Bu Siteyi Ziyaret Etmek İçin Lütfen Tarayıcınızda JavaScript'i Etkinleştirin.

Bursa'da Yatırımlık Araziler | Sayfa 76 | WowTurkey Kaliteli Genel Forum Sitesi Bilgi Resim Ulaşım

Bursa'da Yatırımlık Araziler

• #1,501
toplulaştırma yapanlar bursayı adana ovası zannediyor her halde.....her tarlaya yol açarsanız seyredin ne kadar ev yapılacak...beton olmasada ahşap ev kondururlar....şu an tarlalara bungalov ev konmasının en önemli sebeplerinden biri köyün dibindeki tarlaların çoğunun yolu olmaması...insanların yolu yok diye arazi almaması...sanayinin etrafına toplulaştırma adı altında her tarlaya yol yaparsanız orayı koruyamazsınız...bu benim şahsi düşüncemdir....
Bu toplulaştırma olayını ben de anlamış değilim. Hürriyet Dağkorusu'nda birbirine yakın 3 parça yerim vardı. Toplulaştırma adı altında %7 kesinti yapılmış ama arazilerin hepsi aynı yerinde kalmış, birleştirilmemiş yani. Tarım yapılamayacak kadar küçük tüm parsellerin yola cephesi olmuş durumda. Öncelik tarım değil sanki.

• Beğen
Tepkiler: Furkan ve Beyceli
  • #1,502
Bu toplulaştırma olayını ben de anlamış değilim. Hürriyet Dağkorusu'nda birbirine yakın 3 parça yerim vardı. Toplulaştırma adı altında %7 kesinti yapılmış ama arazilerin hepsi aynı yerinde kalmış, birleştirilmemiş yani. Tarım yapılamayacak kadar küçük tüm parsellerin yola cephesi olmuş durumda. Öncelik tarım değil sanki.
Bu durum bölgede imara girmeyen yerlerin hobi bahçesi olarak kullanılmasına neden olacak gibi duruyor.

• #1,504
Bursa Karacabey bölgesinde fay hattı yok sadece edebiyat yapılacaksa edebiyatın en büyüğü bu bölgede olmalı madem büyük depreme hazırlanıyoruz Bursa'nın yüzde 70 fay hattı üstünde duruyor yetkililer bunu gözden geçirmeli olası bir depremde bursa taş devrine döner

• Beğen
Tepkiler: Serkan
  • #1,505
Benim anlamadığım Badırga'da neredeyse 5 yıldır toplulaştırma gözüküyor. Hala bir gelişme olmaması şaşırtıcı
1745834053759.png

• #1,507
Önce toplulaştırma adı altında yol açarlar....
sonrada kamu ihtiyacı diye bina yaparlar.....

