Bu Siteyi Ziyaret Etmek İçin Lütfen Tarayıcınızda JavaScript'i Etkinleştirin.

Türk Havacılığından Haberler | Sayfa 2 | WowTurkey Kaliteli Genel Forum Sitesi Bilgi Resim Ulaşım

Türk Havacılığından Haberler

  • #21
HAVACILIKTA HEDEFİMİZ 200 MİLYON YOLCU

Havacılık sektöründeki yatırımlardan da bahseden Uraloğlu, “Avrupa’nın en yoğun, en büyüğü olan İstanbul Havalimanı’nı hayata geçirdik. Avrupa’da 1. dünyada 7., yine Antalya ve Sabiha Gökçen Havalimanları da Avrupa’da ve dünyada sıralama noktasında ve kapasite noktasında, büyük havalimanlarımız. İstanbul Havalimanımız gerçekten bizim göz bebeğimiz. Burada sadece bu sene 78 milyon insanı ağırladık. Hedefimiz 200 milyon. Onunla ilgili de çalışmalarımızı yürütüyoruz. Gerek ilave pistler, gerekse ilave terminaller ile.” diye konuştu.

Dünyada deniz üzerine inşa edilmiş havaalanlarından birisinin de 2015 yılında Ordu Giresun’da hizmete girdiğini hatırlatan Uraloğlu, “Havaalanının kapasitesini arttırıyoruz ve bizim için kıymetli, turistik amaçlı da çok yoğun bir şekilde kullanılıyor. Yine Akdeniz Bölgesi’nde Çukurova Bölgesel Havalimanı’nı inşallah önümüzdeki ay içerisinde hayata geçirmiş olacağız.” dedi.

31 OCAK 2024

Kaynak:
 
  • #22

Türkiye hava yoluyla bu yıl 231 milyona yakın yolcu taşımayı hedefliyor​

Türkiye’de hava yolunu kullanan yolcu sayısının bu yıl 222,2 milyon kişiye ulaşması yönündeki hedef, 230 milyon 822 bin 123 olarak güncellendi.​

02.02.2024-Ankara

Türkiye hava yoluyla bu yıl 231 milyona yakın yolcu taşımayı hedefliyor


AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğünün “Uçak, Yolcu, Yük Serisi ve Tahminleri Raporu” revize edildi.

Bu kapsamda, geçen yıl direkt transit yolcular dahil 214 milyon 232 bin 985 olan hava yolu yolcu sayısının, bu yıl yaklaşık yüzde 7,7 artışla 230 milyon 822 bin 123’e yükseleceği öngörülüyor. Revizeden önceki hesaplamalarda yolcu sayısı 222,2 milyon olarak tahmin edilmişti.

Gelecek yıl yolcu sayısının 239 milyon 513 bin 215’e ulaşması bekleniyor.

Hava yolu yolcu sayısında en büyük artış iç hatlarda olacak​

Geçen yıl 122 milyon 950 bin 966 olan dış hat yolcu sayısı, bu yıl yüzde 4,6 artışla 128 milyon 614 bin 858’e çıkacak. Dış hat yolcu sayısının 2025’te ise 132 milyon 847 bin 912 olacağı tahmin ediliyor.

Geçen yıl 91 milyon 55 bin 14 olan iç hat yolcu sayısının ise bu yıl yüzde 11,8 artışla 101 milyon 771 bin 591 olarak gerçekleşmesi öngörülüyor. İç hat yolcu sayısının 2025’te 106 milyon 219 bin 521’i bulması bekleniyor.

Uçak trafiği artacak​

Geçen yıl transit üst geçişler dahil 2 milyon 167 bin 19 olan uçak trafiğinin bu yıl 2 milyon 331 bin 633’e yükseleceği öngörülüyor. Uçak trafiğinin gelecek yıl 2 milyon 402 bin 409’a çıkacağı tahmin ediliyor.

Rapora göre, iç hat uçak trafiği 2024’te 947 bin 834 olacak. Dış hatlarda uçak trafiği ise 859 bin 194’e yükselecek.

Geçen yıl 485 bin 224 olan transit üst geçiş sayısı, bu yıl 524 bin 605’e, gelecek yıl 534 bin 910’a çıkacak.

Türkiye geneli havalimanlarında geçen yıl 4 milyon 211 bin 507 tonu bulan yük hareketinin ise bu yıl 4 milyon 142 bin 471 ton olması bekleniyor. Bunun 2025’te 4 milyon 281 bin 379 tona çıkması öngörülüyor.

 
  • #23

MNG Havayolları’na Abu Dhabi’li ortak geldi​

MNG Holding bünyesinde bulunan ve hava kargo taşımacılığı yapan MNG Havayolları’na Ortadoğu’dan ortak geldi. Havayolu 101‘in haberine göre, Birleşik Arap Emirlikleri merkezli Ghitha Holding, MNG’ye yüzde 44 oranında ortak oldu.

Yapılan anlaşmanın toplam bedeli ise 211,2 milyon dolar olarak gerçekleşti.

Abu Dabi merkezli Ghitha Holding tarafından Abu Dabi Borsası’na yapılan açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

“1 Şubat 2024 tarihinde, MNG Havayolları ve Taşımacılık A.Ş’nin toplam sermayesinin yüzde 44’üne tekabül eden belirli hisselerinin 211,2 Milyon ABD Doları karşılığında satın alınmasına ilişkin Hisse Satın Alma Sözleşmesi imzalanmıştır. MNG, Türkiye merkezli ticari bir kargo şirketidir.”

