Bu Siteyi Ziyaret Etmek İçin Lütfen Tarayıcınızda JavaScript'i Etkinleştirin.

Dodurga ve Alacaatlı Mahalleleri | Sayfa 35 | WowTurkey Kaliteli Genel Forum Sitesi Bilgi Resim Ulaşım

Dodurga ve Alacaatlı Mahalleleri

Çankaya Belediyesi bitmek bilmeyen davaların kapısını araladı.
Ankara Büyük Şehir Meclisi de bu kararın aynıyla karar verirse gelsin davalar. Ama aynen onamayıp daha önce Çankaya Belediyesine gönderdiği yazı yönünde işlem tesis edilmesi için tekrar Çankaya Belediyesine yazı yazabilir.

Ama Sayın RKK'nın dediği gibi hareket edilir de 2 ay içinde süreç tamamlanırsa haklı çıkmak gibi hiiiiçççç bir isteğim yok.
Uygulama imar planı onansında; varsın benim eşşeğim kancık olsun.
Amacımız haklı çıkmak değil, dairelerimize kavuşmak.
En azından benim için böyle.
saygılar.

• Beğen
Tepkiler: ... ve Makita
Çankaya Belediyesinin İmar Komisyonu Raporuyla aynı görüşte olduğumuz için bize atılan iftiralar.
(RKK, human, ahmetdincer)

Bermuda şeytan üçlüsü.
Dodurga'da arsası olmayan, fiyatları düşürmek isteyen Emlakçı tayfası.
Dodurga'ya yatırım yapılmasını istemeyen ve insanları demoralize eden kişiler.
Bu 3'lü tayfa görevlendirildiği işi yapıyor.
Bu kişilerin 3'de aynı kişi.
Çankaya Belediyesinin çalışanları.
Bunların amacı insanların aklını bulandırmak ve kafa karışıklığı yaratmak.
Mahşerin 3 atlısı.
Operasyoncular.

Taktiri forumu samimiyetle takip eden diğer kullanıcılara bırakıyorum. Bu yorumları yapanların da utanç duymasını temenni ederim.

• Beğen
Tepkiler: srntn123 ve human
1- Planın tamamında 0,50 emsal olarak görülen emsal, plan notlarıyle 1,75 2,00, 050, 1,20 olarak farklı şekillerde uygulanmasın, emsal ne ise plan paftalarında1000'lik planlara işlensin. plan paftalarında emsal ne görülüyorsa o olsun.
(bence hiç bir sakıncası yok. Yeni davaların açılmasını gerektirecek bir husus yok. Yeterki emsaller düşürülmesin. Mesela 1,75 konut emsalleri 1,50'ye düşmesin. Veya 2 emsal olan konut+ticari parseller 1,50 emsale düşürülmesin)

2-Kademeli emsal ile ilgili mahkeme kararına uygun olarak plan paftalarında emsal değerleri kaydedilsin.
(Burada kastedilen10 bin metre altındaki konut emsallerinin tamamının 1,75 emsale yükseltilmesi şeklinde anladım ben. Böyle ise ana problem çözülmüş olur.)

3-Ortalama daire büyüklüğü belirlensin, bölgede yaşıyacak nüfus netleşsin.
(Burada sıkıntı olabilir. özellikle 1+1 ve 2+1 konut yapımının önünün tıkanması halihazırda ruhsat bekleyen birçok projenin uygulanabilirliğini imkansız hale getirir.)

4-"Plan müellifinin görüşü alınmadan planda değişiklik yapılamaz." şeklindeki özel hükümler 3. madde kaldırılsın.
(Gerçi bu maddede "plan müellifinin olumlu görüşü alınmadan planda değişiklik yapılamaz" denmemiş. Bu maddeyi neden kaldırmak istiyorlar anlamadım.)

Başkaca bir değişiklik öngörmedim ben.

• Beğen
Tepkiler: Makita ve egeata
Rkk beyin görüşüyle doğru olanı,benim görüşümle de mahkeme kararını,Abb nin kararını hiçe sayarak süreci iyice uzatmaya yönelik bir yazı.

