Bu Siteyi Ziyaret Etmek İçin Lütfen Tarayıcınızda JavaScript'i Etkinleştirin.

Dodurga ve Alacaatlı Mahalleleri | Sayfa 83 | WowTurkey Kaliteli Genel Forum Sitesi Bilgi Resim Ulaşım

Dodurga ve Alacaatlı Mahalleleri

• #1,641
Açıkçası ben sarı sitedeki ilanlara pek önem vermiyorum. Bakın Alacaatlı'da 0,50 emsalli hisseye 14 bin liradan fazla talep edilen ilan girilmiş. Bizim bunun tam 3,5 ve 4 katı emsalli arsalarımızı bundan daha ucuza veren varsa, Allah da ona akıl versin, ne diyelim.

Ben elbette fiyatların bir anda uçacağını söylemiyorum, hep yazdığım gibi yavaş yavaş artıp gerçek değerini bulacak. O nedenle sabırlı olmak en önemli şey.

Kendi açımdan ne konut parselindeki, ne de ticari parseldeki hisselerimi şu anda metrekaresi 30.000 liraya bile vermem.

Düşünün ki ticari arsadan bana gelecek 1+1 veya 2+1 dairelerin sadece 1-1,5 yıllık kirası yatırımı amorti edecek düzeyde. Konut parselinde şu an büyük dairelerin fiyatı yatırımın neredeyse 20 katını kazandıracak halde.

Çok çok acil bir ihtiyacı olmadan hissesini elinden çıkaran sonra çok pişman olur.

• Beğen
Tepkiler: Makita
  • #1,642
Ben ilanlardaki fiyatlara inanmıyorum.şöyle değerlendiriyorum 171 metre 1 daire ederse dairede en az 6 milyon yaparsa 6 milyonu 171 e bölerim demekki metresi en az 35.000 TL çok olsa beş yıl daha bekleriz.dodurga kıvamına gelmiştir

• #1,643
Haberi al; gerçeği sat. Revizyon olayı çoktan fiyatlandı. Kredilerin düşmesi ve gayrimenkul piyasasının hareketlenmeye başlaması ile arsa fiyatlari da yukarı yönlü hareket edecektir. Insaatlasma süreci ve hızı önemli. Birden bire patlama beklemek hayalcilik olur.

• #1,644
Ben ilanlardaki fiyatlara inanmıyorum.şöyle değerlendiriyorum 171 metre 1 daire ederse dairede en az 6 milyon yaparsa 6 milyonu 171 e bölerim demekki metresi en az 35.000 TL çok olsa beş yıl daha bekleriz.dodurga kıvamına gelmiştir
Hesap dogru fakat gidip 6 milyon vereceksem ev alir keyfime bakarim. Neden arsa alayim riske gireyim. Diger hissedarlar sikinti çikartir, müteahhit problem yaratir vs derken bir sürü sorunla ugrasmak zorunda kalma sansin var. Her sey yolunda gitse 2 sene bekleme süren var evi teslim almak için.

Sonuçta arsa genel anlamda bir yatirim araci, arsa almanin bir çekiciligi olmali yoksa mantikli olmaz.

Mevcut ev fiyatlarina gore benim için 20bini geçmemeli bana gore. Ev fiyatlari artar alacaatli, beytepe fiyatlarina gelirse o zaman arsa fiyatlarida otomatik olarak yükselmek zorunda ve yukselecektirde.

• Beğen
Tepkiler: human
  • #1,645
Otoban içinde 150 metre daireyi 6 milyona vermezler ben en az dedim.turkuazda arkadaşım mütehitten aldı yeni bina 7 milyon şehire 30 km

• Beğen
Tepkiler: SütçüimaM
  • #1,646
Hesap dogru fakat gidip 6 milyon vereceksem ev alir keyfime bakarim. Neden arsa alayim riske gireyim. Diger hissedarlar sikinti çikartir, müteahhit problem yaratir vs derken bir sürü sorunla ugrasmak zorunda kalma sansin var. Her sey yolunda gitse 2 sene bekleme süren var evi teslim almak için.

Sonuçta arsa genel anlamda bir yatirim araci, arsa almanin bir çekiciligi olmali yoksa mantikli olmaz.

Mevcut ev fiyatlarina gore benim için 20bini geçmemeli bana gore. Ev fiyatlari artar alacaatli, beytepe fiyatlarina gelirse o zaman arsa fiyatlarida otomatik olarak yükselmek zorunda ve yukselecektirde.
Bu bölgedeki 4+1 dairelerin 12-15 milyon olduğu, bölgenin elit bölge olduğu şeklindeki söylemler şehir efsanesi miydi?
Tongaya basmışım desene!!!

