Bu Siteyi Ziyaret Etmek İçin Lütfen Tarayıcınızda JavaScript'i Etkinleştirin.

Dodurga ve Alacaatlı Mahalleleri | Sayfa 36 | WowTurkey Kaliteli Genel Forum Sitesi Bilgi Resim Ulaşım

Dodurga ve Alacaatlı Mahalleleri

Dertleri ne anlamak mümkün değil bu ülkede biz devlet kurumlarınıda mı güvenemeyeceğiz kendileri yer sattı yüksek bedelden şimdide milletin yatırımı hayatının yatırımı değilde bakkal parasıymış gibi davranıyorlar ölmeden görebilecekmiyiz acaba 2016dan bu yana gençliğim bitti zaten

Değişik zamanlarda ve farklı platformlarda insanlari hep uyardım; anlatmaya çalıştım. Biz yazdıkça saldırdılar. Özelikle emlakci tayfa. Taktiri kendisi yapsın insanların. Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlarmış. Bu forumda o tayfa halen aktif.

Humman bey Abb nin yazısından sonra hepinizin sesi soluğu kesilmişti.Şimdi de hala aynı görüşteyim Abb nin yazısına göre ruhsalar verilebilir.Çankaya belediyesi işi baltalama derdi olmasa idi inşaatlar başlardı çoktan.Hadi diyelim ki sizin dediğiniz doğru revize plan şart ya kardeşim 150 metre sınırı olsun yok şu olsun bu olsun planın anasını ağlattı Çankaya belediyesi.Ben Çankaya belediyesinin başından beri kötü niyetli olduğunu düşündüğüm için revize plan istemedim.Abb Çankaya belediyesinin dediklerini uygularsa süreç en az 2 yıl daha uzar diye düşünüyorum

• Beğen
Tepkiler: srntn123 ve ...
Arkadaşlar yazdıklarım polemik olarak algılanmasın!!
*2016'dan arsa sahibi olan ve olduğunu söyleyen forum üyesine göre ben daha çok zarardayım ,zira arsamı 2011'de aldım.
*Yatırım için tek arsam var ve bütün beklentim buradan aldığım arsaydı ama neredeyse gençliğimiz bu beklentiyle geçti.
* Tahminime göre plancıyla ABB arsa paylaşımında anlaştı. ABB bu yüzden bölgede yapılaşmaya olumlu bakıyor. Fakat Çankaya belediyesi istediğini alamadığından kaynaklı oyun bozanlık yapıyor. -Benim tahminim tabii- burada "işte bizim dediğimiz çıktı "diyen arkadaşlar çok bilgili değil süreci yürütenlerle irtibatlı. belediyenin yaptığı olumsuzluğu makulleştirmeyle vazifeli. Bu hakaret ve aşağılama değildir. Herkesin aynı amaca matuf olması şart değil. Bana göre normal. Çankaya belediyesi olması gerekeni yapıyor görüntüsü vermek ve belediyenin alacağı tepkiyi yumuşatmak için burada trolleme yapıyorlar. Ben bu forumun belediyenin ilgili birimi tarafından takip edildiğini tahmin edebiliyorum.
* Aslında enbaştan yapılması gereken; bu bölgenin imar işinin planlancıyla değil , belediyenin kendi bürokrasisi ile halledilmesi gerekiyordu. Ve birilerinin haksız kazanç sağlamaması gerekiyordu. Zamanında olmadı iş buraya kadar geldi. Bundan sonra plancının yaptığı statüye müdahale edilirse tahminim 5-10 yıl buralarda yapılaşma hayal olur.
* Olması gereken ;plan ABB meclisine gelmeden ABB'nin ve plancının bazı arazileri Çankaya belediyesine lehine terk etmesi gerekiyor ki Çankaya belediyesi hukuken bitmiş bir süreci arkadan dolanarak tekrar uzatmasın.
*Son olarak ifade edeyim burada arsası olan aklı başında bir yatırımcının Çankaya Belediyesi'nin bu yaptığı işlemden memnuniyet duymaması gerekir. Yani bizim yazdıklarımız çıktı gibi bir sevinç; ben bu adamın erken öleceğini tahmin etmiştim ve tahminin tuttu gibi bir şey. ABB'nin gönderdiği talimat ortadadır. Ya kısa yoldan 10.000 metrekarenin altını da 1.75 emsale çıkarır ve problemi sarpa sardırmadan çözer iyi niyetli olduğunu gösterir ,yahut bu mesele Çankaya belediyesi kaynaklı 10 yılları bulur.
Herkese helalinden bol kazançlar...

