Bu Siteyi Ziyaret Etmek İçin Lütfen Tarayıcınızda JavaScript'i Etkinleştirin.

İzmir'de Olmasını İstediğiniz Otobüs Hatları | Sayfa 4 | WowTurkey Kaliteli Genel Forum Sitesi Bilgi Resim Ulaşım

İzmir'de Olmasını İstediğiniz Otobüs Hatları

Aslında sizin dediğiniz gibi de düşünmüştüm hatta öyle daha iyi. Üniversitelere ve Bornova merkeze ulaşım çok zor oluyor ve uzun sürüyor. Egekent-2 den böyle bir hat lazım.

Bakırçay Üniversitesi - Ulukent Aktarma - Çanakkale Yolu - Katip Çelebi Üniversitesi - Otoban - Bornova Metro

1.png

aktarma sistemi geleli on yılı geçti ancak aktarma sistemiyle birlikte ekspres hatların da işletilmesi gerekiyor. şehrin nüfusu 5 milyonu geçmiş, şehrin yarı çapı yer yer 50 kmyi aşmışken açılan bir kaç tane otoban hattı eshotu batırmayacağı gibi yüzlerce öğrencinin ve yolcunun sağlıklı toplu ulaşıma erişimini sağlayacaktır.

Son düzenleme:
okul günleri pik saatlerde 671 hattına depar servisleri eklenmesi gereklidir. hat zaten F.A.dan dolu kalkıyor limontepe cennetçeşmede iyice doluyor. Yıkıkcami veya Zerek petrol civarından şirinyere depar servisler konulmalıdır.

veya aynı 671 güzergahına sahip ancak yıkık camiden eski izmir caddesi- uzundere- demokrasi üniversitesi hattı açılmalıdır.
2.png

eskiizmir caddesi üzerindeki yoğun nüfus da buca yönüne talep oluşturacaktır

Balçovaya Metro gelmesine rağmen hat ilçenin kıyılarından geçmekte yoğun nüfuslu iç bölgelere yaya ulaşımı uzak kalmaktadır. Bu hatların açılış sebepleri;
Tek yön tek şerit olan sıradan bir sokaktan farksız Ata caddesinin trafik sıkışıklığında tıkanıp kalmama
iş çıkış saatlerinde ve özellikle pazar günleri istinyepark otopark çıkışındaki kontak kapattıran trafikten kaçınma
Balçovanın tepe bölgelerine ulaşım sağlama

Bazı sokaklar dar olabilir ancak dönüşlere parklanmanın engellenmesi ve küçük boy otobüs konmasıyla işletimde bir sıkıntı yaşanmayacaktır.
inciraltı oyaksitesi dolmuşları iztaşıt sistemine girerek bu hatlarda çalışabilir
(Tüm Balçova Narlıdere Güzelbahçe dolmuşları iztaşıt ile metro ringlerine çevrilebilir)

167 Balçova Kabristan - Çağdaş Metro
Kabristan, Sakarya Caddesi, Yeşil Cami Sokak, Sarmaşık caddesi, Çağdaş caddesi (Midi Otobüs) Ekli dosyayı görüntüle 60618

Öneri hat ile ilgili HİM'e detaylıca şu mesajı gönderdim. Okumadan reddetmesinler diye olayı tüm sorun ve çözümleri sıraladım.

Balçova Mezarlık - Çağdaş Metro

Gidiş
Balçova Mezarlık, Yaren Sk, Kadir Paşa Sk, Şakayık Sk, Ata Cd, Sakarya Cd, Yıldırım Beyazıt Sk, Dalya Sk, Sarmaşık Cd, Çağdaş Cd, Çağdaş Metro
Dönüş
Çağdaş Metro, Çağdaş Cd, Sarmaşık Cd, Timurlenk Sk (veya Çağatay Sk), Sakarya Cd, Ata Cd, Şakayık Sk, Kadir Paşa Sk, Yaren Sk, Balçova Mezarlık

