Bu Siteyi Ziyaret Etmek İçin Lütfen Tarayıcınızda JavaScript'i Etkinleştirin.

Bursa'da Yatırımlık Araziler | Sayfa 24 | WowTurkey Kaliteli Genel Forum Sitesi Bilgi Resim Ulaşım

Bursa'da Yatırımlık Araziler

  • #461
TOKİ ihalesi 22 ay sürer 2025 subat ayı inşaaat başladığını hesaplarsak 2026 Aralık ayında biter 2050 bursa cevre planı 2025 Aralık ayında açıklanacak teknosab 2026 yılında tamamen bitmiş olacak bu bir süreç hızlı tren 2025 sonunda bitmiş olacak burdaki cevre planı 2025 Aralık ta olcağı için TOKİ'nin bitmesinden önce imar gelcek aynı anda ilerleyecek 1 sene içerisinde mevcut Karakoca TOKİ subaşı canbaz ilk etapta başlar başlamasının sebebi bir önceki cevre planda kentsel gelişim Bölgesi olduğu için aynj zamanda danışma meclisi söylediği bir önceki plana sadık olacağı üzerinde oynamaların olacağını söyledi mevcut korunacak ekleme yapılacak 2025 gözle görülür değişimi 2026 artık çok büyük değişimi görmüş olacağız suan herşey güzel olumlu gidiyor teknosab bölgesi Karakoca subaşı canbaz nilifer OSB çevresi gibi yerini çok kısa sürede almış olcak
Potansiyel 100 milyon sevileri bugün Ertuğrul da balatta imarlı arsa almak gibi düşünün başka örneği yok çünkü
 
  • #462
2050 bursa çevre planı eski belediye başkanı Erdem saker den bilgi alacak ona göre şekillenecek
 
  • #463


GÜNDEM

BURSA’NIN EFSANE BAŞKA​


AYDIN DAĞTEKİN
Bursa’da 1994-1999 yılları arasında Büyükşehir Belediyesi Başkanı olarak görev yapan Erdem Saker, kente çok önemli projeler kazandırdı. Kent içi toplu taşıma sisteminin ana omurgasını oluşturan BursaRay’ın temeli, Saker döneminde atıldı. Soğanlı Botanik Parkı, Hayvanat Bahçesi, Zafer Plaza, Uluslararası Fuar Alanı ve şehirlerarası otobüs terminali de bu dönemde hayata geçirilen örn

- Başkanlığınız döneminde planlanan temel projeler nelerdi?
A.1994-1999 Erdem Saker Döneminde Yapılan İşler
1.Planlama

  • 2030 yılını hedef alan 1/100.000 ölçekli İmar Planında, DSİ İçmesuyu Projesinde belirlenen 2030 yılı nüfusu olan 2 milyon 300 bin kişinin yaşayacağı Yerleşim Alanları, Bursa OSB’ye ilave olarak düşünülen yeni sanayi bölgesi NOSAB’ı içine alan Sanayi Alanları, geri kalan bölümler de Korunacak Tarım Alanları olarak yerleştirilmiştir. Plan onay safhası öncesi BTSO Meclisinde iş dünyasına, Kent Konseyinde de Bursa halkına anlatılmıştır. İş dünyası planda NOSAB’ı görünce çok sevinmiş ve plana Bursa Anayasası adını koymuştur.
  • Kent Konseyi: Kentteki Sivil Toplum Kurumlarından birer temsilcinin, tüm Muhtarlar ve bilim insanlarının yer aldığı Kent Konseyini kurdum. Konsey başkanlı Büyükşehir Belediye Başkanıydı.
  • Yerleşimlerden ve iş yerlerinden çıkan katı atıkların, içlerindeki geri dönüştürülebilecek olanlarının ayrı toplanması ve yeniden değerlendirilmesi planı uygulamaya sokulmuştur.
  • Kent içi trafiğin düzgün akışını sağlamak amacıyla planlanan ve inşaatına başlanan BursaRay devreye girdiğinde, otobüslerin BursaRay’a dik çalışması ve aktarmalı ulaşım sisteminin uygulanması planlanmıştır.