MNG Havayolları, daha önceden New York Borsası’na giriş için adım atmıştı. Ancak bu hisse satış planı, geçtiğimi ağustos ayında iptal edilmişti.

MNG Havayolları’na yeni uçaklar​

Şirket halen filosunda geniş gövdeli Airbus A300-600 ve Airbus A330 serisi uçaklar bulunuyor.

Havayolu bu yıl farklı bir pazara açılarak Airbus A321F tipi uçakları filosuna katmaya başlamıştı.

MNG Havayolları, 1996’dan bu yana faaliyetlerini sürdürüyor.

Kaynak:
 
  • #24

Kayseri Havalimanı’nın yeni terminal binası hizmete açıldı​

Hizmete açılan Kayseri Havalimanı’nın yeni terminal binası ilk yolcularını ağırladı.​

Terminal binasının ilk misafirleri, Sabiha Gökçen-Kayseri seferini yapan AnadoluJet’in 7296 sefer sayılı uçağının yolcuları oldu.

Binada inceleme yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükkılıç, burada yetkililerden bilgi aldı.

İncelemenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Büyükkılıç, terminal binasının kısa sürede tamamlandığını söyledi.

Emeği geçenlere teşekkür eden Büyükkılıç, “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışıyla Sayın Cumhurbaşkanı’mızın talimatlarıyla yapılan, modern, günümüz şartlarına uygun bir terminal binası oldu, şehrimize yakıştı. Bu havalimanı hem Kapadokya’ya hem Erciyes’e hem de kültürün ve gastronominin kenti Kayseri’ye hizmet verecek. Havalimanımızın, bu terminal binası yapılmadan önce yaklaşık 2 milyon 350 bin yolcu kapasitesi vardı. Yeni terminal binasıyla bu sayı 6 milyona, hatta zorlanırsa 8 milyona erişecek.” diye konuştu.

Büyükkılıç, terminal binasına gelen ilk yolculara çikolata ikram etti.

 
  • #25
Ulaştırma ve Altyapı Bakan Abdulkadir Uraloğlu’nun Twitter/X paylaşımı:

image
 
  • Beğen
Tepkiler: Ali_Adana
  • #26

THY’nin geçen yılki müşteri memnuniyeti yüzde 81 oldu​

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Bilal Ekşi, geçen yıl 796 bin yolcunun katılımıyla yapılan anketten yüzde 81 ‘‘memnuniyet’’ çıktığını açıkladı.​

08.02.2024-İstanbul


Ekşi, 796 bin yolcuyla uçak içi ekranlardan yapılan THY servislerinden memnuniyet anketinin sonuçlarını sosyal medya hesabından paylaştı.

Yolcuların THY servislerinden yüzde 81 memnuniyet duyduğunu açıklayan Ekşi, “2023 yılı boyunca yaptığımız uçak içi anketlere 56 bin business, 740 bin ekonomi sınıfı olmak üzere toplam 796 bin yolcumuz katıldı. THY servislerinden genel memnuniyetiniz yüzde 81 oldu. 2024 yılında daha da iyisini yapacağız.” ifadelerini kullandı.

 
  • Beğen
Tepkiler: Ali_Adana
  • #27
TÜRKİYE’NİN ‘İLK YERLİ VE MİLLİ GÖZETİM RADARI’
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türk mühendislerince geliştirilen Türkiye’nin ilk yerli ve milli sivil gözetim radarının saha kabulünün başarı ile yapıldığını ve Gaziantep Havalimanı’nda hizmete hazır olduğunu bildirdi.


Bakan Uraloğlu, yaptığı yazılı açıklamada Milli Gözetim Radarının (MGR) hizmete girmesi ile birlikte Türkiye’nin, hava trafik kontrol hizmetlerinde önemli bir aşama kaydedildiğini vurguladı.

Uraloğlu, stratejik konumu ile hava araçlarını tespit ederek hizmet verecek olan MGR’nin Türk hava sahasında yer alan yoğun hava trafiğini emniyetli ve güvenli şekilde idame ettiren hava trafik kontrolörlerinin halihazırda kullanmış olduğu hava trafik yönetimi yazılımlarına hava trafiğini başarıyla aktarma görevini yerine getireceğini ifade etti.

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu, sistemin hava trafiğinin emniyetli ve güvenli şekilde yönetilmesine katkı sağlayacağını vurgulayarak, “Hava trafik kontrol hizmetlerinin verimliliğini artıracak. Dışa bağımlılığı azaltacak. Türkiye’nin havacılık alanındaki teknolojik gelişimine katkı sağlayacak.” İfadesini kullandı.

Bakan Uraloğlu, Devlet Hava Meydanları İşletmesi ve TÜBİTAK iş birliği ile tamamen Türk mühendislerince ve yerli imkanlarla geliştirilen Milli Gözetin Radarı’nın (MGR) sahada geçici kabulünün yapıldığını belirtti.

Uraloğlu, fikri ve sınai mülkiyet hakları DHMİ’ye ait olan milli gözetim radarının, PSR (Birincil Gözetim Radarı) ve SSR Mode-S (İkincil Gözetim Radarı) sistemlerinden oluştuğunu bildirdi.

