Gerçek piyasa fiyatlarını araştırın, en uygun sorunsuz hisseyi nereden bulursanız paranız yettiği kadar almaya çalışın. Yapılaşma başlayıp ilerledikçe arsa fiyatı katlayacaktır.getirisi ne olur hocam daire düşer mi
Sorunsuz hisse derken, tapuda sözkonusu parsel için herhamgi bir şerh vesaire olmamasına dikkat edin.
Hisse payının küçük olması sebebiyle daire getirisi için en mantıklı yol, uygun bulabilirseniz direk ticari hisse almanız olabilir. Emsal 1,20 ancak konut büyüklüğü serbest olduğu için uygun fiyatla bulabilirseniz belki de 2 tane 1+0 veya 1+1 getirisi olur.
Ben de konut büyüklüğü sebebiyle zamanında ticari parselden de aldım. İki avantajı olduğuna inanıyorum: Küçük hissenin de daire şeklinde getirisi olması (150 m2 konut sınırı olan parsellerde hisseniz yetmezse başkalarıyla ortak bir daire düşmesi mümkün). Bir diğeri de ticari parseller küçük olur, genelde tek bir bina şeklinde inşa edileceği için inşaat süresi nispeten kısa olur, bu sayede yatırım daha kısa sürede finale ulaşır.
Bağımsız tek tapu parsellerde belki de 30 binli rakamlar görülebilir, ancak hisseli parsellerde şu an o rakamlara vardığımızı sanmıyorum. Ancak yılsonuna kadar o rakamlara ulaşacağına inanıyorum. Hayırlısıyla Büyükşehir ve Çankaya belediye meclislerinden çıkacak kararlar fiyatlara bu aydan itibaren direk olumlu olarak yansıyacaktır.