Bu Siteyi Ziyaret Etmek İçin Lütfen Tarayıcınızda JavaScript'i Etkinleştirin.

Dodurga ve Alacaatlı Mahalleleri | Sayfa 93 | WowTurkey Kaliteli Genel Forum Sitesi Bilgi Resim Ulaşım

Dodurga ve Alacaatlı Mahalleleri

• #1,841
Mütahhitler , işini bilir diye düşünüyorum. Göktürk inşaat, parselin tamamını 1+1 ve 2+1 olarak kullanıyorsa
mevzuatta mutlaka bi açık vardır, diye düşünüyorum.

• #1,842
Cins değişikliği konusunda bilgili değilim .

Ama olaya müteahhit gözüyle de bakmak lazım. 1+1 daireyi konut olarak mı satmak daha karlı, yoksa büro olarak mı?

İkisinin eşit olduğunu varsaysak bile 1+1 dairenin m2 bazında fiyatı 4+1 daireden yüksek olacağı aşikar. Buda daha fazla gelir demek.

Mal sahipleride yok demezse daha önce dediğim gibi plan notlarına göre anladığım kadarıyla konut alanın üst sınırı (%60) var ama ticaride böyle bir sınır yok. İstediği kadar 1+1, 2+1 yapılabilir.

• #1,843
Firmanın bu planı revizyondan önce yaptığı belli. Orada konut büyüklüğü ve bu sebeple konut sayısı sınırlaması yoktu. 5000 lik planda olan 150 m2 sınırının 1000 lik plana konulmamış olması bu duruma izin vermişti. Ancak artık o durum ortadan kalktı.

Bu nedenle istediği kadar 1+1 veya 2+1 yapsa da bunların cins değişikliği ile konuta dönüştürülmesi mümkün olmayacaktır.

Elektrik ve su fiyatlarının artık yüklü bir rakam tuttuğu bu dönemde de ofis, yani ticari kullanım şeklinde bu faturaları da iki misli yüklü tarifeyle ödemek kimseye cazip gelmeyecektir sanırım.

• Beğen
Tepkiler: Neşet.Ş
  • #1,844
GÖKDEMİR, inşaat ile görüşmemde ,
Elektrik , su aboneliklerinin ; konut olarak yapılabildiğini söylüyorlar , daha öncede Batıkent teki projelerinde bu yöntemi uygulamışlar .
Kısaca elektrik su aboneliklerinde problem olmadığını söylüyorlar .

• #1,845
Firmanın bu planı revizyondan önce yaptığı belli. Orada konut büyüklüğü ve bu sebeple konut sayısı sınırlaması yoktu. 5000 lik planda olan 150 m2 sınırının 1000 lik plana konulmamış olması bu duruma izin vermişti. Ancak artık o durum ortadan kalktı.

Bu nedenle istediği kadar 1+1 veya 2+1 yapsa da bunların cins değişikliği ile konuta dönüştürülmesi mümkün olmayacaktır.

Elektrik ve su fiyatlarının artık yüklü bir rakam tuttuğu bu dönemde de ofis, yani ticari kullanım şeklinde bu faturaları da iki misli yüklü tarifeyle ödemek kimseye cazip gelmeyecektir sanırım.
Bu konuda yönetmeliklerde açıklıklar var müteahitler de bunları kullanıyor. Diyelim ki senin dediğin gibi olsun dostum firmalar yine de 1+1,2+1 olsun da ofis olsun der. 6 milyona değil de 5-5.5 milyona satar yine kara geçer.

• Beğen
Tepkiler: SOLEY
  • #1,846
Bu konuda yönetmeliklerde açıklıklar var müteahitler de bunları kullanıyor. Diyelim ki senin dediğin gibi olsun dostum firmalar yine de 1+1,2+1 olsun da ofis olsun der. 6 milyona değil de 5-5.5 milyona satar yine kara geçer.
En fazla yüzde 10 fark eder.
2+1 70 metre evi 6 milyona satılırsa ofisin de 5.500 e çok rahat alıcısı çıkar kiraları da hemen hemen aynı olur.Home ofise de çok talep var özellikle de bu bölgede.
140 metre ev 11 milyona çok zor satılacağına göre 2 tane 70 metrelik ofis yapmak çok daha mantıklı.Haliyle Soley beyin değindiği mütahitle anlaşma oranı ticari+konutlarda konut yerlerine göre daha fazla olacağı da gayet açık.
Zaten imar durumundan dolayı konut parselleri yüzde 20 daha değerli birde ekstra bu durumdan dolayı da yüzde 20 daha fazla değer kazandı.Ticari+konutlar konutlara göre yüzde 40 daha değerli olacak

• Beğen
Tepkiler: ankaralim ve SOLEY
  • #1,847
Dodurgadaki evlerin ilanlarına bakarsanız fiyatları da artmış gözüküyor tabi kur artışı nedeniyle de alakalı olabilir

• #1,848
Ben satılmaz manasında demiyorum zaten, Çayyolu'nda hiç bir mülk elde kalmaz. Hem de Ankara'nın en iyi fiyatlarıyla satılır.