• Metro sonrası hatlar yeniden düzenlenene kadar, sadece pik saatlerde parçalı olarak çalışabilir
  • Balçova Mezarlığın seçilmesinin nedeni hali hazırda ilçenin en güneyinde bir son durak olması ve bir hat açık olmasıdır. Mevcut 167 hattı bu hatta dönüştürülebilir.
  • Bu hat sayesinde Balçova'nın güney bölgelerini ve Ekonomi Üni. öğrencilerini Fahrettin Altay ve Ata Caddesi trafiğinden kurtaracaktır.
  • Yıldırım Beyazıt Sk ve Dalya Sk kesişimi dar olduğu için o bölgede park yasağı uygulanmalıdır.
  • Solo otobüs yerine midi otobüsler çalışırsa sokak darlığı sorunu aşılabilir. Otokar Sultan, Otokar Doruk, Isuzu Novocity Life gibi. Bu şekilde küçük araçlar sık seferler yapılırsa metroya ulaşım Fahrettin Altay?a göre daha da kolaylaşacağı için hat kendi yolcu talebini oluşturacaktır.
  • 9 yıl önce Ata Cd. inşa halindeyken otobüsler Sarmaşık Cd. ve Timurlenk Sk. üzerinden Sakarya Cdsine bağlanmıştı bu Balçova'nın içinde otobüs çalışabileceğinin göstergesidir.
  • Çağdaş Metro civarında parklanma alanı bulunamazsa güzergah kısa olduğu için hat ring olarak çalışabilir.
Gelen cevap şu şekilde oldu...

Balçova ilçesi, Onur Mahallesi Yıldırım Beyazıt Sokak ile Dalya Sokak kesişim bölgesinde araç parklanmalarından dolayı park yasağı kararı alınması talebi tarafımıza iletilmiştir.
Belediyemizce yerinde yapılan incelemeler neticesinde, Dalya Sokak üzerinde park yasağı ile ilgili olarak gerekli trafik işareti levhalarının bulunduğu tespit edilerek, yaşanılan problemin sürücüler tarafından yapılan kural ihlallerinin sebebiyet verdiği anlaşılmış olup, 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanununda belirtilen kurallara uymayan sürücülerin denetim yetkisi Emniyet Genel Müdürlüğü'nün Merkez, Bölge il ve İlçe Trafik Kuruluşlarının görev ve yetkisindedir

Okumadan reddedilen talepler, iyice okuyup anlaşılmayan mesajlar, kopyala yapıştır cevaplar derken çok uzun zamandır him ile iletişime geçmiyordum ki şansımı bir daha denemek istedim. hat ile ilgili hiç bir okuma bile yapılmamış, park yasağı talebim bile olmadı hat açıldığında zorluk çıkmaması için söyledim. him ile ilgilenen çalışanların asla işinin ehli olduğunu ve sorunları çözüme kavuşturma isteklerinin olduğunu düşünmüyorum. üstüne daha çok yorum yapılabilir de burada kalsın

okul günleri pik saatlerde 671 hattına depar servisleri eklenmesi gereklidir. hat zaten F.A.dan dolu kalkıyor limontepe cennetçeşmede iyice doluyor. Yıkıkcami veya Zerek petrol civarından şirinyere depar servisler konulmalıdır.

veya aynı 671 güzergahına sahip ancak yıkık camiden eski izmir caddesi- uzundere- demokrasi üniversitesi hattı açılmalıdır.
Ekli dosyayı görüntüle 64101

eskiizmir caddesi üzerindeki yoğun nüfus da buca yönüne talep oluşturacaktır
Demokrasi üni'den semt garajına bile hat açmıyorlar yakın olmasına rağmen!

Son düzenleme:
Bence 891 hattı haftaiçi Demokrasi Üniversitesi'ne uzatılmalı
Hem üniversitenin Gaziemir bağlantısı olur,hem de semt garajına bağlanmış olur
516 Nolu Yenitepe Evleri - Semt Garajı Hattı
Uzundere Demokrasi Üni. kampüsüne uzatılmalı, kampüsün izban bağlantısı sağlanmalı, ders saatlerinde otobüsün sıklığı arttırılmalıdır.
Ekli dosyayı görüntüle 62154
516 nın da uzatılması düşünülebilir

23 uzundere konak ta uzatılabilir

hatta uzundere son durak tamamen üniversiteye taşınıp tüm otobüsler oraya çıkabilir.

gençleri yolladılar dağın başına, bir öğrencinin bile faydasını görecekse bu hatlar açılmalıdır

Bence İzmir'e gelecek troleybüsün ilk hatlarından biri Örnekköy-Karşıyaka arası çalışacak bir hat olmalıdır ve T4 Örnekköy-Bostanlı hattı iptal edilip buna evrilmelidir. Çünkü Girne Caddesi'nin yol genişliği ortada veya kenarlarda tramvay istasyonunu kaldıracak kadar geniş değil. İZSU çalışmaları olduğu dönem bile trafik felç olmuştu. Ayrıca Bostanlı'ya giden 430-435-532 gibi hatlar varken tramvay işlevsiz kalır. (bu hatlardan herhangi biri iptal edilemez çünkü biri Şehir Hastanesi,diğer ikisi dağ yolu hatları). Ayrıca asıl yoğunluk 136'dayken hattın Karşıyaka'ya girmesi isabet olur.
Benim önerim şu şekilde bir güzergah oluşturulması. İstendiği taktirde Soyak Siestalara uzatılabilir.