• #1,647
Dodurga'nın referansı olacak bölge Beytepe'dir. Orada da 4+1 kooperatif hissesine bile 9 milyon istiyorlar.

Ankara'nın eskiden kurt inen, en kıytırık, izbe semtlerinde bile 8-9 milyon istenirken, Dodurga'da 4+1 daireler 12 den aşağıya gitmez.

Kimsenin mülküne, hissesine karışmış gibi olmak istemem ama, Dodurga'da arsasını metrekaresi 30.000 den veren bile pişman olur.

• #1,648
Bu bölgedeki 4+1 dairelerin 12-15 milyon olduğu, bölgenin elit bölge olduğu şeklindeki söylemler şehir efsanesi miydi?
Tongaya basmışım desene!!!
Benim daire fiyatlarina itirazim yok. 15m olsun 18m olsun öper basima korum orasi ayri.

Demek istedigim cebinde 15 milyonu olan gider daire alir neden 170-200m² arsa alip ayni degerde daireye sahip olacaksa maceraya girsin. Fiyatlarin 1e1 yerine biraz daha cazip olmasi mecbur.

Suan bölgedeki arsa fiyatlari bir miktar ucuz bununda nedenleri illaki vardir. Elinde imkani olan bir danismana danisip degerlendirebilir firsatlari.

• Beğen
Tepkiler: claymore
  • #1,649
Bu saglık alanı, egitim alanı gibi yerler için ne kadar ödeme yapılacak hissedarlararına?
Sütçüimam bey normalde kop arazişeri(okul,hastane vb..)en az imarlı arsa kadar çok değerli ancak bu hissedarı olduğumuz kop arazisinin hissedarları oldukça fazla.Bu durumda bile en az normal hisseli bir arsanın yarı fiyatına satılır.hisseli arsa değeri 20 binse metresi okul arsası en az 10 bin olur

• Beğen
  • #1,650
Geçen seferde yüklemistim 30 sayfa geride kalmis. Parsel numaralari yazmiyor. Yazan denk gelirse eklerim.

Ekli dosyayı görüntüle 66379
RKK bey ve diğer arkadaşlar .Benim anladığım bu planda özel hükümler 1 .maddede 5000 metrekare 0.50 emsal olduğu yazıyor .genel hükümler 11. maddede müellifin görüşünün alınma zorunluluğu hâlâ mevcut.
Değişen bir şey yok gibi. Ben mi yanlış anlıyorum

• Beğen
  • #1,651
RKK bey ve diğer arkadaşlar .Benim anladığım bu planda özel hükümler 1 .maddede 5000 metrekare 0.50 emsal olduğu yazıyor .genel hükümler 11. maddede müellifin görüşünün alınma zorunluluğu hâlâ mevcut.
Değişen bir şey yok gibi. Ben mi yanlış anlıyorum
o paylaşımdaki plan notları güncel değil. belediyenin yaptığı değişikliği paylaşmıştık.

• #1,656
ABB nazım planın askı da olduğunu ,
ÇB de uygulama imar planının askıda olduğunu söyledi. İki belediyede paralel gidiyor .

• Beğen
Tepkiler: SaySev ve Makita
  • #1,657
Her şey yolunda giderse 2025 sonunda ticari+konut ların m2 si ne kadar olur tahmini olan var mı

• #1,658
tahminim (aslında temennim )😁😁

1.75 emsal konut imarlı :30.000
2.00 emsal ticari+konut 35lik bulvar:37.000
2.00 emsal ticari+konut 50 lik bulvar:45.000

yükseliş inanılmaz hızlı olacak. yeterki ilk ruhsatlar verilmeye başlansın.

• #1,659
tahminim (aslında temennim )😁😁

1.75 emsal konut imarlı :30.000
2.00 emsal ticari+konut 35lik bulvar:37.000
2.00 emsal ticari+konut 50 lik bulvar:45.000

yükseliş inanılmaz hızlı olacak. yeterki ilk ruhsatlar verilmeye başlansın.
inşallah hocam. askı süreci tamamlandıktan sonra ruhsatlar verilmeye başlanır heralde

• #1,660
Konut kredi faizleri düşerse talep artacağı için yıl sonunda buna benzer rakamların mümkün olacağını düşünüyorum.

Her iki planın askısı da bu ay bitip Nisan'da her şey tamamlanınca zaten bir ivme getirecektir. Ruhsat çalışmalarıyla proje haberleri de bunu destekleyince arsa fiyatları hakettiği yere doğru gidecektir.

Konu görüntüleyen kullanıcılar