Bu Siteyi Ziyaret Etmek İçin Lütfen Tarayıcınızda JavaScript'i Etkinleştirin.

Dodurga ve Alacaatlı Mahalleleri | Sayfa 38 | WowTurkey Kaliteli Genel Forum Sitesi Bilgi Resim Ulaşım

Dodurga ve Alacaatlı Mahalleleri

Merhaba,ben de bilgilerini paylaşan arkadaşlara çok teşekkür ediyorum.Dediğiniz gibi 50 mt lik yer alanlar ortak hisse sahibi olabilir.Neticede çözülmeyecek bir durum değil.Beni en çok korkutan şey tekrar bir dava süreci döngüsüne girilmesi.Bu da yıllarca beklemek demek.

Peki bu ev hissesi durumu nasıl olacak . Yani insanlar evlerini kiminle nasıl bolusecek. Benim 95 metrekare yerim var mesela kiminle nasıl paylaşım olacak. Yapılan ev de kim oturacak vs gibi bir sürü kendi içinde sorun teşkil edecek gibi geliyor bana.

• Beğen
Tepkiler: ...
Peki bu ev hissesi durumu nasıl olacak . Yani insanlar evlerini kiminle nasıl bolusecek. Benim 95 metrekare yerim var mesela kiminle nasıl paylaşım olacak. Yapılan ev de kim oturacak vs gibi bir sürü kendi içinde sorun teşkil edecek gibi geliyor bana.
Türkiye'nin her yerinde bu durumlar var zaten. Bu sadece dodurgada olan bir şey değil. Kat karşılığı sözleşme yaparken size kabaca söylüyorum bir evin %68 si verilir ve muteahhitle sözleşme yaparsınız. İsterseniz kalan %32 in parasıni müteahhite verir tam ev sahibi olursuunuz ister o evin satışı yapılır %68 oranında paranı alırsın. Bu kadar basit

İyi günler. Bir gelişme, duyum var mı arkadaşlar? Forum sessizliğe büründü.

• Beğen
Bundan sonrada haritacıya pay verenlerin mahkemeye vereceği düşüncesindeyim.çünkü haritacıya pay vermeden emsal yükseltmek adalet ilkesine aykırıdır.2 tane doğru olmaz.

Çankaya belediyesi meclis kararı Abb ye ulaşmış.Karar önümüzdeki ay görüşülecek.Benim dediğim gibi asla böyle bir revize plana gerek yoktu ısrarla dodurgayı işin içinden çıkılmaz hale getirdiler

• Beğen
Osman bey daha önce bende sizle hem fikirdim ama rkk beyin yazdıkları makul geliyor o yüzden bu yönde olduğu daha iyi olacak gibi geliyor en azından artık net çözüme kavuşur

Ekim/2024 toplantı daveti 03.10.2024 tarihinde yapılmış.
Ekim/2024 toplantısı 10.10.2024 tarihinde gerçekleşmiş.
Bir sonraki toplantıda kasım ayının 11-12 si gibi gerçekleşir diye umuyorum.

Osman bey daha önce bende sizle hem fikirdim ama rkk beyin yazdıkları makul geliyor o yüzden bu yönde olduğu daha iyi olacak gibi geliyor en azından artık net çözüme kavuşur
Yıllarca beklediğimiz Danıştay kararı çıktıktan sonra Abb nin yazdığı yazıyla ruhsatlar verilebilirdi.Danıştayın kararı asla bozulamaz planı revize edip yeni davaların önü açılacak Dodurga da bir 5 yıl daha ruhsatlar verilmez diye düşünüyorum inşallah siz haklı çıkarsınız

Aksi bir itiraz yok gibi osman bey sadece nüfus olarak falan bir planlama gibi duruyo rkk beyin dediği gibi hukukçu arkadaşlara danıştım onlarda aksi birşey söylemedi hakkımızda hayırlısı herkes bütün birikimini buraya verdi bizim derdimiz ömrümüz boyunca verdiğimiz emeklerin karşılığını almak inşallahta artık alırız

Aksi bir itiraz yok gibi osman bey sadece nüfus olarak falan bir planlama gibi duruyo rkk beyin dediği gibi hukukçu arkadaşlara danıştım onlarda aksi birşey söylemedi hakkımızda hayırlısı herkes bütün birikimini buraya verdi bizim derdimiz ömrümüz boyunca verdiğimiz emeklerin karşılığını almak inşallahta artık alırız
Vallaha Danıştay kararından sonra hiçbir sorun çıkmaz diyordu herkes bende dahil olmak üzere olanları görüyorsunuz.Hayırlısı olur inşallah

Bu kadar karamsar olmayın Osman bey. Belki de Sayın RKK, ahmetdinçer ve human üçlüsünün öngördüğü gibi gerçekleşir herşey.
Biz de beklediğimize geç de olda kavuşuruz. Hayırlısı demekten başka yapacak şey yok artık bence.

Rkk bey süreci yakından takip ediyorsunuz ve biliyorsunuz peki alt yapı için ne düşünüyorsunuz ne zaman çalışmalar başlar? 1

• Beğen
Tepkiler: Makita
Imar konusu olumlu şekilde bitince altyapıyı hızlıca yaparlar diye düşünüyorum. Bence baharla birlikte altyapıya büyük ağırlık verirler. Zaten Alacaatlı ile köy civarı parsellerin inşaata başlaması çok kolay olur. 50 ve 35 lik bulvar üzeri hattın altyapısı yıl içinde tamamlanır diye bekliyorum.

1 sene sonra bugün en az 30-40 şantiye kurulup inşaatlar başlamış olur, arkası da mantar gibi çoğalır.

Çayyolu olması nedeniyle evler hala müteahhitleri kurtaracak fiyatlara satılacağı için yapılaşma sıkıntısı çekmeyiz.

Rkk Bey ağzınızdan bal damlıyor inşallah dedikleriniz gerçekleşir.

2025 yılında faizler düşmeye başladığında ve ülkenin borç yükü nispeten hafiflediğinde bankalar risk alıp müteahhitlere ve inşaat şirketlerine daha rahat ve uygun şartlarda kredi kullandıracaktır. Zaten o iklimde inşaat sektörü hareketleneceği için Ankara belediyelerine de altyapı ve yol işlerini aksatmamaları için baskı yapılacaktır. Şu son 3 sene imalat sanayinde dışarı iş yapanlar çok ciddi paralar kazandılar büyük sermaye birikimi yaptılar. Bu birikimin bir kısmı da inşaat sektöründe mutlaka değerlendirilecektir.

Öncelikle imar işlemlerinin tamamlanması gerekiyor. İnşaat kısmı hiç sorun olmayacak söz konusu alanın tamamı max 18 ayda mega bir kente dönüşecek. İmar istediği kadar uzasın, Ankara'nın en değerli yeri boş mu kalacak. Alt yapı ve yol başlayınca dodurganin yatirimcilari çok kazanacak.

Anadolu'da küçük sehirlerde tarla fiyatına dodurgada imarli arsa satılıyordu. Şu an Dodurga imari komple iptal olsa tarla olarak bu fiyatlara alıcı bulur.

Millet neden tarlaya o kadar para versin en az 1/5 fiyatına düşer.Ayrıca imarın iptal olma ihtimali yok

Konu görüntüleyen kullanıcılar