Bu Siteyi Ziyaret Etmek İçin Lütfen Tarayıcınızda JavaScript'i Etkinleştirin.

İzmir'de Olmasını İstediğiniz Otobüs Hatları | Sayfa 23 | WowTurkey Kaliteli Genel Forum Sitesi Bilgi Resim Ulaşım

İzmir'de Olmasını İstediğiniz Otobüs Hatları

Tınaztepe - İnkılap Aktarma Merkezi

Araç Tipi:
Güzergah, Körüklü ve Solo araca uygundur.

Güzergah: İnkılap durağından sefere başlangıç - Fırın Durağı yakınındaki kavşaktan "U" dönüşü ve devamında 233 güzergahıyla aynı güzergahtan Gazeteci Yazar İsmail Sivri Bulvarı - Fırat durağından (293/62 sk)'dan Çamlıpınar Son Durak - 254 Sokak - Gazeteci Yazar İsmail Sivri Bulvarı - Üçkuyular Meydan - Hasanağa Bahçesi - Tınaztepe
1000002789.jpg

Tınaztepe - İnkılap Aktarma Merkezi

Araç Tipi:
Güzergah, Körüklü ve Solo araca uygundur.

Güzergah: İnkılap durağından sefere başlangıç - Fırın Durağı yakınındaki kavşaktan "U" dönüşü ve devamında 233 güzergahıyla aynı güzergahtan Gazeteci Yazar İsmail Sivri Bulvarı - Fırat durağından (293/62 sk)'dan Çamlıpınar Son Durak - 254 Sokak - Gazeteci Yazar İsmail Sivri Bulvarı - Üçkuyular Meydan - Hasanağa Bahçesi - Tınaztepe
Ekli dosyayı görüntüle 68921
Tınaztepe inkılap mı 😁 aklıma bununla ilgili him başvurum geldi

Seferihisar - Cumaovası hattı da açılması lazım. Ürkmezden aktarmayla uğraşmak yerine direkt seferihisara hat koyulmalı.
eskiden vardı,829 un eski hali...çok manasız şekilde kısalttılar,zaten çok sık seferli bir otobüs de değil hani ne zararı olabilir
bence 778 özdere ve 829 cumaovası hatları eski haline dönmeli,deniz turizmine katkıları var bu hattın,hele ki 778

Tireden Ödemişe iki hat İzmire bayındıra hat açılmalı Bayındırdan selçuğa ödemişe hat açılmalı Ödemişten İzmire bademliye bıçakçıya Selçuktan Seferihisara İzmir otogara Seferihisardan da Cumaovasına menderesten geçecek şekilde hat açılmalı

869 Buca Toplu Konutları-Şirinyer Aktarma Merkezi

869 Buca Toplu Konutları-Üçkuyular Meydan hattının güzergahı, mevcut güzergahı takiben Üçkuyular Meydandan; Çevik1- Buca Kaymakamlık- Haralar- Koşu İzban- Akıncılar- Nato- Şirinyer şeklinde çalışması önerisi.

Nato, Akıncılar ve Koşu izban'dan Çevik1 ve Üçkuyular Meydan yönüne giden ESHOT hattı yoktur. Önerdiğim 869 mavi öneri güzergahıyla Buca ulaşımında altarnatif ulaşım sağlanabilir ve ulaşım çeşitlendirilebilir. Ekli dosyayı görüntüle 68367
Ekli dosyayı görüntüle 68368
869 önerime ESHOT'tan gelen yanıt.

353 ve 818'e Üçkuyular'dan binecekmişim ve Esbaşta İzbana aktarma yaparak Koşu'ya gidecekmişim. Bari Şirinyer'e giden mevcut hatları kullanarak Üçkuyular'dan Şirinyer'e gidip İzbana aktarma yaparak Koşuya gidebilirsiniz denseydi😅

Plansızlık ve bilgisizlikten başka birşey değil.

Konuda 353 ve 818 hatları ne alaka? Ben yeni bir altarnatif güzergah önermiştim. Bu kadar saçma yanıt beklemiyordum. 🤣🤣

1000002792.jpg

Son düzenleme:
353 ve 818'e Üçkuyular'dan binecekmişim ve Esbaşta İzbana aktarma yaparak Koşu'ya gidecekmişim. Bari Şirinyer'e giden mevcut hatları kullanarak Üçkuyular'dan Şirinyer'e gidip İzbana aktarma yaparak Koşuya gidebilirsiniz denseydi😅

Daha önce de böyle anlamsız cevaplarla karşılaştığım için him başvurularını bırakalı çok oluyor.

Büyük ihtimal çalışan telefondan google haritalara girdi, iki nokta arasında toplu ulaşımla yol tarifini açtı ve ilk çıkan seçeneğin doğru seçenek olduğunu düşünerek cevap verdi.

HİMde cevap veren ekibin içinde ulaşım grubunun ayrı bir grup olduğunu düşünmüyorum, sanırım talepler ortak bir havuza düşüyor ve talebimize çözüm o çalışanın insafına ve öngörüsüne kalıyor. Eğer bir de çalışanların üzerinde “Puan” baskısı varsa, ilgili birimlere iletmeden kendileri “çözüm” yapıp talebi kapatmak isteyebilirler.

