Bu Siteyi Ziyaret Etmek İçin Lütfen Tarayıcınızda JavaScript'i Etkinleştirin.

İzmir'de Olmasını İstediğiniz Otobüs Hatları | Sayfa 14 | WowTurkey Kaliteli Genel Forum Sitesi Bilgi Resim Ulaşım

İzmir'de Olmasını İstediğiniz Otobüs Hatları

Şu an 5 milyon nüfusu aşmış İzmir’imiz de 1 metromuz, 1 de hükümetle ortak kendine yetersiz ucube izbanımız var, tramvaylar da elektriklendirilmiş otobüs gibi bir şey kendi güzergahlarındaki talepleri anca karşılıyor, t1 yapılırken çiğliden otobanın güneyine otobüs gitmeyecek denmişti. hala bostanlı iskeleye onlarca otobüs iniyor. Tramvay avm servisi olarak çalışıyor

M2,M3,M4,M5 yapılır kazılır bitirilir işlemeye başlar aktarma sistemi ondan sonra konuşulur

Metrolar yapılsaydı turanın güneyine tek bir hat bile gitmezdi

Bu haliyle gereksiz, elektrik israfı, ring kısmının hatalı yapıldığını düşünüyorum, t1 ise en başından mavişehir değil çiğli izban şeklinde yapılsadı bu kadar çileli olmazdı
keşke burası troleybüs olsaydı, şimdi söksen sökülmez

Sanayi ringi verimli olmadı işçi servisleri tramvayla kalkacak trafik rahatlayacak denmişti o da olmadı

Çok aceleye getirildi düşünülüp tartılmadı, çok kolaya kaçıldı, t1 bağlantısı bile yarım yamalak oldu,hadi yapalım olsundu dendi, türkiyenin aynı görev döneminde projesine başlanıp bitirilip hizmete açılmış ilk raylı sistem hattı diyerek soyeri parlatmak için yapıldı, ama araç alınmadığı için hattın kaba inşası bittiği halde iki yıla yakın öylece bekledi

Açılalı bir yılı geçti hala araçlar ortada yok

Ring yapılacaksa asıl hastane balatçık kampüs izban şeklinde daire çizen bir hat olsaydı inanılmaz olurdu

Son düzenleme:
Bu haliyle gereksiz, elektrik israfı, ring kısmının hatalı yapıldığını düşünüyorum, t1 ise en başından mavişehir değil çiğli izban şeklinde yapılsadı bu kadar çileli olmazdı
keşke burası troleybüs olsaydı, şimdi söksen sökülmez

Sanayi ringi verimli olmadı işçi servisleri tramvayla kalkacak trafik rahatlayacak denmişti o da olmadı

Çok aceleye getirildi düşünülüp tartılmadı, çok kolaya kaçıldı, t1 bağlantısı bile yarım yamalak oldu,hadi yapalım olsundu dendi, türkiyenin aynı görev döneminde projesine başlanıp bitirilip hizmete açılmış ilk raylı sistem hattı diyerek soyeri parlatmak için yapıldı, ama araç alınmadığı için hattın kaba inşası bittiği halde iki yıla yakın öylece bekledi

Açılalı bir yılı geçti hala araçlar ortada yok

Ring yapılacaksa asıl hastane balatçık kampüs izban şeklinde daire çizen bir hat olsaydı inanılmaz olurdu
bu t1 in şu an geldiği saçma planlama için çok basit ama hayat kurtarıcı bir plan tasarladım:

İstanbul da M1 hattını ele alalım; M1a ve M1b olarak ikiye ayrılmış,M1a Kirazlı-M1b Atatürk Havalimanı nda son durak yapıyor ve bu iki hat Esenler'de ayrılıyor

Demem o ki T1a ve T1b olmak üzere iki hatta bölünmeli:
T1a Ataşehir Kavşak yan ceplerden indirme bindirme yapıp sağ taraftan Çiğli Aktarma-Çiğli Hastane-İKÇÜ yolunu izleyip aynı yoldan geri dönmeli
T1b ise kavşaktan sola sanayi bölgesinden İKÇÜ ye uzamalı,bu da sefer sıklığı T1a ya göre daha az yapılmalı
Çok ihtiyaç duyulursa saatin tersi yönünde ring açılmalı(ki bence talep olmayacaktır)

böylece bu T1 tramvayı maksimum verime ulaşmış olur

dipnot:ben bunu 10 dakikada yeni uyanmış halimle tasarladım,bunu inşa edenler ne kadar üstünde çalışmış takdir sizlerin...

