Bu Siteyi Ziyaret Etmek İçin Lütfen Tarayıcınızda JavaScript'i Etkinleştirin.

Dodurga ve Alacaatlı Mahalleleri | Sayfa 73 | WowTurkey Kaliteli Genel Forum Sitesi Bilgi Resim Ulaşım

Dodurga ve Alacaatlı Mahalleleri

• #1,442
Bu revize plan çıktıktan sonra piyasa saniyesinde değişmez zaten.Ruhsatlar alınmaya başladıktan sonra sarı siteyi görürsünüz

• Beğen
Tepkiler: ahmet alici
  • #1,443
Şuanki ekonomi içinde kimse en azından ben, 600 milyon veripte 2 yıl içinde 800 milyon almak için beklemem.

Banka faizleri 10’un altına düşerse ona bir şey demem.
Faiz 0 olsa bile bir muteahhit 3 yilda 33% kar etmek icin kendi cebindeki 600 milyonu niye riske atsin?

3 yilda en az 60% kar etmesi lazim ki bu ise girissin yoksa parasini baska yerlerde degerlendirir diye dusunuyorum.

• #1,444
Faiz 0 olsa bile bir muteahhit 3 yilda 33% kar etmek icin kendi cebindeki 600 milyonu niye riske atsin?

3 yilda en az 60% kar etmesi lazim ki bu ise girissin yoksa parasini baska yerlerde degerlendirir diye dusunuyorum.
Faiz dusuk olursa girerler. misal avrupada faiz % 1 veya 2 dir hadi 3 olsun. Paran olunca uzerine birde vergi keserler aldıgın faizde vergiye gider yani paran oldugu gibi yıllarca durur. Hatta ekisledebilir :p Dolayısıyla % 20 30 kazanacagi bir ise parasını koyarlar çok rahat.

Ek olarak her insan aynı kar marjı ile çalısmayabilir. Tabi ülkemizde dinamikler biraz farklı. %60 kar marjını 3 sene için az gören bile olabilir.

Ben mesela faizlerden gittim hesap yaparken. Senelik %30 alsan 600m için, 180m faiz oderler 2 senede bilesik faiz ile 400u geçer. Bu süre zarfında faizler duserseki onunda garantisi yok ona göre pozisyon alınır.

• Beğen
Tepkiler: beinz06
  • #1,445
Faiz dusuk olursa girerler. misal avrupada faiz % 1 veya 2 dir hadi 3 olsun. Paran olunca uzerine birde vergi keserler aldıgın faizde vergiye gider yani paran oldugu gibi yıllarca durur. Hatta ekisledebilir :p Dolayısıyla % 20 30 kazanacagi bir ise parasını koyarlar çok rahat.

Ek olarak her insan aynı kar marjı ile çalısmayabilir. Tabi ülkemizde dinamikler biraz farklı. %60 kar marjını 3 sene için az gören bile olabilir.

Ben mesela faizlerden gittim hesap yaparken. Senelik %30 alsan 600m için, 180m faiz oderler 2 senede bilesik faiz ile 400u geçer. Bu süre zarfında faizler duserseki onunda garantisi yok ona göre pozisyon alınır.
Turkiyede neyin ne olacagi belli degil. Krizden veya devlet politikalarindan dolayi tasinmaz devaluasyonu olursa 60% kar etmeyi beklerken 20% veya daha fazla zarar da edebilir.

Her riskin bir maliyeti var. Dolayisiyla bir sermaye sahibi ancak devletten garanti alirsa ve yilda +15% gibi bir kar edebiliyorsa o zaman muteahhitlik yapmayi dusunur yoksa parasini baska yerlerde degerlendirir diye dusunuyorum.

• Beğen
Tepkiler: SütçüimaM
  • #1,447
Osman bey planın son durumuna göre mi söylüyorsunuz. Bence bu kötü bir haber. Peki yerine yeşil alan/park mı yapacaklar?

• #1,448
Revize plan notlarına gölet park alanları temsili olarak gösterilmiştir olarak değiştirilmiştir.Büyük ihtimalle belediye bu plandaki suni göletin maliyetini karşılamamak için böyle değiştirdi.Oraya park alanı olarak da kullanabilir

• #1,450
Kavşaklarında yapılmayacağına ikna olabilirim sağlam bir delil ile :)

su.png

• #1,451
Arkadaşlar anladığım kadarıyla %10 konfor payı 1.75 emsali olan yerlere veriliyor. Kooperatif arsası olursa bu konfor payı %30'a çıkıyor. Halihazırda bir parselde %10 konfor payını %30'a çıkarabilmek için hissedarlar arası kooperatif kurulabilir mi? onu öğrenmek istiyorum. Ayrıca grubumuzda profesyonelce cevap veren ve paylaşımlar yapan bütün paydaşlara teşekkür ediyorum.

• #1,452
Arkadaşlar anladığım kadarıyla %10 konfor payı 1.75 emsali olan yerlere veriliyor. Kooperatif arsası olursa bu konfor payı %30'a çıkıyor. Halihazırda bir parselde %10 konfor payını %30'a çıkarabilmek için hissedarlar arası kooperatif kurulabilir mi? onu öğrenmek istiyorum. Ayrıca grubumuzda profesyonelce cevap veren ve paylaşımlar yapan bütün paydaşlara teşekkür ediyorum.
Öyle bir pay yok malesef. Kooperatiflerin imar yönetmeligi farkli ise birisi yönetmeligi paylasir bakariz.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Makita
  • #1,454
Bana ne kadar daire düşüyor hesabını yapmak isteyenler için;

Arsanızın konut imarlı ve %50-50 anlaşıldığını varsayarsak her 171 m² arsa için 1 daire düşüyor. Bu şekilde daha kolay hesap edebilirsiniz.

%5’i ile dükkan yapılırsa bir miktar düşer alacağınız daire.

Son düzenleme:
  • #1,455
Bana ne kadar daire düşüyor hesabını yapmak isteyenler için;

Arsanızın konut imarlı ve %50-50 anlaşıldığını varsayarsak her 171 m² arsa için 1 daire düşüyor. Bu şekilde daha kolay hesap edebilirsiniz.

%5’i ile dükkan yapılırsa bir miktar düşer alacağınız daire.
%5 dükkan yapılırsa tahminen ne kadar düşer

• #1,456
29973/3 parsel ticari + konut mu yoksa sadece konut mu? 2-3 yıl öncesinde bilgi edinme başvuruma 1,75 konut alanı olduğu bilgisi verilmiş. Tapu sorgulama kısmında Çankaya Tapu Müdürlüğü ticaret alanı olduğunu beyan olarak eklemiş. Bu durumda ticari + konut mu oluyor? @RKK

1740326236206.png

1740326129666.png

• #1,458

Konu görüntüleyen kullanıcılar