Bu Siteyi Ziyaret Etmek İçin Lütfen Tarayıcınızda JavaScript'i Etkinleştirin.

M2 Üçyol - Çamlıkule Metro Hattı (Buca Metrosu) | Sayfa 5 | WowTurkey Kaliteli Genel Forum Sitesi Bilgi Resim Ulaşım

M2 Üçyol - Çamlıkule Metro Hattı (Buca Metrosu)

Buca Metrosunun tünel kazıları 1 yıl önce bugün gerçekleştirilen "TBM Başlatma Töreni" ile başladı.

10 Ocak 2024 - 10 Ocak 2025 arası tünellerin %38'i tamamlandı.
1000000373.jpg

İnternette istanbul m4 ile ilgili trenlerin hatta indirilmek için kullanılan bir tünele ait video gördüm, m4 hattında alışık olduğumuz yer üstü park sahaları yok
10 istasyon ve bir giriş-çıkış yapısından oluşacak büyük bir proje.
izmir m2 de de benzer bir yapı planlanıyor olabilir mi yeraltı depo sahasının haricinde acaba haberde bahsi geçen giriş çıkış yapısı böyle bir yapı olabilir mi ne dersiniz

Son düzenleme:

İnternette istanbul m4 ile ilgili trenlerin hatta indirilmek için kullanılan bir tünele ait video gördüm, m4 hattında alışık olduğumuz yer üstü park sahaları yok

izmir m2 de de benzer bir yapı öngörülüyor sanırım yeraltı depo sahasının haricinde acaba haberde bahsi geçen giriş çıkış yapısı böyle bir yapı olabilir mi ne dersiniz

Buca da nereye bu tarz bir tünel yapılabilir? Bu tarz birşey yapılacağını sanmıyorum. 🤔

Güzergah haritasında metro kuyruk tünelinde yani çamlıkule pazaryeri arazisi altında görünen bina cidden depo sahası ise vinç ile depo sahasına metro araçlarını indirip, kaldırmak için bir boşluk yapılabilir.
1000000392.png

Çamlıkule pazaryeri arazisinin orada boş alan var orası yer altı depo sahası için metro araçlarını vinç ile indirip, kaldıracakları alan olabilir 🤔
1000000396.jpg

* Çizim metro güzergah haritasına göre yapılmıştır.

Son düzenleme:
Buca Belediyesi istasyonu için Buca eski Cezaevi arazine şantiye kuruluyor!

Buca Belediyesi şantiyesi, metro güzergah haritasında zaten Buca Cezaevi arazisinde görünüyordu.
1000000424.jpg

Buca Belediyesi istasyon şantiyesinin kurulmasıyla birikte aslında bir istasyonın konumun değiştirildiği de onaylandı. Bu istasyon Çamlıkule istasyonudur 😃 Çamlıkule istasyonu mevcut konumu yerine, Çamlıkule pazaryeri arazine yapılacaktır.

Fotoğraftaki metro güzergah haritasında sarı diktörtgenler, metro istasyonlarını temsil etmektedir.
1000000423.jpg

çamlıkule istasyonun taşınması ile ilgili bir plan mı vardı, ben görmemiştim hiç, siz neye dayanarak söylediniz taşındığını, orasının depo alanı olması ihtimalini söylüyordunuz, eski istasyon çevrilmişti en son ama kazılmaya başladı mı bilmiyorum eski alan olduğu gibi kalacak o halde.

maşallah istasyon aralıkları da gitgide açılıyor mevcutta da istasyonlar seyrekti 1 kmde 1 olması idealdi ama kazı yapacak alan olmayınca mecbur

bir de zafertepe istasyonunda durum nedir oradan çok uzun zamandır geçmiyorum şantiye kuruldumu

bununla birlikte tek kasaplar istasyonu kalıyor çivi çakılmayan

çamlıkule istasyonun taşınması ile ilgili bir plan mı vardı, ben görmemiştim hiç, siz neye dayanarak söylediniz taşındığını, orasının depo alanı olması ihtimalini söylüyordunuz, eski istasyon çevrilmişti en son ama kazılmaya başladı mı bilmiyorum eski alan olduğu gibi kalacak o halde.

maşallah istasyon aralıkları da gitgide açılıyor mevcutta da istasyonlar seyrekti 1 kmde 1 olması idealdi ama kazı yapacak alan olmayınca mecbur

bir de zafertepe istasyonunda durum nedir oradan çok uzun zamandır geçmiyorum şantiye kuruldumu

bununla birlikte tek kasaplar istasyonu kalıyor çivi çakılmayan
Metro güzergah haritasında sadece istasyon konumları varmış. Depo sahası ana güzergahta görünmüyor.

