Bu Siteyi Ziyaret Etmek İçin Lütfen Tarayıcınızda JavaScript'i Etkinleştirin.

Bursa'da Yatırımlık Araziler | Sayfa 38 | WowTurkey Kaliteli Genel Forum Sitesi Bilgi Resim Ulaşım

Bursa'da Yatırımlık Araziler

Ramsar çizgisini çapraz olarak çizdiğimde Karakoca 5351 parsel TOKİ ve meraları ormanları ramsar çıktığımızda en geniş tarım arazisi canbazda ondan sonra subaşında ve sınırlı sayıda araziler var

Screenshot_20241209_234910_Chrome.jpg

Hürriyet Dağkorusunda bir buçuk dönümün altında farklı yerlerde üç parsel yerim vardı. Üçünden de %8 civarı kesinti yapılmış ve üçüde farklı yerlerde kalmış, toplulaştırma ile ilgisi yok. Size katılıyorum. Toplulaştırma adı altında yol bahanesi ile kamu için ciddi pay ayrılmış durumda. Ayrıca DSİ'nin sayfasından parselizasyon planına bakarsanız binlerce 1 ile 1,5 dönüm arasında parsel göreceksiniz. Araziler küçük ve verimsiz olduğu için köylü bile kendi arazilerini ekmiyor. Toplulaştırma adı altında farklı hesaplar yapılıyor olabilir.

Teyidiniz önemli Serkan Bey,
İlave olarak bir duyum daha aktarmış olayım bu vesile ile:
Köylünün kendisi de toplulaştırma istememiş (Yine dediğiniz gibi köylü de ekilip biçilelecek tarım arazisi gözüyle bakmıyordur, yoksa niye toplulaştırılmasını istemesin). Bırakın parçalı kalsın, yarın ihtiyaç olduğunda büyük parsellerin satışı zor olur, aynı zamanda ihtiyaç oldukça parça parça satmanın daha uygun olacağı söylenmiş.

• Beğen
Tepkiler: Serkan ve Furkan
hamza beyin dedıgı karakoca ramsar çizgısı değişekenlık gosterebılır çunku logıstık alanda karakoca tren ıstasyonuna yakın bır bolgede planlanır dıye tahmın edıyorum oraya yapılan tren ıstasyonu rastgele bır seçım olmadıgı gıbı logıstık alan yakın olmalı bence o zaman logıstık alanda ramsar kalmaz mı ?

• Beğen
Tepkiler: r_kahya
Lojistik alanın yeri %95 olasılıkla aşağıdaki yer.

Aslında Yenibahçeler ve Tren İstasyonunun olduğu bölge Ramsar değil Ramsar TAMPON bölgenin uç noktası. Sözleşmesinde Ramsar alanlarının mutlak korunması gerektiğini biliyoruz. Ancak tampon bölge ile ilgili yaklaşımın ne kadar sert olduğuyla ilgili bir bilgimiz yok.

Buraya koskoca bir ilçe kurulacak. Tren istasyonuna hem Teknosab hem TOKİ tarafından ulaşım sağlanacak. Bursa ile bölge arasında ulaşımı sağlamak için Banliyö tren işletmesinin de olması gerekir.

TOKİ ve Teknosab tarafından gelecek asfalt yollar otobanın üst bir noktasında birleşip tek bir geniş bulvar şeklinde tren hattının hemen doğusundan ( tren yolunun batı tarafı hem eğimli, hem dogalgaz hattı var) tren istasyonuna inecektir diye düşünüyorum. Çok yoğun hareketin olacağı Tren İstasyonu ve yol etrafında Rmsar tampon bölge de olsa yapılaşma olmaması mümkün değil diye düşünüyorum.

LOJİSTİK.JPG

bence de bu kadar yerleşim yerinin ve fabrikanın olduğu yerde kimse tarlaya ekip biçilmez her taraf yol olacak fabrika olacak

• Beğen
Tepkiler: Serkan
Birde toki inşaatı başlasın tren istasyonu bitsin herşey değişir

Ramsar değişmez neyse o Karakoca yenibahçeler ramsar acova ramsar süngündere ramsar Karakocada yüzde 90 ramsar geriye birşey kalmıyor ve imar TOKİ ile istasyon ile tamamlanmış oldu yüzde 10 Luk tarım arazisi yine ova korumada

Subaşı bir çok yerinde ramsar göl altı ramsar subaşı köyü ile Karakoca köyü arası caprazlamasına yine ramsar subaşı köy yanında 2 mevki var bağlar ve çakaldere mevki cakaldere eğimli vadinin içinde kendini bulmuş dere yatakları geçti nokta biçimsiz araziler var
Bağlar düz mevki küçük küçük bağ evleri var orda
Canbaz bağlar mevki göl manzaralı mevki düz mevki göl tarafında hafif eğim vardır gölü göreceğin tek mevki bağlar mevki
Canbaz taşlık mevki düz mevki aynı subaşı bağlar gibi küçük küçük bağ evleri vardır

Seaside bize doğru bilgileri veriyordu. Şu an burada sadece canbaz duymak çok sıkıcı oldu. İnşallah herkesin istediği gibi olsun imar işleri.

• Beğen
Tepkiler: mr990
Size bir şey söyliyeyim karkocadan Bursa’ya doğru gider yatırımlar canbaza sıra gelene kadar çok yer var değerlenecek

• Beğen
Tepkiler: mr990
Canbazı duyacan normal canbaz kentsel gelişim Bölgesi ben doğruları diyorum planda neyse o

Metin abicim büyük balıklı gibi sit alanı değil kentsel gelişim alanı ve bunun gibi subaşından başkada yok birde Doğanköy de var orasıda zaten uçtu gitti metin abi balık tutmak ve define aramak için güzel yeriniz var

Screenshot_20241209_200135_Drive.jpg

Heryer ramsarsa bu kadar fabrikayı tokiyi depolama yerini bu kadar Tamara dolu olan tarlanın etrafına yapıyorlar demek istediğim çok şey değişir bence İzmir yolu altı evet olabilir ama yol üstü öyle yada böyle gelişip değerlenir

Heryer ramsarsa bu kadar fabrikayı tokiyi depolama yerini bu kadar Tamara dolu olan tarlanın etrafına yapıyorlar demek istediğim çok şey değişir bence İzmir yolu altı evet olabilir ama yol üstü öyle yada böyle gelişip değerlenir
Depolama yer Taşpınar orda ramsar değil Teknosab Taşpınar da ramsar değil TOKİ olduğu yer ramsar değil başka soru

biz gemiciyiz kardeş..oltalarla işimiz olmaz....şehirden 70 km uzağa hangi büyükşehir hizmet götürecek orası muamma...dersen karacabey beşediyesi götürecek...onunda eti butu belli....canbaz aşağı .anbaz yukarı...iki haritada harf görmeyle bu işler olmaz....

• Beğen
Tepkiler: mr990 ve Volkan
Bende aynı şeyleri söylüyorum ramsar olmayan yerlere bu kadar proje yapmışlar geri kalan yer çevreleri Ramses aslında niye cambazı tercih etmemişler her yerde önce toki gider sonra çevresi gelişir yani cambaza gelene kadar köprüden çok su geçer

Ben bu bölgelerde yeni değilim emlakçı değilim ama tarla alıp sattım deneyimliym

Konu görüntüleyen kullanıcılar