İddia ettikleri her şey karavana çıkanların, özür dilenmesinden vazgeçtim hala imalarla zeytinyağı gibi
üste çıkma çabaları komik oluyor.
Her zaman aynı şeyi söyledim: İmarda izlenecek hukuki yol bellidir. Onun yazısı, bunun fikri ile olmaz. Planda bir harf bile değişse revizyon kanuni zorunluluktur. Belediye uygulayacağı planı askıya çıkarıp kesinleştirmek zorundadır. Daha bunu bile bilmeyenlerin yok ABB yazısı yeter, yok planın kalanı uygulanır gibi iddiaları komik kalmıştır.
Hala yok şurayla irtibatlı, yok burayla bağlantılı gibi fikirler komik ötesi kalıyor. Daha da ötesi, Çankaya belediye başkanı benim
Daha geçen gün evlendim, gelip de bi çeyrek bile takmayanlara imar falan yok, emsalinizi de 0,05 olarak değiştirecem
Tabii ki işi bilenlerden, 35 senedir bu işi yapanlardan, belediyede bu konuyla alakalı olanlardan bilgi alıp paylaştık. Dodurga imarı hakkında Tokyo belediyesine mi soracaktık, Miami şehir plancılarına mı danışacaktık?
Bilenlerden öğrendiğimiz için de ne dediysek aynen çıktı. Aksini iddia ettiğiniz herşeyde yanıldınız.
İşte bundan sonra olacakları da buraya yazıyorum:
ABB, Çankaya belediyesinin gönderdiği yazıya aynen uyacak.
Konutta 0,5 emsal olayı (çok büyük ihtimalle) hiç olmayacak. 1000 lik planda konutlar 1,75; konut+ticari 2,00, ticari parseller 1,2 emsal olarak işlenecek.
Bilirkişinin yeterli dediği donatı alanlarının gerçekten planı kurtarması için konut alanı 150 m2 belirlenecek. Çünkü nüfus yoğunluğu hane halkı sayısına (yaklaşık 3) göre belirlendiği için 1+0 veya 1+1 konut durumunda yoğunluğun çok yüksek çıkıp planı riske atma ihtimali var. Bir tane 4+1 (veya 3+1) daire yerine 3-4 tane küçük konut yapıldığında nüfus yoğunluğu yine 3 ile çarpılarak hesaplanacağı için plan tehlikeye giriyor.
ABB'nin olur yazısının ardından Çankaya belediyesi revize planı Aralık ayına askıya çıkarmaya hazırlanıyor. Revize plan şu an hazırlanıyor. ABB'nin cevabının ardından Aralık ayı başındaki toplantıda kabul edilip askıya çıkacak.
Şimdi buyrun, istediğiniz kadar aksini iddia edin.