Bu Siteyi Ziyaret Etmek İçin Lütfen Tarayıcınızda JavaScript'i Etkinleştirin.

Dodurga ve Alacaatlı Mahalleleri | Sayfa 141 | WowTurkey Kaliteli Genel Forum Sitesi Bilgi Resim Ulaşım

Dodurga ve Alacaatlı Mahalleleri

• #2,801
Komisyonun Erteleme Hamlesi Ne Anlama Geliyor?
Komisyonun bu raporda izlediği yöntem, klasik bir “gerilimi zamana yayma” stratejisidir. Ne yatırımcıların taleplerini doğrudan reddediyor, ne de plan bütünlüğünü savunan teknik çevreleri karşısına alıyor. Her iki tarafın da tepkisini minimize etmek için konuyu karara bağlamadan erteliyor.

Kısacası, bu bir “kararsızlık” değil, bilinçli bir geciktirme taktiği. Ancak unutmamak gerekir ki bu tür stratejiler geçicidir. Eninde sonunda Meclis ya 150 m² standardını savunacak ya da esneklik tanıyacaktır. Bekleyip, nasıl bir orta yol üretileceğini hep birlikte göreceğiz.
Mahkeme kararı 150 m olayını nasıl esnek çalışma yapacak imkansiz

• #2,802
Komisyon raporu 150 M2 hususuna daha önce nazım planda yer aldığı için itiraz etmiyor. Çankaya belediyesi Yargıtay’ın 2 ve 9. Maddelerdeki kademeli geçiş iptal kararının 1. Maddeye de uygulanmasını talebi reddediliyor, bu da tekrar Yargıtay düreci başlatmamak için diye düşünüyorum.

Toplam 15 itiraz olduğu için, komisyon detaylı inceleme için ek süre istemiş.
Sonuç olarak bir sorun olmadığı kanısındayım.

• #2,803
İdari işlemlerle ilgili Yargitay in bir görevi bulunmuyor; görev ve yetki idare mahkemesi ve Danistay in.

• #2,804
Komisyon raporu 150 M2 hususuna daha önce nazım planda yer aldığı için itiraz etmiyor. Çankaya belediyesi Yargıtay’ın 2 ve 9. Maddelerdeki kademeli geçiş iptal kararının 1. Maddeye de uygulanmasını talebi reddediliyor, bu da tekrar Yargıtay düreci başlatmamak için diye düşünüyorum.

Toplam 15 itiraz olduğu için, komisyon detaylı inceleme için ek süre istemiş.
Sonuç olarak bir sorun olmadığı kanısındayım.
Nokta atışı yapmışsınız abb sadece mahkemenin verdiği kararları uygulamış planda tekrar yargı yolu kapalı çünkü bunlar temyizden gelen kararlar ama 1 madde plan notu değişliğine eklenirse mahkeme kararı dışında değişiklik olduğu için tekrar yargı yolu açılabilir bunu engellemek istemiş erteleme ise abb diyor ben zaten kararları reddettim ama ilerde sıkıntı çıkarmasın diye değerlendireyim abb sağlam oynuyor endişenelecek birşey yok bunlar iyi gelişmeler

• Beğen
Tepkiler: beinz06
  • #2,805
150 m² kuralı Danıştay tarafından onaylandı. Hukuken itirazların reddi mümkün. Ama komisyon “incelemeye devam edilsin” diyerek kararı erteliyor. Neden?

Çünkü konu sadece hukuk değil, aynı zamanda siyaset ve kurum içi denge meselesi:
– Ret verilirse, kooperatif çevrelerinde “talebimiz görmezden gelindi” tepkisi doğabilir.
– Çankaya Belediyesi gibi bazı alt kademe kurumlar bu nota zaten itiraz etmişti.
– ABB hem dışarıda gerilim yaratmak istemiyor, hem içeride denge gözetiyor.

Plan şu an yürürlükte ve uygulanabilir. Ama komisyon süreci “sessiz yöneterek” hukuki değil, politik riskten kaçınıyor.