T1b mavişehir izban sanayi ikçü şeklinde çalışabilir. İki istasyonlu lunapark treni gibi git gel yapmasının ve dev bir aracın orada harcanmasının önüne geçilir

• Beğen
Tepkiler: dragi35 ve berke86
IMG_9396.jpeg

640 sığacık hattı teos antik kenti kapısına gir çık yapmalı, insanlar toplu taşıma ile de ulaşabileceğini bilmeli.
ve hatta ekmeksiz plajına da gir çık yapması düşünülebilir.
Zaten kısa bir hat işletmede sorun yaşanmaz

Kemer Aktarma Merkezi - Şehir Hastanesi

Fotoğraftaki güzergahta çalışabilir, böylece Otogar'a da uğrar, hastane ve otogar arasında bağlantı sağlanmış olur. Bu güzergah üzerinde bazı değişiklikler yapılabilir.

Screenshot_20250325_005547_Maps.jpg

Ulukent Aktarma Merkezi 1 - Egekent 2

Yeni açılan 468 hattı gibi çalışacak şekilde bölgedeki mağduriyeti azaltmak için açılabilir. Sadece hafta içi 06.30-08.30 ve 16.00-19.00 arasında 15 dk aralıklı sefer yapacak şekilde çalışabilir. Ulukent Aktarma'dan Egekent 2'ye doğru 128 hattının mevcut güzergahını kullanabilir.
Bu bölge için ESHOT tarafından uygulanabilecek en iyi çözümün bu olabileceğini düşünüyorum. Zaten ESHOT'un daha önceden bahsettiğim 228, 528 gibi hatlar açması imkansız gibi bir şey, 128 ve 749 hatlarının sefer sıklığını artıracağını da sanmıyorum. Bu yüzden bu bölgedeki ulaşım sorunu için gördüğüm en makul çözüm bu.
Keşke 428 için de bir çözüm bulunsa ama Ulukent'teki köyün içerisinden geçecek başka bir hat ayarlanması lazım, aslında İZTAŞIT'ın minibüsleri oradan geçecek şekilde başka bir hat düzenlemesi yapılabilir ve böylece 428'ün bütün seferlerinde körüklü otobüs çalışabilir ancak bunu da ESHOT'un uygulayacağını sanmıyorum.

Ulukent Aktarma Merkezi 1 - Egekent 2

Yeni açılan 468 hattı gibi çalışacak şekilde bölgedeki mağduriyeti azaltmak için açılabilir. Sadece hafta içi 06.30-08.30 ve 16.00-19.00 arasında 15 dk aralıklı sefer yapacak şekilde çalışabilir. Ulukent Aktarma'dan Egekent 2'ye doğru 128 hattının mevcut güzergahını kullanabilir.
Bu bölge için ESHOT tarafından uygulanabilecek en iyi çözümün bu olabileceğini düşünüyorum. Zaten ESHOT'un daha önceden bahsettiğim 228, 528 gibi hatlar açması imkansız gibi bir şey, 128 ve 749 hatlarının sefer sıklığını artıracağını da sanmıyorum. Bu yüzden bu bölgedeki ulaşım sorunu için gördüğüm en makul çözüm bu.
Keşke 428 için de bir çözüm bulunsa ama Ulukent'teki köyün içerisinden geçecek başka bir hat ayarlanması lazım, aslında İZTAŞIT'ın minibüsleri oradan geçecek şekilde başka bir hat düzenlemesi yapılabilir ve böylece 428'ün bütün seferlerinde körüklü otobüs çalışabilir ancak bunu da ESHOT'un uygulayacağını sanmıyorum.
bence 695 i ulu koop da kesmek yerine egekent 2 ye uzatsalar 128 e 428 e iyi bir destek olur