- Bu dönemde hayata geçirdiğiniz projeler hangileri?
2. Yapım İşleri

  • BursaRay: Projenin Avrupa Raylı Sistemler Birliğince onayı sağlanmış, düşük faizli Alman Hükümet Kredisi temin edilmiş ve Arabayatağı-Emek arası 23km hat yapımı ve 47 vagon alımı ihalesi yapılmış, temel atılarak işe başlanmıştır. Vagon özellikleri de belirtilerek imalatına başlatılmıştır.
  • Yakın Çevre Yolları: İstanbul yolunun kent merkezine girmeden, Nilüfer Çayının iki yakasında yapılan düzenlemelerle, iki yönde Yakın Çevre yolu oluşturularak, Mudanya ve İzmir yoluna bağlanması sağlanmıştır.
  • FSM Bulvarı: İzmir yolunu Mudanya yoluna bağlayan ve ticari değer kazanan bu bulvar inşa edilmiştir.
  • Yeni Şehir İçi Yollar: Osmangazi, Yıldırım ve Nilüfer ilçelerinde yeni ulaşım yolları açılmıştır.
  • Bisiklet Yolları: Trafiğin yoğun olduğu bölgelerde, uygun olan yerlerde bisiklet yolları oluşturulmuştur.
  • Sosyal Konutlar: Osmangazi ve Yıldırım’da sosyal konutlar oluşturulmuştur.
  • Ertuğrulkent: Nilüfer’de, boş bir alanda, yeşil alanları ve ulaşım yolları yanında bisiklet yollarıyla özel projelendirilmiş, modern bir yerleşim alanı oluşturulmuştur.
  • Otobüs Terminali: Kent dışına çıkarıldı, yeni terminal binası ve bağlantı yolları yapıldı.
  • Küçük Sanayi Siteleri: Yalova yolu üzerindeki tamirhaneler için Kestel’de, kent içindekiler için de Nilüferde iki Küçük Sanayi Sitesi yapıldı.
  • Sosyal Konutlar: Uludağ eteklerinde kooperatif çatısında sosyal konutlar oluşturuldu.
  • Cumalıkızık: Tarihi köyümüzdeki binalar tamir edilerek görünümleri düzeltildi, Büyükşehir Belediyesi evlerden birini aşevi olarak işletmeye açtı, isteyen köylüler de evlerinde mahalli yemeklerini yaparak ziyaretçilere sundular.
  • Hamitler Mezarlığı: Kentimize düzenli yollarıyla ve parselleriyle yeni bir mezarlık kazandırdık.
  • Demirtaş’taki Vahşi Çöp Alanının Kardırılması: Alanın üzeri kil tabakayla kapatıldı, çöp gazları borularla dışarı alındı ve jeneratörlerle enerji üretildi. Böylece rüzgarlı havalarda pis kokularıyla şehri rahatsız eden gazlar faydaya dönüştürüldü.
  • Gökdere Bulvarı: Derenin iki yakasında oluşturulan bu bulvarla trafik akışı sağlandı.
  • Hamitler Çöp Depolama Alanı: Yerleşimlerden uzak bu alanın tabanı kille kaplanarak pis suların yeraltı suyuna karışması önlendi, çöpler tabakalar halinde sıkıştırılarak depolandı, üzerleri yine kil toprakla örtüldü, borular çakılarak gaz dışarı alındı ve kurulan santralda bu gazla enerji üretilmeye başlandı, halen de devam ediyor.
  • Doğalgaz Şebekesi: Kentin her noktasına ulaşacak şekilde genişletildi.
  • BUSKİ Şebekeleri: İçme suyu, yağmur suyu ve pis su şebekeleri kentin her noktasına ulaştırıldı. Özellikle büyük kapasiteli yağmur suyu hatları sayesinde, aşırı yağmurlarda bile taşkın olmadı. Bugün Türkiye’deki tüm içme suyu hatlarında kullanılan çelik boruların içindeki çimento alaşımlı, sağlığa zararlı olmayan kaplamayı, benim Almanya’da çalışan bir sınıf arkadaşımın çağrısıyla yerinde inceleyip, öğrendim ve ilk defa Bursa İçme suyu şebekesinde kullandırarak Türkiye’ye ben getirmiş oldum.
  • Soğanlı Botanik Parkı: Yakın Çevre Yolunun kuzeyinde, el konulmasaydı gecekondularla dolmaya hazır 400 dönüm alanda, o yıllarda ülkemizde yetiştirilmediği için İtalya’dan getirdiğimiz çok değerli bir ağaç koleksiyonuna sahip, halkımızın boş zamanlarını yürüyerek, spor yaparak geçirdiği çok renkli bir kent parkı oluşturduk.
  • Hayvanat Bahçesi: Önce Avrupa Hayvanat Bahçelerinin üyesi olduk, onların görevlendirdiği danışmanların nezaretinde, onların kurallarına uygun hayvan barınaklarının yapıldığı, oluşturulacak hayvan türlerinin onlarca ücretsiz olarak karşılandığı, bakıcı elemanlarımızın onların uzmanları tarafından eğitildiği, Bursa Hayvanat Bahçesini kurduk. Halen Bahçemizde 300 türden 1000 hayvan yaşamaktadır.
  • Zafer Plaza: Uzmanlarımızca ABD’deki alışveriş merkezleri oluşumu incelenerek projelendirilmiştir, oluşumun temel kuralı, örneğin bir kadın giyim mağazasının yanında hangi tür mağazalar yer alması kuralı, burada uygulanmıştır. Yer belediyeye aittir, karşılığında plazanın belli bölümleri belediye mülküne geçmiştir.
  • Uluslararası Fuar Alanı: Münih Fuarını uzmanlarımla beraber gezdik, yönetiminden bilgi aldık ve Fuar Alanımızı projelendirdik. Proje her etabı aynı projenin tekrarı olacak şekilde, Bursa Ticaret Sanayi Odası ortaklığında, ilk adımda 3 bölüm inşa edilerek işletmeye açıldı. Bugün Adliye Sarayının yapıldığı yerde de Fuar oteli yapılacaktı. Ne yazık ki bu düzen bozuldu, şimdilerde Ticaret Sanayi Odası yeni fuar alanı arayışı içinde.
  • Fethiye Dörtçelik Huzurevi: Fethiye Dörtçelik Huzurevi tesisi, 31 Mayıs 1998 tarihinde hizmete girdi. Bu bina toplam 114 oda, 252 yatak kapasiteli olup tek ve iki yataklı mobilyalı lüks odaları, aileler için suit mobilyalı lüks daireleri, iki ve üç yataklı normal odaları ile sakinlerine çağdaş huzurevi hizmeti veriliyor.
 