Çalışma sisteminin nasıl olduğunu bilen varsa sistemi anlatabilir

Eski hatların ismi değişmeli
Bana göre 80 Tire-Ödemiş(İlkkurşun-Yeniköy-Demircili),90 Tire-Ödemiş(Gökçen-Konaklı-Ovakent)581 Ödemiş-İzmir Otogar İztaşıt Hattı ( Bayındır-Torbalı-Optimum AVM) (Ayrıca Pınarlıya ve Çatala Uğramaz)12 Ödemiş-Bademli(Çatalarmut-Karahayıt) 70 Ödemiş-Bıçakçı(Ovakent-Bademli-Pirinççi) 726 Tire-Bayındır(Tire Toki-Çatal-Bayındır M.Y.O.) 725 Bayındır-Selçuk İztaşıt Hattı (Arıkbaşı-Yeniçiftlik-Pamukyazı-Belevi) 765 Tire-İzmir Otogar iztaşıt hattı(Yeniçiftlik-Pamukyazı-Optimum AVM) 63 Bayındır-Ödemiş İztaşıt hattı(Çatal-İlkkurşun-Yeniköy-Demircili) 730 Selçuk-Seferihisar( Pamucak-Ahmetbeyli-Özdere-Gümüldür-Ürkmez-Doğanbey) 797 Seferihisar Cumaovası Aktarma Merkezi(Doğanbey-Ürkmez-Gümüldür-Menderes İlçe Merkezi) ile değişmeli Ayrıca 994 Kemalpaşa-Torbalı(Çiniliköy-Karabel) 995 Kemalpaşa-Bayındır (Çiniliköy-Karabel-Torbalı Devlet Hastanesi-Arıkbaşı-Canlı) ve 996 Kemalpaşa-Tire(Çiniliköy-Karabel-Çaybaşı-Pamukyazı-Subaşı-Yeniçiftlik) 997 Kemalpaşa-Selçuk (Çiniliköy-Karabel-Çaybaşı-Pamukyazı-Belevi) 998 Tire-Beydağ (Gökçen-Kazanlı-Balabanlı-Emirli) ve 999 Tire-Kiraz(Toki-Çatal-Ödemiş-Kaymakçı)
992 Bayındır-Kiraz(Bayındır M.Y.O.-Ödemiş-Kaymakçı birde çatal ve pınarlıya uğramaz) 993 Bayındır-Beydağ(Bayındır M.Y.O.-Ödemiş-Kaymakçı-Çaylı) 4 Ödemiş-Gölcük(Beşgöz-Efe Konut-Zeytinlik) 3 Ödemiş-Bozdağ (Ödemiş Devlet Hastanesi-Küçükkavulcuk-Birgi) 2 Ödemiş- Günlüce (Sanayi-Cumhuriyet Ortaokulu-Taypark) hatları açılmalı

• Beğen
Tepkiler: dragi35
869 önerime ESHOT'tan gelen yanıt.

Konuda 353 ve 818 hatları ne alaka? Ben yeni bir altarnatif güzergah önermiştim. Bu kadar saçma yanıt beklemiyordum. 🤣🤣

Ekli dosyayı görüntüle 68944
vaaaay efenim bucadan bucaya aktarma yapacakmışız hiç aklımıza gelmedi ya...dostlar şu bir gerçek ki ESHOT bizlerin başvurusunu zerre umursamıyor. vakti zamanında 20 nin seferleri yetersiz diye açtığım talebe ''araştırmalarımız sonucu'' otobüs seferlerinin yeterli olduğu arttırım yapılamayacağı bildirilmişti. nitekim örnekköyden alsancağa hat açma talebimi ''912 ile aktarma yapın,seferleri yeterli'' demişlerdi. sorun şu ki 912 ne saatinde geliyor,ne de sabahları o otobüse biniliyor. rezillik diz boyu

Bu yüzden 912 gibi uzun mesafeli ana yoldan giden hatların kesinlikle daha sık çalışması lazım, raylı sistem zaten yetersiz ve böyle hatlara bu yüzden çok ihtiyaç var. Aktarma yaparken daha az sorun yaşamak için de üst mahallelerden ihtiyaca göre en azından bir hattın yeterli sıklıkta çalışıp aktarma imkanının kolaylaştırılması gerekiyor. Gerekilirse mahallelere giden hatlar kısaltılabilir ama 912 gibi hatların sefer sıklığının çok artması lazım.

912nin bazı 10-15 dakika arası olan sefer sıklıkları 8-9 dakikaya inmeli ve egekentten 00.00 seferi eklenmeli. 533de nasıl bazı seferleri 5 dakikada 1 yapılıyorsa 912de de yapılmalı. Bunları bizim düşünmememiz lazım aslında da işte.

Tekrar açılsa çok güzel olacak. Konağa gitmek için 2 aktarma yapmak çok saçma.
bu alsancak son durak muhabbeti mantıksız bana kalırsa. tramvay zaten pik saatlerde(hatta tüm gün alsancak-konak arası) çok kalabalık oluyor. ulaşım otobüsü azaltıp insanları tramvayda sıkıştıra sıkıştıra götürmek olmamalı, otobüs ile tramvay birbirine uyumlu çalışmalı

bu sabah 121 i kullanmak durumunda kaldım,Turan ve Bayraklı Üst Geçit duraklarında otobüs full gitti resmen,insanlar binmekte çok zorluk çektiler
benim önerdiğim örnekköy-alsancak hattının açılması veya sizlerin önerdiği 802 nin geri açılıp seferinin daha da sıklaştırılması şart. bahane olarak söyledikleri İZBAN o saatlerde çok dolu oluyor
2014 te bu sistemi getirirlerken ani nüfus artışını düşünmeden tasarlamışlar gibi geldi açıkçası

Konu görüntüleyen kullanıcılar