Bakan Uraloğlu, Gaziantep’teki radar yerleşkesinin alt yapı kabullerinin 2020 yılı içerisinde tamamlandığını, yerleşke bünyesindeki Birincil Gözetim Radarı sistemine ait kesin kabul çalışmalarının da 2022 yılında gerçekleştirildiğini kaydetti.

BİRİNCİL VE İKİNCİL RADAR SİSTEMİ BERABER ÇALIŞACAK

İkincil Gözetim Radarı sisteminin saha kabul aşamasına ise 2023’te geçildiğini ifade eden Uraloğlu, “Bu çalışmalar kapsamında sistemin performans değerlendirilmesi yapıldı ve istenen tüm kriter ve gerekliliklerin yerine getirildiğine ilişkin bir dizi test gerçekleştirildi. Yapılan çalışmalarla hem birincil hem ikincil radar sistemi beraber çalışacak aşamaya getirilmiş oldu.” İfadesini kullandı.

HAVA SAHASINI 7/24 İZLEYECEK

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu, radar menzili birincil gözetim radarı sisteminde 112 kilometre (60NM) ve ikincil gözetim radar sisteminde 370 kilometre (200NM) olan MGR’nin, kontrolü dahilindeki hava sahasını 7 gün 24 saat izleyeceğini vurguladı.

HAVA TRAFİK KONTROL HİZMETLERİNDE ÖNEMLİ BİR AŞAMA KAYDEDİLDİ

Sistemin bir yandan Gaziantep Havalimanı’nın yaklaşma trafiğine hizmet vereceğini diğer yandan da 370 kilometre içinde yer alan saha kontrol (en-route) trafiğini yöneteceğini bildiren Uraloğlu, “MGR’nin hizmete girmesi ile birlikte Türkiye, hava trafik kontrol hizmetlerinde önemli bir aşama kaydetmiş oldu.” İfadesini kullandı.

TÜRK HAVA SAHASI MİLLİ VE YERLİ İMKANLARLA İZLENEBİLECEK

Bakan Uraloğlu, bir program dahilinde farklı bölgelere de kurulması hedeflenen proje ile 1 milyon kilometrekarelik Türk hava sahasının tamamı millî ve yerli imkanlarla izlenebileceğini belirterek, “Avrupa Hava Seyrüsefer Güvenliği Örgütü’nün (EUROCONTROL) tavsiyelerine uygun olarak tasarlanan MGR, Uluslararası Sivil Havacılık Organizasyonu’nun (ICAO) standartlarının tümünü karşılıyor. MGR’nin yerli bir sistem olması, Türkiye’nin havacılık alanındaki yerli ve milli üretim hamlesine önemli bir katkı sağlamış oldu.” İfadelerine yer verdi.

Hava trafiğinin emniyetli ve güvenli şekilde yönetilmesine katkı sağlayacak. Hava trafik kontrol hizmetlerinin verimliliğini artıracak. Dışa bağımlılığı azaltacak. Türkiye’nin havacılık alanındaki teknolojik gelişimine katkı sağlayacak.

HAVA ARAÇLARININ TESPİTİ VE TAKİBİ İÇİN GEREKLİ TÜM FONKSİYONLARI SAĞLIYOR

PSR (Birincil Gözetim Radarı) ve SSR Mode-S (İkincil Gözetim Radarı) sistemlerini bünyesinde barındırıyor. 1 milyon kilometrekarelik Türk hava sahasında yaklaşma ve saha kontrol hizmetlerinde kullanılmak üzere tasarlandı. Hava araçlarının tespiti ve takibi için gerekli tüm fonksiyonları sağlıyor. Tamamen Türk mühendislerince ve yerli imkanlarla geliştirildi.

image


18 ŞUBAT 2024

 
  • #28

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’ndan Yeni Çarşamba Havalimanı müjdesi​

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Çarşamba Havalimanı’nda büyük değişiklikler yapacağız. Yeni projemiz kapsamında; yeni iç hatlar terminal binasını 23 bin 463 metrekare alanda inşa edeceğiz ve mevcut terminal binasını dış hatlar terminal binası olarak düzenleyeceğiz, yaklaşık 2 milyar liralık yapım maliyeti olan bu projenin ihalesini bir an önce yapacağız.” dedi.​

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bugün bir dizi programa katılmak için gittiği Samsun’da, Samsun Çarşamba Havalimanı Yeni Terminal Binası hakkında brifing aldı. Proje hakkında hazırlanan sunumları dinleyen Bakan Uraloğlu, sonrasında yapılan çalışmaları bizzat yerinde inceledi.

Uraloğlu, “Ülkemizin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine projelendirdiğimiz altyapı yatırımlarında Bakanlığımızın tek bir hedefi var, o da şehirlerimizin güvenli ve konforlu ulaşım ağını güçlendirerek insanımızın hayat standardını yükseltmektir. İşte bu kapsamda bölgenin en önemli projelerinden biri Çarşamba Havalimanı’nın yeni terminal binası yapım işidir.” dedi.

25 YILLIK MEKANİK, ELEKTRİK VE ELEKTRONİK SİSTEMLERİN TAMAMINI YENİLEDİK

Uraloğlu, 2 yıl önce havalimanının mevcut terminal binasında bir revizyon yaptıklarını hatırlatarak, “Mevcut iç hatlar giden yolcu salonunun kullanım alanını genişlettik. Ayrıca 25 yıllık mekanik, elektrik ve elektronik sistemlerin tamamını yeniledik.” ifadelerini kullandı.