  • #465
İlk Evim'e kaldığı yerden devam
Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi "İlk Evim, İlk İş Yerim"de yeni takvim belli oldu. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Haziran 2025'e kadar sosyal konutların tamamının ihalesini yapmayı planlıyor.
 
  • #466
Müteahhitler TOKİ den önce mi , eş zamanlı mı gelirler?
2025 Aralık'ta plan açıklanacak 2025 subatta Karakoca inşaat başlıyacak mutahitler 2025 Aralık plan açıklandıktan sonra gelir TOKİ de 10 aylık inşaat devam eder durumda olur o ara 2026 Aralık TOKİ bitene kadar subaşı canbaz başlarlar inşata tahmin ediyorum yani 2025 Aralık sonrası mutahitler inşaat başlar 2026 sonu gelene kadar gözle görülür bir çok yerler belirlenir 2026 teknosab bitmiş olacak en geç 2027 Ocak ayında hepsi oluşması lazım
 
  • #467
2025 Aralık'ta plan açıklanacak 2025 subatta Karakoca inşaat başlıyacak mutahitler 2025 Aralık plan açıklandıktan sonra gelir TOKİ de 10 aylık inşaat devam eder durumda olur o ara 2026 Aralık TOKİ bitene kadar subaşı canbaz başlarlar inşata tahmin ediyorum yani 2025 Aralık sonrası mutahitler inşaat başlar 2026 sonu gelene kadar gözle görülür bir çok yerler belirlenir 2026 teknosab bitmiş olacak en geç 2027 Ocak ayında hepsi oluşması lazım
TOKİ'de yaşayacak insanlar için yol, okul, ulaşım gibi çevre şartlarınin da eş zamanli hazırlanması gerekmez mi
 
  • Beğen
Tepkiler: hamzacon
  • #469
Taşpınar köyü muhtarı Fedai İzli, “’Taşpınar’ı ticari alana açıyoruz, büyükşehirin imzasını bekliyoruz’ dediler. 10 bin dönüm tarım alanı varken 3 bin dönüme düştük. 500 bin kişilik konut, 86 dönüm ticari alan projesi olacağı söyleniyor. Burayla Ticaret Sanayi Odası ilgileniyor. Her şeyi kurdular artık. Başlı başına bir ilçe oldular. TEKNOSAB bizim bütün arazileri aldı. Köyde toprak kalmadı” diyor.
 
  • #473
Mudanya Belediyesi'nin 1 Kasım toplantısında gündem maddelerinden 10. madde kabul edildi. Bu 10. Maddeye göre köylerin %90 ı "kırsal alan" olma özelliğini yitirip "kırsal yerleşik alan" özelliği verildi. Büyükşehir'den de geçerse kesinleşecek.

