmalıktan dolayı 103 adet durağı var.

-536 Şirinyer hattının açılmasının pek verimli olacağını düşünmüyorum, İZBAN'a ulaşıp 534 aktarmasıyla ya da 390+533 aktarmasıyla gelebilirler. Öğrenci yurduna çıkmadığı sürece faydası olmaz.

537 hattına önerdiğim güzergah aşağı yukarı böyle:

1745857657046.png


531 hattına önerdiğim güzergah:
1745858131620.png

318 hattı için güzergah önerim:
1745859082506.png
 
Son düzenleme:
  • #33
598 .png

598'in olması gereken güzergahı
559 güzergah.png
559'un olması gereken güzergahı hattı ikiye böldüm Cengizhan'ın içindeki yola soktum daha çok yolcuya hitap etmesi için
559 2.png
559'un uğramadığı yerlere uğrayacak ikinci hat ayrıca şehir hastanesine soktum böylece 598 yurt tarafındaki hastane eksikliği bu hatla sağlanır EVKA-3'ten de hastane ulaşımı sağlanmış olur

Bu güzergahlarla parkur süresi kısalacak ve sefer sıklığı artacak, yolcu sayısı artacak ve boşa giden yakıt masrafı azalacak
 
  • Beğen
Tepkiler: berke86

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Benzer konular