Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Tabi canbaz emlakçı bile bilmiyor senin yerin dışında heryer ramsar ova koruma ben söyleyince haberi oldu emlakçının ama sana bir şey fısıldayayım bakanlık Toki’yi canbaza alacakmış
Tabi canbaz emlakçı bile bilmiyor senin yerin dışında heryer ramsar ova koruma ben söyleyince haberi oldu emlakçının ama sana bir şey fısıldayayım bakanlık Toki’yi canbaza alacakmış
Yatırım yerinde ve zamanında yapılır uygun fiyattan aldıktan sonra hemen hemen her yer güzel kârlar ettirir. Bir yerin tek değerlenme kıstası imar değil arkadaşlar öncelikle bunu anlamak gerek. Asla tarım arazisi vasfından çıkmayacak Ürünlü köyünde şuan dönüm fiyatları 3-4 milyon civarında Kemalpaşa'nın toprağı verimli bir köyünde 400-500 bin tl dönümü. İmarla kafayı bozmamak gerek toprak doğru fiyattan alındığı sürece zarar ettirmez. Yatırım işi gaza gelmek için doğru bir platform değil. Ülkemizde birçok vatandaşın haritada yerini bile bilmediği Bilecik'ten yer alıp satıyorum. Bursa'dan alıp sattığım yerlerden bu oranlarda kâr etmedim.
Değerini bulup fiyatı şişmiş arazilerden yer almak yerine potansiyel gördüğünüz (burada bir not düşelim potansiyel görmek sadece imar beklentisi demek değil verimli toprak bir potansiyeldir ya da küçük bir derenin kenarında yolu olan hobi bahçesi olabilecek küçük m² arazi potansiyeli olan bir arazidir) yerleri almak da size hiç ummadığınız kârlar ettirebilir.
Vesselam gaza gelerek ve ne istediğini bilmeden yatırım yapılmaz. Kolay zengin olma hayalleriyle dolandırılanların hikayeleri heryerde çok kolay anlatılıyor ancak kimse o anın hırsı ve heyecanıyla zarar edebileceğini ve birilerinin de kendi hikayesini anlatabileceğini akıl etmiyor.
Bu fiyat artışında enflasyonun ciddi etkisi de var. 2015 yılında alınan sıfır km araçta şu an yaklaşık 25 kat civarı arttı. Bunu da göz ardı etmemek gerekiyor bence.
Açıkcası satmış olduğum arsaya karşı Altın yada Araçlardaki fiyat artışlarını karşılaştırmak bu dönem için çok doğru olmayacağını düşünüyorum. Araçlardaki artış, pandemi ve sonrasında oluşan ekstrem durumla alakalı. Mesela şuanda da araç fiyatları 1-2 senedir yerinde sayıyor. Eger ekonomik veriler son 4-5 senede bu kadar bozulmasaydı, arsa fiyatlarındaki artış bu denli az olmazdı sanırım. Bu da daha önce anlattığım ülkedeki ekonomik şartlarla ilgili. Açıkçası bu ekonomik şartların da kısa vade de düzeleceğini sanmıyorum. Buda arazı yatırımlarında riski arttırdığı gibi, aynı zamanda beklenti süresini uzatıyor. Çok iyi analiz etmek gerekiyor.
Hamza bugün sarı siteye baktım canbaz arsalara güncel tarihli bir kaç ilana baktım m2 en fazla 1300 civarı merak ediyorum karkocada bile m2 2000 lira değil çoğu yer