Bu Siteyi Ziyaret Etmek İçin Lütfen Tarayıcınızda JavaScript'i Etkinleştirin.

M2 Üçyol - Çamlıkule Metro Hattı (Buca Metrosu) | Sayfa 5 | WowTurkey Kaliteli Genel Forum Sitesi Bilgi Resim Ulaşım

M2 Üçyol - Çamlıkule Metro Hattı (Buca Metrosu)

Buca Metrosunun tünel kazıları 1 yıl önce bugün gerçekleştirilen "TBM Başlatma Töreni" ile başladı.

10 Ocak 2024 - 10 Ocak 2025 arası tünellerin %38'i tamamlandı.
1000000373.jpg

İnternette istanbul m4 ile ilgili trenlerin hatta indirilmek için kullanılan bir tünele ait video gördüm, m4 hattında alışık olduğumuz yer üstü park sahaları yok
10 istasyon ve bir giriş-çıkış yapısından oluşacak büyük bir proje.
izmir m2 de de benzer bir yapı planlanıyor olabilir mi yeraltı depo sahasının haricinde acaba haberde bahsi geçen giriş çıkış yapısı böyle bir yapı olabilir mi ne dersiniz

Son düzenleme:

İnternette istanbul m4 ile ilgili trenlerin hatta indirilmek için kullanılan bir tünele ait video gördüm, m4 hattında alışık olduğumuz yer üstü park sahaları yok

izmir m2 de de benzer bir yapı öngörülüyor sanırım yeraltı depo sahasının haricinde acaba haberde bahsi geçen giriş çıkış yapısı böyle bir yapı olabilir mi ne dersiniz

Buca da nereye bu tarz bir tünel yapılabilir? Bu tarz birşey yapılacağını sanmıyorum. 🤔

Güzergah haritasında metro kuyruk tünelinde yani çamlıkule pazaryeri arazisi altında görünen bina cidden depo sahası ise vinç ile depo sahasına metro araçlarını indirip, kaldırmak için bir boşluk yapılabilir.
1000000392.png

Çamlıkule pazaryeri arazisinin orada boş alan var orası yer altı depo sahası için metro araçlarını vinç ile indirip, kaldıracakları alan olabilir 🤔
1000000396.jpg

* Çizim metro güzergah haritasına göre yapılmıştır.

Son düzenleme:
Buca Belediyesi istasyonu için Buca eski Cezaevi arazine şantiye kuruluyor!

Buca Belediyesi şantiyesi, metro güzergah haritasında zaten Buca Cezaevi arazisinde görünüyordu.
1000000424.jpg

Buca Belediyesi istasyon şantiyesinin kurulmasıyla birikte aslında bir istasyonın konumun değiştirildiği de onaylandı. Bu istasyon Çamlıkule istasyonudur 😃 Çamlıkule istasyonu mevcut konumu yerine, Çamlıkule pazaryeri arazine yapılacaktır.

Fotoğraftaki metro güzergah haritasında sarı diktörtgenler, metro istasyonlarını temsil etmektedir.
1000000423.jpg

çamlıkule istasyonun taşınması ile ilgili bir plan mı vardı, ben görmemiştim hiç, siz neye dayanarak söylediniz taşındığını, orasının depo alanı olması ihtimalini söylüyordunuz, eski istasyon çevrilmişti en son ama kazılmaya başladı mı bilmiyorum eski alan olduğu gibi kalacak o halde.

maşallah istasyon aralıkları da gitgide açılıyor mevcutta da istasyonlar seyrekti 1 kmde 1 olması idealdi ama kazı yapacak alan olmayınca mecbur

bir de zafertepe istasyonunda durum nedir oradan çok uzun zamandır geçmiyorum şantiye kuruldumu

bununla birlikte tek kasaplar istasyonu kalıyor çivi çakılmayan

çamlıkule istasyonun taşınması ile ilgili bir plan mı vardı, ben görmemiştim hiç, siz neye dayanarak söylediniz taşındığını, orasının depo alanı olması ihtimalini söylüyordunuz, eski istasyon çevrilmişti en son ama kazılmaya başladı mı bilmiyorum eski alan olduğu gibi kalacak o halde.

maşallah istasyon aralıkları da gitgide açılıyor mevcutta da istasyonlar seyrekti 1 kmde 1 olması idealdi ama kazı yapacak alan olmayınca mecbur

bir de zafertepe istasyonunda durum nedir oradan çok uzun zamandır geçmiyorum şantiye kuruldumu

bununla birlikte tek kasaplar istasyonu kalıyor çivi çakılmayan
Metro güzergah haritasında sadece istasyon konumları varmış. Depo sahası ana güzergahta görünmüyor.

Çamlıkule şantiyesinde geçen sene Fore-Kazık çakıp, iptal edilmiş olmalı ki yeni çamlıkule istasyonu pazaryerinde görünüyor.

Şuan çamlıkule istasyon şantiyesi olarak bilinen şantiye de hiç bir çalışma yok aslında çalışanlara sormak lazım. Bu bilgileri çalışanlardan duymak lazım. İstasyon konumunun pazar yerine taşınacağı bilgisini doğrulamak lazım.

Son düzenleme:

Konu görüntüleyen kullanıcılar