Tamamı Kırsal Mahalle olarak tespit edilmeye uygun olmayan mahalleler için ise Yönetmelik 5. Maddesi ile “Kırsal Yerleşik Alan” tanımını getirmiştir. Buna göre; mahalle bütünlüğü içinde kırsal mahalle şartları taşımaması nedeniyle kırsal mahalle olarak tespit edilemeyen mahallelerdeki on bin metrekareden az olmayan alanlar, yukarıda belirtilen şartlarda “Kırsal Yerleşik Alan” olarak belirlenebilecektir. Kırsal yerleşik alanlar, bir mahallenin veya birden fazla mahallenin bir kısmını içeren yerlerinde tespit edilebilir.

Belediyeler İçin Süreç Nasıl İşler?

Yönetmelik 6. Maddesinde “Belediyelerce Yapılacak İşlemler” kısmına yer vermiştir. Bu maddeye göre, kırsal mahalle veya kırsal yerleşik alan belirlemesi için önce ilgili ilçe belediye meclisince karar alınır. Teklifi içeren bu karar, gerekçeleri ile beraber büyükşehir belediye başkanlığına gönderilir. İlçe belediye meclisinin kararının ve teklifinin büyükşehir belediye başkanlığı kayıtlarına ulaştığı tarihten itibaren büyükşehir belediye meclisinin yapacağı ilk toplantıda karar ve teklif gündeme getirilir ve büyükşehir belediye meclisi, en geç doksan gün içinde kırsal mahalle veya kırsal yerleşik alan tespitine ilişkin kararını verir.
 
Son düzenleme:
  • #474
Mudanya 1 Kasım belediye toplantısı Instagram'da ve YouTube'da mevcuttur
 
  • #475
Mudanya Belediyesi'nin 1 Kasım toplantısında gündem maddelerinden 10. madde kabul edildi. Bu 10. Maddeye göre köylerin %90 ı "kırsal alan" olma özelliğini yitirip "kırsal yerleşik alan" özelliği verildi. Büyükşehir'den de geçerse kesinleşecek.

Tamamı Kırsal Mahalle olarak tespit edilmeye uygun olmayan mahalleler için ise Yönetmelik 5. Maddesi ile “Kırsal Yerleşik Alan” tanımını getirmiştir. Buna göre; mahalle bütünlüğü içinde kırsal mahalle şartları taşımaması nedeniyle kırsal mahalle olarak tespit edilemeyen mahallelerdeki on bin metrekareden az olmayan alanlar, yukarıda belirtilen şartlarda “Kırsal Yerleşik Alan” olarak belirlenebilecektir. Kırsal yerleşik alanlar, bir mahallenin veya birden fazla mahallenin bir kısmını içeren yerlerinde tespit edilebilir.

Belediyeler İçin Süreç Nasıl İşler?

Yönetmelik 6. Maddesinde “Belediyelerce Yapılacak İşlemler” kısmına yer vermiştir. Bu maddeye göre, kırsal mahalle veya kırsal yerleşik alan belirlemesi için önce ilgili ilçe belediye meclisince karar alınır. Teklifi içeren bu karar, gerekçeleri ile beraber büyükşehir belediye başkanlığına gönderilir. İlçe belediye meclisinin kararının ve teklifinin büyükşehir belediye başkanlığı kayıtlarına ulaştığı tarihten itibaren büyükşehir belediye meclisinin yapacağı ilk toplantıda karar ve teklif gündeme getirilir ve büyükşehir belediye meclisi, en geç doksan gün içinde kırsal mahalle veya kırsal yerleşik alan tespitine ilişkin kararını verir.
Bu karar tam olarak ne anlama geliyor. Artıları ve eksikleri neler oluyor acaba.
 
  • #476
Bu kararla artık mevzuata göre 10 dönüm ve üzeri arazinin üzerinde örnek veriyorum bir antrepo, turistik bir tesis veya bir tavuk çiftliği, hayvan çiftliği vb yapacak olursan buraya artık su ve elektrik ve benzeri hizmetler veriyorlar yani hizmet geliyor. Eksi yönü ise emlak vergisi geliyor.
 
Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Tarlacı16
  • #477
Arkadaşlar İnkayada 1602 ada 166 parsel tarlamı satıyorum ilgilenenler mesaj atabilir
 
  • #478
Screenshot_2024-02-17-18-22-39-920_com.miui.gallery.jpg
 

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Benzer konular