Bu Siteyi Ziyaret Etmek İçin Lütfen Tarayıcınızda JavaScript'i Etkinleştirin.

Ayvansaray-Fenertepe Metro Hattı Projesi | Sayfa 2 | WowTurkey Kaliteli Genel Forum Sitesi Bilgi Resim Ulaşım

Ayvansaray-Fenertepe Metro Hattı Projesi

Teşekür ederim yorumunuz için bu proje İBB ses getirdi detaylı ayrıntılı yapan kişinin eline sağlık ben projeyi gördüm çok mantıklı herkeste çok mantıklı buldu herkes konuşur bazı güzel kardeşlerimiz var yaylada oturan bu kardeşimiz bu projesi ve istanbul geneline kattığı bir kaç proje
Hatta
🟡seyrantepe-gazi mahallesi-mescidi selam
⚪eyüpsultan-gaziosmanpaşa-tekstilkent-baştabya-kayaşehir-sazlıbosna-hadımköy
🟢esenyurt-hadımköy
🟣T5 tramvayının hasekı sultangazi hastane önüne uzaltılması projeri proje değerlendirme aşamasına alındı

Sizin yorumunuz için teşekür ederim birileri konuşur birileri icraat yapar kardeşimizi de tebrik ederim 👏
Hatta Taksim Beylikdüzü diye bir proje oluşturup İBB’ye gönderdim

• Beğen
Tepkiler: BERKO92
Yapabilirsiniz bu güzel bişey ama bazıları öyle bir konuşuuorki metro mu otobüs mü bizimle dalga geçiyon trol yapma peşine düşüyor biraz aklı olan insan düşünür 20 sene önce kayaşehir diye bir yer yoktu köydü tarlaydı şuan nasıl
Sazlıbosna köy dediğiniz yere TOKİ 25 bin konut ihalesine çıktı koca şehir inşaa ediliyor arnavutköy baklalı 100 kişinin yaşadığı küçücük köyde TOKİ kaç bin konut yaptı benim kızdığım nokta ağzı olan konuşuyor

Forum amacı bilgi vermek vs ama bir bilgi verdimi forumdaki arkadaşlar bilsin diye hemen suçlu trol bişey bilmiyon gibisinden davranışlara girişiyor bir kaç kişi sonra benim söylediğim oluncada sana haksızlık etmişim diyor ya benim bir bilgim olmasa kalkıp yazmam proje diyom olur olmaz ama masada var

Yemin ederim foruma bildiğim bir şeyi de yazmak ıstemıyom artık aranızdaki bazı kullanıcılar çocuk çocuk gibi davranıyor ve benimde bir çocuk laf anlatacak vaktim yok beğeniye sunmuyorum hayal kurmuyorum gerçekleri söylüyorum
@recep30 @Semih19-1 sizin bir bilginiz varsa aktarın biz bilelim her söylediğime olumsuz eleştiri yapmak kolay

Tam bir yayla mahallesi halkının kafasıda böyle kendileri hiç bişey yapmaz oturduğu yerde herkes birbirini eleştirir birlik beraber olmaz 1 adım yerde bir sürü toplu taşıma giden habibler bişe 36CB 38H 36S gibi hatları kendileri bomboş gidip gelir sizde yaylada birbirinizi eleştirir yollarda perişan olup otobüs otobüs diye beklersiniz

Vermesin yaylaya İETT metro İstanbul da metroda çizmesin köy kalsın gelişmesin sizde bu çileyi ömür boyu çekin ben yayla mahallesi nin hiç bir şeyi hak etmediğini artık burada olan forumdaş adı altındaki insanlardan gördüm ve yorumda yapmıcam yıllarca ne olucak diye yaylaya sorup hiç bir yerden cevap alamadınız iyilik yapalım diyoruz siz ondanda anlamıyorsunuz

