Bu Siteyi Ziyaret Etmek İçin Lütfen Tarayıcınızda JavaScript'i Etkinleştirin.

Dodurga ve Alacaatlı Mahalleleri | Sayfa 56 | WowTurkey Kaliteli Genel Forum Sitesi Bilgi Resim Ulaşım

Dodurga ve Alacaatlı Mahalleleri

• #1,101
Arkadaşlar bu grubun büyük çoğunluğu Dodurga otoban içi mağdurları!! pardon arsa hissedarları. Şahsi görüşm ama başka lokasyonların fikirsel tartışmalarını bu platformda yapmazsak iyi olur. Hem vakit kaybı hem gereksiz dikkat sarfiyatı açısından.

• #1,111
Aslında daire bazında metrekare fiyatları 3 aşağı 5 yukarı aynı olur. Yani 3+1 dairenin metrekare fiyatı ile 4+1 dairenin metrekare fiyatı birbirine yakındır. Fakat bir gerçek var ki 3+1 dairenin 4+1 daireye göre ticari sirkülasyonu daha kolaydır. Alıcı bulması pazar hareketi küçük dairenin büyüye göre daha avantajlıdır.

• #1,112
Normal sartlarda iki daire tipininde getirisi aynı olması gerek.

$1500'dan hesaplarsak m² satıs fiyatini; 3+1 daire $187 500 eder. 4+1 de $300 000. Toplamda ise ister 160 daire (3+1) ister 100 daire (4+1) olsun $30 000 000 eder.

Bu soruyu sormamın 2 amaci var.

ilki bölgede hangi tip daireye ragbet oldugu, gerçi bunu burada ögrenmek biraz zor. Ama ilanlara baktıgımda 4+1 daire ilanları daha fazla. ikincisi ise daha fazla daire daha fazla para etmiyormus bunu ögrendim :D istisnalar tabiki olacak.

• #1,113
Kendi adıma pazarlık masasında kullanmak için ögrenmek istedigim bir kaç istatistik var. Birisini zaten söyledim en çok hangi daire tipi satılıyor bu bölgede. Digerleri bana kalsın :giggle:

Birde daha fazla daire için müteahitle kavga etmeye gerek yok. Sonuçta daire adedi arttıkça m²si düsecek. Buda konforu çok etkiler. Kendinizi bu bölgede daire arayan birisi olarak düsunun. Kriterleriniz ne olurdu? Mesela ben 3+1 arıyorsam kullanıslı, en genis ve en kaliteli olanı arardım.

• #1,114
Ben 150 m2 daire büyüklüğü yüzünden komple ticari parselde de yer aldım. Parsel ufak, inşaatı daha çabuk biter ve 1+1 ve 2+1 ler çok daha kolay satılır diye düşündüm. Bir de müteahhit dükkanları kendine almak isteyeceği için konut tarafında kolaylıkla %50 verir diye hesapladım, sonuçta bize m2 olarak $1500 değerinde konut bırakırken, kendine alacağı dükkan kısmı $2000-2500 civarında olacağı için anlaşmak kolay olur sanırım.

Ne güzel değil mi? Belediyenin düzeltmeleri hayırlısıyla tamamen halledeceği umudu artık bir sonraki aşamayı, işin güzel kısmından bahsetmeyi sağladı.

• #1,115
Açikcası biz alırken o kadar detaylı duşunmedik. 8 10 sene önce aldık bıraktık. Hatta yine alacaktık borç harç satıcıyla anlastık sonradan vazgeçince tekrar bir arayışa girmedik. Ama keske borca girip alsaymışız bir başkasından. O konuda biraz pişmanlık var.

Belediye tarafinda bir sorun çikmaz umarimda baska konulardan konusabiliriz ilerleyen zamanlarda.

• #1,116
Keşke alsaydınız. Ben de ilk konut parselinden alırken pek düşünmedim. İkinci kez alırken, bütün Dodurga 4+1 olacaksa küçük konut isteyenler ne yapacak, küçük konut için tek ihtimal ticari parsel olur dedim, avantajlı gördüm.

Danıştay işi bu kadar uzamasa bu sene de almak istiyordum, ancak hanım arsa işi beklenecek gibi değil, sonu ne olacak belli değil diyerek izin vermedi, bütün parayla yazlık aldı.

Şubat ayındaki fiyatlardan yine arsa alabilseydim, daha şimdiden iki yazlık parasına çıkmış olurdu. Danıştaydan çıkacak karara güvenemeyip de çok ısrar etmediğime yanıyorum.

• #1,117
yazılanları okuyunca, bütün problemler halledilmiş, müteahhitler inşaatlara başlıyor gibi hissedip çok sevindim.
ama ortada daha bir şey yok diye biliyorum.
kaçırdığım birşeyler mi var acaba?
beklentilerimiz gerçekleşmek üzerimi?
olumlu haberler mi var?

sahibinden:'de baktığımda halen 50'lik bulvarda 16.500'den fiyatlar görüyorum da, fiyatlara niye yansımıyor bu olumlu beklentiler.
bilgilendirenlere şimdiden teşekkür ediyorum.
tüm dodurga yatırımcılarına da selamlar.

• #1,118
yazılanları okuyunca, bütün problemler halledilmiş, müteahhitler inşaatlara başlıyor gibi hissedip çok sevindim.
ama ortada daha bir şey yok diye biliyorum.
kaçırdığım birşeyler mi var acaba?
beklentilerimiz gerçekleşmek üzerimi?
olumlu haberler mi var?

sahibinden:'de baktığımda halen 50'lik bulvarda 16.500'den fiyatlar görüyorum da, fiyatlara niye yansımıyor bu olumlu beklentiler.
bilgilendirenlere şimdiden teşekkür ediyorum.
tüm dodurga yatırımcılarına da selamlar.
Karar askıdan sorunsuzca inerse yavaştan başlar yükselmeye.

Konu görüntüleyen kullanıcılar