Bu Siteyi Ziyaret Etmek İçin Lütfen Tarayıcınızda JavaScript'i Etkinleştirin.

Ankara - Bağlum, Kösrelik ve Çevresi | Sayfa 59 | WowTurkey Kaliteli Genel Forum Sitesi Bilgi Resim Ulaşım

Ankara - Bağlum, Kösrelik ve Çevresi

• #1,161
Basit bir soru sorcam 30 katli binada arsa sahibine düşen dairesi sayısı ile 6 katlı binada arsa sahibine düşen daire sayısı aynı mı ki?

Parsel büyüklüğü ve emsal aynı olduktan sonra o parsele yapılacak DAİRE SAYISI AYNI. 20 daire ise yine 20 daire. 30 kat da olsa 6 kat da olsa DAİRE SAYISI DEĞİŞMEZ.

EVET AYNI.

• #1,162
Ben belediyeye gittim jeolojik etüd belediye geldikten sonra şehircilik bakanlığına gidecek ordan gelecek keçiören belediyesi büyükşehir belediyesi derken süreç şubat 2027 den önce imar bitmez dediler
Jeolojik etüd bitmeden
Neden ikna olmayayim yeter ki anlattığın imar mevzuatına uygun ve doğru olsun. Teknik bilgiye teknik bilgi sahibine saygım var. Basit bir soru sorcam 30 katli binada arsa sahibine düşen dairesi sayısı ile 6 katlı binada arsa sahibine düşen daire sayısı aynı mı ki?
Aynı

• #1,163
Karşıyaka dede ardı kat yüksekliği değişmeyecek aynı kalıyor kendim belediye ile görüştüm 6 kat olan haçıl bölgesi için
6 katada 16 katada emsal oranında daire verilir 6 katlı 3 blok olur 16 kat tek blok olur mesela 6000 metrekare arsaya 3 bloklu blok başı 20 daire 60 daire ya da 16 kat tek blok 60 daire yapılır daire sayısı değişmez

• #1,164
300 m2 yerin var, binanın kaç KATLI olduğu seni ilgilendirmiyor. Diyelim ki, emsal 1.0 ve müteahhit yüzde 50'den girdi.

300 x 1 x %50 = 150

150 m2'lik 1 adet DAİREn olacak. Bina 200 KATLI veya 6 katlı fark etmez.

• #1,167
300 m2 hisse,
emsal 1.00
Kat 6
Yüzde 50
VERİLECEK DAİRE : 1 DAİRE
..........................................

300 m2 hisse,
emsal 0.50
Kat 30
Yüzde 50
VERİLECEK DAİRE : YARIM DAİRE

• #1,168
Teşekkür ettim şimdi çok iyi anladım konuyu. Daha once de dedigim gibi doğru bilgiye ve bilgi sahibine saygim sonsuz. O zaman takip etmem gereken asıl parametre EMSAL oranı oluyor doğru mu anladım. Peki son sorum parsellerin büyüklükleri imar planları ile sonradan değişir mi?

• #1,171
Basit bir soru sorcam 30 katli binada arsa sahibine düşen dairesi sayısı ile 6 katlı binada arsa sahibine düşen daire sayısı aynı mı ki?

Parsel büyüklüğü ve emsal aynı olduktan sonra o parsele yapılacak DAİRE SAYISI AYNI. 20 daire ise yine 20 daire. 30 kat da olsa 6 kat da olsa DAİRE SAYISI DEĞİŞMEZ.

EVET AYNI.
Teşekkür ederim bilgi için. O zaman buraların imarı çıkınca şehir plancılarının itirazı olmaz. Beklediğimize değecek inş.

• #1,173
9600 mt² yerin (kaks) emsali 1 ise ,9600 mt² inşaat alanı yapabilirsin o yere. Arsanın 300mt² si seninse 300mt² inşaat alanlı arsan olur müteahhit %50 ile anlaştığı halde 150mt² lik daire alırsın .
9600 mt² yere 100er mt² den daire yapılırsa 1.5 daire almış olursun.

16 kat 1 emsal arsaya müteahhit 16 katlı 100 mt² daireli 6 blok yapar.
Yada 6 katlı 100m² lik 16 blok yapar.
İnşaat alanı mt² si değişmez. Senin alacağın daire de değişmez.

Alacağın daire sayısı ve mt² sini değiştiren 3 etken vardır.

1-Kaç mt² yerin olduğu.
2-Arsanın kaks(emsal)i .
3-Müteahhit ile ne yüzde ile anlaştığın.

• #1,174
Plancıların olmaz ama vatandaş itiraz eder. Halbuki kat yüksekliği önemli değil.
bağlumdan bahsediyoruz, bahçelievlerde yatay mimari ev gibi değerli olacağını mı sanıyorsunuz? Ovacık yatay mimari olsaydı daireler bugünki gibi 8-9 milyon eder miydi? o bölgede yıllardan beri bekleyen vatandaşın malının değerini bulması için yüksek kat site yapılması lazım. protokol yolunun pursaklar tarafında yapılan bulvar konutları gibi projeler olması lazım benim 1 dairelik yerim var itirazla uğraşmam ama büyük yatırım yapanlar var oralarda

• #1,175
Parseller zaten parselasyon ile 3000'lik, 4000'lik olacak.

3000 m2 parseli 36 kat yapsana, nasıl yapacaksın? Yatay mimaride çevre düzenlemesi daha güzel olur. Çubuk gibi DAİRE çıkmak çok saçma.

• #1,177
Kat sayısı artınca daha fazla DAİRE alacağım diye bir şey yok. Parsel büyüklüğü aynı, yapılacak DAİRE SAYISI aynı. Alacağın DAİRE sayısı aynı.

Ama emsal düşürülür ise sıkıntı.

• #1,179
Kat sayısı artınca daha fazla DAİRE alacağım diye bir şey yok. Parsel büyüklüğü aynı, yapılacak DAİRE SAYISI aynı. Alacağın DAİRE sayısı aynı.

Ama emsal düşürülür ise sıkıntı.
anladık kardeş aynı şeyi yazıp durma herkes biliyor emsal değişmedikçe alacağı daire sayısı değişmez. Ama 5 katlı bir binadaki daire fiyatıyla 16 katlı bir site dairesindeki aynı metrekarede daire fiyatı aynı mı? az aşağıda pursaklarda yapılmış yolun bir tarafı yatay mimari diğer tarafı yüksek kat site emsal aynı. bak bakayım daire fiyatlarına biri 3,5 milyon diğeri 6,5 milyon. bunu anlamak bu kadar zor olmasa gerek. Emsal de düşmesin kat sayısı da.

• #1,180
20 daireli bir binayı 16 kat yapmak mı yoksa 6 kat yapmak mı ? Hangi müteahhit 16 kat yapar da boşa para harcar.

3,5 a 6,5 diye bir şey yok.

Aynı fiyat olur. Hatta görüntü açısından yatay mimari daha derli toplu.

• Beğen
Tepkiler: ÇamlıkBağlum

Konu görüntüleyen kullanıcılar