Yine ön yargılısın semih anladığım kadarıyla ile genç bir arkadaşımızsın proje hemen olucak demiyorum dikkat edersen geleceğin metro projeleri diyorum
Yayla mahallesi kentsel dönüşüme gidilecek tamamı Habibler de öyle bu metro eski habiblerden Habibler yer altından ordanda şuan dolgu yapılan yayla mahallesi Habibler arası düm düz olucak 3-5 dk habiblere geliceksin ulaştırma bakanlığının yaptığı otoyolun altından geçip yayla mahallesi muhtarlık ile haktanır market coşkun gıda yeni marketi önünde geniş alan var ordan iki yönde yaya çıkışı olucak(hatta geçen seçimde İBB ortaya refüj yapmaya kalktı sonra sultangazi söktü İBB yaptı sonra muhtarın talebi ile kaldırıldı İBB oraya neden bu yolun ortasına park yapmak isteğini belki anlarsın) hat yerin altından eski pazar sokağı yönüne devam edicek alibeyköy barajına geldımı seyir terası köprüsü ile kemerburgaz kent ormanından geçip Göktürk ulaşıcak Göktürk bakırköy arası kısalıcak ayrıca kemerburgaz kent ormanı ve yeşil vadi insanların ve turizm kalbi olucak molova kemeri vs mimar sinanın bir çok eseri var bu bölgede bu proje dediğin gibi 2050 yapılır belki ama günümüzde yapılan metro projesinin mazi baktığımızda 20 sene önce planlanan projesi çizilen hatlar şuan yapılmaya başlanıyor örneğin esenyurt -Kabataş metro hattı (m7) o dönemin İBB başkanı bir konuşmasında esenyurttan beşiktaş Kabataş ulaşım olucak dediğinde halk arasında hadi ya dalga geçiyorlar kağthane nasıl geçicek vs beşiktaş nasıl inecek bu metro ora alçak kağthane dagın tepe si gibi yorumlar vardı ama bak oldumu oldu geçende ön yargılı olduğum için pişmanım demiştin benim için
Yayla için şunu söyliyim en yakın olucak ulaşım yatırımı gaziosmanpaşa minibüsleri nin kalkıp yeşil boyanıp istanbul kart gelip forum istanbul çalışması başka hiç bir şey olmaz bu dediğim metro otobüs projeleri kentsel dönüşüm ne zaman başlanıp nüfus çoğaldımı o zaman başlar.. Birde yayla mahallesinde oturuyorsun anladığım kadarıyla ile yaylayı kötülüyorsun allahın köyüne vezneciler gitsin otobüs şöyle böyle cebeci arabası çalışmadımı iptal verdimi sefer gelmiyor yolda buz gibi döndük diyorsun hem kötülüyorsun hem gelişsin diyorsun mahalle olan yeri sen köy dersen gerek yok dersen İETT yöneticileri veya yardımcıları bu grubu takip edip İETT birileri gördümü bu otobüs yetiyor demekki burası köy abartıyorlar der hiç bir otobüs vericeksede vermez ki şayet bu konuda TM18 için bu oldu iett araştırma için bir yönetici 36V biniyor halkla sohbet ediyor burası köy biz alıştık otobüsler böyle nüfüs az vs konuşmalardan dolayı TM18 yayla mahallesine çekilmesi iptal edildi proje yayla mahallesi sakinleri böyle devam etsin onlar böyle istiyor demekki durumdan memnunlar tanıdıklarımıza konuyu dile getirerek halkın mağdur olduğunu yayla muhtarı ayrı bir koldan proje sahibi ödüllü yaylada oturan bir çocuk var o ayrı bir koldan bizler ayrı bir koldan İETT müdürüne kadar ulaştırdık ama saolsun yayla mahallesi halkımıza teşekkür ederiz durumdan memnunlarmış

Hatta saolsun bir vatandaş buraya otobüs gerek yok ta vezneciler ne işi var Cebeci'ye 4 otobüs koysunlar bu haftaki araçları 36A versinler demiş zaten yolcu yok demiş helal olsun onu tebrik etmek lazım bazı şeyleri konuşmak istemiyorum ama böyle olumsuz düşünmeye konuşmaya devam etsin herkes herkes konuşur olup olmamasından bahsetmiyorum sadece bir konuda bilgim olmasa yazmam buraya
Ayrıca çok detay vermek istiyorum ama senin köy dediğin yayla 10 sene sonra Göktürk olucak kimsenin ordan daire almaya gücü yetmeyecek sadece sana bu kadar söylim
Biraz mantıklı düşünsen
Köy dedğin yaylaya her gün bir bakan geliyor koskoca bakanlar okul açıyor park açıyor vs vs koskoca istanbul bir sürü okul değil neden yayla açılışına geliniyor neden fen lisesi yaylaya yapılıyor
Biraz düşün semih kardeşim itiraz etmeden düşün senden isteğim bu ve bu konuyu uzatmak istemiyorum yayla hakkında konuşmak konusunda geleceği güzel olucak bir yer bunu bil yeter
Ben niye yaşadığım yeri kötüleyeyim . Niye gelişmesini istemiyeyim ? Bak burda saçma olan şey 1 milyon insan aynı anda Yayla’da yaşasa bile , metro veya tramvayın buraya girmesi imkansız . Havadan ray çekebiliyorsan havadan gitsinler ama ne yerden ne de yer altından imkanı yok ister 2050 de ister 2100 de
İster 2200 de , yaylanın yolları çok dar .

Hafriyat dökülüp , dolgu yapılan yerinde , otoyol olup olmayacağını Yayla’da kimse bilmiyor . Kimisi oradan parayı kırıyorlar , kamyon başı 5 bin TL diyor , kimisi taş ocağı olacak yandık diyor , kimisi yok baraj taşacakmış ta pirinççi komple sular altında kalacakmış , onun hazırlığı bu diyorlar . Yani binbir farklı kafadan saçma salak şey var . Elimizde kanıt yok . Muhtarın bile bir fikri yokken nasıl bu kadar emin olabiliyorsun ben ona takıldım ?