Abb kabul edip mecliste görüşüp askıya çıkarsa itirazlar olucak dolasıyla mahkeme yolu açılacak, Abb Çankaya’nın yazısını kabul etmeyip geri gönderirse Çankaya ruhsat vermeyecek iş burada tıkanıyor…..
Abb mecliste görüşüp askısız yapabilirse iş çözülür ya da ruhsat alan ve çap alan firmalar hakları devam ederse itirazda olmaz ve Dodurga nın önü açılır ama bu yazdıklarım kanunen uygunsa bilemiyorum

Plan notları mahkemenin kararı doğrultusunda revize edilse daha mantıklı değil mi?
Plan notlarında 5 dönüm üzeri ticari+konut parsellerinde emsal 2 yazılsa gibi

Bu istekleri istemek Çankaya belediyesinin haddine değil.Zaten bu yazıya da bakarsanız Çankaya belediyesinin davacı olduğu davanın red edildiği de yazılıyor.Çankaya belediyesi bu planı sindiremiyor.Bu istekler olursa bu seferde revize plana dava açılıp bugünkü noktaya da dönüleceği açık.Çankaya belediyesi açıkça ukala bir tavır içindedir.Kendini mahkeme yerine koymaktadır.Verilen karara uymadığı gibi haddini açan,tiksindirici bir mantık içindedir.
Başka bir belediye olsa idi ruhsatlar Abb nin yazısına göre çoktan verilmiş olurdu.
Hadi diyelim ki ben haksızım Rkk düşüncesi haklı o zaman ise Çankaya belediyesi sadece 2. Ve9. Maddenin değiştirilmesini,bu 2 ve 9. Maddelere 5 bin metre üzeri konut ve konut+ticari parsellerin 1.75 ve 2 emsal olmasını istediği bir yazı yazardı.

Çankaya belediyesinin diğer isteği ise planlamacıyı tamamen saf dışı bırakmak.
Bakalım bu süreçte Abb nasıl bir yol izleyecek

Bu Çankaya Belediyesi kadar tiksinti verici bir yapı olabilir mi? Yargı süreci bitmiş bir imar planını sanki yeni askıya çıkmış bir imar planı gibi değiştirmeye, işi çıkmaza sokmaya çalışıyor.

Bu saatten sonra ""Plan müellifinin görüşü alınmadan planda değişiklik yapılamaz." maddesini değiştirmeye çalışmakta neyin nesi. İmar müellifi bu duruma sessiz mi kalacak? Dava açacak tabi ki.

ABB imar daire başkanlığı sana yazıyı yazmış işte, yazı doğrultusunda ruhsatları ver, olsun bitsin.

nedir bu 150 metre sınırlaması, Türkiye'de hane başı nüfus oranı nedir ki? Sanki 40-50 sene önce olduğu gibi insanlar 3-5 çocuk mu yapıyor? Hane başına 0,50 çocuk düşen bir şehirde 150 metre asgari miktar belirlemek de neyin nesi?
Hadi 150 metre sınırlaması belirliyecektinde önceden aklın nerdeydi??
imar planının yargı süreci bittikten sonra böyle bir sınırlama da neyin nesi?

Emsalllerle bu kadar oynamak da neyin nesi imar çıktıktan 7 yıl sonra!!!
10 bin metre altı parseller(ki kendileri konut imarlı oluyorlar) 1,75 emsal de olsun bitsin.
başka hiç bir şeye gerek yok.

Offfff ki ne of!!!

• Beğen
Tepkiler: srntn123 ve ...
Son olarak RKK ahmetdinçer, human üçlüsü ne diyorsa aynısı çıktı.
Sanırsın ki Çankaya Belediyesi imar komisyonu bu forumu okuyup, öylece rapor yazmış ve onaya göndermiş.

Ben pek tesadüflere inanmam.
Ya Çankaya Belediyesi İmar Komisyonu tarafından yakinen izleniyoruz.
Yada bu kişiler hakkında denilenler doğru!

• Beğen
Tepkiler: Makita
3. Bir ihtimal daha var ve lakin senin gibileri muhatap alıp israf-ı kelama lüzum yok.

Arkadaşlar şuan birbirimize gider yapmanın bi anlamı yok bu enerjiyi milletin emeklerini yatırımlarını çöpe dönüştürmeye çalışan ahlaksız Ç belediyesi için harcayın derdi ne anlayamadım ben bunları

Bu zamana kadar yazdiklarimiza bir bakın. Karşılık beklemeden insanlari bu formda bilgilendirmeye çalışıyoruz. Laf söyleyen tayfanın hangi dediği çıktı? Çıkıp özür dileyececeklerine bilgisizliklerini perdeliyorlar ve hakaret etmeye devam ediyorlar.

çankaya belediyesi çalışanı olmak kötü bir şey mi?
Ortada hakeret görmüyorum ben.

Sayın Osman tunç bey 45 gün süreçi neden bilgi verseniz sevinirim..

Genel olarak Çankaya belediyesi ve Abb belediyesi arasındaki Bu süreç nasıl ilerleyecek..

• Beğen
Tepkiler: Makita

Konu görüntüleyen kullanıcılar