Ihale şartnamesinde konut büyüklüğü ile ilgili bir bilgi olacağını sanmıyorum. Birkaç tane böyle konut arazisi olan şartnameye baktığımda genel olarak sadece emsalin yer aldığını görmüştüm.Benim anladığım komisyon bu 15 itirazi inceleyip bir rapor olusturacak. Aynı çankaya belediyesindeki gibi mahkeme kararına ters düşenlere direk red verip kalanlar içinde hukuki bir süreç doğurup doğurmayacagına bakacaklar muhtemelen. Her ne kadar benim için böyle bir sürecin olacağını duşunmesemde bilemediğim şeyler olabilir.
Bir kooperatif ABB'den ihale ile yer almış dodurgadan ve ihale şartnamesinde galiba 150m² sınırı yazmıyormuş. Bunun için mahkemeye gidebilirler. Eger alım 2016 öncesi ise parselinde belki 150m² ile hesap yapılmaz (bu bile kesin degil). 2016 sonrasi ise ihalenin iptali davası açabilirler bu da daha önce dediğim gibi sadece parsel bazında bir dava olacağı için dodurganin tamamını etkilemez.
Kooperatifin hukuken bir şansı yok. Sebebi ise 2016 öncesi zaten tarla konumundaydı, konut parseli değildi. 2016 sonrasında ise her ne kadar 1,75 ve 2 emsal anılsa da tapu kayıtlarında bütün parseller 0,50 olarak geçiyordu. 2 emsal ve 1,75 emsaller ancak son mahkeme kararı ile kesinleşmiş oldu.
Revizyonlar planın mahkeme kararına uygun hale gelmesi için mecburiydi, o da yapıldı. Ortada mevcut itirazların hiç birinin şansı yoktu, reddedilmesi de tavsiye kararında yer alıyor zaten.
Bu erteleme/bekletme işinin ardındaki sebebi öğrenmeye çalışacağım.