hangi sanayinin etrafı piknik bahçesi olarak kalmışki...ben inanmıyorum

• #1,508
Merhaba arkadaşlar uzun zamandır bu formu takip ediyorum. Ben tarım işleri yapıyorum. Subaşı köyünde hatrı sayılır yerlerim var. Fakat tarım için değil yatırımlık olarak duruyor. Çünkü tarıma elverişli fazla bir alan yok yerlerimde. Toprak konusuna hakim olduğunu düşünüyorum en azından kendi bölgede subaşı ve civarında. Şimdi bu DSi nin belgelerini inceledik sorduk. Dedimki benim itirazım var neden ki dediler. Arazilerinize bir eksilme vs yol dışında yok hatta daha iyi şekile dönüştü dediler. Ben şekli ne yada yol kesintisi ne karşı değilim. Benim parseleyon ile ilgili bir şikayetim yok. Benim sorunun toprak yapısı ile ilgili dedim jeolojik plana göre itirazım var dedim. Onun süresi doldu dedi. Ama biz daha yeni gördük dedim. Parsel itirazı devam ediyor dedi. Aslında önemli olan toprak yapısı dedim. Siz neye dayanarak analiz yaptınız dedim. Sizin analizine göre benim tarıma uygun olan ve olmayan yerlerim farklı sonuçlanmış dedim. 1.sınıf tarım arazisi zaten imkansız şubasının yüzde 90 bölümünde. Benim 1.sınıf tarım dediğiniz bölgem komple kaya hatta 10 km lik bir alan en az kayalık ve benım orda tarım yapma şansım sıfır.kazamazsınız bile dedim. Gül gibi kayalık zemin var. Az kayalık olan yerime tarım dışı demişsiniz. Dedim. Siz nasıl anladınız 1.sınıf tarım olduğunu diye bana sordu. Harıtada ki renkleri doğru ise mavi olanlar 1 sınıf tarım dedim. Birşey diyemedi. Sonra şöyle devam etti. Bu harita sadece yerinizin puanı değeri çıksın diye yapıldı siz mağdur olmayın diye yani dedi. E ozaman ben tarımda değer kaybetmiyorum da konut imarında kaybediyorum dedim. Çünkü buralar imara girecek ben buna göre yatırım yaptım dedim. Tarıma yönelecek biri isem kemalpaşa da kalırım dedim. Bu belge ile devam edildiği taktirde (inşaallah olmaz) benim yerlerim tarla kalır park vs olur konut olmaz dedim. Onunla ilgili değil dedi. Ama bu DSi çalişmasi kesinlikle imar planında göz önünde tutulur diye düşünüyorum. Anlayacağınız hiçkimse de o haritayı anlamamış ve itiraz etmemiş süresi dolmuş. Şimdi yapılacak olan imar planında bana park falan düşerse ortalığı yıkarım. Ben eminimki. Bursada hatta yalova istanbul ve bursada bir yere gökdelen yapılacak olsa 1. Sırada olacak 10 km karelik bir alan en azından ben bu kadar biliyorum fazla olabilir bilemen. O alan kırmızı ahlat bölgesidir ve subaşı mermer ocağını cevresini seyran canbaz bölgesinin ortasında kalıyor. Buraya 50 kat gökdelen dikilecek bir zemin var. Ve bursada böyle bir zemin yok. En yakın karakter de doğanköy de var. Bursa merkezi tarım için en uygun yer ama subaşı konut için mükemmel bir zemin. Şu bulamazsınız zemin hep kaya büyük kaya. Ben sondajı 200 mt vurdurdım su yok o bölgede. Fomarada evimin bahçesi sıcak su çıkıyor tokı 20 kat yapıyor. Aklım almıyor bu kadar net iken bursanın ovası oralar iken tarımı buraya düşünmek çok bariz komik olur. Kemalpasayı adam gibi değerlendirme yapın tüm bursayı doyursum. Aktif fay hattı oradan geçiyor zaten. Kayapaya çalıya uludağ doğu deprem bölgesi. Zemin su balçık. Gözünü en kıymetli araziye diken matlı sen kalkıp ta o arazıye sanayi kurarsan biz bataklılta gökdelen yapmaya devam ederiz. Matlı sömürüyor topragın en güzel sağlam yerine rüzgar gülü vs diyor.kimsede demiyor ki. Toki yi iptal edip gölü koruyoruz da. Bu göçmen kuş yolunu nasıl matlı kalabilir. Bu bildiğin kıtlık olur.çinliler gibi 1960 larda ne bulursa yiyen bir millet oluruz.kuş yolları kapanırsa hayat durur.göl falan kalmaz.tokinin yapacağı binalar göle zarar verecek derken göç yolu kapanırsa göl biter.ozaman hani koruma kanunu nerede.matlı canbazın subaşının kaderini değil Bursa'nın kaderini hatta ülkenin doğal canlı akışının kaderiyle oynuyor.. Sizden ricam eğer o proje onaylanırsa cimere yoğun bir şikayet yazalım.

• Beğen
Tepkiler: Volkan ve Furkan
  • #1,510
Karacabey de fay hattı var diyen olmadı zaten. Şehir merkezinde, dikey mimari ile şekillenmiş yerlerde deprem korkusu ile yaşamaktansa şehir dışındaki çalışma/ iş potansiyeli olan bölgeler imara/ yerleşime açılırsa kent merkezi de, trafik de en önemlisi de insanımız da rahat nefes alır.

• Beğen
Tepkiler: Volkan ve Furkan
  • #1,511
toplulaştırmada benim arazi yataydı dikeye çevirmişler m2 2500 idi şimdi yeni parselde 3980 m2 gözüküyor hiç bir şey anlamadım yarın kimi arayabilirim

• #1,512
Birde bu derece olayı nasıl oluyor benim tarlam 8-9 derecede gözüküyor cevap verirseniz sevinirim

Konu görüntüleyen kullanıcılar