Samsun’u sürekli büyüyen ekonomisi ile kabına sığmadığını belirten Uraloğlu, “Samsun’un hava yolu taşımacılığında ticari ve uluslararası alanda ihtiyaçlarının arttığını çok iyi biliyoruz. 22 yıl önce hava- yolunu kullanan yolcu sayısı 175 bindi. Bugün yaklaşık 9 kat artışla 1 milyon 400 binin üstüne çıktı.” dedi.

PROJENİN İHALESİNİ BİR AN ÖNCE YAPACAĞIZ

Çarşamba ’nda daha büyük değişiklikler yapılacağını kaydeden Uraloğlu, şu ifadelere yer verdi:

“Yeni Projemiz kapsamında; yeni iç hatlar terminal binasını 23 bin 463 metrekare alanda inşa edeceğiz ve mevcut terminal binasını dış hatlar terminal binası olarak düzenleyeceğiz. 17 bin 184 metrekare ilave ile apron sahasını genişleteceğiz. Proje kapsamında 4 bin 658 metrekare alanda yeni güç merkezi binası, 847 araç kapasiteli otopark inşa edeceğiz. Bağlantı yollarıyla birlikte yaklaşık 2 milyar liralık yapım maliyeti olan bu projenin ihalesini bir an önce yapacağız. Samsun’umuza, bölgemize şimdiden hayırlı olsun.”

 
  • #29
Bir ara Bursa - Samsun arası direkt uçuşlar vardı ne olduysa kaldırıldı. Yenilenen havalimanı ile tekrar direkt uçuşlar başlar umarım
 
  • Beğen
Tepkiler: Emir ve Ali_Adana
  • #30
Bursa malesef Sabiha Gökçen’e yenik düştü.
Oysa Bursa’ya direkt uçuşlar olmalı.
 
  • Beğen
Tepkiler: Ali_Adana
  • #32

THY Avustralya’nın Melbourne kentine uçuş başlattı​

Dünyada en fazla ülkeye uçan hava yolu şirketi Türk Hava Yolları (THY), İstanbul Havalimanı’ndan Singapur aktarmalı olarak Avustralya’nın Melbourne şehrine ilk uçuşunu gerçekleştirdi.​

01.03.2024 - İstanbul


THY tarafından 6. kıtaya ilk uçuş, TK 168 sefer sayılı, 349 yolcu taşıyan Boeing 777 tipi uçakla yapıldı. Uçağın kapısında yolculara lokum ikram edildi.

Uçuş öncesi gazetecilere açıklama yapan THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Ahmet Bolat, 6. kıtaya ilk seferi başlatmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

08_Nisan%2F02%20ekim%2F03%2FAA-33857512.jpg


Bolat, Avustralya’nın 26 milyon nüfusu bulunduğunu ve ülkede yıllık kişi başı milli gelirin 70 bin dolar olduğunu söyledi.

Avustralyalıların daha önce de Türkiye’ye geldiğini belirten Bolat, “Anzaklar’dan dolayı ülkemize, Çanakkale’ye geliyorlardı. Uzun bir yol katediyorlardı kod paylaşımı yaptığımız firmalarla. Artık Melbourne’den binen bir yolcu, 19 saatlik uçuşla Türkiye’ye gelecek. Beraberimizde gazeteciler de var. Onları Avustralya’ya götürüyoruz. Aynı şekilde geçen hafta birçok blogger ve youtuber geldi. Ülkemizin güzelliklerini gezip gördüler. Orada ülkemizin güzelliklerini anlatacaklar. Karşılıklı turizmin bu şekilde artacağına, gelişeceğine inanıyoruz.” diye konuştu.

08_Nisan%2F02%20ekim%2F03%2FAA-33857514.jpg

“Bu yıl bitmeden Sidney’e uçabiliriz”​

Bu uçuşu çok önemsediklerine dikkati çeken Bolat, “Çok yakında belki de Sidney’i de açabiliriz. O konudaki görüşmelerimiz devam ediyor. Bu gezimizde Sidney’e de uğrayacağız. Uçak müsaitliğine göre belki de bu yıl bitmeden Sidney’e uçabiliriz.” ifadelerini kullandı.

Avustralya’nın İstanbul Başkonsolosu Tony Huber, ilk uçuş dolayısıyla Türkiye, Avustralya ve THY’yi tebrik etti.


Huber, “Uzun bir rota olacak. Bu ilk uçuş için her şeyin en iyisini diliyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından Bolat ve Huber, uçak içinde yolcuları selamladı.

08_Nisan%2F02%20ekim%2F03%2FAA-33857515.jpg


Bolat, Huber’e küresel renk otoritesi Pantone tarafından tescillenen “Türk Hava Yolları Kırmızısı” isimli ajandayı hediye etti.

Daha sonra aprona inen Huber, uçmak için pist başına hareket eden uçağın ardından su döktü
 
  • #33

THY "Turkish Airlines Red"i tanıttı​

Türk Hava Yolları (THY), renk otoritesi Pantone Renk Enstitüsü ile işbirliğinde oluşturulan "Turkish Airlines Red"i tanıttı.​

01.03.2024 - İstanbul

THY "Turkish Airlines Red"i tanıttı


THY Basın Müşavirliğinden yapılan açıklamada, Türkiye’nin bayrak taşıyıcı hava yolunun, süregelen büyümesini ve küresel erişimini yansıtan önemli bir hamleyle logosunun ikonik kırmızı rengini ön plana çıkarmak amacıyla renk otoritesi Pantone Renk Enstitüsü ile işbirliği yaptığı belirtildi.

