Bu Siteyi Ziyaret Etmek İçin Lütfen Tarayıcınızda JavaScript'i Etkinleştirin.

Otobüs 34 (Eski Adıyla Tumotobuslervercelapp) Sitesi Paylaşımları | Sayfa 8 | WowTurkey Kaliteli Genel Forum Sitesi Bilgi Resim Ulaşım

Otobüs 34 (Eski Adıyla Tumotobuslervercelapp) Sitesi Paylaşımları

Teşekkürler. arac.iett'nin API'sinden görev ve tüm otobüsleri çekiyorum. Geçmiş seferler ve anlık seferde olan araçları da İBB'nin açık veri portalında yayınladığı SOAP API'lerden çekiyorum.

arac.iett tarafında sorun çıkar mı hiç bir fikrim yok. Velev ki çıktı; Detaylı görev verisi gider. Tüm otobüslerin verisi için de ayrıca bir API daha var fakat onda da model bilgisi yok.
O zaman eski otobüslerin detaylı görev bilgisine dair bir APİ de yoktur

• Beğen
Tepkiler: emreunel159
Bu kadar dinlenme yerine daha sık çalışsa olmaz mı?

IMG_3135.png

3 saat 40 dk az olmamış mı yahu? (!) Şehirler arası sanki mübarek. Kim belirliyor bunları arkadaş, neye göre? Sonra insanlar durakta otobüs beklesin. Tamam dinlenilsin de bunun bir dengesinin olması lazım. Bir buçuk saat yol gidip de bir saat dinlenmenin de bir anlamı yok kimse kusura bakmasın. Ya da bir iki otobüs çekilip ihtiyaç olan hatlara kaydırılabilir madem öyle. Biz de yılların simülasyoncusuyuz, az çok biliyoruz.

IMG_3136.jpeg

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: emreunel159
Bu kadar dinlenme yerine daha sık çalışsa olmaz mı?

Ekli dosyayı görüntüle 72468

3 saat 40 dk az olmamış mı yahu? (!) Şehirler arası sanki mübarek. Kim belirliyor bunları arkadaş, neye göre? Sonra insanlar durakta otobüs beklesin. Tamam dinlenilsin de bunun bir dengesinin olması lazım. Bir buçuk saat yol gidip de bir saat dinlenmenin de bir anlamı yok kimse kusura bakmasın. Ya da bir iki otobüs çekilip ihtiyaç olan hatlara kaydırılabilir madem öyle. Biz de yılların simülasyoncusuyuz, az çok biliyoruz.

Ekli dosyayı görüntüle 72470
Gece son seferlere doğru gidince aradaki dinlenme süresi daha çok artıyo

• Beğen
Tepkiler: İettci
Sitede Detaylı göreve tıklayınca karşılaştığımız bazı yazılar ve anlamları: (tamamı sitenin sahibi @tolga tarafından yazıldı bir araya derliyorum). Bu mesajı sonralarda kullanabilirsiniz.

Kamera müdahale/ Kamera:
Araç kamerası bozuk olduğu için anlık olarak müdahale ediliyor İSBAK tarafından.

"Durum: Baslamadi" veya Başlamadı
"Durum:Baslamadi" yazısı seferi önce iptal edilen fakat sonra iptal kararının yerine seferin yapılacağını bildiriyor. İlk başta o aracın da seferleri iptal olmuş fakat sonra seferlerine devam etmiş.
Başlamadı ifadesi seferin önce iptal olup sonradan gerçekleştirildiğini belirtiyor. Manuel olarak Filo Yönetim Merkezi tarafından gerçekleştiriliyor. Sefer iptalken de orada iptal sebebi yazıyor olurdu.

Aktiften tamamladıya
Aracın GPS sıkıntıları olduğunu da aktiften tamamladıya ifadesinden anlıyoruz. Bu ifadeden aracın son durağa geldiğinde seferini otomatik olarak bitirdi olarak işaretlemediğini (GPS donduğu için son durağa gelse de anlaşılmıyor, sistem donuyor), bundan ötürü de manuel olarak Filo Yönetim Merkezindeki amir aracın seferini tamamladığını işaretlediğini anlıyoruz.

GPS hareket tespit
GPS hareket tespit ifadesi de aracın konum verisi donukken yeni verinin geldiğini otomatik olarak belirtiyor.

Men Listesi
Seferlerden belli bir nedenden ötürü men edilmiş demek.

Son düzenleme:
Önceki seferden 25 dk sonra Avcılar’dan (Cihangir) kalkan 147 seferi 1 saatlik dinlenmeden sonra kalkmış oldu ve otobüs ağzına kadar dolu Avcılar çarşı durağında. Anlatmak istediğim bu aslında. B5057.
Biliyorum haklısınız. Ayrıca İstanbulda otobüsle ulaşım çok erken saatte bitiyor sadece mantıklı olmasa da nedenini söyledim

• Beğen
Tepkiler: İettci

Konu görüntüleyen kullanıcılar