Bu Siteyi Ziyaret Etmek İçin Lütfen Tarayıcınızda JavaScript'i Etkinleştirin.

Ankara - Bağlum, Kösrelik ve Çevresi | Sayfa 60 | WowTurkey Kaliteli Genel Forum Sitesi Bilgi Resim Ulaşım

Ankara - Bağlum, Kösrelik ve Çevresi

• #1,181
20 daireli bir binayı 16 kat yapmak mı yoksa 6 kat yapmak mı ? Hangi müteahhit 16 kat yapar da boşa para harcar.

3,5 a 6,5 diye bir şey yok.

Aynı fiyat olur. Hatta görüntü açısından yatay mimari daha derli toplu.
Bu yazdığına gerçekten inanıyorsan benim açımdan problem yok seni inancınla baş başa bırakıyorum. Mevcut haliyle en küçük parselin en az 50 dairelik yeri var orda 20 daireye indirgeyip örnek vermek çok mantıklı değil

Son düzenleme:
  • #1,182
Jeolojik etüd bitmeden
Aynı
Aynı
Jeolojik etüd bitmeden
Aynı
Şöyle 30 katlı olabilmesi için büyük bir arsa lazım 10000 metrekareye tek blok 30 kat ve 1.6 emsal var 100 daire yapılıbiliyorsa 10000 metrekareye 6 kat 1.6 emsalden 5 blok yapılır blok başı 20 daire olur 100 adet daire çıkar aynı olur 30 kat ile 6 kat arasında birinde 10 bin metreye tek blok yapılabilir 6 katta ise 5 blok yapılır aynı oranda daire olur

• #1,183
anladık kardeş aynı şeyi yazıp durma herkes biliyor emsal değişmedikçe alacağı daire sayısı değişmez. Ama 5 katlı bir binadaki daire fiyatıyla 16 katlı bir site dairesindeki aynı metrekarede daire fiyatı aynı mı? az aşağıda pursaklarda yapılmış yolun bir tarafı yatay mimari diğer tarafı yüksek kat site emsal aynı. bak bakayım daire fiyatlarına biri 3,5 milyon diğeri 6,5 milyon. bunu anlamak bu kadar zor olmasa gerek. Emsal de düşmesin kat sayısı da.
Bu konu ile ilgili bir idare mahkemesi hakimi ile görüştüm bilirkişi raporu Şehir planlamacılar odasını destekleyen rapor yazmış bu yüzden emsal düşmeden emsal düşme sebebide nüfus yoğunluğu düşürmek bağlum da imarın tamamlanması mümkün değil belediyenin yeni yapacağı imar mahkeme kararı na uygun olmazsa tekrar bozulur nüfusun 200 binden 149 bine düşmesi istenmiş bu da 1.2 emsal e denk geliyor inşallah 1.4 emsal çıkar da mahkeme yine bozmaz çok kat içinde hava sirkülasyonu engelleniyormuş ben şehir planlamacılar odasında gittim görüştüm durum böyle

• #1,184
Bu konu ile ilgili bir idare mahkemesi hakimi ile görüştüm bilirkişi raporu Şehir planlamacılar odasını destekleyen rapor yazmış bu yüzden emsal düşmeden emsal düşme sebebide nüfus yoğunluğu düşürmek bağlum da imarın tamamlanması mümkün değil belediyenin yeni yapacağı imar mahkeme kararı na uygun olmazsa tekrar bozulur nüfusun 200 binden 149 bine düşmesi istenmiş bu da 1.2 emsal e denk geliyor inşallah 1.4 emsal çıkar da mahkeme yine bozmaz çok kat içinde hava sirkülasyonu engelleniyormuş ben şehir planlamacılar odasında gittim görüştüm durum böyle
İnşallah farklı bir çözüm bulunur da kısa sürede nihayete erdirirler. Bu süreçler farklı birşey yukarıda arkadaşın yatay mimari ile yüksek kat site dairesinin değerlemesini yaparkenki yaklaşımı farklı. 5 dönümlük bir yere yapacağın 6 katlı 5 binada bir sürü çatı maliyeti, çok sayıda son kat ve alçak kat daire sorunsalı, otopark, peyzaj alanlarının darlığı ile 16 katlı site şeklinde bir yapının değeri arasındaki farkı anlatmaya çalışıyorum. Ama arkadaşın aklına yatay mimari deyince çamlıca tepesinde şehrizar konutları gibi yapılar geliyor olsa gerek :)

• #1,185
dairelerin minimum metrekarelerinin arttırılması, bazı orman arazilerinin yeşil alanlara katılması, eski plana göre son yapılan planda ticari+konut alanlarının çoğaltılmış olması nufus dengelemesi için yeterli olması lazım. ama süreç nereye gider bilemeyiz tabi. makul olan yıllardan beridir yayında olan imar planları üzerinde bir çözüm bulunup bir an önce nihayete erdirilmesi

