Bu Siteyi Ziyaret Etmek İçin Lütfen Tarayıcınızda JavaScript'i Etkinleştirin.

Dodurga ve Alacaatlı Mahalleleri | Sayfa 140 | WowTurkey Kaliteli Genel Forum Sitesi Bilgi Resim Ulaşım

Dodurga ve Alacaatlı Mahalleleri

• #2,783
Karar metni açıklanana kadar beklemek lazım.

Çankaya'nın plan notundaki ifade şeklinin değiştirilmesi ile ilgili itirazının kabul edildiğini sanıyorum. Her ne kadar uygulama açısından zerre fark getirmese de cümle değişeceği için çok küçük bir ihtimalle bu madde nedeniyle askıya çıkarabilirler.

Umuyorum ki komisyonun tavsiye kararı askıya lüzum olmadığı şeklinde olsun.

• Beğen
Tepkiler: Osman_Tunç
  • #2,784
Ben perşembeden önce beklemiyordum. Açıkcası süpriz oldu.

Yorum yapabilmek için komisyonun raporunu okumak lazım. Nete düşerse her şey belli olur.

• #2,786
sarı sitedeki favorilerime eklediğim ilanlardan 5'i akşamüstü kaldırıldı. Büyük ihtimal karardan haberdar oldular fiyatları güncelleyip tekrar ilana çıkacaklar.

• Beğen
Tepkiler: musa ve beinz06
  • #2,788
Rapor No: 96 – 29.05.2025” tarihli Ankara Büyükşehir Belediyesi İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu

Ekli dosyalar

• Rapor 96.pdf
    106.2 KB · Görüntüleme: 106
  • Beğen
Tepkiler: SOLEY
  • #2,789
Rapor No: 97 – 29.05.2025 başlıklı Ankara Büyükşehir Belediyesi İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu, 1/1000 ölçekli

Ekli dosyalar

• Rapor 97.pdf
    102.1 KB · Görüntüleme: 87
  • Beğen
  • #2,791
Komisyon raporu hiç hoşuma gitmedi. Sondan ikinci paragraf özel hükümlere ilişkin. 150 m meselesi sorun oluşturacak gibi. Hayırlısı bakalım.

• #2,792
Anladığım, ilk plana donulmus. Bu durumda bu planın arkasını dolanirsan bu iş olmaz demiş özetle. Sil baştan olursa sıkıntı.

• #2,793
150 m2 itirazlar reddedilmiş onda sorun yok.Aslında plma bir nevi kabul edilmiş.Sadece yine de değerlendirme yapılacak diyor.yani biraz daha süreç uzadı.

• Beğen
Tepkiler: beinz06
  • #2,795
Bu nasıl saçma bir karardır anlamak mümkün değil.

Açıklamada gelen bütün itirazların reddinin uygun olduğunu belirtiyor. Hatta Çankaya'nın plan notunun ifade şekliyle ilgili itirazının bile reddedilmesini uygun görüyor.

Ondan sonra da incelenmek üzere ertelemeyi tavsiye ediyor.

Ben hayatımda böyle saçma bir karar görmedim. Bütün itirazların reddini uygun görüyor, hepsinin reddedilme sebebini açıkça gerekçelendiriyor, daha neyi inceleyecekler?

Rapor sonunda komisyonun 9 üyesinin de adları yazılı. Bunlara bir şekilde ulaşıp da neyi incelemek istediklerini sormak mümkün olur mu?

• #2,796
Komisyon raporu kabul edilir ise 150 m meselesi kesinleşmiş oluyor. Çankaya belediyesinin itirazı var anladığım kadarıyla. Ve bu itirazin yerinde olmadigi belirtilmis. Yeni bir dava süreci olur ise ayrı bir sıkıntı.

• #2,798
Mahkemeden dönmemesi için, plan notlarından yapılan değişikliklere ilişkin yapılan itirazların iyi değerlendirilmesi lazım. Yoksa süreç bir 10 yıl daha uzar. Yerinde bir karar bence. Biraz zaman alır ama sağlam olur.

• #2,799
Bu işler öyle uçuyoruz kaçıyoruz demekle, simsar palavraları ile olmuyor. Onlar kendilerini çok iyi biliyor.

• #2,800
Komisyonun Erteleme Hamlesi Ne Anlama Geliyor?
Komisyonun bu raporda izlediği yöntem, klasik bir “gerilimi zamana yayma” stratejisidir. Ne yatırımcıların taleplerini doğrudan reddediyor, ne de plan bütünlüğünü savunan teknik çevreleri karşısına alıyor. Her iki tarafın da tepkisini minimize etmek için konuyu karara bağlamadan erteliyor.

Kısacası, bu bir “kararsızlık” değil, bilinçli bir geciktirme taktiği. Ancak unutmamak gerekir ki bu tür stratejiler geçicidir. Eninde sonunda Meclis ya 150 m² standardını savunacak ya da esneklik tanıyacaktır. Bekleyip, nasıl bir orta yol üretileceğini hep birlikte göreceğiz.

• Beğen

Konu görüntüleyen kullanıcılar