resim_2025-01-25_202417363.png

altındağdan bornovaya giden 119 hattının çamdibi yıldırım bayezid caddesi stadyum metro uzantısı iptal edilip yeşilova forumbornova güzergahını kullanmalıdır.

bölgeyi metroya bağlamak için altındağlıları dolaştırmaya gerek yok, istenirse stadyum metro yıldırım bayezid caddesi burak reis cadddesi stadyum metro ring hattı açılabilir.
1.png

608 hattı Cansu Sitesi yerine Egekent 2 Son Durak'tan başlayıp sonra Cansu Sitesi- Centaş - Metrokent güzergahını takip edip oradan Harmandalı yoluna girip aynı güzergahı takip edebilir. Otogara ulaşım böylece daha kolay olur ve bu hat daha çok kullanılır.

Screenshot_20250128_230220_Maps.jpg

F. Altay - Semt Garajı

Otoban - Uzundere - Eskizimir cd. - Yıkıkcami - Günaltay - Çamlık - Peker - Aydın -Semt Garajı

(yıkıkcami semt garajı arası güzergah çeşitlendirilebilir)
1.png

cennetçeşme yurtoğlu gibi semtleri öğr. rasime şeyhoğlu sk. üzerinden F.Altaya hızlıca bağlayan 671 hattı varken, yoğun nüfuslu eskiizmir caddesi bölgesi de F.Altaya otoban üzerinden bağlanmalıdır.

uzundere kavşağında aktarma yapılabilen, gün içinde sık çalışan 977 dem. üni. hattı üçkuyular iskeleye hızlı bir ulaşım sağlasa da akşamları ve haftasonları çalışmamaktadır.

Son düzenleme:
Egekent Aktarma - Tınaztepe

Güzergah: Egekent Aktarma - Anadolu Caddesi - Altınyol - Ankara Caddesi - Çevreyolu - Tınaztepe

Sefer sıklığı: 20 dk

Çiğli tarafınfan Tınaztepe kampüsüne giden direkt bir araç yok. Bu tarafta Bostanlı İskele hattı var ama o da Çiğli ve Karşıyaka'da ulaşımı tam sağlayamıyor. Bu hat sayesinde Çiğli ve Karşıyaka bölgesinden tek araçla kampüse ulaşım kolaylaşacak.

Ulu Koop - Egekent 2 (Ring Hat)

Güzergah: Ulu Koop - Çanakkale Yolu - Köy - 30 Ağustos - Çanakkale Yolu - Egekent 2 İzban - Egekent 2 Merkez ve oradan Ulu Koop'a dönüş

Sefer sıklığı : 30 dk

Bu hat açılıp Ulukent'teki köyün içinden geçmeli ve 428'in köyden geçişi iptal edilmeli. Bu hat için İztaşıt'ın minibüsleri kullanılabilir, solo otobüs köyün içinden çok zor geçiyor. 428 köyden geçmeyip bütün saatlerde körüklü araç kullanılmalı, hattın yoğunluğu fazla, solo araç çalıştığı zaman yeterli olmuyor, otobüs çok dolu oluyor.

IMG-20250208-WA0026.jpg

Menemen Aktarma - Bornova Metro (Ekspres)

Güzergah: Menemen Aktarma - Çanakkale Yolu - Çevre Yolu - Bornova Metro

Sefer Sıklığı: 15 dk

IMG-20250208-WA0027.jpg

Ayrıca Aliağa'da Eshot'a erişim çok az. Aliağa içinde dolaşan sadece 834 var ve saatleri çok az, merkezde dolaşan böyle bir hattın sefer aralıkları en azından 20-30 dk olmalı. 835 ve 837 fazla ücret alıyor, bu yüzden bunlara ek olarak Ağapark tarafına da bir otobüs hattı düzenlenebilir. Aliağa'nın hiçbir köyüne Eshot'la ulaşım yok, bu sağlanmalı. İzban'a erişimi olan ve iş imkanı çok olan böyle bir ilçenin ulaşımı bu kadar sınırlı olmamalı.

Bergama - Dikili arasına da bir hat konulsa güzel olur diye düşünüyorum. İhtiyaç olan bir hat bence.