Bu işbirliğinin, hava yolunun istikrarlı yolculuğunda farklı bir adımı simgelerken, marka kimliğinin her geçen gün güçlendiğini vurgulamayı hedeflediği aktarılan açıklamada, "Turkish Airlines Red"in tanıtımının, hava yolunun Melbourne’e ilk uçuşunu gerçekleştirmesi ve uçuş ağını 6 kıtaya genişletmesi de dahil önemli kilometre taşlarına ulaşmaya devam ettiği bir dönemde gerçekleştiği kaydedildi.

Açıklamada, bu başarının, filosunun 450 uçağa ulaşmasıyla birleştiğinde THY’nın dünya çapında kültürleri, insanları ve destinasyonları birbirine bağlama konusundaki kararlılığının da altını çizdiği vurgulandı.

Bu başarıların özünü oluşturan "Turkish Airlines Red"in, hava yolunun dinamik yapısını ve Türk misafirperverliğinin sıcaklığını temsil ettiği belirtilen açıklamada, rengin, THY’nın benzersiz hizmet ve seyahat deneyimi sunmaya olan bağlılığını da vurguladığı aktarıldı.

Açıklamada işbirliğine ilişkin değerlendirmesine yer verilen THY İletişim Başkanı Rafet Fatih Özgür, şu ifadeleri kullandı:

“Türk Hava Yolları Kırmızısı’nı oluşturmak için Pantone Renk Enstitüsü ile yaptığımız işbirliği, markamızın gelişiminde önemli bir dönüm noktası. Bu yeni renk, sadece görsel kimliğimizi geliştirmekle kalmıyor, aynı zamanda genişleyen küresel ayak izimizi ve filomuzun büyümesini de kanıtlıyor. Bu durum aynı zamanda, kıtaları birbirine bağlama konusundaki mükemmellik ve yenilikçilik anlayışımızın bir işareti.”

Pantone Renk Enstitüsü Başkan Yardımcısı Laurie Pressman ise “Türk Hava Yolları, uçuş ağını dünya çapında 130 ülkeye genişletirken, Turkish Airlines Red’in oluşturulmasında kendileriyle işbirliği yapmaktan büyük heyecan duyduk. Cesur tavrı ve öncü ruhuyla yeni deneyimlerin heyecanını vadeden bir kırmızı tonu olan Turkish Airlines Red, keşfedilmemiş olana doğru bir yolculuğa çıkma tutkumuzu uyandırıyor. Güçlü ve enerji dolu, dinamik bir kırmızı ton olan Turkish Airlines Red, ufkumuzu genişletiyor, kalplerimizi ve zihinlerimizi yaşamın bütünlüğüne açma arzumuzu harekete geçiriyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Açıklamada, THY’nın zirveye uçmaya devam ederken eşsiz hizmet anlayışını ve kalitesini de “Turkish Airlines Red” ile tescillemiş olduğu kaydedildi.

 
  • Beğen
Tepkiler: Ali_Adana
  • #34

Türkiye’nin Hava Ulaşım Vizyonu: 4 Yeni Havalimanı Projesi Açıklandı​

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bir canlı yayında yaptığı açıklamalarda Türkiye’nin hava ulaşım altyapısının güçlendirilmesi için gerçekleştirilen ve gelecek dönemde planlanan havalimanı projelerine dair bilgiler paylaştı.

Bakan Uraloğlu’nun açıklamalarına göre:
  • Türkiye’nin coğrafi ve nüfus yoğunluğuna uygun olarak hava ulaşım altyapısı planlanıyor.
  • Karadeniz bölgesindeki ve Marmara’daki Ege bölgesindeki havalimanı sayısı dengeli bir şekilde artırılıyor.
  • Türkiye genelinde toplamda 61 havalimanının olması hedefleniyor.
  • Gelecek dönemde 4 yeni havalimanı projesi planlanıyor. Bu projeler arasında Çukurova’da devam eden bir havalimanı inşaatı, Adana’daki bir havalimanının eğitim alanı olarak kullanılması, Bayburt-Gümüşhane’deki bir projenin devamı, Trabzon’daki havalimanının yenilenmesi, Yozgat ve Karaman’da yeni havalimanları planlanmış durumda.
  • Türkiye’nin mevcut hava ulaşım ağı, 131 ülkede 346 farklı noktaya havayolu ulaşımıyla hizmet veriyor.
Bu gelişmeler, Türkiye’nin hava ulaşım altyapısını genişleterek daha kapsamlı bir ağ oluşturma amacına yönelik planlarına işaret etmekte. Yeni havalimanı projeleriyle birlikte ülkenin hava ulaşım kapasitesinin artması ve bölgeler arası dengenin sağlanması hedeflenmekte.

 
  • #35

SunExpress 2024’te 15 milyon yolcu hedefliyor​

SunExpress Üst Yöneticisi (CEO) Kownatzki, 2023 yılında 12,6 milyon yolcu ile rekora imza attıklarını belirterek, “Bu yıl 15 milyon yolcu taşımayı hedefliyoruz. Türkiye’nin 60 milyon turist hedefine ulaşmasına katkı sağlamayı sürdürüyoruz.” dedi.​

13.03.2024 - İstanbul

SunExpress 2024'te 15 milyon yolcu hedefliyor


Max Kownatzki, Genel Müdür Yardımcısı Tuncay Eminoğlu’nun da katılımıyla İstanbul Havalimanı’ndaki otelde düzenlenen toplantıda, SunExpress’in 2023 yılı performansını değerlendirdi, 2024 yılına dair hedeflerini paylaştı.