• Beğen
Tepkiler: Makita
  • #2,806
Ruhsat aşamasına gelene kadar ,
daha ne kadar beklememiz gerekiyor ?

• #2,807
Yargi yolu kapalı değil. Dava hakkını kim kimin elinden alabilir ki? Yarim yamalak bilgilere itibar etmeyin. Dava ve şikayet hakkı anayasal bir haktır. Kimse bu hakkınızı elinizden alamaz.

• #2,809
Yargi yolu kapalı değil. Dava hakkını kim kimin elinden alabilir ki? Yarim yamalak bilgilere itibar etmeyin. Dava ve şikayet hakkı anayasal bir haktır. Kimse bu hakkınızı elinizden alamaz.
Okuduğunu idrak etme sorununmu var davalar açıldı ve en üst kademeden sonuçlandı yargıtay son noktayı koydu yeni bir sebep olmadıkça dava edeceğin birşey olmaz

• #2,810
Daha davanın Yargıtay ile bir ilgisinin olmadığını anlayacak bilgisi yok; idrak sorununun mu var diyor!

• #2,812
İdari davalar idari yargıda görülür, Yargıtay da değil. En basit temel hukuki bilgiden yoksun ama konunun uzmanı(!) Maşallah.

• #2,814
Adli bir olayımız yok son karar mercii danıştay idari konularda.oda zaten geçmiş bitmiş.Mahkemelik bir olay yok.Şı an meclis kararı ile yapılacak işler .itirazlar reddedilmiş.Boş tatışmalara gerek yok.

• Beğen
Tepkiler: beinz06
  • #2,815
O zaman neden ertelendi ? ben revize planın gerek olmadığını söylemiştim.Bu olanlara gerek yoktu.

• #2,816
Mahkemelik bir durum yok. çünkü mahkemenin degiştirilmesini istedigi plan notları haricinde degişiklik olmadı. Yani ne için mahkemeye baş vuracaklar ki? Belki kooperatifler mahkemeye verirler 150m² nedeniyle ama onlarda parsel bazında olacagı için tüm planı etkilemez (dilekçede kendi parsellerine ayrıcalık istiyorlar). Ordan da ellerine bir sey geçmez zira 2016 yılında 150m² olayı meclis kararı ile kesinleşmiş ve belediyeler buna göre altyapılarini planlamışlar.

Diger yapılan 15 itiraz ile ilgili bir bilgi bulunmuyor. Büyük ihtimal onlarla iligili inceleme yapip karar verecekler. Gelecek ay bir ihtimal bir sonraki aya meclise gelir geri (umarım).

• #2,818
İdare tarafından tesis edilecek yeni bir islem her zaman dava konusu edilebilir. Onceki işlemin dava edilmiş olması yeni islemin dava edilmesine engel teşkil etmez. Dava açılması ile davanın lehe veya aleyhe sonuçlanması tamamen farklı konulardır.

• #2,819
Geri gelip karar alınırsa bitiyor mu iş peki?
Benim anladığım komisyon bu 15 itirazi inceleyip bir rapor olusturacak. Aynı çankaya belediyesindeki gibi mahkeme kararına ters düşenlere direk red verip kalanlar içinde hukuki bir süreç doğurup doğurmayacagına bakacaklar muhtemelen. Her ne kadar benim için böyle bir sürecin olacağını duşunmesemde bilemediğim şeyler olabilir.

Bir kooperatif ABB'den ihale ile yer almış dodurgadan ve ihale şartnamesinde galiba 150m² sınırı yazmıyormuş. Bunun için mahkemeye gidebilirler. Eger alım 2016 öncesi ise parselinde belki 150m² ile hesap yapılmaz (bu bile kesin degil). 2016 sonrasi ise ihalenin iptali davası açabilirler bu da daha önce dediğim gibi sadece parsel bazında bir dava olacağı için dodurganin tamamını etkilemez.

• #2,820
Dava edilir diye davalık olunmaz.Dava olabilecek konular ortadan kalmış.mevlis tarafından red edilir

Konu görüntüleyen kullanıcılar