Küçük metrajların hem daha yüksek birim fiyata gideceğine, hem de daha kolay satılacağına ben de inandığım için ticari hisse aldım zaten.

Sadece plan ve geçerli düzenlemelerin hukuki sonucunu belirtiyorum. Firmanın Batıkent'te yaptığı zamanlar %80 cins değişikliği hakkı varmış, şu an %30 a düşürülmüş.

Müşterilere mümkün diyerek sattıktan sonra tersi çıkınca sıkıntılar olabilir. Etimesgut'ta bu şekilde sorunlu bir bina vardı, bütün forumlarda da orada ofis almış olanlar şikayetlerini sıralıyorlardı, iyi hatırlıyorum.

• Beğen
Tepkiler: Neşet.Ş
  • #1,851
Mrb. arkadaslar sizden birkonuda yardim isteyecegim ben de dodurgadan bir miktar yer almak istiyorum siz de veya cevrenizde bana tafsiye edeceginiz bir yer olur ise yardimci olur iseniz sevinirim. simdiden cok tesekkür ediyorum.

• #1,852
Mrb. arkadaslar sizden birkonuda yardim isteyecegim ben de dodurgadan bir miktar yer almak istiyorum siz de veya cevrenizde bana tafsiye edeceginiz bir yer olur ise yardimci olur iseniz sevinirim. simdiden cok tesekkür ediyorum.
Bölgedeki emlakçıları bir dolanın. Hem piyasayı öğrenmiş olursunuz hem de kafanıza yatan bir yer bulma ihtimaliniz var.

• #1,853
Şahin bey sarı sitede bi kaç ilan var gözüme çarpan favorilediğim bütçeniz nedir bilemiyorum ama

• #1,854
Çok uygun fiyatlı bir kaç ilan var, bence onlardan başlayabilirsiniz. Eğer gerçekten satılıksa fiyat avantajı çok büyük. Tabii o hisselerde herhangi bir sıkıntı falan olup olmadığını araştırmayı da ihmal etmeyin.

• #1,855
Gerçekten alıcı iseniz sizi bolgenin en dürüst ofisine yonlendirebilirim. Bana çok iyi yardımcı oldular. Rkk bey onu çok iyi tanir

• Beğen
Tepkiler: RKK
  • #1,856
Gerçekten alıcı iseniz sizi bolgenin en dürüst ofisine yonlendirebilirim. Bana çok iyi yardımcı oldular. Rkk bey onu çok iyi tanir
Yanlış anlaşılabilir diye çekindiğim için tavsiyede bulunamıyorum. Ancak mmc arkadaşımızın bahsettiği emlakçı arkadaşın en iyi şekilde yardımcı olacağına gözü kapalı kefil olurum.

Tanımanın ötesinde aynı ticari parselde ortak da olduk. Bana Dodurga'yı tavsiye ederek en iyi yatırıma yöneltmenin yanında, ticari parselde satılık büyük hisseye benim memleketteki para yeterli olmayınca eksik kalan kesimi kendisi aldı ve devri yaptık. Öyle yardımcı olmasaydı belki ben para gönderinceye kadar arsa sahibi başkasına satabilir veya vazgeçeebilirdi. Yapılaşmaya sıra gelince ticari parsele onun proje ve inşaatı üstlenmesi için de başının etini yiyeceğim hayırlısıyla.

• Beğen
Tepkiler: mmc
  • #1,857
Yanlış anlaşılabilir diye çekindiğim için tavsiyede bulunamıyorum. Ancak mmc arkadaşımızın bahsettiği emlakçı arkadaşın en iyi şekilde yardımcı olacağına gözü kapalı kefil olurum.

Tanımanın ötesinde aynı ticari parselde ortak da olduk. Bana Dodurga'yı tavsiye ederek en iyi yatırıma yöneltmenin yanında, ticari parselde satılık büyük hisseye benim memleketteki para yeterli olmayınca eksik kalan kesimi kendisi aldı ve devri yaptık. Öyle yardımcı olmasaydı belki ben para gönderinceye kadar arsa sahibi başkasına satabilir veya vazgeçeebilirdi. Yapılaşmaya sıra gelince ticari parsele onun proje ve inşaatı üstlenmesi için de başının etini yiyeceğim hayırlısıyla.
İsmini ben de rica edebilir miyim?

• #1,858
Özelden yönlendirilir se daha iyi olur. Çünkü meyve veren ağaç taşlanır misali. Adam zamanında Dodurga Dodurga diye boğazını yirtarken burada onun projelerini kotuleyen bir kaç çapulcu adama demedigini bırakmadı. 🙂🙂

• Beğen
Tepkiler: RKK

Konu görüntüleyen kullanıcılar