• Beğen
Tepkiler: ... ve musa
İddia ettikleri her şey karavana çıkanların, özür dilenmesinden vazgeçtim hala imalarla zeytinyağı gibi
üste çıkma çabaları komik oluyor.

Her zaman aynı şeyi söyledim: İmarda izlenecek hukuki yol bellidir. Onun yazısı, bunun fikri ile olmaz. Planda bir harf bile değişse revizyon kanuni zorunluluktur. Belediye uygulayacağı planı askıya çıkarıp kesinleştirmek zorundadır. Daha bunu bile bilmeyenlerin yok ABB yazısı yeter, yok planın kalanı uygulanır gibi iddiaları komik kalmıştır.

Hala yok şurayla irtibatlı, yok burayla bağlantılı gibi fikirler komik ötesi kalıyor. Daha da ötesi, Çankaya belediye başkanı benim :):)
Daha geçen gün evlendim, gelip de bi çeyrek bile takmayanlara imar falan yok, emsalinizi de 0,05 olarak değiştirecem :):)

Tabii ki işi bilenlerden, 35 senedir bu işi yapanlardan, belediyede bu konuyla alakalı olanlardan bilgi alıp paylaştık. Dodurga imarı hakkında Tokyo belediyesine mi soracaktık, Miami şehir plancılarına mı danışacaktık?

Bilenlerden öğrendiğimiz için de ne dediysek aynen çıktı. Aksini iddia ettiğiniz herşeyde yanıldınız.

İşte bundan sonra olacakları da buraya yazıyorum:

ABB, Çankaya belediyesinin gönderdiği yazıya aynen uyacak.

Konutta 0,5 emsal olayı (çok büyük ihtimalle) hiç olmayacak. 1000 lik planda konutlar 1,75; konut+ticari 2,00, ticari parseller 1,2 emsal olarak işlenecek.

Bilirkişinin yeterli dediği donatı alanlarının gerçekten planı kurtarması için konut alanı 150 m2 belirlenecek. Çünkü nüfus yoğunluğu hane halkı sayısına (yaklaşık 3) göre belirlendiği için 1+0 veya 1+1 konut durumunda yoğunluğun çok yüksek çıkıp planı riske atma ihtimali var. Bir tane 4+1 (veya 3+1) daire yerine 3-4 tane küçük konut yapıldığında nüfus yoğunluğu yine 3 ile çarpılarak hesaplanacağı için plan tehlikeye giriyor.

ABB'nin olur yazısının ardından Çankaya belediyesi revize planı Aralık ayına askıya çıkarmaya hazırlanıyor. Revize plan şu an hazırlanıyor. ABB'nin cevabının ardından Aralık ayı başındaki toplantıda kabul edilip askıya çıkacak.

Şimdi buyrun, istediğiniz kadar aksini iddia edin.

peki RKK bey askıda itiraz gelirse ne olacak siz daha önce 2 ayda hallolur demiştiniz ama askıya itirazlar süreci 5-6 sene uzatacak. çankaya belediyesi resmen vatandaşı mağdur ediyor topu abb ye atarak kurtulacağını sanıyor ama davalar açıldığı zaman ödeyeceği tazminatları hiç hesaba katmıyor!

• Beğen
Tepkiler: ...
Askıya itirazlar hiç bir sorun yaratmaz. Belediye zaten itirazları reddedecek; mahkemeye bile gitseler hiç bir sıkıntı olmaz.

Çünkü belediye planı mahkeme kararına uygun hale getiriyor. O konuda açılmış bütün davalar da sonuçlandığı için mahkeme emsal kararlara bakıp davaları reddeder.

Ekstra olarak plana işlenecek tek konu 150 m2 konut büyüklüğü. O da zaten 5000 lik planda mevcut olduğu için, imar planlarının silsile şeklinde uyumlu olması kuralından dolayı hiç sıkıntı yaratmaz. Küçük ölçekli plan büyük ölçekli plana uyumlu olmak zorundadır. Konut büyüklüğü 5000 lik planda mevcut olduğu için sorun olmaz.

Kısacası plan bu yukarıda açıkladığım şekilde revize edilirse hem hukuken taş gibi sağlam olur, hem de en kısa zamanda sonuca ulaşır.

Yeri değişecek, kaydırılacak parsel vesaire olmadığı için parselasyon planı aynen kalır, sadece konut parseli 1,75; ticari+konut 2,00; ticari 1,20 emsal olarak fix şekilde kabul edilir.

• Beğen
Tepkiler: Mevlüt_Kahraman
Peki hiçbir şekilde bu bölgenin alanına 2+1 bile yapılamazmı milletin girdiği kooperatif projeleri nasıl olur?

Karma proje içinde yapılabilir, veya emsalin yarısını kullanmak istemezse yine yapılır. Tabii bu ikincisi saçma ötesi olur.

