Sarı sitede 2.500.000 e bir kooperatifin sattığı yer var.Göle yakın 1.75 emsal 12.500 metre bir yer.Kuzu grupla görüşüyoruz iş bitme noktasında dedi.Doğru ise çok iyi bir gelişme
Biraz daha bekliyoruz adli tatil de bitti Çankaya belediyesi kararını versin bakalım ondan sonra verdiği karara göre hareket edeceğiz.Duyumlarım olumlu yönde ama yeni edindiğim bir bilgi yok
Çankaya belediyesinden aldığım bilgiye göre artık ruhsat işlemlerinin tekrardan başlayacağı,hukuk bürosu ile mahkeme kararının nasıl uygulanacağını görüşüyorlar.Çok az bir süre kaldı.4-5 ay sonra ilk defa olumlu konuştular.
Bu güzel haber için teşekkürler Osman Bey.Çok bekledik,ben buna değeceğine inanıyorum.
Artık önümüzdeki aylarda inşaatlar başlar.50 lik bulvar için alt yapı ihalesi yapılacağı yönünde de haber aldım.Yavaş yavaş emeğimizin karşılığını alacağız,beklememize değecek inşallah
Dodurga otoyol bağlantı ihalesini Gen Grup hazır beton inşaat firması almış. Yıl sonuna kadar bitirilmesi planlanmış.
Makita bey bu 50 lik bulvar için bir bilginiz var mı
50 m bulvarı mı kastettiniz? Osman Bey’in paylaştığı duyumu ben geçen hafta edinmiştim. Fakat burada sürekli belge talep edildiği için burada paylaşmamıştım. Medeni cesaret gösteren Osman bey’de ayrıca teşekkür ederim.
Makita bey yanlış yazmışım 50 lik bulvarı düzelttim kusura bakmayın yakında 50 lik bulvarın ihalesine başlarlar inşallah
Bu bir duyum değildi. 24 Temmuz da bu formda yazmıştım. Bence artık insanların duyumdan çok gerçekleri öğrenmesine ihtiyacı var. Teşekkür ederim. İyi günler dilerim.
Ayrıca kurgusal gerçek dışı bilgileri duyum diye sahte hesapların paylaşımını önlemek için belge talep etmenin mantıklı olduğunu düşünüyorum.
Aynı zamanda kendi fikrini uzman görüşü veya resmî kaynaktan edinmiş gibi servis edenlerin önünü kesmek için.
Bunun sonucunda duyum aldım diye paylaşım yapanlar ile karşı görüşü olanlar arasında atışmalar başlıyor. Sonuç olarakta bir yere varılamıyor.
Gerçek ve doğru Bilgi almak isteyenlerin paylaşımlara olan güveni zedeleniyor.
Bir kişi gerçekten emin olduğu bilgiyi paylaşması kadar doğal bir davranış yok zaten.
Bu şekilde ilerlenirse burada çok daha elverişli ve doğru Bilgi akışı sağlanır. Aynı zamanda paylaşımlar az ama öz olur.
Sonuç itibariyle teyit edilmiş bilgilerin veya resmî belge ile paylaşım yapmanın önemli olduğunu düşünüyorum.
Yasin bey duyum aldım diyenlerle kavga çıkmıyor belgeli bir şeyi yanlış anlatmaya çalışanlarla tartışma çıkıyor.
Yasin bey, baglanti yolu ile ilgili olan bilgi eski ve yanlis. O bilgi eski ihale icin dogru. Ama yeni ihale 12 haziranda yapildi. Yapilan bu yeni ihale ekap dan onaylandi. Yapim suresi, yer tesliminden sonra 150 gun. Tahminen yil sonuna kadar yapilir diye duşunuyorum. Bilgileri ekap dan teyit edebilirsiniz.
Bu bir açıklama mesajıdır.