Türkiye’nin bu yıl da seyahatseverlerin aklındaki ilk ülkelerden biri olmaya devam ettiğini belirten Kownatzki, 2023’te gördükleri yüksek talebin bu yılki rezervasyon rakamlarına da yansıdığını söyledi.

Kownatzki, Türkiye’nin sunduğu geniş aktivite yelpazesi, farklı deneyim olanakları ve fiyat-performans oranı ile ideal bir seyahat destinasyonu olarak fark yarattığını kaydederek, “SunExpress olarak Türkiye’ye direkt seferlerimizi daha da genişlettik. Türkiye turizm pazarı büyümeye hazırlanırken Türkiye’nin turizm elçisi olarak biz de üzerimize düşeni yapıyoruz.” diye konuştu.

Türk Hava Yolları ve Lufthansa’nın ortak kuruluşu SunExpress’in 2023 yılında, bir önceki yıla göre yüzde 21 artışla 1,8 milyar avro gelir elde ettiğini dile getiren Kownatzki, şirketin doluluk oranını da yüzde 85 gibi yüksek bir seviyede tutmayı başardığını aktardı.

“2024 yaz programı kapsamında uçuş ağına 28 yeni rota ekledi”​

Kownatzki, SunExpress’in 2024 yaz programı kapsamında uçuş ağına 28 yeni rota eklediğini dile getirdi.

Bu rotaların 18’inin Türkiye’nin tatil yörelerine olduğunu belirten Kownatzki, şirketin Anadolu-Avrupa uçuş ağına da 10 yeni uluslararası rota eklediğini anlattı.

Kownatzki, SunExpress’in bu yaz koltuk kapasitesini de yüzde 19 artıracağını ifade etti.

Şirketin toplamda 35 ülkede 200’den fazla noktaya tarifeli seferler sunduğunu dile getiren Kownatzki, SunExpress’in, Antalya, İzmir, Dalaman ve Bodrum-Milas havalimanlarından toplamda 67 noktaya uçuş gerçekleştirdiğini belirtti.

Kownatzki, “SunExpress Anadolu’nun 15 kentinden, Avrupa’da 18 ve Orta Doğu’da 3 noktaya direkt uçuş sunuyor. SunExpress olarak Avrupa’da yaşayan Türk kökenli misafirlerimizi ailelerine ve sevdiklerine kavuştururken, Anadolu kentlerinin yerel turizmini de desteklemeye devam ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

SunExpress’in, bu yıl ki hedeflerine ilişkin bilgi veren Kownatzki, şunları dile getirdi:

“2023 yılında 12,6 milyon yolcu ile rekora imza attık. Bu yıl 15 milyon yolcu taşımayı hedefliyoruz. Türkiye’yi yıl boyunca ziyaret edilen bir destinasyon haline getirmeye kararlıyız. Türkiye’nin 60 milyon turist hedefine ulaşmasına katkı sağlamayı sürdürüyoruz. Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı ile Türkiye turizmini yurt dışında tanıtmak ve Türkiye’yi macera, spor ve dinlenmenin yanı sıra tarih ve kültürü birleştiren çok yönlü bir seyahat rotası olarak öne çıkarmak için çabalarımızı sürdürüyoruz.”

Yeni istihdam olanakları sunacak​

Kownatzki, SunExpress’in büyüme stratejisi doğrultusunda 2025 yılı sonuna kadar kokpit, kabin, hat bakım, yer hizmetleri ve genel müdürlük pozisyonları olmak üzere yaklaşık 1300 kişiyi istihdam etmeyi planladığını belirtti.

SunExpress’in geçen yıl şirket tarihindeki en büyük uçak siparişini verdiğini anlatan Kownatzki, şunları kaydetti:

“Halihazırda 77 Boeing 737 uçağı ile hizmet veren SunExpress, 2035 yılına kadar filosundaki uçak sayısını 166’ya yükseltecek. Yeni siparişler, SunExpress’in Türkiye’ye yönelik artan talebi karşılama ve turizmi destekleme konusundaki kararlılığını temsil ediyor. Türkiye ile Avrupa arasındaki uçuşlarımızla turizm için önemli bir paydaş olduğumuzu bir kez daha kanıtladık. Planladığımız büyüme, Türkiye turizmine olan bağlılığımızın bir göstergesidir.”

 
  • #36

SunExpress uçuş ağına 28 yeni nokta daha ekliyor​

Türk Hava Yolları ve Lufthansa’nın ortak kuruluşu SunExpress, bu yaz sezonu için tarifesine 28 yeni nokta ekliyor. Havayolunun toplam uçuş noktası ise 200’e yükselecek.

SunExpress CEO’su Max KownatzkiMax Kownatzki, yüksek talebe dikkat çekerek şunları söyledi:

“Türkiye, bu yıl da seyahat severlerin aklındaki ilk ülkelerden biri olmaya devam ediyor. 2023’te gördüğümüz yüksek talep, bu yılki rezervasyon rakamlarına da yansıyor. Türkiye, sunduğu geniş aktivite yelpazesi, farklı deneyim olanakları ve fiyat-performans oranı ile ideal bir seyahat destinasyonu olarak fark yaratıyor.

