Bu Siteyi Ziyaret Etmek İçin Lütfen Tarayıcınızda JavaScript'i Etkinleştirin.

Dodurga ve Alacaatlı Mahalleleri | Sayfa 109 | WowTurkey Kaliteli Genel Forum Sitesi Bilgi Resim Ulaşım

Dodurga ve Alacaatlı Mahalleleri

• #2,161
getirisi ne olur hocam daire düşer mi
Gerçek piyasa fiyatlarını araştırın, en uygun sorunsuz hisseyi nereden bulursanız paranız yettiği kadar almaya çalışın. Yapılaşma başlayıp ilerledikçe arsa fiyatı katlayacaktır.
Sorunsuz hisse derken, tapuda sözkonusu parsel için herhamgi bir şerh vesaire olmamasına dikkat edin.

Hisse payının küçük olması sebebiyle daire getirisi için en mantıklı yol, uygun bulabilirseniz direk ticari hisse almanız olabilir. Emsal 1,20 ancak konut büyüklüğü serbest olduğu için uygun fiyatla bulabilirseniz belki de 2 tane 1+0 veya 1+1 getirisi olur.

Ben de konut büyüklüğü sebebiyle zamanında ticari parselden de aldım. İki avantajı olduğuna inanıyorum: Küçük hissenin de daire şeklinde getirisi olması (150 m2 konut sınırı olan parsellerde hisseniz yetmezse başkalarıyla ortak bir daire düşmesi mümkün). Bir diğeri de ticari parseller küçük olur, genelde tek bir bina şeklinde inşa edileceği için inşaat süresi nispeten kısa olur, bu sayede yatırım daha kısa sürede finale ulaşır.

Bağımsız tek tapu parsellerde belki de 30 binli rakamlar görülebilir, ancak hisseli parsellerde şu an o rakamlara vardığımızı sanmıyorum. Ancak yılsonuna kadar o rakamlara ulaşacağına inanıyorum. Hayırlısıyla Büyükşehir ve Çankaya belediye meclislerinden çıkacak kararlar fiyatlara bu aydan itibaren direk olumlu olarak yansıyacaktır.

• Beğen
Tepkiler: musa
  • #2,163
yüzde 40 ına yok en kötü ofisi olur arkadaşın.Ama 1.75 emsalde öyle bir şansı yok

• #2,167
1.75 emsal yeri olanlarin durumu kötümü yani..niye olumsuz konusuldu..rkk yapay zeka ne dersin bu ise

• #2,168
Gerçek rakamları ve bahse konu hissenin sahiden satışta olup olmadığını bilemem. Bazen arayanlara o satıldı diyerek daha pahalı fiyattan satmaya çalışanlar oluyormuş. İlanlar içinde 11 bin civarı 1,75 emsal hisseler de görünüyor. Gerçekten satışta ve sorunsuz hisse ise pazarlıkla belki 150 m2 bile almanız mümkün olur. Hissenin büyük olması avantajdır. Çünkü 150 m2 hisseniz olduğu zaman 1,75 emsalde bile rahatlıkla 3+1 konut alırsınız. En karlı yatırım da budur diye düşünüyorum. 150 m2 ve 1,75 emsal toplam 262,5 m2 inşaat alanı demektir. 120 m2 size düşse bile çok güzel bir 3+1 demektir.

İlanların hepsiyle konuşup gerçekliğini teyit ettirdikten sonra karar vermenizi öneririm. Tabii parselde şerh falan olmadığını da kontrol etmek şartıyla. Umarım güzel bir yatırım yapmanız mümkün olur.

• #2,172
Ben emlakci değilim. Emkakcilar benden uzakta dursun. Yer şahsıma ait.
Elimde var deyimi ya emlakçı yada kapıcı (emlakçı kapıcılar) deyimidir. Eğer sahsinizin yeri ise muhtemelen miras kalmış. Çünkü sizde dodurgaya yatırım yapacak düşünce yok. Mecburen sahiplenmis gibisin. Ama biz yatırım yapıp bir umutla degerlenmesini bekliyoruz. Ve inşallah çok iyi yerlere gelecek. Sizin ve sizin gibilerin araya girip bu olmaz şu olmaz demelerinden veya dalga geçer gibi Kadıköy falan filan söylemlerinden tiksiniyorum. Var git parselini sat başka yerde al belki kazanırsın. Bizi de hayallerimize bırak olmaz mı.

• Beğen
Tepkiler: beinz06 ve Makita
  • #2,173
Elimde var deyimi ya emlakçı yada kapıcı (emlakçı kapıcılar) deyimidir. Eğer sahsinizin yeri ise muhtemelen miras kalmış. Çünkü sizde dodurgaya yatırım yapacak düşünce yok. Mecburen sahiplenmis gibisin. Ama biz yatırım yapıp bir umutla degerlenmesini bekliyoruz. Ve inşallah çok iyi yerlere gelecek. Sizin ve sizin gibilerin araya girip bu olmaz şu olmaz demelerinden veya dalga geçer gibi Kadıköy falan filan söylemlerinden tiksiniyorum. Var git parselini sat başka yerde al belki kazanırsın. Bizi de hayallerimize bırak olmaz mı.
Sana ne arkadaşım malımdan? Sen kimsin de hakkımda zanda bulunuyorsun? Bu ciğer senin uzanabilecegin ciğer değil. Sen de söyle bir ötede dur bakalım.

• #2,174
Aldigi 100-200 m yer, gelmiş vizyondan söz ediyor. Senin gibiler kafasını fazla yormasın; benim ne demek istediğimi anlayan anlıyor. Sen ve senin gibi iki de bir isim değiştirip ona buna iftira atanlarla isim yok benim.

• Kızgın
Tepkiler: Makita
  • #2,175
Umut bir yatirim stratejisi degildir

• Kızgın
Tepkiler: Makita
  • #2,179
@RKK'nin dediginden anladıgımı söyleyim. Eger 150 200m² veya uzeri alacaksanız 1.75 konut parsellerinden alabilirsiniz zira bu m² ler 3+1/4+1 daire eder. Fakat bunun altinda bir hisse alirsanız bir daire sahibi olamaz başkasıyla/başkalarıyla 1 daireye ortak olmak zorunda kalirsiniz demiş.

Bundan kaçinmak içinde ticari parselden alirsaniz, 40 50m² stüdyo tarzi bir daireye ortaksiz sahip olabilirsiniz demiş.

Dediginin 1.75 konut parselini kotulemek oldugu düşüncesinde degilim.

• Beğen
Tepkiler: beynelminel
  • #2,180
Hisseli tapular herzaman sıkıntıdır aile tapusu değilse öyle 30 40 kişi olan tapulara girmemenizi tavsiye ederim o hissedarların içinde büyük balina vardır ilerde sorun çıkartır

• Beğen
Tepkiler: Ümit

Konu görüntüleyen kullanıcılar