Bu Siteyi Ziyaret Etmek İçin Lütfen Tarayıcınızda JavaScript'i Etkinleştirin.

Dodurga ve Alacaatlı Mahalleleri | Sayfa 95 | WowTurkey Kaliteli Genel Forum Sitesi Bilgi Resim Ulaşım

Dodurga ve Alacaatlı Mahalleleri

• #1,881
Merhaba 1.2 emsal arsada kat karşılığı oranı %50 olurmu dahası düşük olur
Muteahhit hayalleri kurmadan once altyapi hayalleri kurmak gerekli degil mi? Yolu suyu elektrigi kanalizasyonu olmayan yere muteahhit gelir mi?
Buraya bir sekilde altyapi, saglik, egitim vb yatirimi cekmek lazim, herseyi devletten yatarak beklememek lazim, ama bu nasil yapilir bilmiyorum

• #1,882
Bölge hali vakti yerinde olanların kalabileceği seviyede olduğundan haliyle her dairede 2 araç olması çok olası.

Yönetmeliklerde her 2 daire için 3 park yeri yapılacak desede eğer elinizden geliyorsa her daire için müteahhitten 2 park yeri yapmasını isteyin. Şimdi olmasa bile max 20 yıl sonra bana dua edersiniz :p
50 lik bulvarda kaç şerit oluyor acaba Ankara’nın hangi bölgesinde bu kadar şeritli yollar var

• #1,885
50 lik bulvarda kaç şerit oluyor acaba Ankara’nın hangi bölgesinde bu kadar şeritli yollar var
Yollardan bahsetmedim. Bina için yapılacak otopark yerlerinden bahsettim.

Bina altına yapılacak otoparklar ile bina dışındaki otoparkların toplamı daire sayısının iki katı olsun mümkünse dedim.

Örnek vermem gerekirse; 100 dairelik bir sitede 200 otopark olsun alan müsaitse.

Ayrı bir soruysa 3 şerit oluyor genelde. Şeritler arası mesafe 2,75 (50 km/h yollar için). Kaldırımdı, yol kenarı cepler vs 50 yi bulur yol genişliği.

Son düzenleme:
  • #1,886
Arkadaşlar yol, altyapı, elektrik bu ve bunun gibi kamu hizmetleri bizim sorunumuz değil. Bizim için önemli olan ruhsat başvurularının kabul edilmesi. Ruhsatlar alınınca eş zamanli bunların hepsi yapılıyor zaten. Benim yaşadığım bölgede çölün ortasında iki inşaat başladı 2 yıl sonra mükemmel bir kent oluştu. Yani mesele kaliteli yapı, elit sınıf = daha çok kazanç

• #1,887
Ruhsat başvurularıyla birlikte bütçe varsa altyapı çalışmalarıda başlar. 50’lik bulvar öncelikli olur(şuanki durumunu bilmiyorum) sonrasında türkkonut bulvarı vs derken devam eder. 1-2 seneye altyapı baya ilerler. O zamana zaten kendi işlerimide amca yoluna sokarım.

• #1,888
Ben 3 sene önce aldım. 3 sene önce aldığım emlakçı bu m2 sınırından bahsetmişti, yani bu bilinen birşeydi en azından alanı takip edenler için. Bu yüzden alacaksan büyük al demişti.
Teknik olarak da plan yapımında RKK beyin dediği gibi üst ölçekli planla uyum zorunluluğu vardır. Bu itirazların reddedilmesi için yeterli bir sebep.

• #1,889
Öncelikle herkese iyi bayramlar.Umarım Dodurga planı için son düzlükteyizdir.Nisan ayı gündemine alınırsa 1 ay daha boşuna beklememiş oluruz.İnşallah en geç haziran ayında tüm sorunlar çözülmüş olup ruhsat başvuruları yapılacak noktaya gelmiş olur

• Beğen
Tepkiler: egeata
  • #1,890
Bir ara konusuyorduk. Alim satimlarda dikkatli olun diye.

Nette dolanirken taputakas sistemine denk geldim. Tapu ve kadastro genel müdürlugunun bir hizmetiymis. Özetle alici parayi sisteme havale ediyor, paraya bloke konuyor, tapu devir islemi bitince para saticinin belirledigi hesaba EFT ile gönderiliyor. Hem risksiz hem de komisyon ücreti alici ve satici için satis bedeline bakilmaksizin 100'er TL imis.

Araçlar içinde varmmis "TaşıtTakas" ismiyle. Bundaki ucrette 193 TL. Aklinizda bulunsun.

• Beğen
Tepkiler: egeata ve Makita
  • #1,891
Ben 3 sene önce aldım. 3 sene önce aldığım emlakçı bu m2 sınırından bahsetmişti, yani bu bilinen birşeydi en azından alanı takip edenler için. Bu yüzden alacaksan büyük al demişti.
Teknik olarak da plan yapımında RKK beyin dediği gibi üst ölçekli planla uyum zorunluluğu vardır. Bu itirazların reddedilmesi için yeterli bir sebep.
Ben 15 sene önce aldım o zaman daire büyüklüğü 150 metre kare konuşuluyordu

• Beğen
Tepkiler: RKK ve Makita
  • #1,895
Yenimahallenin planı 0.30 ve 0.50 emsaldi 2 emsal vb yoktu o plan yerine bu planı yaptı Melih Gökçek 150 metre sınırı o zamanlar yoktu

Son düzenleme:
  • #1,899
Askıdan 28 Mart'ta indiği için ek gündeme yetişmesi de küçük bir ihtimal, umarım yetişir.

• #1,900
Şu andan sonra süreç nasıl işleyecek.Bilen arkadaşlarım abilerim bir açıklama yaparsa seviniriz

Konu görüntüleyen kullanıcılar