Bu Siteyi Ziyaret Etmek İçin Lütfen Tarayıcınızda JavaScript'i Etkinleştirin.

Kuzey Marmara Otoyolu / O-7 Başakşehir-Nakkaş Kesimi İnşaatı | Sayfa 4 | WowTurkey Kaliteli Genel Forum Sitesi Bilgi Resim Ulaşım

Kuzey Marmara Otoyolu / O-7 Başakşehir-Nakkaş Kesimi İnşaatı

2026 sonu en geç biter. Başakşehir sazlıdere arası yaklaşık %65 tamamlanmış gibi.
2025 8 aya kadar başakşehir-deliklikaya arası biter.
2026 sonuda nakkaşa bağlanır olarak düşünüyorum.
Erken seçim vs düşünürsek seçimden önce açılabileceğini düşünüyorum.

Fikri olan arkadaşların tahminlerini paylaşmasını rica ederim.
Bir önceki seçimde de öyle düşünüldü ama hiç tahmin edildiği gibi olmadı maalesef.

Ben Başakşehirde oturuyorum. Ara ara viadüklerin ne aşamada olduklarına ve çalışma durumlarını kontrol ediyorum. Herşey yolunda ve hızlı ilerliyor.
Ancak sazlı dereden sonrasında pek bir çalişma göremedim.
Bilgisi olan varsa beni bilgilendirebilirmi?

Ben Başakşehirde oturuyorum. Ara ara viadüklerin ne aşamada olduklarına ve çalışma durumlarını kontrol ediyorum. Herşey yolunda ve hızlı ilerliyor.
Ancak sazlı dereden sonrasında pek bir çalişma göremedim.
Bilgisi olan varsa beni bilgilendirebilirmi?
Evet ben de Bahçeşehir tarafında oturuyorum. Bu tarafta pek bir calisma yok. Sizden ricam fotoğraf çekip yükler misiniz ? İlerlemeyi görürüz

IMG_1640.jpeg

IMG_1642.jpeg

Dün, 15 Şubatta Çam Sakura Şehir hastanesi yanından geçen viyadük inşaatını gördüm:
*10-15 tane kamyon, 1 tane çok büyük vinç ve onlarca çalışan vardı.
*Oradaki viyadük ayaklarından birinin yarısı bitmiş,

Umarım bu sene kısmi bi açılış olur👍💯

Son düzenleme:
Dün, 15 Şubatta Çam Sakura Şehir hastanesi yanından geçen viyadük inşaatını gördüm:

Umarım bu sene kısmi bi açılış olur

Umarım bu sene kısmi bi açılış olur👍💯
bu yıl çok iyimser bir tahmin. 2026 sonuna ancak

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleriyle Kuzey Marmara Otoyolu Nakkaş-Başakşehir Kesimi şantiyesinde incelemelerde bulunduk.
İstanbul’u, Marmara Bölgesi’ni ve Türkiye’yi birbirine bağlamaya devam ediyoruz!
🚗 45 km uzunluğundaki proje ile İstanbul’un ana arterlerindeki trafik yükünü hafifletecek,
🛣️ Sanayi bölgeleri, İstanbul Havalimanı, Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi ve Olimpiyat Stadı’na ulaşımı hızlandıracağız.
🌱 Karbon emisyonunu yıllık 32 bin ton azaltarak doğaya nefes aldıracak,
🛢️ Yakıt tüketiminde yıllık 500 milyon TL tasarruf ile ekonomimize katkı sunacağız.
🗓️ Projemizi 2027’nin ilk çeyreğinde tamamlayarak hizmete açacağız.
Modern karayolu ağımızla hızla ilerliyor, güçlü ulaşım altyapımızla geleceğe yol alıyoruz.

1740668474449.jpg

1740668474665.jpg

1740668474949.jpg

1740668475030.jpg

Kaynak: Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Abdulkadir URALOĞLU Resmi Linkedin Hesabı

2027 ilk çeyreği oldu. Sürekli güncellenen bir açılış tarihine sahip bu yol. Saçma sapan yerleri bitirdiler, ama trafiği biraz olsun rahatlatacak şu yolu bitirmiyorlar

Bu proje ile birlikte;
- Tem otoyolu trafiği
- Mahmutbey gişeler trafiği
- Fsm köprüsü trafiği(Dolaylı olarak)
- E5 otoyolu trafiği
- Başakşehir, Küçükçekmece, Esenyurt içi trafik
- Başakşehir - Bahçeşehir(Ispartakule) arası ulaşım zorluğu ;

çözülür gibi duruyor.
Başakşehir yeni bı yer, az daha iyi tasarlansa konutların dibinden geçen beton köprüler yerine yerden de giderdi ama şuan en güzeli budur. İnşallah bu hızda devam eder👋💯

Evet ben de Bahçeşehir tarafında oturuyorum. Bu tarafta pek bir calisma yok. Sizden ricam fotoğraf çekip yükler misiniz ? İlerlemeyi görürüz
Yanlışınız var, zira şu anda Özellikle son 1 aydırçok yoğun bir şekilde Ispartakuleyi Bahçeşehire bağlayan küçük bir viyadük var, viyadük ile Akyapı nın yapmış olduğu Ticarete Kompleksi arkasında ki vadide köprü, yonca v.b için kazıklı temeller ve yol altyapısı ,sanat yapıları hızla inşaa edilmektedir.

Hareketli İskele Sistemi - MSS
(Movable Scaffolding System)

MSS sistemi ard germeli betonarme köprü ve viyadüklerin döşeme imalatını yapmak için ayaktan ayağa makine ve üzerindeki ekipmanlar yardımı ile ulaşarak çalışmaların tamamlanmasını sağlar.

Kuzey Marmara Otoyolu Projesi
Nakkaş - Başakşehir Kesiminde VY-05 Viyadüğü 56m, 70m ve 90m açıklığa sahip akslardan oluşmaktadır.Bu sebepten projemizde MSS-90 kullanılmaktadır.

MSS-90; maksimum 90 m veya daha az açıklığa sahip beton köprü üst yapıların açıklıklar arası inşaası için tasarlanmış bir üstten taşınabilir iskele sistemidir.

Başakşehir VY-05 Şantiyemizde MSS ve Zero Segment çalışmaları devam etmektedir.

1743071071911.jpg
1743071056853.jpg
1743071077066.jpg
1743071081239.jpg
1743071074770.jpg
1743071074758.jpg
1743071084711.jpg

1743071074758.jpg

Kaynak: Yasin KOYUN (Linkedin)

🏗️ Kuzey Marmara Otoyolu Projesi’nde İlk Kiriş Montajını Başarıyla Tamamladık!
Kuzey Marmara Otoyolu Yapım Projesi kapsamında, ilk kiriş montajı sahadaki ekiplerin özverili çalışmasıyla güvenli ve planlı şekilde tamamlandı.
📌 Kiriş montajında kullanılan vinç, boom ucunda %80 kapasite sınırı aşılmayacak şekilde planlanarak, yük altında güvenlik katsayısı artırıldı. Bu sayede operasyon süresince maksimum güvenlik sağlandı.
📍Montaj sonrası, yapı çalışmalarında görev alacak yüksekte çalışan personelin güvenliği için gerekli bölgelerde güvenlik ağı sistemleri kuruldu.
Uygulama, sahadaki işi başarıyla gerçekleştiren Rönesans ekipleri tarafından tamamlandı
1744012425208.jpg
1744012425006.jpg

Kaynak: Ömür YILMAZ (Linkedin)

Konu görüntüleyen kullanıcılar