Bu Siteyi Ziyaret Etmek İçin Lütfen Tarayıcınızda JavaScript'i Etkinleştirin.

Bursa'da Yatırımlık Araziler | Sayfa 40 | WowTurkey Kaliteli Genel Forum Sitesi Bilgi Resim Ulaşım

Bursa'da Yatırımlık Araziler

Belediye kendi kaynağıyla o çalışmları yapar imar çalışması zor değil büyük bir satarsa bir kaç tane mera hepsinin parası çıkmış olur belediye bu abi Bursa büyükşehirden bahsediyoruz Bayburt'tan değil

Ben burda herkese yardımcı oluyorum bana bu guruptan çok yazan oluyor 2 ay önce bu guruptan bir abiye yer aldım ve o 2 ayda en az 500 bin TL kazandı o bile şaşırdı
Hamza'nın aldırdıgı kişi benim. Bu grubu bilmiyordum. Buraya gelmeden önce emlakçilar ramsar, ova koruma, karacabey de kışın su ıcinde kalan yerleri yatirimlik arazi diye satmaya calistilar. Grup da hamza ile karşilaşinca canbaz dan tarla aldım. Sagolsun aracı oldu pişman olmadim ve hamza nin dedigi gibi uzerine koydu.

• Beğen
Tepkiler: hamzacon
Bence Karacabey arazisinde üretim Mudanya arazisinde yerleşim ve turizm. Mudanya İstanbul 'un karşısı Canbaz yeniba....... demekten önümüzdekini görmüyoruz. Seaside neredesin bilmiyorum ama sen arazim var diye değil gerçekten bilerek konuşuyordun.

Biraz sakin olalım kimseyi kırmadan dökmeden burada Hamza'nın haklı olduğu konular var Ramsar ve ova korumaya dikkat etmek gerek. Ancak tek canbaz yok potansiyeli olan farklı yerler de var. Badırga'nın otoban üstü , Hürriyet Dağkorusu'nun büyük bir kısmı Karakoca'nın küçük bir kısmı , subaşı bağlar pomakdere ve otoban üstünde rüzgar güllerinden 1 km uzakta olan yerler , canbaz bağlar taşlık ve otoban üstü (Matlı arazilerinin olduğu bölge) bu kısımlar temiz ve potansiyeli yüksek yerler. İmar ile ilgili kimse kesin konuşamaz. Konuşabilecek olan da buraya yazmaz.

Son düzenleme:
  • 100
  • Beğen
Tepkiler: mr990 ve r_kahya
RAMSAR İÇİN ÖNEMLİ BİLGİ

Resmi Gazete 4 Nisan 2014 no 28962 Sulak Alanların Korunması Yönetmeline göre koruma alanları; mutlak koruma bölgesi, hassas koruma bölgesi, tampon bölge, kontrollü kullanım bölgesi ve sürdürülebilir kullanım bölgesinin kapsadığı alan olarak sınıflandırılmış.
Diğerlerine girmeyeceğim Tampon Bölge şu şekilde tanımlanmış

Tampon bölge: Sulak alan havzasının coğrafi durumu, topoğrafik özellikleri ve arazinin mevcut kullanım durumuna göre; sulak alan ekosistemini korumak maksadı ile tanımlanan ve sulak alanın su toplama sınırını geçmeyen veya topoğrafik, coğrafik olarak bir sınır değeri bulunmayan düz alanlarda ise varsa sürdürülebilir kullanım bölgesi, yoksa hassas koruma bölgesi sınırından itibaren bilimsel esaslara dayanarak alanın ekosistem özellikleri dikkate alınarak komisyon tarafından belirlenen bölge

Madde 24 "Tampon bölgede uygulama esasları" başlığı altında

a) Katı atık düzenli depolama alanına, katı atık bertaraf tesislerine, bu Yönetmelikte izin verilenlerin dışında maden ocaklarının açılmasına ve işletilmesine, Endüstri bölgesi ilan edilmesine, organize sanayi bölgesi ve serbest bölge sanayi alanı kurulmasına ve Ek-1’de belirtilen faaliyetlerin yapılmasına izin verilmez.