Kooperatiflerin projeleri, hatta alınmış ruhsatlar bile kazanılmış hak teşkil etmez. Sadece başlamış inşaatlar kazanılmış hak oluşturur.

Ben arsaları alırken bu 150 m2 konut büyüklüğü hep söyleniyordu. 1000 lik planda konut büyüklüğü hakkında hiç bir şey yazmaması da ayrı bir saçmalık. Nüfus yoğunluğu hesaplanırken her planda tahmini konut sayısının önceden tahmin edilebilmesi, ancak her halükarda azami konut sayısının belli olması gerekir. Sonradan 2+1 veya 1+1 daire getirir şeklinde kooperatif veya küçük arsa hisseleri satılır oldu, şimdi de o kooperatifler ve küçük arsa alanlar sıkıntı yaşayacak. Büyük ihtimalle 4+1 tarzı inşaat yapıp iki hisse bir daire şeklinde üyeleri birbirine ortak ederek çözüm bulacaklardır.

XXXXX ÖNEMLİ KONU XXXXX

Bu arada Büyükşehir'de tanıdığı olan, gidip sorma imkanı olan varsa şunu öğrenmeye çalışması iyi olur. Büyükşehir'in Harita Dairesi'ne 17 Eylül 2024 tarihli yazısında "Devam eden davalarda tarafımıza henüz ulaşmayan Danıştay kararları bulunmaktadır" şeklinde bir cümle geçiyor.

Birleştirilmiş davaların karar yazısı çoktan tebliğ edildi. Bu cümle ile kastedilen başka hangi davalar var?

abb harita.jpg

Mimarlar odasının,Çankaya belediyesinin açtığı davalar vardı onlar galiba

İddia ettikleri her şey karavana çıkanların, özür dilenmesinden vazgeçtim hala imalarla zeytinyağı gibi
üste çıkma çabaları komik oluyor.

Her zaman aynı şeyi söyledim: İmarda izlenecek hukuki yol bellidir. Onun yazısı, bunun fikri ile olmaz. Planda bir harf bile değişse revizyon kanuni zorunluluktur. Belediye uygulayacağı planı askıya çıkarıp kesinleştirmek zorundadır. Daha bunu bile bilmeyenlerin yok ABB yazısı yeter, yok planın kalanı uygulanır gibi iddiaları komik kalmıştır.

Hala yok şurayla irtibatlı, yok burayla bağlantılı gibi fikirler komik ötesi kalıyor. Daha da ötesi, Çankaya belediye başkanı benim :):)
Daha geçen gün evlendim, gelip de bi çeyrek bile takmayanlara imar falan yok, emsalinizi de 0,05 olarak değiştirecem :):)

Tabii ki işi bilenlerden, 35 senedir bu işi yapanlardan, belediyede bu konuyla alakalı olanlardan bilgi alıp paylaştık. Dodurga imarı hakkında Tokyo belediyesine mi soracaktık, Miami şehir plancılarına mı danışacaktık?

Bilenlerden öğrendiğimiz için de ne dediysek aynen çıktı. Aksini iddia ettiğiniz herşeyde yanıldınız.

İşte bundan sonra olacakları da buraya yazıyorum:

ABB, Çankaya belediyesinin gönderdiği yazıya aynen uyacak.

Konutta 0,5 emsal olayı (çok büyük ihtimalle) hiç olmayacak. 1000 lik planda konutlar 1,75; konut+ticari 2,00, ticari parseller 1,2 emsal olarak işlenecek.

Bilirkişinin yeterli dediği donatı alanlarının gerçekten planı kurtarması için konut alanı 150 m2 belirlenecek. Çünkü nüfus yoğunluğu hane halkı sayısına (yaklaşık 3) göre belirlendiği için 1+0 veya 1+1 konut durumunda yoğunluğun çok yüksek çıkıp planı riske atma ihtimali var. Bir tane 4+1 (veya 3+1) daire yerine 3-4 tane küçük konut yapıldığında nüfus yoğunluğu yine 3 ile çarpılarak hesaplanacağı için plan tehlikeye giriyor.

ABB'nin olur yazısının ardından Çankaya belediyesi revize planı Aralık ayına askıya çıkarmaya hazırlanıyor. Revize plan şu an hazırlanıyor. ABB'nin cevabının ardından Aralık ayı başındaki toplantıda kabul edilip askıya çıkacak.