Son düzenleme:
Aslında ESHOT'un otoban ulaşımını desteklemesi gerektiğini düşünüyorum.Metro ağının genişlemesi uzun süreceğinden ve İzmir'in geneli dağlık alan olduğundan ekspres çözümler çokça talep görecektir(misal İstanbul'da 4.Levent'ten Sabiha Gökçen'e 3 metro aktarması yerine E-3 ile tekte ulaştım,çok da rahattı)

909 Zeytinalanı-Fahrettin Altay hattına aşağıdaki gibi uzatma eklenmeli:
Hakan Çeken Anadolu Lisesi-Muammer Aksoy Caddesi-4275 sk-4232 sk-İsmet İnönü Bulvarı-Mevcut güzergahın devamı

Screenshot_2025-02-10-09-42-44-585_com.google.android.apps.maps.jpg

Egekent Aktarma - Tınaztepe

Güzergah: Egekent Aktarma - Anadolu Caddesi - Altınyol - Ankara Caddesi - Çevreyolu - Tınaztepe

Sefer sıklığı: 20 dk

Menemen Aktarma - Bornova Metro (Ekspres)

Aslında ESHOT'un otoban ulaşımını desteklemesi gerektiğini düşünüyorum.Metro ağının genişlemesi uzun süreceğinden

1.png
2.png

önceki mesajlarda şöyle ekspres hatlar önermiştim 510 hattı hariç otoban yeteri kadar etkin kullanılmıyor. 690 hattının seferlerinin yeteri kadar sıklaştırılması ise son bir iki senenin olayı, batı semtlerinin güzelbahçeden otobana girmesi de son 1 yıllık olay, yolcular artık tek şeritli güzelbahçe caddelerinde isyan çıkaracak noktaya gelmişti
hiç bir şehirde şehire doğru aktarma noktalarında bağlanan bu kadar kıymetli bir çevre yolu yok
Otogar, Şehir Hastanesi, Tınaztepe, F.Altay, Güzelbahçe kavşağı, Egekent, Menemen, Bornova Metro, Esbaş gibi pek çok nokta hızlı sürekli ve düzenli otobüs hatlarıyla bağlanabilir. Hatta bu zamana kadar bağlanmamış olması hata ancak eshotun bunu akıl edemediğini değil kasıtlı olarak tercih etmediğini düşünüyorum, kilometre fazla olduğu için bundan kaçınıyor olabilir ancak bunun savunulacak bir tarafı yok

6 aydır bucanın tek şeritli kaldırımsız caddelerinde izsu çalışması varken şirinyere ulaşmak 1.5 saat sürerken bile otoyol ekspres hatları açılmadı, İzmirin her tarafından öğrenciler ve çalışanlar bucaya gelirken bu eziyet devam etmemeli. M2'nin hizmete girmesi en en erken 3 yıl sürecektir. 3 yıl daha eziyet mi çekilsin. kaldı ki m2 açılsa bile daha başka hiçbir raylı sistem hattımız yok mevcutta olanlar ise elimizde patlamak üzere izbana pik saatlerde binebilene madalya takmak lazım

178 Ayrancılar - Adatepe, Kısık Sanayi'ye de gir-çık yapabilir.
176 hattını Demirciköy'den Ayrancılar'a çekmek

ayrancılar buca arasında inkar edilemez bir yolcu yoğunluğu var ayrancılardan şirinyere kadar gelmekte problem yok ancak sonrası adeta bataklık gibi, bucanın batısına direkt bir hat çok iyi olacaktır

ileride buca metrosu da açılınca ayrancıları direkt olarak metroya da bağlamış olacaktır.

demirciköy torbalının mahallesi olduğu için 709 demirciköy ayrancılar pancar aktarma hattı var ama ben daha içinde bir yolcu bile görmedim binen varsa bilmiyorum. belki bu hat üzerinden de bir düzenleme yapılabilir. demirci ayrancılar arası 5km kadar bir mesafe var.

belediyemiz bu aralar metro istasyonlarına açılan ringleri sevmeye başladı madem bir örnek de şöyle olabilir. Yeşilyurt Son durak alanı hazırda güzel bir parklanma noktası olduğu için ring hattın başlangıcı ve sonu burası olur, metrodan ring yapar. Karabağlar içi güzergah çeşitlendirilebilir

Yeşilyurt Son Durak - Tahsin Yazıcı - Vatan - Yeşilyurt Hastanesi - Akevler - Basın sitesi - Göztepe Metro Ring
1.png

Nokta Durağı - Yeşilyurt Hastane Ring
yıllardır yok teleferik olacak yok finiküler olacak yok yürüyen merdiven yapılacak derken bütün projeler havada kaldı, hastanenin metroya bağlantısı bir türlü sağlanmadı, otokar sultan tarzı küçük araçlar içindir
hastane içi amatem önünden acil girişine giden hastane içi yolu kullanabilir veya 879 güzergahından hastaneyi dolaşabilir
11.png

Son düzenleme:

Konu görüntüleyen kullanıcılar