Konu: insan (human) bey
Bu mesaj yazıp yazma konusunda çok düşündüm. Yeni bir polemik içine çekilme kurgusu mu diye. Ama bunu siz daha öncede yaptınız. Ben size yine aynı şekilde cevap yazdım. Sonra siz o mesajınızı silince bende aynı şekilde size cevabı mesajımı sildim. Sildiğin mesaj ‘kahvehane muhabbeti’ idi. Bu size karşı yazdığım ikinci mesaj son olması niyetindeyim.
Tespit:
İnsan bey 12 Haziran da ihale yapıldı diye yazdınız. Ben bu bilgiyi 24 Temmuz’da aldım. Mesajda da belirttim 2024 yılı içinde tamamlanacağı planlanıyor diye. Yani Bilgi alınma tarihi ihaleden sonra neresi eski neresi yeni siz karar verin. gerçekten affınıza sığınarak okudunuz mesajları doğru idrak etmiyorsunuz. Dikkatli okuyun ve anlayın lütfen.
İnsan beyin Geçmiş mesajları inceledim siz gerçekten mahkeme kararı resmî yazı vs. tüm bilgileri kendi düşünceniz doğrultusunda kendi doğrularınızı yazarak vermişsiniz. Size katılanlar da olmuş. Ama hep sizin savlarınızın aksine gelişmeler olmuş. Bence siz değerlendirme ve tespitlerinizde objektif olmaya çalışın. Çünkü sizin eski dediniz Bilgi benim aldığım bilgiyi birebir doğrular nitelikte. Saygılarımla.
Yasin bey, memur standart mesaj yazmis size. Algi derken, egitim seviyeniz nedir bilmiyorum ama o konuda iddiaya girmemenizi tavsiye ederim. Ekap nedir bilmiyorsaniz, netten bir arastirin. Sonra Dodurga otoban baglanti yol ihalesine bir bakin; ne asamada oldugunu oradan görürsünüz. Ben polemik yapmiyorum. Resmi kurum adresi veriyorum. O yazdiginiz mesele eski ihale (2yil onceki) ile ilgili.
Bağlatıntı yolu ihalesi benim bildiğim kadarıyla da iptal edilip yeni ihale düzenlenmişti.Burada önemli olan konu yıl sonuna kadar yapılacak olması.
Sayın Dodurga köyü Arsa sahipleri bazen düşünüyorum Melih Gökçek olsaydı şimdi çoktan yolları açar gölü bile doldurdu.6 senedir Ankara,da bana göre çivi çakma di diye düşünüyorum… hâlâ yollar bile Gökçek’in attığı asfalt duruyor…sırf siyaseten Mansur Yavaş bey Seçiliyor diye düşünüyorum…
Çankaya belediyesinden aldığım bilgilere göre ;
1-) Ruhsat başvuruları yapılabilirmiş
2-) 2 emsal olarak çap alınması için gereken plan notları iptal edildiği için paftada da emsal 0.5 yazdığı için Abb meclisinde. Paftalar 2 emsale çıkacakmış ondan sonra sorun kalmayacakmış
Planın revizyonu lazım derken kastettiğim buydu işte.
Mahkeme plan yapmaz, revize etmez.
İptal olan madde veya hüküm varsa belediye ona göre revize plan çıkararak mahkeme kararına uydurur.
Ruhsat konusunda Çankaya hukuk Özel hükümler 1. madde (1,75 lik kademeli emsal) sebebiyle kararsız. Çünkü kademeli emsal iptal edildi, ancak özel hükümler 1. madde hala kademeli emsal veriyor.
@Osman_Tunç Mahkeme Uygulama imar planında emsallerini detaylı olarak belirtmediğini, emsallerin parselasyon planina birakildigini ifade etti. Bu şekilede plan çıkarılmasının hukuka uygun olmadığını belirterek karara bağladi.
Osman Bey, şimdi açıklamanizda anladığım kadarıyla planlarin revize olacağını belirtiyorsunuz.
Bizim hâlen art niyetli olduğumuzu düşünüyor musunuz?