Bu Siteyi Ziyaret Etmek İçin Lütfen Tarayıcınızda JavaScript'i Etkinleştirin.

Dodurga ve Alacaatlı Mahalleleri | Sayfa 81 | WowTurkey Kaliteli Genel Forum Sitesi Bilgi Resim Ulaşım

Dodurga ve Alacaatlı Mahalleleri

• #1,601
Sayın Sütçüimam ,
İzlediğim kadarıyla dodurgada olan biten olaylarla yakından ilgilisiniz ,
Bu plancı payı olayında yorumunuz nedir ?
Plancıyla sözleşmesi olanların durumları sizce ne olacaktır ?

• #1,602
Sayın Sütçüimam ,
İzlediğim kadarıyla dodurgada olan biten olaylarla yakından ilgilisiniz ,
Bu plancı payı olayında yorumunuz nedir ?
Plancıyla sözleşmesi olanların durumları sizce ne olacaktır ?
Aslında tam tersi olan bitenden bihaberim. Teknik konularda da bilgim yettiğince yardım etmeye çalışıyorum.

İki taraf arasında bir yazılı sözleşme varsa ve bir taraf bunu ihlal etmişse illaki bir cezai yaptırımı olur kanunen. Aralarındaki sözleşmeden haberdar olmadığım için başka bir şey diyemiyorum maalesef

• #1,603
Aslında tam tersi olan bitenden bihaberim. Teknik konularda da bilgim yettiğince yardım etmeye çalışıyorum.

İki taraf arasında bir yazılı sözleşme varsa ve bir taraf bunu ihlal etmişse illaki bir cezai yaptırımı olur kanunen. Aralarındaki sözleşmeden haberdar olmadığım için başka bir şey diyemiyorum maalesef
Planlamacı zaten belediyenin taşeronu,belediyeden ücretini alıyor.arsa sahiplerine hangi hizmeti veriyorda pay istiyor….anladığım kadarıyla herkes anlaşmamış planlamacıyla zorunlu değil demekki..ama neticede anlaşma varsa ilave bir hizmet olmalı değil mi?

• #1,604
Sayın Rkk , sizin plancı Tolgayla tanışıklığınız var diye biliyorum . Çoğu kişi plancıya vereceği payı sattı .
Sizce plancıyla sözleşme yapanların durumu ne olacak ?
Şahsen tanışıklığım yok, ama plan sürecinde bilgim var. Sözleşmeler konusunda fikrimi burada açıkça yazmak istemiyorum, tek tavsiyem şimdilik devekuşu gibi davranmak.

• Beğen
Tepkiler: Osman_Tunç
  • #1,605
Şahsen tanışıklığım yok, ama plan sürecinde bilgim var. Sözleşmeler konusunda fikrimi burada açıkça yazmak istemiyorum, tek tavsiyem şimdilik devekuşu gibi davranmak.
Aklıma gelen tek hizmet 0.50 emsal li küçük parselleri biraraya getirerek 1.75 yada 2.00 emsale yükseltmesi ama bizim kooperatifin parseli zaten 30 dönüm..

• #1,606
O,50 emsalli yer artık dodurgada yok .
Yani plancıyla anlaşmayanlarında emsali 1,75 e yükseltildi .
Plancıyla anlaşanlar , boşuna pay vermek durumuyla karşı karşıya kaldı .
Ondan dolayı artık kimse plancı payını ( avantasını ) vermez diye düşünüyorum.

• #1,607
O,50 emsalli yer artık dodurgada yok .
Yani plancıyla anlaşmayanlarında emsali 1,75 e yükseltildi .
Plancıyla anlaşanlar , boşuna pay vermek durumuyla karşı karşıya kaldı .
Ondan dolayı artık kimse plancı payını ( avantasını ) vermez diye düşünüyorum.
5000 m2 üzeri zorunluluğu yok mu 1.75 emsal için

• #1,608
150 metre olayını anlayamamışsınız.

Bölgeye gelecek yoğunluğu azaltmak adına daire sayılarını düşük tutmak için ort daire 150m2 den hesaplanacak demiş belediye.

10.000 metre2 alana sahip konut parseli için 1,75’den toplam 17500m2 inş alanı çıkar. Bunuda 150’ye bölünce 116,67 eder. Küsüratı üste yuvarlarsak belediyenin dediği gibi 117 daire eder. Bu daire adedini aşamazsınız. İsterse 150 değil 100m2 den yapın evleri.

150 metre bir alanı 3+1 olarakta tasarlayabilirsiniz, 4+1 olarakta. Daireleri 120-130m2’den de tasarlayabilirsiniz. Burda bir sıkıntı yok.

Bilmiyorum anlatabildim mi :)
Sizi çok iyi anlıyorum hocam tabi de hangi müteahhit 117 tane 4+1 dairelik yere aynı miktarda 1+1 veya 2+1 artık neyse onu yapar. Herkes 4+1 yapacaktır elbette. İtiraz var mı peki duydunuz mu arkadaşlar?

• #1,609
Zaten 5000 den küçük parsel yok .
Plancıya pay verenler , boşuna verdi .