Bununla birlikte hizmet kalitemizi yükseltmek ve yolcularımızdan gelen toplu ulaşım hizmetine dair istek, öneri ve beklentilerinin karşılanması amacı ile sürekli incelenen yolculuk, verimlilik talep-analiz sonuçlarının değişiklik göstermesi halinde bahsi geçen hatlarımızın mevcut çalışma programında olanaklarımız ölçüsünde düzenleme yapılacaktır. Şu an için araç tiplerinde bir değişiklik yapamayacağımızı üzülerek bildirir, anlayışınız için teşekkür ederiz." şeklinde yanıt verildiğini bilgilerinize saygılarımızla sunar, iyi günler dileriz.

HİM'e sefer sıklığı arttırılması işin başvuru yaptım ama onlar neden araç tipi değişikliği yapamayacaklarını söylüyor, araç tipiyle alakalı bir talepte bulunmadım.

• Beğen
Tepkiler: Caracalla
Selçuk - Şirince

2 metrelik küçük otobüsler ile Selçuk ile Şirince arasında otobüs hattı açılması önerisi.
1000001615.jpg

Son düzenleme:
Selçuk - Pamucak ve Selçuk - Yoncaköy hatları önerisi.

Selçuk ilçe sınırları içerisinde bulunan Pamucak plajı ve Yoncaköy plajı ulaşımını kolaylaştırmak için Selçuk İzban'dan otobüs hattı önerisi.

Aliağa Aktarma Merkezi - Ağapark (Ring)

Aliağa Yalı Mahallesi'ne ve plajlara ulaşım sağlayacak şekilde böyle bir hat güzel olur diye düşündüm. Özellikle yazın bu hatta çok ihtiyaç var, dolmuşların yerini alması gerektiğini düşünüyorum, bu yüzden çok kullanılır.

Screenshot_20250401_201236_Maps.jpg

Aliağa Aktarma Merkezi - Ağapark (Ring)

Aliağa Yalı Mahallesi'ne ve plajlara ulaşım sağlayacak şekilde böyle bir hat güzel olur diye düşündüm. Özellikle yazın bu hatta çok ihtiyaç var, dolmuşların yerini alması gerektiğini düşünüyorum, bu yüzden çok kullanılır.

Ekli dosyayı görüntüle 67547
Bu güzergahla ilgili tramvay projesi vardı

images (1) (26).jpeg

610 Fuarİzmir - Esbaş

610 Fuarİzmir - Semti Garajı hattının güzergahı, mevcut güzergahtan devam edecek şekilde Semt Garajından Esbaş'a kadar uzatılmasını öneriyorum. 610 hattı Esbaştan memurlara özel servis olarak çalışıyor normal halk neden Esbaştan 610'a binemiyor? Esbaş, Semt Garajından daha yoğun bir bölge olmasıyla Fuarİzmir'e ulaşımı yoktur. Bu eksikliğin düzeltilmesi gereklidir.

610 Fuarİzmir - Semt Garajı hattı 8 duraklı kullanışsız bir hat olarak çalışmaktadır. Bu hattın Fuarİzmir-Semt Garajı-Esbaş güzergahında çalışmasını öneriyorum.
1000001611.jpg

Esbaş aktarmaya girmesine bile gerek yok, optimum önü serbest bölge kavşağından dönüş yapsa yeter, güzergah iki buçuk dk falan uzar sadece.

Gaziemir yönünde fuar-semt g. yönü indirme bindirme yapar, konak yönünde semt g.- fuar yönü indirme bindirme yapar

Bu basit uzatma bile fuara gelmeye çalışırken kara kara düşünen yolcuların işini kolaylaştırır, onlarca gencin öğrencinin optimuma ulaşımı kolaylaşır. 10 yıldır canlandırmaya çalıştıkları fuar tek duraklık uzatmayla bile canlanır.

Yanı başındaki optimumdan bile ulaşım yokken kimse kalkıp da fuara çıkmaya çalışmaz.

1.png

Konu görüntüleyen kullanıcılar