• #1,187
İnşallah farklı bir çözüm bulunur da kısa sürede nihayete erdirirler. Bu süreçler farklı birşey yukarıda arkadaşın yatay mimari ile yüksek kat site dairesinin değerlemesini yaparkenki yaklaşımı farklı. 5 dönümlük bir yere yapacağın 6 katlı 5 binada bir sürü çatı maliyeti, çok sayıda son kat ve alçak kat daire sorunsalı, otopark, peyzaj alanlarının darlığı ile 16 katlı site şeklinde bir yapının değeri arasındaki farkı anlatmaya çalışıyorum. Ama arkadaşın aklına yatay mimari deyince çamlıca tepesinde şehrizar konutları gibi yapılar geliyor olsa gerek :)
Bende diyorimki belediye iptal olan imar planında mahkemenin gerekçelerine göre imar yapacak kafasına göre imar yaparsa imar yine bozulur bu kaçıncı imar bağlumda arsa sahiplerinin isteğine göre değil mahkeme de bilirkişi raporuna göre imar yapılacak benim 1070 metre arsam var isterim 35 kat versinler emsalde 3 olsun ama burda gerçekler var gidin belediye imara yardımcı oluyorlar bırakın ben şehir planlamacılar odası na bile gittim belediye mahkemede bağlumun imar planının gerekçelerini göre imar yapacak iptal gerekçelerini açıklıyorum burda hava sirkulasyonundan dolayı çok kat azaltılacak 1.madde nüfus azaltılacak yani emsal düşecek 2. Madde sosyal donatılar ve yeşil alan az
3. Madde bağlum deresi var 50metre içinde imar vermişler onlar iptal olacak 4. Madde buna göre imar yapılacak belediye bunlara uymazsa imar yine iptal

• #1,188
Bende diyorimki belediye iptal olan imar planında mahkemenin gerekçelerine göre imar yapacak kafasına göre imar yaparsa imar yine bozulur bu kaçıncı imar bağlumda arsa sahiplerinin isteğine göre değil mahkeme de bilirkişi raporuna göre imar yapılacak benim 1070 metre arsam var isterim 35 kat versinler emsalde 3 olsun ama burda gerçekler var gidin belediye imara yardımcı oluyorlar bırakın ben şehir planlamacılar odası na bile gittim belediye mahkemede bağlumun imar planının gerekçelerini göre imar yapacak iptal gerekçelerini açıklıyorum burda hava sirkulasyonundan dolayı çok kat azaltılacak 1.madde nüfus azaltılacak yani emsal düşecek 2. Madde sosyal donatılar ve yeşil alan az
3. Madde bağlum deresi var 50metre içinde imar vermişler onlar iptal olacak 4. Madde buna göre imar yapılacak belediye bunlara uymazsa imar yine iptal
Siz isterseniz 30 kat ile 6 kat arasındaki daire fiatlarını hesaplayın imar yasal olarak onaylanmadıkça hiç bir şey yapamazsınız imar yasallaşmadıkça değil 30 kat değil 6 kat değil 1 kat değil arsanıza çivi bile çakamazsınız

• #1,189
Mst,

Ben işin içindeyim. Gidip en güvendiğin İnşaat şirketine sor. Örnekler ile anlattım. Anlamak istemeyen yine anlamaz dedim.

Sana kalsa 30 daireyi 30 kata yakacaksın 😀
Abi ne anlatırsan anlat anlamıyor imar ın emsali nasıl yasallaştığını bilmiyor bağlumda 16 kat ve 1.6 emsal iptal oldu tekrar yapılacak mahkemede protokol yolu tamamlansa bile
inşaat yapılamaz şu anda bağlumun imarı iptal yeni imarda mahkemedeki gerekçelere göre yapılacak 6kat olacak veya 16 kat olacak buna belediye mahkeme kararına göre düzenleme yapmak zorunda yoksa yine iptal olur bende 16 kat imar ve 1.6 emsal istiyorum ama ne verecekler ona bakalım

• #1,190
Adamlar 2 sayfa boyunca çocuğa anlatır gibi anlatmışlar ama anlamayan yine es geçmiş. Yahu inşaat ruhsatı yoksa ora isterse 100 kat olsun. İnşaat ruhsatı ve bölgenin emsali önemli. Hatta yatay mimari daha iyi, adam binanın uzunluğuna harcayacağı parayı otoparka çevre düzenlemesine harcar. Benim parselim 4000 m2. Buraya isterse 100 kat versin müteahhitin yapacağı en fazla 6 kat veya 7 kat.

• #1,191
6 katlı daha, mantıklı aşağı haçıl 30 kat ama inşaat yok 6 kata sosyal alanı çok olan yere müteahhit çabuk gelir inşaat çabuk biter. Yer durdukça değerlenir. Çünkü çevresi gelişiyor. Bir tarafı 50 metrelik yol bir tarafı çevre yolu konum çok güzel.
Aynen öyle. Aşağı haçıl 30 kat hani kim ne yapabiliyor. Hangi müteahhit girebilir. Büyük müteahhitler çankaya gölbaşı batıkent tarafında.

• #1,193
21 yıl önce 4000 metrekare yer aldık 3/5 yıla kalmaz müteahhit girecek demişlerdi emsal değiti sınırlar değişti mahkemenin bini bi para oldu sonuç hala bekliyoruz yaşlandık yahu enerji hatlarını kaldıracaklardı emsali yukselteceklerdi falan filan inanmıştık....

Son düzenleme:
  • #1,197

Konu görüntüleyen kullanıcılar