Bu Siteyi Ziyaret Etmek İçin Lütfen Tarayıcınızda JavaScript'i Etkinleştirin.

Dodurga ve Alacaatlı Mahalleleri | Sayfa 124 | WowTurkey Kaliteli Genel Forum Sitesi Bilgi Resim Ulaşım

Dodurga ve Alacaatlı Mahalleleri

• #2,461
O halde; haziran gibi karar çıksa, askı süreci var ayrıca, Ağustos gibi ruhsat başvuruları olsa, en erken 6 aylık ruhsat süreci derken, 2026 bahar veya yaz ayı gibi inşaatlar başlar gibi. Hayırlısı.

• #2,467
Rkk bey tekrardan kesin olarak plan askıya çıkmayacak mı
Itirazlar reddedilmiş ise tekrar askıya çıkmaz. Onaylandığı zaman kesinleşmiş olur.

Ben askıdan inince direk komisyon inceleyip meclise gönderir sanıyordum. Demek ki meclis komisyona sevkediyormuş.

• #2,469
Konutta şufa olmaz herhalde. Apartmandaki komşuların öyle bir hakkı olacağını hiç duymadım.

Rayiç olayıyla sineğin yağını vergi olarak çıkarma çabası diye düşünüyorum.
Demin aklima geldi.

Evler pay edilirken büyük ihtimal bir kaç ev ortak olacak diger hissedarlarla. Birisi digerlerinden habersiz payini başkasina satarsa şufa hakki dogar. Ama burada bunun olma ihtimalini düsük göruyorum çünkü herkes birbirini tanir ve ortak hareket edilir düsuncesindeyim.

• #2,470
Bugün Dodurga köyünden geçtim. Orada bir tanıdığın ifadesine göre Gökdemirlerin projesini yanındaki iki parsel de müteahhitle anlaşmış, çok büyük bir yapılaşıma başlamak üzere diyor. Sabrın sonuna doğru yaklaşıyoruz inşallah.

• #2,471
Müteahhit ile konusan var mi hiç yaklasik m² maliyeti kaç $ mış?

Son düzenleme:
  • #2,477
İki daire olarak say 1 muteahit + 1 arsa sahibi. Yapı ultra lüks olacaksa maliyet budur

2 daire için bile çok çok fazla.

10.000m² arsa için 1.75 emsal ile 17.500m² inşaat alanı eder. %30 emsalinde hadi %20sini kullandı dersek 1,20 ile çarpınca 21.000m².
$1.250/m² den hesaplarsak 21.000x1.250=$26.250.000
10bin m² arsaya 117 daire oluyor. Yani daire başı yaklaşık $225.000. %50 ile anlaşırsa $450.000 maliyeti olur kendisine kalan 1 dairenin müteahhite.

Geçen sene soruşturdugumda $400-$450/m² fiyat almiştim. Bu senede $500'dan hesapladim yukaridaki mesajimin birisinde. $600-$700 dolar diyen olunca bölgedeki ayni kalitedeki binalari baz alirsak ne çikar diye merak ettim.

Parsel belli, daire sayisi belli, %30 emsalin ne kadari kullanilacagi hariç çogu bilgi mevcut. Yarin birisiyle anlaşma zemini ararken karşimizdaki uçup kaçmasin. Yoksa bu bilgiler ben dahil kimsenin işine yaramaz. çünkü ihtiyaci olmaz.

• #2,479
Arsa fiyatları elbette yükselmeye devam edecek. Yılsonunda m2 fiyatları 600-700 Dolar'dan başlayıp 1000 Dolar'a kadar çıkmış olacak.

Konu görüntüleyen kullanıcılar