Çamlıkule şantiyesinde geçen sene Fore-Kazık çakıp, iptal edilmiş olmalı ki yeni çamlıkule istasyonu pazaryerinde görünüyor.

Şuan çamlıkule istasyon şantiyesi olarak bilinen şantiye de hiç bir çalışma yok aslında çalışanlara sormak lazım. Bu bilgileri çalışanlardan duymak lazım. İstasyon konumunun pazar yerine taşınacağı bilgisini doğrulamak lazım.

Son düzenleme:
İnstagram cemil tugay hesabından inşaat ilerleme videosu

Toplam 19,500 kilometre tünel kazılacakmış.

Buca Koop - Üçyol ve Kuyruk tüneli(Uğur Mumcu Parkı) arası bende 10 Kilometre çıktı. Demekki TBM'ler Buca Koop - Üçyol arasında çift tünel kazacak. Benim çizimimde hata olup kilometre fazla çıkmış olabilir. 19,500%2= 9,750 benim Çizim 10,33 km çıktı 😃

Raylı Sistem Dairesi Başkanı Alpaslan Kara'nın söylediği 19,500 metre tünel kazısı sadece ana güzergahta TBM'lerin kazacağı uzunluğu söylüyor. Buca Koop-Çamlıkule ve Depo bağlantı tüneli kazılarını saymıyorlar.
1000000442.jpg

O zaman Buca Koop - Çamlıkule ve kuyruk tüneli kazısı NATM olarak kazılıyor veya kazılacak olabilir. Şuanda Çamlıkule'de gözle görülen bir çalışma yok 🤔
Buca Belediyesi istasyonu için Buca eski Cezaevi arazine şantiye kuruluyor!

Kazı yapan TBM'ler ise Buca Belediyesi istasyonunda kazılarını tamamlayacak ve yukarı çekilecek belli oldu.

Bozyaka istasyonunun iptal edilmesiyle birlikte General Asım Gündüz İstasyonundan Bozyaka'ya çıkış yapısı yapılacaktır. Konuyla ilgili resmi bilgi İzmir Him başvurum tarafından yapıldı.
1000000564.jpg

Çamlıkule Kazılarıyla ilgili başvuruma yanıt geldi. İzmir Him'den gelen resmi bilgiyi sizlerle paylaşıyorum.

"TBM'ler General Asım Gündüz İstasyonundan Şirinyer İstasyonuna doğru çalışmaları tamamlandıktan sonra Buca KOOP İstasyonundan Çamlıkule İstasyonuna doğru tünel çalışmaları devam edecektir.
Belediyemize göstermiş olduğunuz anlayıştan dolayı teşekkür ederiz."
1000000565.jpg

açık açık bozyakayı iptal ettik dememişler de lafın etrafından dolaşmışlar. karşıyaka olunca 400 metrede bir istasyon, ama buca hastane olunca hastalar yaşlılar 700 metre yürüsün,

1.png

700 metrelik yürüme tüneli yapılacağını asla beklemeyelim arkadaşlar
2.png

'bölgeye hizmet vermesi planlanan' dediği büyük ihtimal şöförler odası önündeki Elka durağına bir çıkış yaparlar ( ki zaten yapılacak yolun bu tarafına bir çıkış) o yani o kadar. üzücü

eğer 490dan iller bankası durağında inip hastaneye yürüseniz yine epey sürüyor ki yaşlı ve hastaların yürüyebileceği bir mesafe değil. bahsedilen çıkış çözüm getirmeyecek maalesef, mesafe aşırı fazla

G.A.G. ile hastane arasına DURAKSIZ ve tamamen ÜCRETSİZ ring açarlar artık 5 dkda bir git gel yapsın

3.png

Son düzenleme:
sesli düşünüyorum da İleride M3 inşa edilirken G. A. Gündüz istasyonuna M2 ile bağlantı tünelleri eklenirse, belki buca metrosunun gayriresmi olarak konak bağlantısı sağlanmış olur, büyük ihtimal bağlantı G.A.G istasyonundan daha derin olacağı için bu istasyon pas geçilir ve aktarmasız istasyonsuz buca şirinyer konak seferlerleri olur. Aynı şekilde M3 te pik saatlerde üçyola gidebilir. veya buca karabağlar bağlantısı için yine pik saatlerde şirinyer çalıkuşu eskiizmir seniha mayda dostluk bulvarı atatürk mtal(daha ileri gitmez) şeklinde bir (M4) seferi bile yapılabilir. İstanbuldaki M3-M9 gibi iki kardeş ortak hattımız olur
1.png