Şimdi buyrun, istediğiniz kadar aksini iddia edin.
Çankaya belediyesi mi askıya çıkartacak Abb mi

Rkk bey revizyon planını Çankaya belediyesi kendi meclisinden geçirmesinin bir anlamı yok ki.Abb planı revize etmeli ben mi yanlış biliyorum?Önce Çankaya belediyesi sonra Abb mi meclisinden geçecek revizyon süreci? Böyle bir şey olması da çok saçma boşuna 2 ay daha uzayacak durum.

• Beğen
1000 lik planları yapmak ilçe belediyesinin görevidir.

Plancı payı tezgahıyla Dodurga'da yüzlerce dönüm arsaya çöken ib.melih ilçe belediyesi müsaade etmeyeceği için planları büyükşehirden çıkarmıştı.

Üstelik büyükşehirin gönderdiği sadece ticari+konut parselleri hakkındaki yazı da mahkeme kararındaki garabeti anlayamadıklarını gösteriyor. O planda özel hükümler 1. madde de kademeli emsal açısından revize edilmezse işte o zaman hem mahkemelik olur, hem de yürütmesi durdurulur.

Çankaya bu konuyu da anlamış ve açıklamış.

Bu nedenle revizyonu Çankaya yapmalıdır.

Şu plan olayı sonuçlansın, tamama ersin hayırlısıyla.

Ondan sonra o mahkeme kararını veren Danıştay hakim kuruluna dava açmayı düşünüyorum. Hem kademeli emsali yasaklayıp hem de 1. maddedeki kademeli emsali nasıl dokunmadan bıraktıklarının açıklamasını merak ediyorum. Sehven diyerek kurtulamazlar, çünkü istenen açıklamaları da "açıklama gerektiren bir şey yok" diyerek reddettiler.

Tabii bölgedeki herhangi bir kooperatifte hissedar ya da şahsen Dodurga'da arsa sahibi olup olmadıklarını da soracağız.

• Beğen
Bekleyelim bakalım.

Yargıdan hesap sorma aşamasına da geldik.
Hadi hayırlısı.
:rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes:

Son düzenleme:
  • Beğen
Merhaba Watsap uzeridnen cankaya belediyesine durumu sordum. Gelebn cevap su sekilde
Dodurga ve Alacaatlı Mahalleleri Çevreyolu İçi 1/5000 ölçekli Nazım ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliklerinin iptali amacıyla açılan davalarda, son olarak konut ve ticaret+ konut alanları ile ilgili olarak Ankara Bölge İdare Mahkemesi 5. İdari dava Dairesinin 26.04.2024 tarih ve 2024/454E. 2024/478K. sayılı kararı ve bu kararı onayan Danıştay 6. Dairesinin 10.07.2024 tarih ve 2024/5133E. 2024/4631K. sayılı kararında bahsedilen hususlar çerçevesinde gerekli düzeltmelerin yapılması amacıyla Çankaya Belediye Meclisinin 02.10.2024 tarih ve 382 sayılı kararı alınarak, hakkında kesin karar alınmak üzere Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına iletilmiştir.

382 sayiki karar ne ki?

• Beğen
Forumun 34. sayfasında resimleri yayınlanmış olan imar komisyon raporunun mecliste kabul edildiğine dair kararın numarasıdır.

Ekim ayı meclis kararları daha online yayınlanmadı. Bir müddet sonra
Cankaya-Belediyesi-Meclis-Kararlari sayfasında yayınlanır. Link verilmesi yasakmış, bu şekilde google üzerinden bulunur herhalde.

Şu an en son Eylül kararları yayınlanmış durumda ve 369 numarayla bitiyor.

Bekleyelim bakalım.

Yargıdan hesap sorma aşamasına da geldik.
Hadi hayırlısı.
:rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes:

Yargıya değil, yargıçlara hesap sorma aşaması diyelim.

Çünkü revizyon tamamen o karara bağımlı yapılsaydı, asıl o zaman yeni mahkeme süreciyle yıllarca zaman kaybedecektik.

Mahkemenin hem kademeli emsali Genel Hükümler'de yasaklayıp hem de Özel Hükümler 1. maddede dokunmadan bırakması benim tahminimce art niyetlidir. Açıklama istenen yazıya da açıklamaya lüzum yok diyerek cevap vermesi bence hatanın sehven olmadığının itirafı durumundadır, çünkü sehven hata olsaydı açıklama istenen yazıyla en azından kararı tekrar gözden geçirip düzeltmeleri mümkündü.

Bu şekilde revizyon çıksaydı konut parsellerinde 0,5 emsal kalanların her birinin dava açma hakkı ve ihtimali olurdu; üstelik de haksızlığa uğradıkları kabak gibi meydanda olduğu için mahkeme yürütmeyi durdurma kararı vererek imarı tekrar yıllarca geriye atardı.

• Beğen

Konu görüntüleyen kullanıcılar