SunExpress olarak, Türkiye’ye direkt seferlerimizi daha da genişlettik. Türkiye turizm pazarı büyümeye hazırlanırken Türkiye’nin turizm elçisi olarak biz de üzerimize düşeni yapıyoruz” dedi.

Avrupa ile Türkiye arasındaki en geniş uçuş ağı​

2024 yaz programı kapsamında uçuş ağına 28 yeni rota ekleyen SunExpress, bu yaz koltuk kapasitesini de %19 oranında artırıyor. Hava yolu, toplamda 35 ülkede 200’den fazla noktaya tarifeli seferler sunuyor.

Uçuş ağına Türk Rivierası’nda ise 18 yeni rota ekleyen SunExpress, Antalya, İzmir, Dalaman ve Bodrum-Milas havalimanlarından toplamda 67 noktaya uçuş gerçekleştiriyor.

Ek olarak, Anadolu-Avrupa uçuş ağına 10 yeni uluslararası rota ekleyen SunExpress, Anadolu’nun 15 kentinden Avrupa’da 18 ve Orta Doğu’da 3 noktaya direkt uçuş sunuyor. Kownatzki, “SunExpress olarak, Avrupa’da yaşayan Türk kökenli misafirlerimizi ailelerine ve sevdiklerine kavuştururken, Anadolu kentlerinin yerel turizmini de desteklemeye devam ediyoruz” dedi.

Almanya pazarında lider​

SunExpress, 2023 yılında Almanya’dan Türkiye’ye seyahat eden ziyaretçilerin %50’sinden fazlasını taşıdı. Türkiye, geçtiğimiz yıl Almanya’dan 6,2 milyon ziyaretçi ağırladı. Bu rakam, Almanya’yı Türkiye turizmi için ikinci en büyük pazar haline getirdi.

SunExpress 2024 yaz sezonu için sunduğu 28 yeni rota​

image


image



 

Ekli dosyalar

  • image.png
    image.png
    7.4 KB · Görüntüleme: 23
  • Beğen
Tepkiler: Ali_Adana
  • #37

SunExpress filosu 2035’te 166 uçağa çıkacak​

Türk Hava Yolları ve Lufthansa’nın ortak havayolu şirketi SunExpress, filo planını netleştirdi. Havayolu 10 yıl içinde şu an 66 olan uçak sayısı 166’ya çıkacak.

Havayolu şirketi, geçen yıl tarihinin en büyük uçak siparişine ulaşmıştı. Dubai Havacılık Fuarı sırasında ABD merkezli üretici Boeing ile toplam 77 adetlik 737 Max anlaşması yapan SunExpress bu uçaklarla hem filosunu yenileyecek hemde büyüyecek.

Boeing halen SunExpress’e 737 Max teslimatlarını sürdürüyor.

Hedef, 2035 yılında toplam 166 uçağa ulaşabilmek. Halen havayolunun Türk bayrağı taşıyan toplam 66 uçağı bulunuyor.

Bu yaz 11 uçak daha filoya eklenecek​

Havayolu şirketi yaz sezonuna kadar 5 yeni uçağı Boeing’ten teslim alacak. Ayrıca 6 uçak da wet lease yani uçuş ekipleri ile birlikte kiralanacak. Hedef, yaz döneminde 77 uçaklık filo ile yolcu taşımak.

Şirketin 2028’de 100 uçağa, 2033’de 150 uçağa çıkması planlanıyor.

Yeni siparişlerin SunExpress’in Türkiye’ye yönelik artan talebini karşılama ve turizmi destekleme konusundaki kararlılığa dikkat çeken havayolunun CEO’su Max Kownatzki, şunları söyledi:

“Türkiye’ye yönelik artan talebi karşılama ve turizmi destekleme konusundaki kararlılığı destekliyoruz. Türkiye ve Avrupa arasındaki uçuşlarımızla turizm için önemli bir paydaş olduğumuzu tekrar kanıtladık. Planladığımız büyüme, Türkiye turizmine olan bağlılığımızın bir göstergesidir” dedi.

 
  • Beğen
Tepkiler: Ali_Adana
  • #38
HAVADA REKOR

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye genelinde hizmet veren havalimanlarında şubat ayı içerisinde 14 milyon 748 bin 115 yolcunun taşındığını bildirerek “Havayollarımızı kullanan yolcu sayısı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 25,5 gibi rekor bir artış yaşadı. Bununla birlikte yılın ilk iki ayında havalimanlarımızın hizmet verdiği yolcu sayısı ise 29 milyon 505 bin 779’e ulaşırken taşınan yük ve kargo miktarı 662 bin 353 tona yükseldi” dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü’nün hava yolu uçak, yolcu ve yük istatistiklerini açıkladı. Şubat ayı içerisinde 66 bin 898’i iç hatlar, 49 bin 167’u dış hatlar olmak üzere üst geçişlerle birlikte toplam 154 bin 308 uçak trafiğine ulaşıldığını söyleyen Bakan Uraloğlu, şubat ayında hizmet verilen uçak trafiğinin 2023 yılının aynı ayına kıyaslandığında toplamda yüzde 10,4 gibi önemli oranda artış yaşadığını açıkladı. Uraloğlu, “Şubatta, havalimanlarımızda iç hat yolcu sayısı ise 7 milyon 220 bin 127’ye, dış hatlarda ise 7 milyon 518 bin 213’e ulaşırken transit yolcular ile birlikte toplam yolcu sayısı 14 milyon 748 bin 115’e yükseldi. Yolcu sayımız 2023 yılının aynı ayına göre yüzde 25,5 gibi rekor oranda artış yaşamış oldu. Havalimanlarımızda taşınan yük ve kargo miktarı ise şubat ayında iç hatlarda 62 bin 860 ton, dış hatlarda 261 bin 920 ton olmak üzere 324 bin 780 tona ulaştı” diye konuştu.