En azından sadece açık mor renkteki şirinyer konak m2 m3 bağlantısı yapılabilir

inşa edilecek konak istasyonunun aynı halkapınar istasyonu gibi iki ada peron, üç ray inşa edilebilir

Son düzenleme:
M2 Metrosu: Fuar İzmir-Buca-Üçyol-Konak-İzmir Körfezi-Bostanlı Hattı Olacak Güzergah Çalışmaları Başladı!

Hükümetin İzmir’de Körfez’in iki yakasını birbirine bağlamak için ortaya koyduğu milyarlarca dolara mal olacak tüp geçit ve köprü projesi çevreye zarar vereceği gerekçesiyle yasal anlamda vize alamazken Büyükşehir Belediyesi’nden sürpriz bir adım geldi. Başkan Cemil Tugay’ın geçtiğimiz günlerde katıldığı TV programında "Fizibilitesi yapılmadan söylemek istemem ama Körfez’in bir tarafından diğer tarafına geçmekle ilgili sürpriz bir projemiz olacak" dediği konunun ayrıntıları ortaya çıktı.
1000000657.png

Edinilen bilgilere göre, Buca Metrosu’nun Körfez’in altından Bostanlı’ya uzatılması planlanıyor. Fizibilite sonucuna göre yapılıp yapılmayacağına karar verilecek projeye göre, Buca Metrosu, Üçyol’da sona ermeyecek. Oradan Konak’a, Konak’tan da deniz tabanının altından açılacak tünelle Bostanlı aksına bağlanacak.

KÖRFEZ GEÇİŞİ GİBİ ÇEVREYE OLUMSUZ ETKİSİ OLMAYACAK
Projenin İstanbul Boğazı’ndaki Marmaray gibi deniz tabanının altından yapılacak tünelle gerçekleştirilmesi nedeniyle Hükümet’in büyük maliyet getirecek köprü ve tüp geçit projesine göre Körfez’deki sirkülasyona da zarar verilmeyecek.

HAT DİĞER TARAFTAN FUAR İZMİR’E DE UZATILACAK
Bu arada Buca Metrosu’nun diğer tarafından ise, Fuar İzmir’e uzatılması için de çalışma yapıldığı öğrenildi. Buna göre metronun mevcut hattı, Gediz Mahallesi’ne oradan da Fuar İzmir’e getirilecek. Mevcut hat inşaatının bitmesinin ardından yapılmak istenen bu proje üzerinde de çalışmalar sürüyor. Son karar buna göre verilecek.

* Erhangulenc.com

Son düzenleme:
çamlıkuleden bir son durak olamaz zaten mutlaka bir yere uzatılmalıydı, inkılap olur fuar izmir olur, ama bence gediz beyazevler esbaş aktarma şeklinde yapılırsa kesinlikle daha çok yolcuya hitap edecektir ki zaten M3 projesi ile fuarizmire metro çıkacak, ikinci bir hatta gerek yok,

körfez geçişine gelince kesinlikle harika bir proje ancak bu ekonomide belediyenin bunu karşılayabileceğini kesinlikle sanmıyorum, tramvay projelerini bile tasarruf için troleybüse çevirmeleri an meselesi iken, istanbul gibi ekonomiye sahip bir şehirde hızray hala söz aşamasında iken körfez geçisi beklemek biraz laf olsun gündem oyalansın demek olmuş.

körfez geçişi izmir hızrayı gibi projeler kesinlikle gerekli ancak önceliği tartışılır. daha ortada M3ün esamesi okunmuyor M4 hayal olarak kaldı derken, elimizde sadece M1 ve izmirin çözümü değil çözümsüzlüğü olan izban var. daha izmirin denizden uzak semtlerinde bir metre demiryolu döşenmiş değil, önce yeşilyurta uzundereye, gaziemire, çamdibine otogara pınarbaşına, bayraklı ve yeni kent merkezine ve daha nice semte en az dört beş tane raylı sistem projesi düşünülsün çizilsin açılsın veya yapımına başlansın ondan sonra körfez geçişi düşünülmeye başlansın

Konu görüntüleyen kullanıcılar