Otobüs konusunda ben kendi önerdiğim fikrin , en mantıklısı olduğunu düşünüyorum. Arnavutköyden Veznecilere hat aç , 36V yi kapat , 36C yi Yayla Mahallesine kısalt . En basitinden 15-20 dakikada bir olsa şuanki halimizden 10 kat iyi yere geliriz . Zaten Yayladan çıkıpta Veznecilere kadar giden yolcu yok doğru düzgün . Ya mescidi selamda inip tramvaya biniyorlar ya da habipler ya da Sultançiftliğinde inip 336 ve 336E yi kullanıyorlar . Eğer Veznecilere aşırı talep varsa bunu farklı bir hat açarak karşılayabilirler . Bizi zor duruma sokuyor bu hat .
Atıyorum mesela ;
Cumartesi günü 20:50 Vezneciler arabasını kaçırdın , sonraki araç saat kaçta 21:50
Sultançiftliği Camii durağında bekliyorsun . Zaten 20:50 aracı hemen hemen 21:30 - 40 gibi oradan geçiyor ( bazen daha da hızlı ) 21:50 aracı kalkacakta gelecekte sen orda 1 saat beklersin değil mi ? Affedersin kıçımdaki b*k donar .
Ama cebeciden araç kalksan30-40 dakikada bir ( Cumartesi ) kaçırdın diyelim hemen 20 dakika sonra yine kalkacak . Aradaki farkı görebiliyor musun ? 40 dakika kazandırır bize . Başka başkıkta ayrıntısı ayrıntısına açıklamıştım bunu . Belki çok kalabalık olur araçlar ama daha az araçla şuanki günlük sefer sayımızı iki misli arttırırız .

Ayrıca Yaylaya köy filan demedim , diyene de aşırı sinir oluyorum . Bide yani şimdi burda siyasete filan girmeden şunu söyleyeyim , bakanıymış , belediye başkanıymış buraya gelmesinin tek sebebi oydur . Kim kaldı şu devirde sadece halk için çalışan . Sadece para 💴

Tek katıldığım konu ; evet Yayla Mahallesinde yaşayan her birey gerçekten bir salak . Yani nasıl memnun olabiliyorlar şuanki sistemden aklım almıyor . Bende aynı şekilde pazar günü için zamanında aramıştım 153’ü banada sizden başka kimse şikayet etmedi demişlerdi . İlginç gerçekten

Son olarak evet yaşım buradaki forum üyelerine nazaran daha gençtir , doğrudur . Son 4-5 yıldır ulaşım meselesine takıntılıyım . Bu yüzden tabiki çoğunuz benden daha tecrübelidir bu konularda . Ama yine de söyleyeyim ben gelecek göremiyorum . Nüfusun çoğunlu yaşlı zaten , ayrıca gençler de ilk fırsatta burayı terk ediyor . Üstte söylediğim gibi inşallah sizin dedikleriniz doğru çıkarda , o zaman buraya gelip yüzüme tükürebilirsiniz .

• Beğen
  • Beğenmedim
Tepkiler: BERKO92 ve trmrt34
A ayrıca evet . Şu habipler olayı gerçekten sinirimi bozmaya başladı 300 kişi bile olmayan lise için 3 farklı yere hat gidiyor . Her hafta durmadan şikayet ediyorum ve inanıyorum ki birgün adalet yerini bulacak !

• Beğen
Ben konuşcağımı konuştum söyleyeceğimi söyledim
Sadece tek kelime diyorum denizin altından tren mi geçecek (Marmaray) denizin altında yol mu olur (Avrasya Tüneli) göl üstüne dolgu ya havalimanı veya metro mu olur(istanbul havalimanı-arnavutköy, gayrettepe metro hattı)

Ufacıcık yaylayı bu kadar gözünüzde büyütmeye gerek yok
Muhtar o mahalleden sorumlu bilemez
Benim kim olduğumu tanımıyorsun bu sözlerini bir kenara yaz

Git sor muhtar minibüs lerin yeşil istanbul kart gelicekmiş diye emin ol onuda bilmez

Ben söyleyeceğimi söyledim her sözümü yaz bir kenara 10 sene sonra tekrar ölmezsek bu forumda görücez konuyu kapatmak istiyorum iyi günler herkesten de özür dilerim bu kadar uzadığı için

Bak son kez yazıyorum bende yok deniz altından metro geçer miymişte yok geçmez dediler geçtide bunların hepsi hikaye abi . Karşılaştırma yaptığın yerleri bence gözden geçir .
Minibüs olayına zaten katıldığımı söylemiştim , daha sürekli sürekli aydınlanmaya ihtiyacım yok . Muhtar affedersin her **k’u biliyor da bunları mı bilmeyecek ?
Bende özür dilerim . Ama bir önceki mesajımda söylediğimi sende üstüne basarak söylemişsin , 10 yıl sonrasını görebilirsek ve dediklerin tutarsa bak adresimi vereceğim özellikle buradan , o zaman gel yüzüme s*ç , küfret , öldür . Bak ben kendim yazıyorum 🤣

• Beğen

Konu görüntüleyen kullanıcılar