• #1,610
Sizi çok iyi anlıyorum hocam tabi de hangi müteahhit 117 tane 4+1 dairelik yere aynı miktarda 1+1 veya 2+1 artık neyse onu yapar. Herkes 4+1 yapacaktır elbette. İtiraz var mı peki duydunuz mu arkadaşlar?
Şimdi olayı yanlış anlamış olabilirsiniz oraya 117 tane yapabilir ondan sıkıntı 2+1 1+1 de yapabilir ama 5+1 300 metrelik dairede yapıp geriye kalan metraja göre daire sayısına göre plan proje çizilir yani 117 tane daireyi karma olarak metrekare planına uygun istediği gibi karmada yapabilir mesela 117 tanenin 50 60 tanesi ufak daire geriye kalan villa genişliğinde metrekaresi büyük daire olarak

• Beğen
Tepkiler: YILDIZ
  • #1,611
Zaten 5000 den küçük parsel yok .
Plancıya pay verenler , boşuna verdi .
revize plan olmayıncaya kadar planlamacının payını vermeye razıydım şimdi ise sözleşmenin ne geçerliliği kaldı ne de önemi hem süre olarak sözleşmenin gerçekçiliği kalmadı hem de plan revize edildiği için.Zaten o sözleşmenin pek geçerliliği olmadığunu da düşünmüyorum

• Beğen
Tepkiler: Makita
  • #1,614
revize plan olmayıncaya kadar planlamacının payını vermeye razıydım şimdi ise sözleşmenin ne geçerliliği kaldı ne de önemi hem süre olarak sözleşmenin gerçekçiliği kalmadı hem de plan revize edildiği için.Zaten o sözleşmenin pek geçerliliği olmadığunu da düşünmüyorum
Katılıyorum

Son düzenleme:
  • #1,615
Merhaba,planlamacıyla antlaşması olanlar var mı? Bizim arsamız kooperatif arsası .kooperatif planlamacıyla % olarak antlaşma yapmış.planlamacı zaten belediyeden yaptığı iş için ücret almıyor mu? Biz niye ona pay veriyoruz ,bilgisi olan bu konuyu aydınlatırsa sevinirim.teşekkürler……
Doğrudur planlamacı tarlanın yüzde 41 ni arsa sahibine veriyor

• #1,616
Benim görüşüm plancı sözleşme imzaladıklarından pay alabilirse sözleşme imzalamadıklarındanda mahkeme kararı ile hizmet bedeli alabilir.yada hiç birinden bir şey alamaz görüşündeyim.

• #1,617
Bildiğim kadarıyla plancı belediyeden her hangi bir ücret almıyor.bu işi pay karşılığı yaptığı kanaatindeyim

• #1,619
Üstad bu konuda bilgin var anlaşılan? Anlatmak da istemiyorsun ama bizi de bilgilendir ki gardımızı alalım
Plancı, Gökçek'in işçisi idi. En başta bir villa, arazi aracı ve biraz para karşılığı yaptı. O sözleşmelerdeki paylar Gökçek'e gidiyor.

Sözleşme yapmış olanlar hiç ses çıkarmasın. Sözleşme süresi olsa da mahkeme süreci mücbir sebep sayılır, süresi geçmemiş sayılır. Ve sözleşme yaptığı herkes 1,75 veya 2 emsal aldığı için sözleşme yerine gelmiş sayılır. 10 dönüm altı olanlar zaten sözleşme yapmamış olanlardı, onlara piyango vurmuş oldu.

Gerçi plancının hizmet ettiği kişi halihazırda kendine yüzlerce dönüm arsa almış durumda ve bu sebeple sözleşmelerin peşine pek düşeceğini sanmıyorum ama belli olmaz, plancı belki de ondan izin alıp sözleşmeler üzerinden biraz para kazanmak isteyebilir.

O sebeple konuyu hiç gündeme getirmemek en iyisi diye düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: YILDIZ ve Metin
  • #1,620
Plancı, Gökçek'in işçisi idi. En başta bir villa, arazi aracı ve biraz para karşılığı yaptı. O sözleşmelerdeki paylar Gökçek'e gidiyor.

Sözleşme yapmış olanlar hiç ses çıkarmasın. Sözleşme süresi olsa da mahkeme süreci mücbir sebep sayılır, süresi geçmemiş sayılır. Ve sözleşme yaptığı herkes 1,75 veya 2 emsal aldığı için sözleşme yerine gelmiş sayılır. 10 dönüm altı olanlar zaten sözleşme yapmamış olanlardı, onlara piyango vurmuş oldu.

Gerçi plancının hizmet ettiği kişi halihazırda kendine yüzlerce dönüm arsa almış durumda ve bu sebeple sözleşmelerin peşine pek düşeceğini sanmıyorum ama belli olmaz, plancı belki de ondan izin alıp sözleşmeler üzerinden biraz para kazanmak isteyebilir.

O sebeple konuyu hiç gündeme getirmemek en iyisi diye düşünüyorum.
Diyelim ki plancının sözleşme yaptığı kişiler pay vermediler ….plancıda mahkemeye gitti ve mahkemede hakim sen bu payı neden istiyorsun dedi…plancıda bana pay vermeleri karşılığında onlara daha yüksek emsal verdim diyecek…hakimde görevi suistimalden plancıyı suçlu bulmaz mı.

Konu görüntüleyen kullanıcılar