b) Ek-2’de belirtilen faaliyetlerin yapımı ulusal öneme haiz sulak alanlar ve Ramsar Alanlarında Genel Müdürlüğün iznine tabidir. Bu listede yer alan faaliyetler için Bakanlıkça belirlenecek başvuru formu çerçevesinde, bu Yönetmelik kapsamındaki alanlar için gerekli ekosistem değerlendirme raporu ile birlikte Bölge Müdürlüğüne müracaat edilir, müracaat başvuru tarihinden itibaren en geç bir ay içerisinde sonuçlandırılır. Ek-2 listesinde yer alan faaliyetlerin hangilerinden ekosistem değerlendirme raporu isteneceğine faaliyetin alana ve ekosisteme olan etkisi dikkate alınarak Bakanlıkça karar verilir. ÇED süreci kapsamında Ekosistem Değerlendirme Raporu hazırlanan faaliyetlerden tekrar rapor hazırlanması istenmez. Ekosistem değerlendirme raporunda telafi edici ve önleyici tedbirlerin yeterli görülmesi halinde başvuru sahibine izin belgesi verilir. Bu faaliyetler için verilecek izin belgeleri beş yıl süre ile geçerli olup, süre bitiminde Bakanlıkça belirlenen şartlara uyulduğunun tespitini müteakip, yenilenir. Gerektiğinde ilave tedbirlerin alınması sağlanır ya da faaliyete son verilir. İzin belgelerinde belirtilen şartlara uyulmaması halinde Bakanlık verilen belgeleri iptal yetkisine sahiptir. Mevcut izinli tesislere yapılacak ilave tesisler için izin belgesinin yenilenmesi gerekmektedir. Faaliyetin uzun süreli bir yatırım olması halinde, Faaliyet sahibi tarafından, Bakanlıkça belirlenecek ilave tedbirlerin alınacağı taahhüt edildikten sonra faaliyete izin verilir.

Ek 1 de hertürlü kimyasal, endüstriyel tesis yasaklanıyor. Madenciliğe izin vermiyor.
Ek2 SULAK ALAN KORUMA BÖLGELERİNDE YAPILMASI BAKANLIK İZNİNE TABİ OLAN FAALİYETLER
resmi gazete.JPG

Çıkan sonuç, 200 ve üzeri olan toplu konutlar Ramsar Tampon Bölgeye Bakanlık izni ile yapılabiliyor

Son düzenleme:
Yatırıma uygun mu 😀
Bursa'nın Karacabey ilçesi Uluabat köyü Aktaş mevkiinde bulunan bir ketçap fabrikasının depo kısmında zemin etüdü yapan kepçe operatörü Emrah Us, yaklaşık 20 metre kazı yaptıktan sonra suyla karışık gaz çıktığını fark etti. Kepçe operatörü hemen yetkililere haber verdi. İhbar üzerine olay yerine jandarma ve BOTAŞ ekipleri geldi. İnceleme yapan ekipler, çıkan gazın yüzde 80 doğal gaz olduğunu tespit etti.

Yatırıma uygun mu 😀
Bursa'nın Karacabey ilçesi Uluabat köyü Aktaş mevkiinde bulunan bir ketçap fabrikasının depo kısmında zemin etüdü yapan kepçe operatörü Emrah Us, yaklaşık 20 metre kazı yaptıktan sonra suyla karışık gaz çıktığını fark etti. Kepçe operatörü hemen yetkililere haber verdi. İhbar üzerine olay yerine jandarma ve BOTAŞ ekipleri geldi. İnceleme yapan ekipler, çıkan gazın yüzde 80 doğal gaz olduğunu tespit etti.
Kamu yararına istimlak ederler o gaz size yâr olmaz 😂. Yine bildiğimiz yoldan şaşmayalım gazı Bursagaz'dan yatırımlık araziyi Canbaz(!)'dan almaya devam . 😂

Yatırıma uygun mu 😀
Teknosab ın varlığı bile arsa değerlerini katlayacakken bir de bölgede doğalgaz yatağı varsa o zaman kıyamet kopar.

Konu görüntüleyen kullanıcılar