İki Ayda 29.5 Milyon Yolcu Taşındı

Uraloğlu, 2024 yılının ilk iki ayında havalimanlarına iniş-kalkış yapan uçak sayısının iç hatlarda 128 bin 365, dış hatlarda ise 102 bin 391 olduğunu belirterek üst geçişler ile birlikte toplam 309 bin 529 uçak trafiğine ulaşıldığını bildirdi. 2024 yılı şubat sonunda hizmet verilen uçak trafiğinin 2023 yılının aynı dönemine göre yüzde 7,9 artış gösterdiğinin de altını çizen Uraloğlu, “Havaalanlarımız İç hatlarda 14 milyon 284 bin 212, dış hatlarda ise 15 milyon 202 bin 885 yolcuya hizmet verirken direkt transit yolcular ile birlikte toplam 29 milyon 505 bin 779 yolcu havalimanlarımızı kullandı. Hizmet verilen yolcu sayısı ise geçen yılın aynı dönemine göre iç hatlarda yüzde 15,5 artarken dış hatlarda yüzde 17, toplam yolcu trafiğinde ise yüzde 16,2 gibi önemli oranda artış yaşadı” dedi. Uraloğlu, söz konusu dönemde havalimanlarında taşınan yük ve kargo miktarının ise iç hatlarda 125 bin 10 ton, dış hatlarda ise 537 bin 343 ton olmak üzere toplamda 662 bin 353’e ulaştığını bildirdi.

İstanbul Havalimanı 11,8 Milyon Yolcu Taşıdı

Bakan Uraloğlu, Türkiye’nin dünyaya açılan kapısı olan İstanbul Havalimanı’nda ise iki aylık sürede; iç hatlarda 17 bin 497, dış hatlarda 61 bin 552 olmak üzere toplamda 79 bin 49 uçak trafiğine ulaşıldığını kaydetti. İlk iki ayda İstanbul Havalimanı’nı iç hatlarda 2 milyon 423 bin 993, dış hatlarda ise 9 milyon 352 bin 832 yolcu olmak üzere 11 milyon 776 bin 825 yolcunun kullandığını ifade eden Uraloğlu, “2024 yılı şubat sonunda hizmet verilen yolcu sayısı 2023 yılının aynı dönemine göre toplam yüzde 9 artış yaşadı” dedi. Uraloğlu, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nda ise iki aylık sürede 37 bin 804 uçak trafiğine ulaşıldığını bildirerek, yolcu sayısının ise iç hatlarda 2 bin 930 bin 774, dış hatlarda 3 milyon 403 bin 604 olmak üzere toplamda 6 milyon 334 bin 378’e çıktığını açıkladı. Uraloğlu, Sabiha Gökçen Havalimanı’nda şubat sonu itibariyle iç hat yolcu trafiğinin yüzde 18; dış hat yolcu trafiğinin yüzde 25 olmak üzere toplam yüzde 22 artış yaşadığını söyledi.

15 MART 2024

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
  • Beğen
Tepkiler: Ali_Adana
  • #39

Ramazan Bayramı tatilinde uçaklarda doluluk yüzde 90’a ulaştı​

9 günlük Ramazan Bayramı tatiliyle ilgili uçak bileti rezervasyonlarında artış yaşanıyor. Uçaklarda doluluk oranlarının yüzde 90’lara ulaştı.

’dan yapılan açıklamaya göre yapılan analizler, uçaklarda doluluk oranlarının yüzde 90’lara ulaştığını ortaya koyuyor. Geçen yıl tatil dönemine göre belirgin bir artış anlamına gelen bu durum, seyahat etmek isteyen pek çok kişinin tatil planlarını şimdiden yaptığını gösteriyor.

Geçen yılın aynı dönemine göre bilet satışlarında yüzde 25 artış yaşanmıştı.

Ramazan Bayramı’nda, AnadoluJet’in Ajet olarak yenilenmesi ve yeni hizmetler sunmaya başlaması gibi sektördeki gelişmeler de tatil planlarını şekillendiriyor.

 
  • Beğen
Tepkiler: Ali_Adana
  • #40
Hatay Havalimanı’na Uçak Seferleri Başlıyor

Hatay Havalimanı pistinin depremden sonra yenilenme çalışmalarının başladığını ve ilk etapta uçakların boş iniş ve dolu kalkışa izin verilecek şekilde yapıldığını bildiren Uraloğlu, “Ancak yenileme çalışmalarımız sonucunda artık pisti daha kaliteli hale getirdik. Artık dolu iniş ve dolu kalkış yapacak hale getirdik. 29 Mart’tan itibaren de hem geliş hem de dönüş olarak artık biletli yolcu taşımasını başlatıyoruz. Türk Havayolları bilet satışlarını başlattı” açıklamasında bulundu.

 

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Benzer konular