Bu fikri daha önce sunmuştum ama maalesef imkansız gibi bir şey.Hocam hat filtreleme özelliği gelse iyi olmazmı atıyorum arama yerine sm6 yazsak sadece sm6 da çalışan arabaları görsek çok iyi olur bence tabi imkan varsa
Çok ütopik kaçar mı bilmiyorum ama bir textbox koyulsa ve o textbox'a gireceğimiz hat ismine göre anlık olarak araçlar haritada listelense. Örneğin: Textboxa 36AY girdim. O gün 36AY'ye verilen tüm araçlar haritada canlı listelense. Çok ütopik gelebilir ama anlık fikir geldi
Merhaba, bunun için ~6900 aracın görev verisini belirli aralıklarla çekip bunu kaydedebilecek bir database ve worker'a ihtiyaç var.
Çalışan her aracın görev verisi ~10 kb. Çalışan ~6000 araç için ~60 MB veri yapar ki araçların sayısı yeni araç alımları yapıldığı için zamanla artacaktır.
Bütün araçların verisini tekte çeken bir api yok. Her araç için tek tek istek atılması gerekir. ~6900 istek × günde 20 sorgu olsa bile bu 1.2 GB'lik veri alışverişi ve İETT sunucusuna 138.000 istek gönderilmesi demek oluyor.
Araçların yalnızca hat ve kapı numarası verisini çeksek veri boyutu düşer fakat hem İETT sunucuları tarafında hem de site tarafında bu sürdürülebilir bir durum değil maalesef.
AMA bir hatta aktif olarak seferde olan araçları başka bir api aracılığıyla gösterebiliriz.